Dodaj do ulubionych

za duży brzuch?? no i co z tego?

28.07.07, 12:27
muszę sobie pomarudzić bo wczoraj 145 osoba mnie wkurzyła
zaczynam 30tc i przyznaję-mam duży brzuch.przytyłam 12kg,prawie wszystko
weszło mi w brzuchal,który jest spiczasty i odstający.w pierwszej ciąży miałam
tak samo a potem się okazało,że mam dużo wód.
no w każdym razie ostatnio wszyscy jakby mieli do mnie urazę i pretensje,że
mam taki duży brzuch albo śmichy-chichy,że to niby bliźniaki.no i uwagi,że
myśleli,że ja już dawno urodziłam.
a ja zgrzytam zębami i krew mnie zalewa.przecież na kształt i wielkość brzucha
raczej nie ma się wpływu.
to po co te głupie i chamskie docinki?
pomarudziłam bez sensu...to chyba hormony
Obserwuj wątek
    • bobimax Re: za duży brzuch?? no i co z tego? 28.07.07, 12:34
      A czym Ty się przejmujesz. Ja miałam mały brzuch i też wiecznie słyszałam, że
      jeszcze nie urodziłam. Jedyne co to smaruj mocno kremami, bo jak wszystko idzie
      w brzuch to możesz dostać rozstępy.
      • karola2314 Re: za duży brzuch?? no i co z tego? 28.07.07, 12:38
        ja w pierwszej ciązy też non stop słyszałam docinki-"ale ty gruba","jeszcze
        nieurodziłaś",i tp,dodam ze utyłam 30 kilosmile
        Ale mnie to zwisałosmile
        ciekawe ile teraz utyjesmilesmilesmile
      • lukrecja34 Re: za duży brzuch?? no i co z tego? 28.07.07, 12:45
        no co ty?rozstępy jak kanion kolorado po pierwszej ciąży.ale fakt-od paru dni
        brzuchol swędzi jak nie wiem co.rośnie i rośnie...
        • bobimax Re: za duży brzuch?? no i co z tego? 28.07.07, 16:40
          jak ktoś jest podatny to niestety nic nie pomoże. Ja pomimo że przytyłam tylko
          5 kg i tylko w brzuch mi szło, a brzuszek niewielki, to mam rozstępy.
          Paskudne, ale cóż trzeba to znieść i czekać aż zbledną.
    • anika305 Re: za duży brzuch?? no i co z tego? 28.07.07, 12:51
      A ja miałam wielki brzuch w I ciąży, ale bez rozstępówsmile
      A teraz tez miałam brzucha i tu nagle sie obniżył i wyglada na mały- teraz
      dopiero mam stresa czy wszystko oksmile
      głowa do górysmile
    • a.nya Re: za duży brzuch?? no i co z tego? 28.07.07, 12:57
      jestem teraz w 23tc i też mam wielki brzuch, kto mnie spotka to pyta czy jestem
      już na dniach, ja mu na to że nie że dopiero w listopadzie...osmile na początku
      mnie to wkurzało teraz to olewam. Oczywiście "znawcy"twierdzą że może mam
      bliźniaki a ja po prostu mam taką urodę. W pierwszej ciąży też miałam szybko
      widoczny brzuch więc podobnie jest teraz w drugiej, gdy mięśnie nie sa już
      takie jak wcześniej. Tylko że ja jak na razie miało przytyłam 2 tyg temu było
      tylko 2 kg do przodu od początku ciąży a mimo to brzuch mam gigantyczny. Aha
      lekarz ostatnio stwierdził na USG że dzidzius będzie duży wiec moze też
      dlatego...
    • elis81 Re: za duży brzuch?? no i co z tego? 28.07.07, 13:33
      nie przejmuj się, nie warto. ja tez miałam taki etap, że się przejmowałam. A
      już najbardziej wkurzające było to, ze najcześciej komentują to swieżo
      upieczone mamuski, które szybko zapominają, jak same wyglądały. Mój mąz
      stwierdził, że w ten sposób się pocieszają, bo im po ciąży zostały jeszcze
      fałdy, więc dla odwrócenia uwagi od swojej figury, szukają ofiar. Zatem spójrz
      na to z tej strony.
      Ja przytyłam 18,5 kg i jedna z moich kuzynek, jak słyszy że mniej niż 25, czyli
      mniej niż ona przy pierwszej ciąży, to odkłada słuchawkę telefonu. A jakie to
      ma znaczenie. Ważne żeby dzidziuś sie dobrze rozwijał

• deodyma Re: za duży brzuch?? no i co z tego? 28.07.07, 13:37
      to co to za dziwolagi???
    • asik_cz Re: za duży brzuch?? no i co z tego? 28.07.07, 13:59
      A ja zawsze byłam potwoernie dumna z wielkości swojego brzucha - śmiałam się,
      że mam kobiecy odpowiednik kompleksu małego członka - spróbowałby mi ktos
      powiedzieć, że mam mały brzuch! W każdej z trzech ciąż przybierałam po 20
      kilogramów. Z tyłu nic nie było widać - wszystko szło w brzuch (a rozstępów
      mimo niesmarowania - brak). Po ciąży nie miałam problemów ze zrzuceniem tego i
      wtedy z kolei słyszałam, ze chyba jestem ciężko chora, czy wyczerpana, bo
      tak "wychudłam". Ludziom nie dogodzisz, nie przejmuj się. A na tekst "co masz
      taki duży brzuch?" odpowiadaj "a co zazdrościsz? "też byś taki chciała?" lub z
      usmiechem i wielką pewnością siebie: "piękny jest, prawda?"
    • gooochab Re: za duży brzuch?? no i co z tego? 28.07.07, 14:07
      Ja jestem w 10 tc i nie mam jeszcze w ogóle brzucha. Przytyłam 4 -5 kg, ale krew
      mnie zalewa, jak większość mówi do mnie "gruba"!!! I to jeszcze takie chore
      uśmieszki, że to niby ma być zabawne!!! Chyba następnym razem dam im po zębach,
      podobno pomaga!!!

Ja też sobie ponarzekałam i mi ulżyło!!!
      • deodyma Re: za duży brzuch?? no i co z tego? 28.07.07, 15:10
        a to juz jest zlosliwe. ktos, kto wygaduje takie glupoty chce Ci po prostu
        dopiec i tyle. najlepiej olac.
        • gooochab Re: za duży brzuch?? no i co z tego? 28.07.07, 17:48
          Zgadzam się, to jest strasznie złośliwe!!! I wkurza.
    • alpepe Re: za duży brzuch?? no i co z tego? 28.07.07, 14:18
      naprawdę, nie wiem, o co ci chodzi, ja z kolei jestem w poł. szóstego miesiąca,
      a wyglądam co najwyżej na czwarty i żeby mnie kończąca dyżur na kasie babka
      jeszcze obsłużyła, a nie kazała mi stać w długiej kolejce obok z małą siatką
      zakupów, to musiałam wyraźnie jej powiedzieć, że jestem w ciąży i mi słabo, jak
      mam wystawać. Też niekomfortowo, prawda?
      A ludzie? Ludzie zawsze będą gadać. Olać i się uśmiechać.
    • sylwia979 Re: za duży brzuch?? no i co z tego? 28.07.07, 15:30
      hejka
      2 wczesniejsze porody to brzuch mialam nie widoczny - moglam smialo ukryc do konca ciazy....
      zakladalam swoje spodnie dzinsowe i normalnie sie zapinalam...
      obecnie jestem w 3 ciazy - 12t 5 d
      brzuch widoczny byl juz w 6 - 7 tygodniu ... od tamtego momentu w zadne dzinsy sie nie zmieszcze sad
      rano jak wstane jeszcze moge spojrzec na swoj brzuszek smile
      na koniec kazdego dnia mam tak wielki brzuch ze szkoda gadac...
      niedaj boze cos zjem wygladam jak bym byla w 20 tygodniu ciazy - albo nawet i lepiej...
      pytalam sie lekarki ona mi powiedziala ze duzo osob przy 3 ciazy ma wiekszy brzuch,jak przy wczesiejszych ciazach...
      dzidzia jest na swoj tydzien jak powinna byc - wszystko idzie idealnie smile
      nie moge sobie wyobrazic co to bedzie za 2-3 miesiace z tym moim wielkim brzuchem...
      niby duzo nie jem ale ok 1kg na tydzien smialo przytyje... troszke wagi mi sie przyda bo jestem tzn.. bylam bardzo szczupla smile
      ok 4-5 kg miesiecznie mi wagi ostatnio doszlo big_grin
    • azi77 Re: za duży brzuch?? no i co z tego? 28.07.07, 15:56
      Nie przejmuj się! Ja będąc na spacerze spotykam znajomą i słyszę: "Ale masz
      brzuch pewno niedługo rodzisz?", no tak termin się zbliża, idę dalej, napotykam
      drugą znajomą i słyszę "ale masz mały brzuch pewno długo jeszcze do porodu".. Ot
      każdy jest ekspertem. A ja idę dale i myślę sobie "mój brzuch jest idealny"
      Pozdrawiam
    • agaszybu Re: za duży brzuch?? no i co z tego? 28.07.07, 16:49
      słuchaj ja jestem w 28 tygodniu ciąży i mój brzuch wygląda jak balon!!!!!!!
      przytyłam 10 kg i mam wrażenie że jestem gruba
      • anusia1912 Re: za duży brzuch?? no i co z tego? 28.07.07, 18:09
        Ja tez mialam bardzo duzy brzuch, wogole jestem osobka puszysta a jak doszedl
        brzuszek to wygladalam sobie fajnie. Pisze fajnie bo mialam w d...e to co ktos
        mowil najwazniejsze ze we mnie roslo dzieciatkosmile Mam cudownego synka a
        brzuszek mi troche zostalwinkno i co z tego kiedy zgubie,smile Poszlismy kiedys z
        mezem na usg do szpitala, lekarz robiac mi usg z oburzeniem a ile zes pani
        przytyla, dostal zrypke od mojego mezasmile ten sam lekarz pare tyg. pozniej robil
        mi cesarkesmile
    • patrice7 :) 28.07.07, 18:28
      z powodu brzucha)(wcale moim zdaniem nie tak OGROMNEGO) raz kobieta wjechalaby samochodem na czolowe tak sie zagapilasmile) niektorzy wrecz odprowadzaja mnie wzrokiem jakby to jakas nowosc dla nich byla albo widzieli by ciezarna pierwszy raz w zyciusmile) bawi mnie to do tej pory. raz pewna para tak wrecz bezczelnie sie zagapila ze popatrzylam na nich i z usmiechem zapytalam "slucham o co chodzi??" ze 3 sek i juz ich nie bylosmile)
    • lavetti Re: za duży brzuch?? no i co z tego? 28.07.07, 20:08
      A do mnie mama mówi: "mój grubasku". Sąsiadka krzyczy za mną na ulicy: "ale
      grubasek i jaki wielki brzuszek", a jaki ma być, do cholery jasnej, skoro jestem
      w 35 tc, dziecko we mnie rośnie i dojrzewa? Nie przytyłam dużo- raptem 12 kg,
      mam dość dużo wód płodowych. Wkurzające są te docinki, ale co zrobić...
      • gooochab Re: za duży brzuch?? no i co z tego? 28.07.07, 20:23
        ale najlepsze jest to, że każdemu wydaje się to takie zabawne!!!
        • kasia111177 Re: za duży brzuch?? no i co z tego? 28.07.07, 21:02
          słonce, chetnie wezme od Ciebie troszke tego brzuszka. jestem w 16 tygodniu i
          nic jeszcze nie widać, a moja bratowa w tak samo zaawansowanej ciązy wygląda,
          jakby miała zaraz urodzić. I w związku z tym, ciagle słyszę, że ja to pewnie
          nie jestem w ciązy, tylko tak opowiadam (niby po co?). Ostatnio sie przez to
          popłakałam, bo przecież karty ciąży sobie na czole nie przykleję, a takie uwagi
          wkurzają. Trzymaj się, a pacanom odpowiadaj - a ty odstające uszy, kroste na
          czole, nieprzyjemny oddech - może ktoś zrozumie, że takie uwagi są nie na
          miejscu.
      • evivalarte Re: za duży brzuch?? no i co z tego? 28.07.07, 21:29
        Dziewczyny, przypomina mi sie jedna odpowiedź, udzielona przez inna mamusię
        koledze z pracy, który robił uwagi co do wielkości jej brzuszka. Ponieważ sam
        był dość "puszysty", odpowiedziała mu: "Ale mój kiedyś zniknie, a Tobie już taki
        zostanie" wink! Mi przybyło 9,5 kg (26 t.c.), brzuszek całkiem, całkiem - i
        jedyne, co mnie denerwuje, to to, że nie da się założyć skarpetek tak jak do tej
        pory!
        • em_em71 Re: za duży brzuch?? no i co z tego? 29.07.07, 08:32
          Mniej więcej podobnej odpowiedzi udzieliłam koleżance, która, pomimo, że sama
          do szczupłych nie należy, jest na dodatek matką i powinna wiedzieć, że
          komentarze czasem mogą śmieszyć wyłącznie komentujących. Stała obok, zerknęła z
          górnego ukosa i mówi: ależ ty masz duzy brzuch, ja takiego nie miałam.
          Wymiękłam i wypaliłam, że ja też wielu rzeczy nie miałam takich jak ona, m.in
          tak wielkiej du.py. Oczywiście zaraz zrobiło mi się przykro, że dokuczyłam i
          przeprosiłam za ostrą replikę, ale... wink/j/w/
          • lukrecja34 Re: za duży brzuch?? no i co z tego? 29.07.07, 10:00
            he,he,dzięki za dobre rady.następnym razem jak usłyszę znowu jakąś durnotę o
            moim brzuchu to odpysknę aż w pięty pójdzie
    • misinka81 Re: za duży brzuch?? no i co z tego? 29.07.07, 23:50
      Eee tam, a mnie śmieszą te komentarze smile Jak w pracy do mnie mówią "jak tam
      grubasku", to nie po chamsku, tylko życzliwie i z uśmiechem. A ja na to, że
      jakoś się toczę smile))
      Ale jutro zaczynam 37 tydzień i już mam dosyć tego brzucha, mam wrażenie, że
      ciągle go mam i mam i mam i aż niewiarygodne jest dla mnie to, że niedługo już
      go nie będzie i będę mogła spać na brzuchu smile))
      • hanulllka Re: za duży brzuch?? no i co z tego? 30.07.07, 00:31
        Ja jestem w połowie 29tc i brzuch też mam olbrzymi, w sumie od początku miałam
        duży. Przytyłam już 18kg i zastanawiam się ile będę miała kiligramów do przodu
        przed samym rozwiązaniem. Wszyscy mi dokuczają z powodu wielkości brzucha,
        ciągle słyszę docinki o trojaczkach itd. Ja się tym zbytnio nie przejmuję, może
        tylko czasami, jak mam gorszy dzień. Ważne jest, że dziecinka rośnie, a mi
        udało się rzucić palenie (co nie było proste) i wolę więcej zjeść niż zapalić
        papierosa. Fakt, że wielu rzeczy nie mogę już sama zrobić, ale to tylko daje mi
        pretekst, żeby móc się kimś wyręczyć. Na przykład paznokcie u nóg maluje mi
        siostra a ja się w tym czasie relaksuje smile Głowy do góry Duże Brzuszki smile
        • aga_bee Re: za duży brzuch?? no i co z tego? 30.07.07, 08:33
          ja rodze w grudniu a ludzie tez sie pytaja czy juz na dniach. doprowadza mnie
          to do szalu. jak rowniez to ze to pewnie blizniaki (brzuych nie jest raczej
          duzy ale ja jestem b drobna wiec sporo odstaje).

babkom przy kosci zawsze odpowiadam ze w moim brzuchu przynajmniej jest dziecko
          i wole to niz tony sadla. albo jak ktos ma brzuch to mowie jak ktoras z postu
          powyzej: ze mnie to zniknie po porodzie. najczesciej dziala.

wkurzajace jest to ze wiekszosc gadajacych, ktora nie jest w ciazy ma w pasie
          tyle co ja, jak nie lepiej i jakos im nie przeszkadza gadac do mniesmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka