Dodaj do ulubionych

czy ktoraś z Was zaszła w ciążę w dni niepłodne?

24.06.06, 11:58
interesuje mnie ile z Was zaszło w ciążę w wyżej wymienionym okresie? Czy
wogóle są dziewczyny którym się poszczęściło?... ja i moj maz staramy sie o
dzidzie i zastanawiam sie czy jest jakis procent szans na zajscie w ciaze tez
w te dni nieplodne...
Obserwuj wątek
    • amoniaaa Re: czy ktoraś z Was zaszła w ciążę w dni niepłod 24.06.06, 12:25
      no a jak myślisz?? po to są dni płodne żeby można zajśc w ciąże!!! niepłodne
      wręcz przeciwnie... Mnie tego uczyli już w szkole wink Jeśli chodzi ci o to że
      przytulacie się w niepłodne a plemniczki przeżyja 2 dni i dotrwają do owulacji
      to pewnie że jest to możliwe wink Pozdrawiam
    • sikorka.1 Re: czy ktoraś z Was zaszła w ciążę w dni niepłod 24.06.06, 17:07
      ja zaszłam w ciążę w teoretycznie dni niepłodne, bo w 7dniu po rozpoczęciu
      okresu...zależy jak u kogo są dni płodnesmile)Trzeba próbować...
    • basiuniagp Re: czy ktoraś z Was zaszła w ciążę w dni niepłod 24.06.06, 20:01
      ja zaszłam w tzw"pewne dni", sama nie wiem kiedy smile
    • trolik11 Re: czy ktoraś z Was zaszła w ciążę w dni niepłod 25.06.06, 11:49
      Z definicji nie można zajść w ciążę w dni niepłodne. Jeśli ktoś zachodzi w ciążę
      w jakiś dzień, to znaczy, że ten dzień był płodny. Można co najwyżej pomylić się
      w ocenie: uznać jakiś dzień za niepłodny, a potem się okazuje, że tak naprawdę
      ten dzień był płodny, co widać po ciąży wink.
    • papuga_5 Re: czy ktoraś z Was zaszła w ciążę w dni niepłod 26.06.06, 02:49
      Ja mysle ze zaszlam w bezpiecznym dniu czyli w 9 liczac od pierwszego dnia miesiaczki, przy cyklach
      27/29 dniowych.
      • juleg Re: czy ktoraś z Was zaszła w ciążę w dni niepłod 26.06.06, 09:07
        Pewnie chciałaś się zapytać komu plemniczki przetrwały do owusmileteż mnie to interesuje, bo mamy zamiar w dni suche, zaraz po miesiączce próbować wykombinować dziewczynkęsmile Ciekawe czy się udawink
        • kasiak37 Re: czy ktoraś z Was zaszła w ciążę w dni niepłod 27.06.06, 11:36
          moja przyjaciolka zaszla w ciaze w 27 dniu cyklu...
          • trolik11 Re: czy ktoraś z Was zaszła w ciążę w dni niepłod 04.07.06, 17:46
            kasiak37 napisała:

> moja przyjaciolka zaszla w ciaze w 27 dniu cyklu...

Moja też i to w czasie pettingu. Po wizycie u ginekologa okazało się, że ciąża
            jednak urojona i po krzyku.

Żadna, ale to żadna metoda rozpoznawania płodności nie mówi, że nie można zajść
            w ciążę w 27. dniu cyklu. Tak jak żadna nie mówi, że nie można zajść w ciążę w
            czasie miesiączki. Może za wyjątkiem najprostszej, przedpotopowej wersji tzw.
            kalendarzyka małżeńskiego, która zdaje się zakładała, że wszystkie cykle są
            28-dniowe. Ludzie sobie co nieco krzywo interpretują i potem twierdzą, że im się
            trafiła ciąża po współżyciu w dni niepłodne... Jest co najmniej kilka rodzajów
            okoliczności, przy których 27. dzień cyklu może być dniem płodnym.
    • urge Re: czy ktoraś z Was zaszła w ciążę w dni niepłod 27.06.06, 14:37
      Nie da się zajść w ciążę w dni niepłodne! Trzeba tylko dobrze obserwować swój
      organizm żeby wiedzieć kiedy dni są płodne a kiedy nie bo na to niestety wbrew
      obiegowej opinii reguł nie ma!
      Dla przykładu w cyklu w którym zaszłam w obecną ciążę owulację miałam w 54dc i
      był to dzień płodny zdecydowanie smile
      • dziewczynka_bez_zapalek Re: czy ktoraś z Was zaszła w ciążę w dni niepłod 28.06.06, 17:37
        ja zaszłam w terminie okresu. widać cykl mi się rozregulowł i owulacja
        przesunęła się na później.
    • adzia18 Re: czy ktoraś z Was zaszła w ciążę w dni niepłod 28.06.06, 23:43
      Ja zaszłam w 9 dc- synek, a po 8 latach w 12 dc-dziewczynka. Cykle mam 26
      dniowe.
      • kiniak22 Re: czy ktoraś z Was zaszła w ciążę w dni niepłod 29.06.06, 21:25
        nie mozna zajsc w ciaze w dni niepolodne a jesli juz sie to zdazy to znaczy ze
        sie owulacja przesunela bo niestety pochwa to nie lodowka i plemniki wiecznie
        swieze i gotowe do "spozycia" nie beda
      • trolik11 Re: czy ktoraś z Was zaszła w ciążę w dni niepłod 04.07.06, 17:31
        adzia18 napisała:

> Ja zaszłam w 9 dc- synek, a po 8 latach w 12 dc-dziewczynka. Cykle mam 26
        > dniowe.

I wcale się nie dziwię, że zaszłaś w ciążę. Ja, mając cykle 26-31 dniowe, póki
        chciałam ciaży uniknąć nigdy nie współżyłam 9. dnia (bez prezerwatywy), co
        dopiero mówić dwunastego...

Niestety jeśli ktoś chce się opierać na samych obliczeniach, nie może zakładać,
        że przy 26-dniowych cyklach dziewiąty dzień jest niepłodny....
    • megala Re: czy ktoraś z Was zaszła w ciążę w dni niepłod 04.07.06, 13:44
      Plemniki ponoć zyją nie 2 ale 4 dni
      • trolik11 Re: czy ktoraś z Was zaszła w ciążę w dni niepłod 04.07.06, 17:26
        No pewnie, że mogą żyć 4 dni. A nawet 5. Kiedyś gdzieś słyszałam, że zdarza się
        7. Na ogół przyjmuje się chyba, że 5.
        • trolik11 Re: czy ktoraś z Was zaszła w ciążę w dni niepłod 04.07.06, 17:37
          Oczywiście te 5 dni, czy nawet 2, to ponoć tylko w śluzie płodnym. Bez śluzu
          płodnego nie przeżyją więcej niż 3 godziny. Inną sprawą jest, że czasem jednak
          trudno ocenić, czy już jest śluz płodny, czy nie.
          • juleg Re: czy ktoraś z Was zaszła w ciążę w dni niepłod 17.07.06, 09:41
            trolik11 napisała:

> Oczywiście te 5 dni, czy nawet 2, to ponoć tylko w śluzie płodnym. Bez śluzu
            > płodnego nie przeżyją więcej niż 3 godziny. Inną sprawą jest, że czasem jednak
            > trudno ocenić, czy już jest śluz płodny, czy nie.

No to się trochę mylisz, moja babcia zaszła w ciążę pierwszy raz z ostatniego dnia @ a drugi raz z trzeciegowink
            • trolik11 Re: czy ktoraś z Was zaszła w ciążę w dni niepłod 17.07.06, 12:06
              juleg napisała:

> trolik11 napisała:
              >
              > > Oczywiście te 5 dni, czy nawet 2, to ponoć tylko w śluzie płodnym. Bez śl
              > uzu
              > > płodnego nie przeżyją więcej niż 3 godziny. Inną sprawą jest, że czasem j
              > ednak
              > > trudno ocenić, czy już jest śluz płodny, czy nie.
              >
              > No to się trochę mylisz, moja babcia zaszła w ciążę pierwszy raz z ostatniego d
              > nia @ a drugi raz z trzeciegowink

Przyznaję, pomyliłam się. Napisałam "5 czy nawet 2", a miało być "5 czy nawet
              7". 7 to pewnie jakiś rekord, ale może rzeczywiście się zdarza...

Co do Twojej Babci, to co ma piernik do wiatraka? Kto powiedział, że @ chroni
              przed ciążą? Nawet głupie pisma dla nastolatek przestrzegają przed tym wink. Ja
              pisałam tylko o tym, ile podobno żyją plemniki. A że Twojej Babci owulacja
              wypadła wcześniej niż zwykle - ono cóż, z tym się trzeba liczyć smile. A kto wie,
              czy nie było tak, że Twoja Babcia zawsze miała krótkie cykle - wtedy to już
              zupełnie nie ma co liczyć na niepłodność w czasie @. Zgubne skutki stosowania
              starodawnego kalendarzyka, ot co (nie mylić z nowoczesnym NPR).
              • juleg Re: czy ktoraś z Was zaszła w ciążę w dni niepłod 17.07.06, 17:56
                No ale przecież podczas @ nie ma śluzu, więc gdzie przetrwały plemniki, jeżeli piszesz, że bez śluzu nie przeżyłyby nawet 2h?
                • trolik11 Re: czy ktoraś z Was zaszła w ciążę w dni niepłod 17.07.06, 20:05
                  juleg napisała:

> No ale przecież podczas @ nie ma śluzu, więc gdzie przetrwały plemniki, jeżeli
                  > piszesz, że bez śluzu nie przeżyłyby nawet 2h?

Napisałam, że 3h, ale to rzeczywiście nieistotny szczegół.

Ważne natomiast jest to, że to nieprawda, że podczas @ nie ma śluzu. Może być,
                  nie musi, po prostu trudniej go zaobserwować. Nawet gdy już nie ma @, to to, że
                  się śluz nie leje z kobiety hektolitrami wcale nie znaczy, że go nie ma. Może
                  być tak, że na zewnątrz go nie widać, ale jak się sięgnie do szyjki macicy, to
                  się go znajdzie smile. Dlatego wkurzam się trochę, gdy ktoś pisze lub mówi, że śluz
                  można łatwo zaobserwować na papierze toaletowym - nie zawsze tak jest. Warto
                  sprawdzić dokładniej smile.
                  • juleg Re: czy ktoraś z Was zaszła w ciążę w dni niepłod 17.07.06, 21:23
                    No to faktycznie trzeba być wytrawnym obserwatorem śluzowymwinkWidzę, że masz o tym pojęcie, napisz mi wobec tego czy ma sens mój przepis na dziewczynkę wyczytany na forum NPR a mianowicie numerek zaraz po @ i aż do końca dni suchych? Piszesz, że bez śluzu to nie ma sensu a jednak komuś z forum się to udało, jak myślisz?
                    • trolik11 Re: czy ktoraś z Was zaszła w ciążę w dni niepłod 17.07.06, 22:17
                      Nie, nie trzeba być wytrawnym obserwatorem śluzowym, ale podobno czasem można
                      się pomylić (piszę podobno, bo mnie się to nigdy nie zdarzyło; przez kilka lat
                      skutecznie zapobiegałam ciąży przy pomocy npr, a potem zaszłam w ciążę w
                      pierwszym cyklu "starań").

Nie wiem, jaka jest skuteczność planowania płci - różne są opinie na ten temat,
                      ale naukowe tłumaczenie tego brzmi sensownie wink (w skrócie: plemniki "męskie"
                      krócej żyją niż "żeńskie", ale są szybsze). W każdym razie nie testowałam, więc
                      trudno mi się wypowiadać. Możesz spróbować smile. Podobno najskuteczniejszym
                      (niektórzy twierdzą, że jedynym) sposobem na planowanie płci jest separacja
                      plemników, tylko że nie każdego na to stać wink.
                      • juleg Re: czy ktoraś z Was zaszła w ciążę w dni niepłod 18.07.06, 09:25
                        Az tak mi nie zależy na dziewczynce, żeby separować plemniki- o niesmileco ma byc to będzie, zobaczymy czy się uda w ogóle w te suche dni zaciążyć, nie mam doświadczenia w staraniach o dziecko, bo nasze pierwsze było "niespodzianką" wink
                        • trolik11 Re: czy ktoraś z Was zaszła w ciążę w dni niepłod 18.07.06, 12:59
                          Próbuj smile. Niepłodność przedowulacyjna jest nazywana względną. Poczęcia się
                          zdarzają w tej fazie smile. No i śluz moze być, mimo, że go nie widzisz. A jeśli
                          współżyjesz codziennie, to wiedz, że sperma może praktycznie uniemożliwić ocenę,
                          czy jest sucho, czy już nie. A, i z tego co pamiętam, ten przepis na dziewczynkę
                          nie mówi, że "do końca dni suchych" - bo wtedy masz teoretycznie małe szanse na
                          jakiekolwiek poczęcie, ale "przed owulacją". Śluz płodny na ogół pojawia się na
                          parę dni przed owulacją i warto spotęgować starania, gdy on już jest smile.
                          Powodzenia! smile
                          • juleg Re: czy ktoraś z Was zaszła w ciążę w dni niepłod 18.07.06, 14:38

• juleg o i mam:-) 18.07.06, 14:47
                              • Re: Planowanie dziewczynki
                              annagabriela 23.03.06, 15:08 + odpowiedz

Chyba nic nowego nie powiem smile Powiem tylko, że najwięcej dziewczynek rodzi się
                              rodzicom, którzy stosowali regułę ostatniego dnia suchego (współżyli po @ do
                              ostatniego dnia, w którym nie było jeszcze śluzu). Są to oczywiście poczęcia
                              nieplanowane, ale potwierdzają tylko wcześniejsze wypowiedzi.
    • jolaa23 Re: czy ktoraś z Was zaszła w ciążę w dni niepłod 05.07.06, 09:49
      Ja starałam sie ok. 2 lat z mężem przeszliśmy różne metody oczywiście najgorszą
      było typowanie dni płodnych, wtedy akurat najmniej mieliśmy ochote bo bylo to
      na siłe. W końcu męża wysłano na zabieg i lekarz powiedział, że po 3 miesiącach
      musi się udać czekaliśmy na termin zabiegu, już wyluzowani i wtedy sie udało ,
      kompletnie nie w dni płodne. Największa blokada bowiem jest w naszych głowach.
      Mam nadzieję, że Wam sie uda i życzę Wam tego z całego serca.
      • kka77 Re: czy ktoraś z Was zaszła w ciążę w dni niepłod 05.07.06, 12:49
        Moja gin powiedziała że najgorsza jest blokada psychiczna i najlepiej nie
        stresować się - chociaż czasem łatwo powiedzieć, trudniej zrobić.
    • trolik11 Re: czy ktoraś z Was zaszła w ciążę w dni niepłod 05.07.06, 12:12
      Wiem, wiem, jestem złośliwa. Ale zastanawiam się, jak to możliwe, że tyle ludzi
      wierzy, ze zostali zmoczeni deszczem, gdy niebo było bezchmurne, gdy nie padało.
    • ginger133 Re: czy ktoraś z Was zaszła w ciążę w dni niepłod 05.07.06, 23:59
      ja tez zaszlam w teoretyczne nieplodne...
      • mona75 Re: czy ktoraś z Was zaszła w ciążę w dni niepłod 12.07.06, 16:22

ja zaszłam w ciążę w dni teoretycznie nie płodne: 30.12.2004 OM, poczęcie było
        2 lub 3.01 (na 100% bo potem nie było seksu, bo praca do późna w nocy,
        następnie grypa. Ponadto datę poczęcia potwierdziło pierwsze usg: na +/-
        02.01.04)
    • mama2be Re: czy ktoraś z Was zaszła w ciążę w dni niepłod 14.07.06, 11:41
      ja zaszłam w 28 dniu cyklu przy cyklach 30-32dniowych. zupełne zaskoczenie! tym
      bardziej ze w okolicach 16-18 dc się staralismy, sluz płodny był jak z
      podrecznika i nic.....
    • monalisa.pl Re: czy ktoraś z Was zaszła w ciążę w dni niepłod 17.07.06, 13:39
      hehe MAM NADZIEJE bo planuje ze za 2 tyg nie zobacze @ a to z tego powodu ze
      przytulanko bylo poczawszy od 3 dnia cyklu (juz w koncówce okres) a skonczywszy
      wczorajsmileteoretyczne dni plodne zaczynaja mi sie dzis a koncza za 7 dni ale
      nieststy moj facet jest w delegacji tydz jak na zlosc wiec wykorzystalismy
      ubiegły tydzien na przytulanie ale to byly teoretyczne dni nieplodne - jednak
      po waszych mailach mam nadzieje ze to byly plodnesmilei ze zaskoczesmile
    • paolo30 róbcie coś ambitniejszego niż.... 20.07.06, 11:13
      róbcie coś ambitniejszego niz rąbanka.
      A juższczytem wszystkiego jest opowaiadanie o tym w necie przez kobietę.
      Powinnaś się wstydzić dawania d...y a nie opowadać o tym.
      • trolik11 Re: róbcie coś ambitniejszego niż.... 20.07.06, 12:13
        Zazdrościsz, że inni mogą, a Ty nie? Od kiedy to seks z ukochaną osobą, którą
        się wybrało na ojca dziecka, partnera życiowego, męża itp. jest dawaniem dupy?

To musi być prowokacja...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka