nemezis80 09.01.07, 09:29 kiedy najlepiej wybrac sie na to badanie? czy tak jak w moim przypadku 5 dni po jest juz mozliwe? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rs108 Re: kiedy Beta HCG wykryje ciaze? 09.01.07, 09:34 wydaje mi się, że nie nazywa się to beta HCG tylko poprostu HCG. Beta HCG robi się chyba później i jest ona bardziej złożona nić HCG. Jeśli sie mylę to proszę o poprawienie mnie. Generalnie 5 dni "PO" to raczej za mało, najlepiej to około 12 dnia po przewidywanym zapłodnieniu. Pozdrawiam RS108 Odpowiedz Link Zgłoś
nemezis80 Re: kiedy Beta HCG wykryje ciaze? 09.01.07, 09:36 dzieki! nie wiem jak sie nazywa dokladnie, bo dopiero zaczynam czytac. Podzrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magducha78 Re: kiedy Beta HCG wykryje ciaze? 09.01.07, 10:01 jesli 5 dni po spodziewanej miesiaczce to mozesz zrobic. beta hcg to jest badanie z krwi, mozna je zrobic o kazdej porze, nie musisz byc naa czczo. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: kiedy Beta HCG wykryje ciaze? 09.01.07, 11:19 róznica miedzy "hcg" a "beta hcg" jednak jakaś jest niby oba oznaczaja hormony ciążowe ale to różne badania bo mi przed zabiegiem robiono "beta hcg" bo miałam oznaczenia "hcg" i powiedzieli że betę muszą zrobić że to za mało ale o co chodzi raczej nie wnikałam... Beta HCG rośnie od momentu zagnieżdżenia które ma miejsce w ciągu 6-12 dni po zapłodnieniu tak wiec czasem wyjdzie po 6 ale bezpiecznie i tak wszyscy radzą po 10 dniach od staranek mi poprzednio 8 dni po owu wynosiła 49 a w terminie @ to musi już wyjść na 100% i dlatego beta jest pewniejsza od testów które bardzi czesto sie mylą przy wczesnej ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
ammisia Re: kiedy Beta HCG wykryje ciaze? 09.01.07, 11:47 Witajcie doświadczone, ja mam pytanko, otóż juz od dwoch dni nie mam okresu i raczej nic juz teraz nie wskazuje na niego, czy mogę zrobic bete , bo test ciażowy negatywny a cykle mam dokładnie 27 dnioweco do minutki....i co mam mysleć, błagam o pomoc i rady....tak bym chciała zostac mamą Odpowiedz Link Zgłoś
magducha78 Re: kiedy Beta HCG wykryje ciaze? 09.01.07, 12:16 mozesz, ja robilam 3 dni po spodziewanej miesiaczce. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
ammisia Re: kiedy Beta HCG wykryje ciaze? 09.01.07, 12:24 a test mógł nie wykryć? Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: kiedy Beta HCG wykryje ciaze? 09.01.07, 13:56 oczywiście jest taka możliwość Odpowiedz Link Zgłoś
eveczki Re: kiedy Beta HCG wykryje ciaze? 09.01.07, 13:35 mnie wykrył już tygodniową ciąże. tzn. miałam podwyższone ale laborantka nie potwierdziła mi jej na 100% ponieważ ponoc może ono się podwyższyć z różnych przyczyn. Odpowiedz Link Zgłoś
ammisia Re: kiedy Beta HCG wykryje ciaze? 09.01.07, 13:52 co prawda o testach słyszałam różnie...a chciałabym już się móc podzielić. Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: kiedy Beta HCG wykryje ciaze? 09.01.07, 14:01 beta podwyższona z tzw "różnych przyczyn innych niz ciąża" wskazuje wynik max do 8 (standardowe normy do 5) jesli jest powyżej mozna mówić i zagnieżdżeniu a inna sprawa że ze względu na błędy w podziałach kom mimo wszystko ciąża sie nie utrzyma i przyjdzie niby okres tak podobno kończy się co 3-4 ciąża tylko kobiety o nich nie wiedzą.... Odpowiedz Link Zgłoś