ja3h 23.10.08, 17:54 czy wolne jeśli wypada w sobotę jest odbierane zjako dodatkowy dzień? Jak to jest , wiem ze jak śwęto wypada w weekedn to wtedy odbiór tego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e_r_i_n Re: czy wolne za 1 listopada - prosze o info 23.10.08, 17:59 Tak, jest. I nie jeśli wypada w weekend, tylko sobotę. Odpowiedz Link Zgłoś
ja3h Re: czy wolne za 1 listopada - prosze o info 23.10.08, 18:02 e_r_i_n napisała: > Tak, jest. I nie jeśli wypada w weekend, tylko sobotę. dzięki, czyli powinien byc dzień wolny, a w pracy kierownictwo mói ze tylko święto panstwowe a nie kościelne, oszusci. Odpowiedz Link Zgłoś
ja3h Re: czy wolne za 1 listopada - prosze o info 23.10.08, 18:03 a boże narodzenie? czy wszystkie święta na czerwono? Odpowiedz Link Zgłoś
anek130 Re: czy wolne za 1 listopada - prosze o info 23.10.08, 18:09 wigilia nie jest dniem "na czerwono", tylko pierwsze święto i drugie. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
ja3h Re: czy wolne za 1 listopada - prosze o info 23.10.08, 18:11 anek130 napisała: > wigilia nie jest dniem "na czerwono", tylko pierwsze święto i drugie. > > Ania ja nie napisałam wigilia. Czytaj uważnie Odpowiedz Link Zgłoś
fajka7 Re: czy wolne za 1 listopada - prosze o info 23.10.08, 18:25 nie chodzi o to czy panstwowe, czy koscielne - istota tego oddawania jest fakt, ze jest to ustawowo dzien wolny od pracy czyli "czerwony" wlasnie w sobote chyba ze firma pracuje od poniedzialku do soboty i rzeczywiscie tej soboty pracownicy nie przyjda do pracy- to juz nic wiecej nie dostana Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: czy wolne za 1 listopada - prosze o info 24.10.08, 08:00 > w pracy kierownictwo mói > ze tylko święto panstwowe a nie kościelne, oszusci. każdy dzień świąteczny, a w Polsce są to: 1 stycznia - Nowy Rok Poniedziałek Wielkanocny 1 maja – Święto Pracy 3 maja – Święto Narodowe Trzeciego Maja Boże Ciało 15 sierpnia – Wniebowzięcie Najświętszej Maryi Panny WNMP 1 listopada – Wszystkich Świętych 11 listopada – Narodowe Święto Niepodległości 25 grudnia – Boże Narodzenie 26 grudnia – Boże Narodzenie Odpowiedz Link Zgłoś
jodi20l Re: czy wolne za 1 listopada - prosze o info 23.10.08, 18:24 jeśli święto przypada w twój dzień wolny czyli jak tu, np. w sobotę to przysługuje tobie dzień wolny ale uwaga, należy odebrać ten dzień w tym samym okresie rozliczeniowym Odpowiedz Link Zgłoś
biedro_neczka Re: czy wolne za 1 listopada - prosze o info 23.10.08, 21:14 tak, jak czerwona kartka wypada w sobotę to należy się jeden dzień wolny. U mnie w pracy naczelnik wprowadził zarządzenie, że ten jeden dzień wolny można sobie odebrać w okresie od 3 listopada do 29 grudnia Odpowiedz Link Zgłoś
mrowkojad2 Re: czy wolne za 1 listopada - prosze o info 23.10.08, 22:52 U mnie w firmie mamy na to konto wolny 10 listopada i dłuuuuuugi weekend)) Odpowiedz Link Zgłoś
pesteczka5 Re: czy wolne za 1 listopada - prosze o info 24.10.08, 02:38 A czy to znaczy, że jeśli pracuję w danej firmie np. poniedziałki, wtorki i środy, a święto przypadnie we czwartek, to mogę je sobie odebrać? Odpowiedz Link Zgłoś
natka979 Re: do pesteczki5 27.10.08, 18:53 to wtedy czwartek jest dniem wolnym i nic nie odbierasz Odpowiedz Link Zgłoś
lilithh Re: czy wolne za 1 listopada - prosze o info 28.10.08, 12:19 pesteczka5 napisała: > A czy to znaczy, że jeśli pracuję w danej firmie np. poniedziałki, > wtorki i środy, a święto przypadnie we czwartek, to mogę je sobie > odebrać? Nie da sie jednoznacznie odpowiedzieć na to pytanie: to zależy w jakim systemie pracujesz (normalny? równoważny? ciągły?) jaki wymiar etatu, ile i kiedy przypada Ci "z grafika" dni wolnych w danym miesiącu. Generalnie każde świeto ustawowe obniża wymiar godzin do przepracowania w danym miesiącu i powinno to zostać uwzględnione w grafiku. Odpowiedz Link Zgłoś
damian107 Re: czy wolne za 1 listopada - prosze o info 24.10.08, 05:44 ja pracuję od poniedziałku do piątku za przyjście w sobotę odbieram sobie jeden dzień wolny w tygodniu jeśli przyjdę do pracy 1 listopada to będę miała dwa dni wolnego czy jeden Odpowiedz Link Zgłoś
lilithh Re: czy wolne za 1 listopada - prosze o info 28.10.08, 12:15 Będziesz miała 2 dni do odebrania. Odpowiedz Link Zgłoś