Dodaj do ulubionych

brak objawów, a ciąża - kto miał??

02.07.04, 09:36
Witam babeczki,
Tak dla odmiany zdam pytanie: Kto miał dwie kreseczki bez wczesniej szych
objawów w ogóle???
Ja czekam na zrobienie testu, mam przeczucie, ale zerrrrrro objawów. Czy
zawsze muszą byc objawy??
A co z tą podwyzszoną temperaturką??? Kiedy ja mierzyć, rano? Mam cały czas
37,0.

mamka22
Obserwuj wątek
    • aquarius72 Re: brak objawów, a ciąża - kto miał?? 02.07.04, 10:17
      Ja nie miałam żadnych objawów (gdybym zaczęła się doszukiwać, to może bym coś
      tam znalazła na siłę), nie miałam też żadnego przeczucia. Test zrobiłam, bo
      było 5 dni po terminie miesiączki, ale u mnie to też nie był żaden objaw, bo
      zdarzały mi się takie wydłużone cykle. Tak więc - wszystko możliwe. Jeśli
      jesteś już po terminie miesiączki to testuj! Życzę dwóch kreseczek smile)) Tempkę
      powinno się mierzyć rano, przed wstaniem o tej samej porze (nie pod pachą), ale
      jeśli nie znasz swoich temperatur z pierwszej fazy, to niewiele Ci to powie.
      • monikaj1 Re: brak objawów, a ciąża - kto miał?? 02.07.04, 10:21
        Ja też nie miałam - to znaczy teraz wiem, że miałam, bo bolał mnie brzuch jak
        na miesiączkę. Temperaturę też mierzyłam - była podwyższona, choć nie sięgała
        37 stopni. "Typowych" zwiatunów ciąży jednak nie było - nie ma ich zresztą
        nadal (20 t.c.).
        Pozdrawiam,
        Monika
    • moniko25 Re: brak objawów, a ciąża - kto miał?? 02.07.04, 10:24
      Cześć! ja tak miałam zupełnie nic ale za to czułam jak robiłam sobie test to
      prawie wiedziałam bo to się czujesmile))
      ale jak poszłam do lekarza zobaczyć czy jest na pewno moje dzieciątko i okazało
      że jest to tego samego dnia dostałam mdłości i tak aż do 13t.
      a jedyny objaw to miałam powiększone,bolące piersi tak jak przed okresem
    • roxi_hart tak bylo u mnie-przeczytajcie! 02.07.04, 10:37
      Objawy najczesciej pojawiaja sie troche pozniej, nie jest powiedziane ze najpierw musza byc objawy. Test najczesciej robi sie dlatego ze @ nie nadchodzi a nie z powodu np. mdlosci. Ja robilam 4 czy 5 dni po terminie-nie pamietam-i tylko za namowa kolegi. @ sie spozniala ale bylam przekonana ze to przez ciezki stres a nie ciaze. Jakze wielkie bylo moje zdziwienie gdy zobaczylam 2 kreseczki.
      Dopiero po tym stwierdzilam ze te "dziwne " piersi byly objawem ciazy a nie majacej nadejsc @.

U mnie bylo jeszcze tak-koega zajmuje sie badaniem znaczenia snow-moze to smieszne (tez tak myslalam)ale przeczytajcie. Przed zajsciem w ciaze mialam dziwne sny-dla mnie koszmary-chce cos zrobic a nie moge-kolega zinterpretowal to jako dazenie do czegos co sie nie udaje (u mnie zajcie w ciaze) - i powiedzial na koniec ze uda mi sie to ale pod warunkiem ze bardzo bliska mi osoba wyjedzie, rozstanie sie ze mna na zwasze. Smialam sie z tego - nie bralam do glowy. Za tydz., dwa od tego co powiedzial zmarla moja babcia (druga po mamie najblizsza mi osoba)-zupelnie nagle. Jak otrzasnelam sie z tego szoku, wrocilam do pracy i zaczelam to sobie skladac do kupy. Noc przed powrotem do pracy snila mi sie moja śp. babcia-znow widzialam jej usmiechnieta twarz. Kolega powiedzial ze taki sen wrozy dobra nowine. Kolezanka pobiegla do apteki, kupila test-niedlugo zaczynam 5 m-c ciazysmile
      Mam nadzieje ze Was nie zanudzilam. Nie mowilam tego nikomu, wiem ze niktorym wyda sie to smieszne. Ale dla mnie juz nie jest.
    • ewt80 Re: brak objawów, a ciąża - kto miał?? 02.07.04, 12:12
      Ja też nie miałam objawów ciąży z pierwszym dzieckiem.Zrobiłam test bo mi sie @
      spóżniała.Moja mama też w jednej z ciąż zero objawów,to zależy od wielu
      czynników,jakich nie wiem.Teraz w drugiej ciąży mam książkowe objawy,i chyba
      wole jak nic sie nie dzieje.Pozdrawiamsmile
    • myszka_80 Re: brak objawów, a ciąża - kto miał?? 02.07.04, 12:21
      Ja zupełnie nia miałam objawów, test zrobiłm 4 dni po terminie @, a cykle
      miałam bardzoe regularne,dlatego wiedziałam,że to najparwdopodobniej dzidzia.
      Teraz kończę 21 tydz ciąży smile
      Pozdrawimy Basia i Brzusio
    • fenka Re: brak objawów, a ciąża - kto miał?? 02.07.04, 12:54
      U mnie jedynym objawem był brak miesiączki, utrzymywała się podwyższona
      temperatura. Lada dzień po rzobieniu testu zaczęły boleć piersi, zrobiły się
      obrzmiałe. Dzlszych objajów wyczekiwałam bardzo niecierpliwie - i doczekałam
      się od 7 tygodnia takich mdłości wieczornych, że po 18.00 byłam nie do życia -
      na szczeście ustapiły z dnia na dzień w 11 tygodniu.
      Podstawową Temperaturę Ciała mierzy się zawsze o tej samej porze, zaraz po
      przebudzeniu, w jednych miejscu (jama ustna, pochwa lub odbyt).
      Powodzenia!
    • jagoda1977 Re: brak objawów, a ciąża - kto miał?? 02.07.04, 13:02
      U mnie również zero objawów.Kochaliśmy się bez zabezpieczenia pare tygodni,gdy
      w końcu okres nie pojawił się w ustalonym terminie poszłam kupić test,który
      wyszedł negatywnie!Po czterech dniach znów test i dwie różowe krechy,aż biły po
      oczach.Jednak objawów ciąży nadal zero,tak zresztą było do 9 miesiąca,gdyby nie
      powiększający się brzuch w ogóle nie wiedziałabym,że jestem w ciąży.Za to teraz
      to chyba wszystkie plagi ciążowe,no oprócz wymiotów mnie dopadły.Mam już
      serdecznie dość!
      Jagoda i 39 tyg.niespodziewanka
      • paulajal Re: brak objawów, a ciąża - kto miał?? 02.07.04, 14:26
        Przeciez objawy pojawiaja się zwykle w 7-8 tyg ciąży, a te z tzw hiper wczesnej
        ciąży w sumie przypominają miesiączkę zbliżającą: obrzmiałe piersi, pobolewanie
        brzucha.
    • mamka22 Re: brak objawów, a ciąża - kto miał?? 02.07.04, 15:02
      Dzieki Dziewczyny,
      Wasze rady są na prawde cenne. W takim razię przestaję się tak usilnie
      wpatrywać w mój organizm.

I Pozdrawiam obecne i przyszłe mamusie,
      mamka22
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka