Dodaj do ulubionych

Gdzie dobry szpital w warszawie????

06.07.06, 16:54
Witajcie
Interesuje mnie jakis dobry szpital w warszawie. Od czytania komentarzy mam
już co prawda ogromną głowę, a zauważyłam że niektóre są juz troszkę
przeterminowane. Jezeli któraś z was ma już poród za sobą i to rodziłyście
dosyć niedawno bardzo proszę o radę i komentarz w tej sprawie.
Obserwuj wątek
    • justyna1908 Re: Gdzie dobry szpital w warszawie???? 07.07.06, 13:06
      Cześc

miesiąc temu rodziłam w szpitalu Bródnowskim i gorąco polecam. Miła i fachowa
      opieka zarówno w czasie porodu jak i po, bardzo oddani i dokładni pediatrzy a
      poza tym w porównaniu z innymi szpitalami niskie ceny.
      • mira234 Re: Gdzie dobry szpital w warszawie???? 07.07.06, 14:54
        nareszcie ktos piszę o Bródnowskim. mam zamiar tam rodzić bo najblizej. Może
        cos więcej? Pojadę obejrzeć ale nie ma to jak osobisty komentarz. juz miałam
        wrazenie ze tu rodzi się tylko w sw Zofii.
        • majka995 Re: Gdzie dobry szpital w warszawie???? 07.07.06, 15:16
          Zdecydowanie Karowa. Rodziłam tam dwa razy i było super. To strona szpitala
          www.szpitalkarowa.pl
          Pozdrawiam
        • justyna1908 Re: Gdzie dobry szpital w warszawie???? 07.07.06, 15:59
          Rodziłam w bródnowskim 02.06.2006. Nie wiem jakie sczegóły Cię interesują -
          napisz mi proszę - chętnie odpowiem
          • wij-drewniak Re: Gdzie dobry szpital w warszawie???? 07.07.06, 16:40
            Napisz proszę o warunkach - tych standardowych i tych za opłatą. Czy są sale do
            porodów rodzinnych a jak nie to jak rodzi się standardowo (czy tylko parawan
            czy ścianka). Jakie są ceny? Czy można wykupić zzo? Jakie są położne (nie tylko
            czy miłe, ale też czy chronią krocze i czy można wybierać pozycję do porodu)?
            • justyna1908 Re: Gdzie dobry szpital w warszawie???? 08.07.06, 11:04
              Standartowe sale do porodów w Bródnowskim są naprawdę bardzo przyjemne, a co
              najważniejsze każda jest oddzielona więc nie musisz "uczestniczyc" w innych
              porodach. Tam poród rodzinny nic nie kosztuje. Jest jedna płatna sala za 500 zł
              z kanapą, wiklinowym łóżeczkiem dla dziecka i łazienką ale szczerze mówiąc nie
              wiem czy jest sens za nią płacic. Znieczulenie kosztuje 350 zł i nie ma
              problemu z jego otrzymaniem. anestezjolog jest cały czas na oddziale. Jeśli
              chodzi o położne to trudno mi się wypowiedziec, ponieważ ja nie miałam
              wykupionej położnej i nie rozmawiałam ani o pozycji do porodu (sam poród trwał
              10 min. i nawet nie miałam kiedy o tym myślec)ani o ochronie krocza bo na tym
              mi nie zależało. Myślę że to jest do uzgodnienia. jeszcze mogę dodac że
              noworodkowym są sale pojedyncze za 50 zł
          • ewa_bb Re: Gdzie dobry szpital w warszawie???? 07.07.06, 17:14
            Witaj , ja tez bardzo proszę o informacje . Też nie mogę sie zdecydować (jesli
            masz czas na[isz na priv) chcialabym wiedziec , czy rodziłas z oplaconą
            polozna , czy dają znieczulenie, jaka opieka itd
    • lolinka2 Re: Gdzie dobry szpital w warszawie???? 07.07.06, 15:31
      4.06.06 - Św Zofia, Żelazna. Uczciwie polecam.
    • molsze4 Re: Gdzie dobry szpital w warszawie???? 07.07.06, 18:46
      A ja rodziłam w Orłowskim 3 tygodnie temu. Też mogę spokojnie polecic!
    • kasiamikolajczuk Re: Gdzie dobry szpital w warszawie???? 07.07.06, 20:37
      Urodziłam córeczkę 29.05. w IMiDz i jak najbardziej polecam. Najpierw
      pojechałam na Starynkiewicza, ale tam nie mieli miejsc, chciałam jechać na
      Żelazną, ale położna, która dzwoniła po szpitalach żeby znaleźć dla mnie
      miejsce powiedziała, że owszem, ona może tam zadzwonić, jeśli mam dużo
      pieniędzy, bo jeśli dużo nie mam, to lepiej nie (nie wnikałam w szczegóły i nie
      wiem ile w tym prawdy), w końcu trafiłam do Instytutu Matki i Dziecka na
      Kasprzaka, i jestem bardzo zadowolona że trafiłam akurat tam. Poród rodzinny
      jest bezpłatny na sali ogólnej, za jednoosobową płaci się chyba 400 zł, za
      znieczulenie zewnątrzoponowe 500 zł. Tych cen jestem pewna na 99%, z nudów
      czytałam wszystko co wisiało na tablicach, stąd te informacje (innych cen nie
      pamiętam), ja za nic nie płaciłam (zaczęłam rodzić na sali ogólnej, skończyło
      się cesarka, a znieczulenie zewnątrzoponowe miałam ze wskazań medycznych).
      Córcię przywieźli mi 3,5 godz. po cesarce i do końca cały czas była przy mnie.
      Lekarze i położne super (no może kilka przypadków było trochę mniej super, ale
      w porządku), było sporo studentek na praktykach (nie wiem czy cały czas tak
      jest), przemiłe dziewczyny, zaglądały co chwilę na sale i pytały czy trzeba w
      czymś pomóc, jak same nie mogły czegoś zrobić lub nie wiedziały to biegły po
      położną lub lekarza, jak tych dziewczyn nie było (wieczorem i w nocy) to nikt
      już tak po salach nie biegał, ale jeśli ktoś potrzebował pomocy lub rady to
      można było w każdej chwili zadzwonić lub pójść do położnych, nie było z tym
      najmniejszego problemu, nawet te nieco mniej super przypadki nie kręciły nosem
      że się je budzi. Naprawdę jestem bardzo zadowolona z opieki.
      • laminja Re: Gdzie dobry szpital w warszawie???? 07.07.06, 21:48
        na Żelaznej zapłaciłabyś więcej tylko za pojedyńczą salę porodową, w sali
        ogólnej też jest bezpłatny. Znieczulenie kosztuje tyle samo. Obecność męża przy
        cc 200zł. To tak dla uzupełnienia tego co Ci powiedziała położna smile Cena
        wysoka, ale i standard bardzo przyzwoity.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka