kate692 24.05.07, 16:00 Mam pytanko,kiedy można wykryć ciąże?czy badanie beta hcg,mozna robic przed spodziewaną miesiaczką? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elwi71 Re: kiedy beta hcg? 24.05.07, 16:20 Ja robiłam już po 6 dniach od stosunku. Nie czekałam na miesiączkę. Odpowiedz Link Zgłoś
kate692 Re: kiedy beta hcg? 24.05.07, 16:25 No własnie ja zrobiłam test przed miesiaczka i około dwa tygodnie, po stosunku w dni płodne i wynik wyszedł negatywny...A bóle podbrzusza (takie drętwienie),bolące piersi, wrazliwe sutki, zawroty głowy,sennosć mam własnie od tamtego czasu.Zastanawiam sie czy nie popspieszyłam sie z tym testem.A może poprostu nie jestem w ciaży Odpowiedz Link Zgłoś
jenny79 Re: kiedy beta hcg? 24.05.07, 16:22 Witam, ja zrobiłam swoją bete 2 dniprzed okresem. Wczesniej zrobilam siusiany test ciązowy, ale nie bylam pewna wyniku bo krecha byla slabiutka wiec poszlam zrobic bete i wyszla pozytywnie. Teraz nasz STACHU ma 19tc4dz Pozdrawiam i powodzenia Jenny Odpowiedz Link Zgłoś
polpotworek Re: kiedy beta hcg? 24.05.07, 16:59 Bete robi sie najwczesniej tak jak test ciążowy!!!!!!!!!! czyli najwyzej kilka dni przed @. Odpowiedz Link Zgłoś
polpotworek Re: kiedy beta hcg? 24.05.07, 17:01 Kate powiedz mi czego oczekiwalas po tej becie? Nie wiadomo nawet czy juz doszlo do zaplodnienia a ty juz pobieglas na test. Poza tym beta pojawia sie we krwi dopiero po zagniezdzeniu sie zarodka czyli 6-10 dni po zaplodnieniu!!!! Stosunek nie równa sie wytwarzaniu betahcg. Odpowiedz Link Zgłoś
kate692 Re: kiedy beta hcg? 24.05.07, 19:45 polpotworek, Lekarz kazał zrobić mi to badanie po wywiadzie ze mna...wyżej opisywałam objawy..bóle..bolace piersi..itd.Czuje sie jak nigdy dotad sie nie czułam..Ato były pierwsze nasze stosunki z mężem bez zabezpieczenia(zawsze były tabletki albo gumeczka)więc pierwsze podejrzenie padło na ciąże..ale chyba nici.. Odpowiedz Link Zgłoś