Dodaj do ulubionych

Olej rycynowy na przyspieszenie porodu???

08.03.06, 19:07
Dziewczyny jestem przeterminowana już 6 dni (termin miałam na 2 marca),
dzisiaj byłam na KTG i u lekarza który mnie zbadał, no i stierdził, że
wszystko przygotowane do porodu tzn. rozwarcie na 3 cm no i szyjka skrócona,
ciąża donoszona tylko skurczy brak. No i lekarz podpowiedział, zeby wypróbować
naturalny srodek przeczyszczający i wywołując skurcze, czyli olej rycynowy,
który ponoć się w takich sytuacjach super sprawdza a mozna uniknąć kroplówki.
Czy któras to wypróbowywała, albo cos o tym wie??
Obserwuj wątek
    • knabino Re: Olej rycynowy na przyspieszenie porodu??? 08.03.06, 19:53
      czytałam w "dziecku" wypowiedź jeannette kalyty dokładnie na ten temat - olej
      rycynowy to najstarszy środek na wywołanie porodu.
      • maja0801 Re: Olej rycynowy na przyspieszenie porodu??? 08.03.06, 22:42
        Tak olej rycynowy przyspiesza porod.Bylam 9 dni po terminie(stosowano masaz
        szyjki macicy 3 razy,zastrzyki ale nie pomogly)polozna podala mi olej w
        konskiej dawce i po 4 godzinach odeszly mi wody.Corcia pojawila sie na swiecie
        dopiero po 19 godzinach >Zycze powodzenia.
    • leni_wa Re: Olej rycynowy na przyspieszenie porodu??? 08.03.06, 22:47
      ja mamtermin za 3 dni. skurcze mam porodowe, a rozwarcia zero, szyjka ma 2 cmsad
      jak nie urok to...
      Powodzenia i pozdrowieniasmile
    • anet81 Re: Olej rycynowy na przyspieszenie porodu??? 09.03.06, 00:51
      Tak! jestem tego żywym przykładem!
      2 dni po terminie, wieczorem, wypiłam olej rycynowy z sokiem winogronowym. W
      efekcie, w nocy byłam kilka razy w ubikacji (przeczyściło mnie okrutnie smile) a
      rano pojechałam rodzić.
      Chodzi o to, ze wzmożona praca jelit i ich skurcze - wywołują skurcze macicy.

W każdym razie - olej rycynowy na pewno Ci nie zaszkodzi - więc niczym nie
      ryzykujesz. Ale lepiej rozcieńczyć go sokiem, bo smak ma ooookrooopny!
      Pozdrawiam
      Anet
    • choccolatte3 Re: Olej rycynowy na przyspieszenie porodu??? 09.03.06, 11:33
      Może i ja wypróbuję ... tylko powiedzcie dziewczyny ... ile trzeba tego wypić?
      • gosia4567 Re: Olej rycynowy na przyspieszenie porodu??? 09.03.06, 11:56
        wlasnie,ile trzeba go wypic?
        • choccolatte3 Re: Olej rycynowy na przyspieszenie porodu??? 09.03.06, 13:19
          Właśnie znalazłam na sieci, że trzeba wypić 2 łyżki! Oczywiście popijając czym
          się da, bo to jest ponoć niezbyt smaczne.
          Zaniepokoił mnie jednak fakt, że wypicie go może spowodować wydalenie przez
          Maleństwo smółki, a wiadomo że to już nie jest zabawne. Tak więc sama nie wiem.
          Czy którejś z Was się to przydarzyło? I czy w ogóle wypicie go odniosło na pewno
          pożądany rezultat? Nie chciałabym zaszkodzić mojemu Synkowi sad
          • gosia4567 Re: Olej rycynowy na przyspieszenie porodu??? 09.03.06, 17:38
            wiec moze lepiej dac sobie spokoj i nie kombinowac zeby czasem nie zaszkodzic?
            • choccolatte3 Re: Olej rycynowy na przyspieszenie porodu??? 09.03.06, 19:29
              Ja kupiłam dziś już ten olejek, ale jeszcze dziś się z nim wstrzymam.
              Tymbardziej że termin mam na 13 marca, więc jeszcze całe 3 dni. Może obejdzie
              się bez ... smile Jeśli natomiast nic się nie zmieni to być może zaryzykuje. Wolę
              już to, niż jak mają mnie położyć w szpitalu i tam męczyć.
              • anet81 Re: Olej rycynowy na przyspieszenie porodu??? 09.03.06, 22:39
                Z tego co pamiętam, ja wypiłam całą butelczekę tego olejku - i to było 1/4
                szklanki.
                Nie słyszałm nigdy o tym, zeby i dziecko miało po tym olejku czyścić - on się
                wchłania w bardzo małych ilosciach, więc nie zaszkodzi dzidiusiowi.
                Poleacam stronkę, z której ja korzystałam: umamy.homestead.com/porod.html
                Pozdrawiam
                Anet
                • agamamaoli Re: Olej rycynowy na przyspieszenie porodu??? 10.03.06, 09:31
                  Pytałam lekarza. Można sobie tak poród przyspieszyć. Nie szkodzi dziecku.
                  A.
                  • eps Re: Olej rycynowy na przyspieszenie porodu??? 10.03.06, 11:48
                    Mi połóżna mówiła że działa rewelacyjnie, ale skutek uboczny to biegunka
                    gigantyczna, podobno też ma swoje plusy bo już lewatywy w szpitalu nie robią smile
      • choccolatte3 Re: Olej rycynowy na przyspieszenie porodu??? 10.03.06, 15:57
        No to co dziewczyny? Próbujemy? Wczoraj próbowałam sex'iku, ale nie poskutkował,
        więc może olejek pomoże ... smile Tylko czy jak mnie ta biegunka tak wymęczy to
        będę jeszcze miała siłę na rodzenie?
    • katrint Re: Olej rycynowy na przyspieszenie porodu??? 10.03.06, 18:11
      To dajcie chociaż znać jak poszłosmile))No chyba,że pójdzie tak ekspresowo,że nie
      zdążyciesmile Czekam niecierpliwie na wątki o "rycynowych maleństwach".Pozdrowionka
      • mija4walles Re: Olej rycynowy na przyspieszenie porodu??? 10.03.06, 18:21
        kurcze ja to sie boje tej biegunki ze np nie zdaze albo bede miala skurcze
        trzeba bedzie do szpitala a ja musze znow do lazienki
        pozatym tak naprawde jak przychodzi co do czego to wczle nie jestem taka
        odwazna zeby sobie wywolac porod
    • aniagali Re: Olej rycynowy na przyspieszenie porodu??? 10.03.06, 19:06
      Dziewczyny ja próbowałam, za pierwszym razem dostałam silnych skurczy
      regularnych co 5 min i myślałam, że rodze po godzinie pszeszło, oczywiście przy
      okazji przeczyściło mnie i wtedy to doszło do rozwarcia na dwa palce, po dwóch
      dniach powtórzyłam i sytuacja podobna silne skurcze od razu co 5min myślałam,
      że znowu przejdzie i ledwo zdążyłam do szpitala- czyli od pierwszych skurczy do
      zobaczenia maleństwa mineła 1godz i 10 minut ale to był mój drugi poród.
      Mam dla Was jedno ostrzeznie - skurcze są naprawde silne i tak do końca to ja
      nie wiedziałam czy rodze czy to skurcze jelit, może to i to na raz co w efekcie
      dało BARDZO silne doznania,zwijałąm sie w łóżku z bólu- choć pewnie każdy
      inaczej zareaguje miejcie na uwadze to, że może sie tak zdażyć.
      Jak macie jakieś pytania chętnie odpowiem
      Pozdrawiam
      Anka
    • choccolatte3 Re: Olej rycynowy na przyspieszenie porodu??? 10.03.06, 20:07
      Ja też tak się czaję i czaję, a jak dojdzie co do czego to strach bierze górę i
      rezygnuję. Ale jutro naprawdę to wypróbuje.
    • choccolatte3 Re: Olej rycynowy na przyspieszenie porodu??? 12.03.06, 09:48
      No i wypróbowałam. Nie było aż tak źle, ale skurczy brak sad Praktycznie zero
      efektu, prócz oczyszczenia.
      • justynek13 choccolatte3 - jestes po terminie? 13.03.06, 07:32
        choccolatte3 napisała:

> No i wypróbowałam. Nie było aż tak źle, ale skurczy brak sad Praktycznie zero
        > efektu, prócz oczyszczenia.

a jestes juz po terminie?
      • natalka691 Re: Olej rycynowy na przyspieszenie porodu??? 13.03.06, 22:02
        Może trzeba powtórzyć i dodac inne metody naturalne wink. Może jeszcze nie jesteś
        gotowa i organizm mało wrazliwy na takie ekscesy? wink
    • 1976d Re: Olej rycynowy na przyspieszenie porodu??? 13.03.06, 14:20
      olej rycynowy sprawdzony środek ułatwia też poród bo rozmiękcza szyjkę
      • choccolatte3 Re: Olej rycynowy na przyspieszenie porodu??? 27.03.06, 21:19
        Urodziłam, urodziłam Kochane smile Dokładnie 13 marca, czyli w planowanym dniu
        porodu. Uparłam się i 12 marca wypiłam jeszcze raz olejek. W nocy, o 3 mnie
        wzięło, a o 6:45 już był Maksymilian smile Zdrowy, śliczny chłopczyk! Bóle zaczęły
        mi się od razu co minutę!!! Na izbie przyjęć miałam już 8 cm rozwarcia, a zanim
        dotarłam na porodówkę 10 cm!!! Tak więc poród przebiegał szybciutko!
        • jaonna1 no to gratulacje!!!!!!!!!!!!!! 27.03.06, 21:25
          czyli działa
        • jaonna1 Re: Olej rycynowy na przyspieszenie porodu??? 27.03.06, 21:25
          a piłas rano czy wieczoram ze dopiero o 3rano cie wzieło???????????
          • eps Re: Olej rycynowy na przyspieszenie porodu??? 27.03.06, 21:34
            Po jakim czasie zadziałało?
            Ale to trzeba chyba być po terminie co?
            Jak ja mam jeszcze prawie 2 tyg do terminu to chyba nie będę przesadzać i teraz
            zaczynać?
            • jaonna1 Re: Olej rycynowy na przyspieszenie porodu??? 27.03.06, 21:38
              kurcze ja mam termin na 15 kwietnia-nie chce swiat w szpitalu przeleżeć wiec
              może jednak tydz wczesniej łyknąc ten specyfik?
    • to_ja76 Re: Olej rycynowy na przyspieszenie porodu??? 27.03.06, 22:47
      może głupie pytanie ale gdzie kupujecie ten olej rycynowy?
      • laurka112 Re: Olej rycynowy na przyspieszenie porodu??? 27.03.06, 22:58
        a da się go wypić, tzn. jaki ma smak , bo ja z trudem ogromnym wypiłam glukozę
        sad
    • choccolatte3 Re: Olej rycynowy na przyspieszenie porodu??? 01.04.06, 17:24
      Kupuje się go w aptece. Kosztuje grosze. Smak ma znośny, właściwie to
      powiedziałabym, że jest raczej bezsmakowy. Jak sama nazwa wskazuje ma
      konsystencje oleju. Da się go wypić bez problemu.
      Wypiłam go ok 21, a wzięło mnie jak już pisałam o 3. Tak więc w miarę szybko.
      Nie było z tego tytułu żadnych komplikacji, wręcz przeciwnie. Szybko i sprawnie
      urodziłam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka