Dodaj do ulubionych

Wlasnie wrocilam z Palmyra Resort. Udziele info.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 14:53
Wlsnie wrocilam z Palmyra Resort w Sharmie. Chetnie udziele informacji. Jakby
co to piszcie.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Asia Re: Wlasnie wrocilam z Palmyra Resort. Udziele in IP: 213.17.150.* 03.06.05, 20:12
      czesc my wybieramy sie 29-06 i gdybys mogla opisac troche ten
      hotel,obsluge,plaze,no i animatorow bo kilka osob pisalo ze sa natretni ,ale
      moze nie wszyscy chca sie bawic i dltego tak to odbierali ze sa natretni.CZy
      jestjakis animator z polski ,bo z tego co czytam na forum to w tym hotelu jest
      duzo polakow.Z gory dzieki z a info ASIA
      • Gość: Torpeda Re: Wlasnie wrocilam z Palmyra Resort. Udziele in IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 13:41
        Hej.
        Jesli chodzi o hotel, to jest to najlepszy hotel w ktorym bylam do tej pory.
        Wszystko bylo na miejscu. Obsluga przemila, czulam sie tam tak, jakbym
        wszystich znala. Animatorzy owszem sa troche natretni, ale po kolejnej odmowie
        udzialu w zabawie odpuszczaja sobie. Jednak warto sie zabawic, to zawsze lepiej
        integruje ludzi. Z tego co wiem, to nie ma tam polskich animatorow, ale jesli
        chodzi o gosci to jest naprawde duzo Polakow.
        Jesli chodzi o plaze, to tutaj sa rozne zdania. Nie jest to typ plazy na ktorej
        mozna sie pobawic. Duzo kamykow, wiec lepiej zaopatrzyc sie w jakies wodne
        obuwie. Szczegolnie przy wchodzeniu do wody. Jest troche jezowcow, meduz. Dla
        dzieci tu chyba frajdy nie ma, ale za to ci co chca sobie ponurkowac, to ta
        plaza jest idealna. Rafy sa przepiekne, naprawde. I dzieki temu ze hotel
        polozony jest na odludziu, to na plazy jest naprawde maly ruch i nikt nie
        wchodzi sobie w parade.
        A jeszcze a propos hotelu. Jest duzy, przestronny, ma duze baseny. Ja nie mam
        zadnych zarzutow. Wyjezdzajac z hotelu chcialo mi nawet plakac, ze opuszczam
        tych fantastycznych ludzi i to miejsce.
        Pozdrawiam
    • Gość: gość Re: Wlasnie wrocilam z Palmyra Resort. Udziele in IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 03.06.05, 20:23
      Witam wybieram się do tego hotelu w sierpniu z biurem SUN &FUN czy byłaś
      zadowolona z tego hotelu , na forum krążą opinie, że plaża jest bylejaka ja
      jadę z 10 latkiem czy pokoje są bardzo zróżnicowane pod wzg. wyglądu , czy
      warto dać kilka dolarów aby otrzymać lepszy, jak sprawa leżaków na plaży czy są
      kłopoty bo jest ich za mało? a jedzonko>? dzięki za wszelkie informacje
      • Gość: Edyta Re: Wlasnie wrocilam z Palmyra Resort. Udziele in IP: *.lodz.dialog.net.pl 03.06.05, 21:55
        Ja byłam z biurem Sun&Fun w maju (10-24).
        Plaża faktycznie jest malutka, może się zdarzyć, że zabraknie leżaków.
        Warto wybrać się na plażę Shark's Bay.
        Jeśli chodzi o pokoje...
        My nie bawiliśmy się w dawanie dolarów na lepszy pokój.
        Później okazało się, że pokoje są raczej mało zróżnicowane.
        My mieliśmy pokój z dużym łóżkiem na i łóżkiem piętrowym - taki pokoik rodzinny.
        Gdybyście chcieli jednak pooglądać pokoje przed zakwaterowaniem, to nie ma
        sensu dawać pieniędzy.Po prostu jedna osoba niech przejdzie się z boy'em
        hotelowym do wskazanego pokoju i oceni czy pokój odpowiada czy nie.Jeśli nie to
        poproście o inny w recepcji.Rezydentki z Sun&Fun są bardzo uczynne i miłe, więc
        same powinny Wam pomóc.
        Jedzenie to już inna historia.Życzę Wam żeby był większy wybór.My niestety w
        drugim tygodniu już nie mogliśmy patrzeć na hotelowe przysmaki.Generalnie
        smaczne, ale strasznie monotonne.
        Gdybyś miał(a) jeszcze jakieś pytania, pisz śmiało- chętnie odpowiem, jeśli
        będę mogła.

Pozdrawiam
    • Gość: gość Re: Wlasnie wrocilam z Palmyra Resort. Udziele in IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 03.06.05, 22:01
      bardzo dziękuje za informację ; czy myśliszże Palmyra to dobry wybór pani wBP
      bardzo go zachwalała czy może jeszcze zmienić?
      • Gość: Torpeda Re: Wlasnie wrocilam z Palmyra Resort. Udziele in IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 15:11
        Myślę, że Palmyra to bardzo dobry wybór. Dzięki temu że hotel jest oddalony od
        miasta, jest cisza i spokój. Akurat to mi bardzo pasowało. Jak już pisałam
        wcześniej, wszystko jest tam na miejscu - jedzenie, pokoje, obsługa hotelowa.
        Nie jest to może hotel klasy Hiltona czy Marriotu, ale dzięki temu jest tam
        rodzinna i przyjemna atmosfera.
        Polecam ten hotel.
    • Gość: gość małgorzata Re: Wlasnie wrocilam z Palmyra Resort. Udziele in IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 03.06.05, 22:07
      czy możesz poleci jakieś lokalne biuro na wycieczki fakultatywna np. KAIR
      • Gość: Edyta Re: Wlasnie wrocilam z Palmyra Resort. Udziele in IP: *.lodz.dialog.net.pl 04.06.05, 09:52
        Witaj Małgosiu.
        Nie wiem czego oczekujesz po hotelu, więc nie mogę powiedzieć czy Palmyra to
        dobry wybór.Jak każdy hotel ma swoje plusy i minusy.A przewaga jednych nad
        drugimi jest uzależniona od Twojego humoru ;)
        Jak na wakacje z dzieckiem hotel powinien być ok.Są świetne baseny w których
        dziecko może szaleć do woli, animatorzy, którzy chętnie się pociechą zajmą.
        Ja mimo, że znalazłam wiele minusów na miejscu to teraz po czasie wspominam ten
        hotel miło.
        Co do biura podróży z którym moglibyście się wybrać na wycieczki...
        My korzystaliśmy z oferty rezydentki Sun&Fun.Nie byliśmy zadowoleni.
        1-cena dużo wyższa od cen z lokalnych biur
        2-przewodnik zupelnie nie mial pojecia o czym mówi
        3-przewodnik w Kairze już zupełnie nas wkurzył( opowiadał o tym gdzie, jaki
        hotel znajduje sie przy Nilu, przed Muzeum opowiadal o siedzibach partii
        politycznych w Egipcie, w muzeum juz nie wytrzymalismy i odlaczylismy sie od
        grupy!)
        4-na Górę Mojżesza mieliśmy zapewnionego tylko młodego hcłopaka z Egiptu ,który
        jedynie miał nas zaprowadzić na szczyt.Inne grupy miały przewodników, którzy
        opowiadali o trasie, można było usłyszeć wiele ciekawych rzeczy.Znajomi ,
        którzy dolączyli się do innej grupy, byli bardzo zadowoleni.

Po zejsciu z góry poznaliśmy przewodnika z Luna Rossy (nie jestem pewna
        pisowni).Biuro znajduje się w Namma Bay, po przeciwnej stronie Pizzy
        Hut.Wystarczy zapytać.Facet jest Egipcjaninem, dobrze mówi po polsku.Niestety
        nie wiem co mówi w trakcie wycieczek.
        Możecie tez wieczorem wybrac się do Namma i tam przedstawiciele biur sami będą
        Was zaczepiać.
        Moim zdaniem nie warto kupowac wycieczek od rezydentek.Przykład: Kair u
        rezydentki 70$/os,w Namma mozna juz znalezc od 35$.

Pozdrawiam
    • Gość: Torpeda Re: Wlasnie wrocilam z Palmyra Resort. Udziele in IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 13:47
      Hej.
      Faktycznie jezeli chodzi o wycieczki, to warto znalezc cos na miescie, zamiast
      wydawac pieniadze na wycieczki od rezydentow. Ja skorzystalam z biura Luna
      Rosa, tak jak pisala wczesniej Edyta.
      Biuro jest bardzo przyjemne, prowadzi je przemila Pani Hania razem z mezem
      (chyba:) )Mohammedem. Mialam okazje wybrac sie z nim na safari do Kolorowego
      Kanionu. Przemily facet - przy okazji pozdrawiam Mohammeda i p.Hanie:)
      Wycieczki sa naprawde tansze. Wybierajac sie cala grupa mozna sporo oszczedzic
      i miec fundusze na kolejna wyprawe.
      Pozdrawiam.
      • Gość: asia Re: Wlasnie wrocilam z Palmyra Resort. Udziele in IP: 213.17.150.* 04.06.05, 17:25
        czesc mam jeszcze pytanko ,piszesz ze byłas w kolorowym kanionie,bo
        przeczytalam ostatnio ze podczas wycieczki do kanionu jada do dahab gdzie mozna
        popływac z delfinami .dopisz czy to prawda i czy dahab zeczywiscie sa
        delfiny,czy trzeba miec szczescie ze akurat beda.z gory dzieki za odpowiedz
        • Gość: Edyta Re: Wlasnie wrocilam z Palmyra Resort. Udziele in IP: *.lodz.dialog.net.pl 04.06.05, 21:47
          Trasa wycieczki jest uzależniona od organizatora.
          Co do delfinów, to nie chcę Cie wprowadzić w błąd.Z tego co ja pamiętam to nam
          obiecywano delfiny w Blue Hole, to są okolice Dahab( podczas wycieczki "Abu
          Galoum").Delfinów nie było.Najwyraźniej tak jak mówisz trzeba mieć po prostu
          szczęście.Samo Dahab to mała mieścinka z kilkoma sklepikami wypełnionymi
          sprzedawcami-naciągaczami.Zwiedzanie tego miasta(obiecane w folderach
          reklamowych) polegało na prowadzaniu nas przez przewodnika po "galeriach"
          czyt.sklepach z papirusami, złotem itp.
          Ale wracając do delfinów.Raczej chodzi o Blue Hole właśnie.Słyszałam ,że byli
          szczęśliwcy pływający tam z delfinami.My tego szczęścia nie mieliśmy.
          Życzę Ci powodzenia :)
          • Gość: monnia Re: Wlasnie wrocilam z Palmyra Resort. Udziele in IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 23:19
            Witaj Edytko! Napisałam wczoraj do ciebie maila. Mam nadzieję że sprawdzasz
            skrzynkę bo widzę że na forum prężnie działasz:) pozdrawiam:))) Monika
        • Gość: Torpeda Re: Wlasnie wrocilam z Palmyra Resort. Udziele in IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 22:09
          Zgadzam się z Edyta. Nie ma co mieć gwarancji na delfiny, bo to jest raczej
          rzadko spotykane. Ja nurkując w Blue Hole nie spotkałam się z delfinami. Jedyna
          gwarancja to wybrać się do delfinarium:) Tam za odpowiednią zapłatą można z
          delfinami popływać. Ale pomimo tego, że delfinów się raczej nie spotka na
          wycieczce Safari, to polecam jej zakupienie, chociażby dla samego kanionu.
          Niesamowita sprawa. Końcówka była co prawda najgorsza - ledwo co weszłam na góe
          w 45 stopniowym upale - ale dla takich widoków warto tam pojechać.
          Pozdrawiam
    • Gość: Piotruś Re: Wlasnie wrocilam z Palmyra Resort. Udziele in IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 19:03
      Cześć.
      Mam pytanie. Wybieram się tam za dwa tygodnie i ciekaw jestem czy można
      przedlużyć sobie dobe hotelowa. Ja mam wylot w nocy, wiec nie mam ochoty
      koczowac na walizkach od 12 w poludnie do polnocy. Napisz jeszcze ile kosztuje
      takie przedluzenie.
      dzieki.
      • Gość: Edyta Re: Wlasnie wrocilam z Palmyra Resort. Udziele in IP: 81.168.185.* 06.06.05, 21:35
        Jest taka możliwość Piotrusiu.
        Bez najmniejszego problemu możesz przedłużyć dobe hotelową.Kosztuje to 40$ za
        pokój.Musisz w dniu wylotu przed 10 zjawić się w recepcji i poprosic o
        przedłużenie.A jeszcze lepiej dzień przed.
        Mieliśmy identyczną sytuację.Wylot po 24:00, ale wykwaterowanie o 12:00.

Pozdrawiam
        • Gość: gość małgorzata Re: Wlasnie wrocilam z Palmyra Resort. Udziele in IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 06.06.05, 21:48
          dziękuję za informację związane z hotelem ,ale jeszcze jedno czy jeżeli mnie
          wykwaterują o 12 to jest możliwość złożenia bagaży w jakmś wydzielonym miejcu i
          ewentualnego skorzystania później z prysznica ? a do której godziny obowiązuje
          all czy też do 12? jeżeli wykupię pokój za 40 to również mogę korzystać z all
          DZIĘKUJĘ ZA INFORMACĘ POZDRAWIAM
          • Gość: Torpeda Re: Wlasnie wrocilam z Palmyra Resort. Udziele in IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 21:56
            Nie wiem, jak to jest z bagażami, ale myśle że w każdym hotelu jest taki pokój,
            gdzie można zostawić swoje rzeczy.
            Jeśli chodzi o all incl. to on obowiązuje dłużej, czyli do 23.00 - akurat w tym
            hotelu. Jeśli wykupisz sobie pokój za 40$, to możesz spokojnie korzystać ze
            wszystkich udogodnień, bez obaw. Wiem, bo tak zrobiłam przed wyjazdem.
            Przedłużyłam sobie pokój, i była to naprawdę wygoda. Zafundowałam sobie o godz.
            17.00 wyjazd na quady, aby jakoś na koniec pobytu spędzić jeszcze aktywnie
            czas. Polecam:)
        • Gość: Piotruś Re: Wlasnie wrocilam z Palmyra Resort. Udziele in IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 21:57
          Dziękuję za informacje Edytko. Tak tez chyba zrobie, przedłuże sobie pokój.
          Pozdrawiam
    • Gość: Basia Re: Wlasnie wrocilam z Palmyra Resort. Udziele in IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 18:35
      Wybieram sie do Sharmu z rodziną - dwójką dzieci w wieku 6-8 lat. Czy są w
      hotelu jakieś rozrywki dla dzieci? Plac zabaw, jakieś animacje?
      Dziękuję za odpowiedź.
      • Gość: Edyta Re: Wlasnie wrocilam z Palmyra Resort. Udziele in IP: *.lodz.dialog.net.pl 09.06.05, 22:16
        Są animacje, jest plac zabaw, są baseniki dla dzieci :)
        Maluchy nie powinny się zanudzić.
        • Gość: Basia Re: Wlasnie wrocilam z Palmyra Resort. Udziele in IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 17:30
          Dziekuję za odpowiedź. Liczę więc na masę rozrywek dla dzieci, aby mogły się
          pobawić. Pozdrawiam
    • Gość: gość małgorzata Re: Wlasnie wrocilam z Palmyra Resort. Udziele in IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 09.06.05, 19:40
      czy ktośjeszcze może udzielić iformacji na temat czy warto przedłużyć pobyt za
      do której godziny obowiązuje opcja all czy napewno do 23 pozdro dziękuję za
      informacje
      • Gość: Edyta Re: Wlasnie wrocilam z Palmyra Resort. Udziele in IP: *.lodz.dialog.net.pl 09.06.05, 22:13
        Jeżeli masz Małgosiu wylot po północy to jak najbardziej warto przedłużyć
        pobyt.Chyba milej wziąć prysznic przed podróżą?Poza tym nie musisz koczować na
        basenie lub w holu przy recepcji.W każdej chwili możesz sobie odpocząć w
        pokoju.W dniu wyjazdu przy wykupieniu pokoju spokojnie można korzystać z All
        Inc.
        Swoją droga myślę, że nawet jeśli nie wykupicie pokoju to nie bedzie problemu
        ze zjedzeniem posilków.
        ps.Nie wystarczają Ci Małgosiu dwie takie same opinie?Czy poprostu myślisz, że
        nie jesteśmy wiarygodne?
        Ja byłam w Sharm w maju (10-24) a Torpeda z tego co się orientuję tydzień
        później.Więc nie musisz się obawiac.Piszemy prawdę.
        • Gość: Edyta Re: Wlasnie wrocilam z Palmyra Resort. Udziele in IP: *.lodz.dialog.net.pl 09.06.05, 22:19
          Co do bagażu.Jesli nie wykupujesz pokoju, to bagaże są ustawione w kąciku przy
          recepcji.Jak jest z prysznicem- nie wiem.
        • Gość: gość małgorzata Re: Wlasnie wrocilam z Palmyra Resort. Udziele in IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 11.06.05, 13:29
          przepraszam Edytko nie przeczytałam dokładnie !! dziękuję za informacje
          pozdrawiam
      • Gość: Torpeda Re: Wlasnie wrocilam z Palmyra Resort. Udziele in IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 17:33
        Potwiedzam Małgorzatko po raz kolejny:) Nie ma problemu z posiłkami i opcją all
        incl. do 23.00. Gwarantuję na 100%:).
        A ja mam pytanko do Edytki. Jak byłaś w Sharmie, to korzystałaś z usług biura
        Luna Rosa? Jak oceniasz to biuro? Sprawdziło się?
        Pozdrawiam
        • Gość: Edyta Re: Wlasnie wrocilam z Palmyra Resort. Udziele in IP: *.lodz.dialog.net.pl 11.06.05, 21:12
          Niestety nie korzystałam z tego biura.Teraz żałuję.Wycieczki wykupiłam u
          rezydentki Sun&Fun-przepłaciłam i tylko sie nadenerwowałam (przewodnik do d...).
          Podczas wycieczki na Górę Mojżesza poznałam przewodnika z L.R. sprawiał
          wrażenie kompetentnego i bardzo miłego.Niestety juz mieliśmy wykupione
          wycieczki.
          Ale następnym razem będę korzystać z lokalnych biur.

Pozdrawiam Cię Torpedo :D
          • Gość: Torpeda Re: Wlasnie wrocilam z Palmyra Resort. Udziele in IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 21:41
            Ja już się nauczyłam nie korzystać z wycieczek proponowanych przez rezydentów,
            bo faktycznie można stracić wiele pieniędzy. W Sharmie tak się akurat trafiło,
            że biuro jest prowadzone przez Polkę, ale zdarzało się że kiedyś korzystałam
            też z lokalnych (nie polskich) biur, oby tylko wyszło taniej. I zawsze byłam
            zadowolona. O wiele bardziej niż z wycieczek oferowanych prrzez rezydentów.
            Także polecam lokalne biura:)
            Pozdrawiam Edytko:)
            • Gość: asia Re: Wlasnie wrocilam z Palmyra Resort. Udziele in IP: 213.17.150.* 15.06.05, 10:14
              czesc podosze watek
              • Gość: asia Re: Wlasnie wrocilam z Palmyra Resort. Udziele in IP: 213.17.150.* 22.06.05, 08:36
                czesc mam pytanie czy ktos kto leci 29-go czerwca ma juz potwierdzona godzine
                lotu,podobno jest o 19,30
                • Gość: monnia Re: Wlasnie wrocilam z Palmyra Resort. Udziele in IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 10:39
                  A z jakiego miasta lecisz? My co prawda 30.06. z Wwy ale o tej samej godzinie.
                  • Gość: asia Re: Wlasnie wrocilam z Palmyra Resort. Udziele in IP: 213.17.150.* 22.06.05, 12:57
                    o sory zapomniałam napisac ze lecimy z katowic
    • Gość: małgorzata Re: Wlasnie wrocilam z Palmyra Resort. Udziele in IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 26.06.05, 11:29
    • Gość: gość małgorzata Re: Wlasnie wrocilam z Palmyra Resort. Udziele in IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 26.06.05, 11:31
      witaj Edytko!!
      Ja mam jeszcze pytanie : czy jak wykupię wycieczkę fakult. z innego biura nie u
      rezydenta to czy nie będzie problemu z tym aby uzyskać " suchy prowiant" na
      drogę ? dzięki za informacę pozdrawiam
      • Gość: jacek Re: Wlasnie wrocilam z Palmyra Resort. Udziele in IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 23:17
        Jadę 7 lipca. Interesuje mnie sprawa plaży. Czy jest w poblizu plaża, na której
        mogłyby się kapać dzici nie umejące pływać. Słyszałem,że plaża hotelowa jest
        fatalna.
    • Gość: gość m Re: Wlasnie wrocilam z Palmyra Resort. Udziele in IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 27.06.05, 22:14
      podnoszę
    • szaga33 Re: Wlasnie wrocilam z Palmyra Resort. Udziele in 01.07.05, 21:38
      Widzę, że jesteś bardzo dobrze zorientowana Edyto. Czy zatem odpowiesz mi na
      pytanie, które nie pojawło się dotąd na forum. Jak wyglądają dostawki w tym
      hotelu dla dorosłej osoby. Chcemy być z koleżankami we trójkę w pokoju, ale w
      moim BP powiedzieli mi że nie mają opcji dostawki dla dorosłego i że możemy być
      w trójkę na własną odpowiedzialność. Chodzi mi o to czy wstawiają jakieś małe
      łóżeczka czy normalnej wielkości łóżka?? A może ktoś korzystał z dostawki to
      może mi odpowie.
      • allergic1 Re: Wlasnie wrocilam z Palmyra Resort. Udziele in 02.07.05, 10:54
        co prawda nie wiem jak jest z dostawkami,ale skoro chcecie byc we trzy to może
        tzw.pokoj rodzinny?ja bylam w Sharm z bratem,poczatkowo dostalismy pokoj 2
        osobowy z jednym lozkiem i zamienilismy go na ten rodzinny,z dwoma lozkami
        normalnymi i pietrowym.
        pozdrawiam gorąco Szago!
        • Gość: aga Re: Wlasnie wrocilam z Palmyra Resort. Udziele in IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 23:23
          hotel super była dwa lata temu!!
          Rewelacja,a czy masażysta ten sam, Mohamed??
          • szaga33 Re: Wlasnie wrocilam z Palmyra Resort. Udziele in 08.07.05, 19:13
            hej. widzę że Mohameda nie tylko ja zapamiętałam ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka