patrycjaa21 05.05.04, 00:18 Ja sie troszke martwie.Termin mam na 8 lipca.Moja waga sprzed ciazy to 46kg przy 162 cm.Na dzin dzisiejszy waze 52 kg. Czyli tylko 6 kg do przodu( pozdrawiam Patrycja i 31/32 tyg. Nadia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
afi77 Re: Lipcowe mamusie ile do tej pory przytylyscie? 05.05.04, 08:09 Witam ja mam termin na 28 lipca i in plus mam 12,5 kg - całe szczęście, że większość poszła w brzuszek! Waga wyjściowa 58 przy 170 cm - ale i tak czuję się jak mała foka... Pozdrawiam i daj znać jak coś się zmieni Afi i 29 tyg. Jakubek Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda1977 Re: Lipcowe mamusie ile do tej pory przytylyscie? 05.05.04, 09:16 Ja mam termin na 10 lipca i do tej pory przytyłam 9,5kg.Całość poszła w brzuch i trochę w tyłek.Dodam,że przed ciążą ważyłam 68kg,a mój wzrost to 172.Móój gin mówi,że bardzo dobrze przybywa mi na wadze,ale ja i tak myślę,że słodycze robią swoje.pozdrawiam Jagoda Odpowiedz Link Zgłoś
tarkosia1 Re: Lipcowe mamusie ile do tej pory przytylyscie? 05.05.04, 10:02 Kochane, zawstydzilyscie mnie wszystkie! Ja mam termin na 8 lipca i juz +15kg! Co dziwne, wszyscy znajomi twierdza ze nic nie przytylam, tylko brzuszek wyskoczyl, ale ja czuje sie sloniowato. Moj maz sie smieje ze jeden cycuszek to teraz 2 kg wiecej! )) Waga wyjsciowa to 64kg przy 180 cm wzrostu. Nie mam zludzen, dobije do +20kg do konca ciazy. Glowna przyczyne upatruje w tym, ze mnie wilczy apetyt dopada wieczorami - czyli wtedy, kiedy nie powinno sie juz jesc. Ale nie potrafie zrezygnowac z sytej kolacji, bo w nocy sie budze glodna. No i slodycze. Nie zrezygnowalam, czasami siegam po jakis batonik, ciasto, choc organizm karze mnie zawsze za te chwile slabosci mega-zgaga. Gratuluje Wam dotychczasowej wagi! Odpowiedz Link Zgłoś
nan26 Re: Lipcowe mamusie ile do tej pory przytylyscie? 05.05.04, 10:23 Witajcie, mam termin na koniec lipca a tu już 12 kg do przodu i niestety nie tylko brzuszeka, ale uda, łydki, ramiona i twarz jest jak wyrośnięte ciasto drożdżowe Także podjadam słodycze, lody. A czy pojawiły się Wam rozstępy na piersiach? Bo u mnie kilka czerwonych pręg i uczucie jakby skóra była oparzona. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magda11111 Re: Lipcowe mamusie ile do tej pory przytylyscie? 05.05.04, 10:56 cześc mam termin na 22 lipca a przytyłam około 9,5 kilograma wszystko do brzucha. To pewnie dobrze . Myślałam że to tylko ja tak z wagą wystartowałam ale pocieszające jest to że jest to normalne. Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenax Re: Lipcowe mamusie ile do tej pory przytylyscie? 15.06.04, 16:36 Nie przejmuj sie. Jezeli wazylas 64 kg mialas 180 cm wzrostu to oznacza ze szczupla z Ciebie kobietka i powinnas przytyc troche wiecej zeby miec zapasy na karmienie piersia. Z tego co widze wszystkie moje kolezanki ktore karmily szybko wrocily do swojej wagi. Jesli juz musisz zjesc sporo na kolacje staraj sie ja zjesc ok. 18-19. Ja tez mam niestety ten problem. Na szczescie maz pilnuje zebym nie podjadala juz pozniej wieczorem. Na szczescie udaje sie wytrzymac Pozdrawiam, Magda Odpowiedz Link Zgłoś
elunia1 Re: Lipcowe mamusie ile do tej pory przytylyscie? 15.06.04, 18:21 Mam termin na 12 lipca i juz przytylam 20 kilo(174 wzrost,przed ciaza 52 kilo) ale nikt mi nie chce w to uwiezyc bo sama nie wiem gdzie są te kilosy.Nie powiem,apetyt mam.I wcale sobie nie załuje.Wiec nie martw nic i nie rezygnuj z kolacji bo to sama przyjemność.Jakoś sie to potem zrzuci,ważne zeby dzidzi i mamusia byli zadowoleni.Ja po słodkim też mam zgage gigant ale gin pozwolil mi ssać tabletki renni(naprawde pomaga a na ulotce potwierdzają że można stosować w czasie ciąży) Pozdrawiam,Ela i 36 tyg Okruszek Odpowiedz Link Zgłoś
aneta303 Re: Lipcowe mamusie ile do tej pory przytylyscie? 05.05.04, 11:38 Hej, Ja mam termin na 24 lipca i już 10 kg! w pierwszej ciąży przytyłam 16,5 kg (tylko wtedy byłam dużo szczuplejsza przed, a teraz już przegoniłam wagę pierwszej ciąży). Ale myślę, że na 16-tu kilo się zatrzymam (?) Od początku przybierałam w piersiach, biodrach, udach no i teraz w brzuch. W ciągu ostatnich 3 tygodni chyba rośnie tylko dzidzia, bo jak się mierzę, to centymetry mi się nie zmieniają w obwodach, jedynie na wadze. Pozdrawiam cieplutko! Aneta i malutka Jagódka Odpowiedz Link Zgłoś
inka2001 Re: Lipcowe mamusie ile do tej pory przytylyscie? 05.05.04, 11:42 Ja już sporo - ok. 10 kg na plus. Wyjściowa waga to 50 kg przy 160 cm. Odpowiedz Link Zgłoś
jordanka1 Re: Lipcowe mamusie ile do tej pory przytylyscie? 05.05.04, 11:46 Witam! Uff! Jak czytam Wasze maile to się lepiej czuje... Ja mam termin na 27 lipca i już 12 kilogramów in plus... Przed ciążą 65 kg przy 178. Na całe szczęście idzie w brzuszek. Najdziwniejsze jest to, że nie mam wilczego apetytu, nie jem słodyczy i staram się dużo spacerować (2 godzinki dziennie), a na wieczór zostawiam sobie jogurt...Wychodzi na to, że powinnam ważyć mniej, ale nic z tego... Moja gin mnie uspokaja, ale ja bardzo chciałam dobic tylko do 12... Nie wyszło, może nastepnym razem się uda )))! Pozdrawiam wszytskie Mamuski i ich sliczne Brzuszki! Jaga i Maluszek Odpowiedz Link Zgłoś
niebieska.mama Re: Lipcowe mamusie ile do tej pory przytylyscie? 05.05.04, 12:12 Hej Hej! Spieszę pocieszyć Cię Patrycjo!!! Termin na 19 lipca, a do przodu już około 14 kg! Fajnie? Wzrost 168cm, a waga wyjściowa 59 kg. I raczej podobna jestem do chodzącej gruszki Niebieska i Karolinka. Odpowiedz Link Zgłoś
betty1234 Re: Lipcowe mamusie ile do tej pory przytylyscie? 05.05.04, 12:18 Hej, U mnie na dziś 13 kg na plusie a termin na 4 lipca. Patrycja nie martw się - jedna z moich koleżanek przez całą ciążę utyła tylko 6- 7 kg a dzidzia urodziła się zdrowa ok. 3 kg. Teraz brzdąc ma 13 mcy i waży 11 ) Pzdr, Beata i Oskarek (31t.4d.) Odpowiedz Link Zgłoś
keth Re: Lipcowe mamusie ile do tej pory przytylyscie? 05.05.04, 12:43 Czesc Ja mam termin na 26 lipca i w poniedziałek ważyłam 70,5 kg.czyli 15 na plusie, poszło mi głownie w gigantyczny brzuch. A z ciekawości ile macie w pasie bo ja już 108 cm. Ale beda blizniaki wiec sie nie martwie Kasia i dwa kopiace szkraby Odpowiedz Link Zgłoś
sanika Re: Lipcowe mamusie ile do tej pory przytylyscie? 05.05.04, 13:35 Witam, ja mam termin na 12 lipca i do tej pory przybyło mi 7 kg. w pierwszej ciąży przytyłam jakieś 11-12 kg i mam nadzieję, że teraz też nie przekroczę tej liczby) pozdrawiam wszystkie mamusie) Odpowiedz Link Zgłoś
slonko77 Re: Lipcowe mamusie ile do tej pory przytylyscie? 05.05.04, 13:37 Hej Patrycjo' Ty się nie martw tylko ciesz dzidzi Twoja waga nie szkodzi - ono i tak wyciąga dla siebie tyle ile potrzebuje a Tobie z taką waga lżej Ja mam termin o jeden dzień póżniej -9 lipiec- i mam do przodu 9,5 kg i 96 w pasie -tak więc toczę się )) Wyglądam śmiesznie -jak pani Gruszka -bo jestem z tzw. "filigranowych" i nigdy nie miałam brzuszka a teraz wyglądam jak rasowy piwosz )) Pozdrawiam i oby tak dalej ... - Magda i Niespodzianka Odpowiedz Link Zgłoś
aniag76 Re: Lipcowe mamusie ile do tej pory przytylyscie? 05.05.04, 14:25 Hej dziewczyny! Mam termin na 18 lipca. 3 tygodnie temu ważyłam sie u gin i było 12 kg na plusie. W przyszłym tygodniu pójde i sie dowiem, że jest jeszcze więcej. Raczej sie nie przejmuję, to moja druga ciąża. W pierwszej przytyłam 15 kg, z czego dużo to synek (4,5 kg!) i opuchniete nogi... Teraz poszło mi w brzuch i w biust, którego obwód zwiększuł sie o 15 cm, z czego oczywiście cieszy się mąż. Mam tylko nadzieję, że tym razem dzidzia będzie trochę mniejsza, bo podobno ma być dziewczynka. Pozdrawiam i nie przejmujcie się tak wagą, bo po porodzie szybko zrzucicie. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
magdalia2 Re: Lipcowe mamusie ile do tej pory przytylyscie? 05.05.04, 15:21 Mam termin na 28 lipca i 14 kilo na plusie. Jakoś się już z tym pogodziłam Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz2 Re: Lipcowe mamusie ile do tej pory przytylyscie? 14.06.04, 09:57 u mnie 34 tydzień i waga +8kg Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
ewawiki1 Re: Lipcowe mamusie ile do tej pory przytylyscie? 14.06.04, 11:50 No to ja przebijam wszystkie. Termin na 4 lipca i przybyło mi 17 kg z wyjściowych 63 kg i wzrostu 170 cm. Przy okazji obwód brzucha 110 cm. Więc turlam się i to mocno. I boję się, że to dziecko w brzuszku to strasznie duże będzie, bo te kilogramy to raczej w brzuch poszły. A przez to, że i poród nie będzie lekki. A dziś taki piękny sen miałam, że tak szybciutko i w ogóle bez bólu urodziłam. To chyba marzenie z podświadomości. Pozdrawiam i życzę wytrwania wszystkim do lipca Ewa&Wojtuś(37tyg.) Odpowiedz Link Zgłoś
betty1234 Re: Lipcowe mamusie ile do tej pory przytylyscie? 14.06.04, 12:04 Hej, No niestety nie przebijasz ) U mnie też termin 4 lipca i już prawie 18 kg na plus ) tzn. wg mojej domowej wagi. A w pasie 109 cm. Ja tak chciałabym już za jakiś tydzień być po )) Poczekamy - zobaczymy. Pozdrawiam, Beata i Oskarek (jeszcze w brzuszku ) Odpowiedz Link Zgłoś
agap26 Re: Lipcowe mamusie ile do tej pory przytylyscie? 15.06.04, 13:12 Termin na 25 lipca i na plusie jakieś 14-15kg z wagi wyjściowej 57kg., ale dużo poszło w brzuszek i Oskarek też spory ! W brzuszku 111cm. Pozdrawiamy Aga i Oskar (35tc) Odpowiedz Link Zgłoś
ela124 Re: Lipcowe mamusie ile do tej pory przytylyscie? 14.06.04, 12:05 Cześć dziewczyny! Ja mam termin na 7 lipiec i przybyłam już 10 kg (37 tyg.)Chciałabym na tym poprzestać, obwód brzucha 100. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
keth Re: Lipcowe mamusie ile do tej pory przytylyscie? 14.06.04, 12:29 Przebijam !! Termin na 26 lipca i na plusie 19 kg. i 115 w pasie z wyjściowych 68-72. Tylko ze ja z bliźniakami. kasia Odpowiedz Link Zgłoś
beatriki Re: Lipcowe mamusie ile do tej pory przytylyscie? 14.06.04, 12:47 a ja mam już plus 18 kg. ,, a obwód brzucha 102. Po prostu jestem gruba. Zobaczymy ile uda mi się z tego zrzucić po porodzie. Aha i brzusio narazie nie pokiereszowany rozstępami, tylko piersi. Pozdrawiam Beata i Karolinka 02.07.2004 Odpowiedz Link Zgłoś
arabella7 Re: Lipcowe mamusie ile do tej pory przytylyscie? 14.06.04, 14:35 Cześć, ja przytyłam 11 kg, termin mam na 12.07. Wyjściowa waga to 52 kg i 164 cm. W pierwszej ciąży przytyłam 13 kg, ale poród miałam 10 dni przed terminem. Odpowiedz Link Zgłoś
buba722 Re: Lipcowe mamusie ile do tej pory przytylyscie? 14.06.04, 15:57 Jestem w 36. tygodnu i dotychczas przytyłam 11 kg. Myslałam ze to nie duzo. Ale widze ze do niektorych z was mi daleko. Ciekawa jestem ile tyje sie w ostatnich 4 tygodniach. Moze ktoras z was sie orientuje. Agata i Emilka Odpowiedz Link Zgłoś
pawaroti Re: Lipcowe mamusie ile do tej pory przytylyscie? 14.06.04, 19:43 Hej. Ja mam termin na 31 lipca.Mam 176cm wzrostu, przed ciążą ważyłam 56kg a do teraz przybyło mi 14kg Twarz mam okrągludką i brzuszek też, pozdrowienia dla przyszłych mam i tatusiów. Odpowiedz Link Zgłoś
anna_maja77 Re: Lipcowe mamusie ile do tej pory przytylyscie? 15.06.04, 17:54 to i my... jestesmy w 37 tc, termin 10.07, w 35 tc wazylam 63,5 (+10-11 kg od poczatku ciazy), jestem niewysoka - a wszystko poszlo w brzuszek - okragla duuuza pileczka - obwod 100 (wyjsciowo 65)... a mysle ze do teraz to utylam kolejne 1,5-2 kg za te ostanie 2 tyg (takie mialm tempo przyrostu przez ostanie 2 mce)... apetyt mam ostanio - i sobie nie odmawiam - a moze powinnma? choc uspawiedliwiam sie ze to koncowka ciazy... pozdrowka ania Odpowiedz Link Zgłoś