missundaztood 19.03.07, 15:55 Odpowiem na wszelkie pytania :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beataata Re: Wróciłam z Coral Sea (Conrad) w Hurghadzie 19.03.07, 19:13 Więc podziel się wrażeniami,bo ja też tam się wybieram w maju.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
missundaztood Re: Wróciłam z Coral Sea (Conrad) w Hurghadzie 20.03.07, 13:12 Nie wiem z jakiego biura lecisz, ale Scan napisał w katalogu, że plaża jest piaszczysto-żwirowa, Alfa, że piaszczysta, a plaża jest żwirowa. Hotel jest bardzo czyściutki, pokoje dość spore, dużo obsługi hotelowej, jedzenie w miarę smaczne, nie dopadła mnie zemsta Faraona. Woda mineralna podawana w litrowych zamknętych butelkach. Jeśli masz jeszcze pytania-pisz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
beataata Re: Wróciłam z Coral Sea (Conrad) w Hurghadzie 20.03.07, 14:57 My lecimy ze Scan .Powiem szczerze że zmartwiła mnie bardzo ta plaża,że nie jest piaszczysta.Jedziemy z dzieckiem więc wybieraliśmy hotel min.4*i z ładną plażą.Pani w biurze nas o tym zapewniała!?A czy woda w basenie jest czysta czy nie wymieniana od dawna.Może wiesz również jak wyglądają dostawki dla dzieci(czy to łóżka polowe ,czy normalne łóżka)?Dziękuję za wszelkie informacje.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
milaczek5 Re: Wróciłam z Coral Sea (Conrad) w Hurghadzie 08.05.07, 08:46 Ja lece 11 maja z mężem i 7-latką. Pani w biurze AlfaStar powiedziała, ze piasek nie jest taki jak u nas bad bałtykiem (miałki) tylko grubszy, ewentualnie drobniutki żwir :) to jak to w końcu wygląda? Ktoś jedzie w tym terminie? I również prosze o więcej info na temat opcji All. Co obejmuje, czy tylko jedzienie i napoje, czy również rozrywki typu bilard, masaż itp. do zobaczenie (może) w hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
jarek7g67 Re: Wróciłam z Coral Sea (Conrad) w Hurghadzie 21.03.07, 22:05 CZEŚĆ JA RÓWNIEŻ WYBIERAM SIĘ DO CORAL SEA JEŚLI NIE STANOWI TO DLA CIEBIE PROBLEMU TO PROSIŁBYM O WIĘCEJ INFORMACJI NA TEMAT POKOI (O KTÓRE ZABIEGAĆ),A TAKŻE WIĘCEJ INFORMACJI NA TEMAT POSIŁKÓW WYKUPILIŚMY ALL INCL. POZDRAWIAM JAREK Odpowiedz Link Zgłoś
missundaztood Re: Wróciłam z Coral Sea (Conrad) w Hurghadzie 22.03.07, 11:44 Woda w basenie czysta, ale lodowata, mimo że słoneczko swieciło ostro. Dodatkowe łóżko to taka drewniana polówka, ale stabilna. Przynoszą ją dopiero jakiś czas po zakwaterowaniu. Nie mam porównania pokoi, myślę, że wszystkie są takie same, ale obiekt jest rozlegly, więc polecam poprosić o pokój blisko basenu i morza. Pokoje bardzo czyste, nie ma robali, bo jest bardzo dużo jaszczurek i ptaków w ogrodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
jarek7g67 Re: Wróciłam z Coral Sea (Conrad) w Hurghadzie 22.03.07, 22:38 CZEŚĆ DZIĘKI ZA ODPOWIEDZ, CZY MOŻESZ COŚ JESZCZE NAPISAĆ NA TEMAT POSIŁKÓW, CO POLECASZ I CZY WERSJA ALL INCL OBEJMUJE RÓŻNE PRZEKĄSKI W CIĄGU DNIA POZDRAWIAM JAREK Odpowiedz Link Zgłoś
anada123 Re: Wróciłam z Coral Sea (Conrad) w Hurghadzie 23.03.07, 21:37 Ja wybieram się tam w drugiej połowie maja. A co Ci się nie podobało w Coral Sea? Odpowiedz Link Zgłoś
missundaztood Re: Wróciłam z Coral Sea (Conrad) w Hurghadzie 25.03.07, 19:05 Plaża, troszkę mały wybór jedzenia i szukanie wolnego stolika w restauracji. Odpowiedz Link Zgłoś
barpar jak opcja all? 16.04.07, 22:04 nie ma problemu z opcją all inlusiv?, jak rozrywki hotelowe?, jak z dojazdem do Hurghady? Jak z dostępem do alkoholu ;D? Na co zwracać uwagę? Jak z napiwkami? Odpowiedz Link Zgłoś
nitika Re: jak opcja all? 24.04.07, 14:43 Brzmi to przygnębiajaco:((my lecimy 12 maja...i nastawilismy sie na pełen wypas..... Odpowiedz Link Zgłoś
pepies32 Re: Wróciłam z Coral Sea (Conrad) w Hurghadzie 31.05.07, 21:41 pozdrawiam jedziemy do coral see w pazdzierniku mam pytanie jak jest z opcja all....na co mozemy liczyc. i drugie pytanko jak z wycieczkami;wykupic u rezydenta czy ,,na miescie,, Odpowiedz Link Zgłoś
milaczek5 Re: Wróciłam z Coral Sea (Conrad) w Hurghadzie 01.06.07, 10:12 wróciłam tydzień temu i nadal jestem pod wrażeniem i tęsknię za egiptem, hotelem itp. Niestety w głównej stołówce można palić – co mi akurat przy jedzeniu przeszkadza. Ale jak się okazało jest wydzielona część dla osób niepalących - bardzo mała ale jest. Przez 2 tyg. menu śniadaniowe się nie zmieniało; 4-5 rodzajów płatków śniadaniowych z mlekiem (ciepłe i zimne), omlet, jajecznica, jajka na twardo, parówki – suche i mało smaczne, żółty ser i mortadela tekturowa + warzywa, owoce i duża ilośc pieczywa gł. francuskiego, dzemy, miody. Bardziej urozmaicone były kolacje, bo były tematyczne np. wieczór morski, włoski, arabski, meksykański itp. A obiady mało urozmaicali, raz był ryż i ziemniaki a innym razem kluski i kasza, czasem frytki i codziennie pan przed restauracją grilował mięso mielone i kurczaki. Mięso jest dość suche. Nawet jak były klopsiki w sosie to mięso było twarde i suche, ale za to mają przepyszne arbuzy.Oczywiście inne mięska i ryby też były i dużo warzyw, deserów. Hotel czyściutki, kameralny (260 pokoi) ale się tego nie odczuwa, ani na stołówce ani w basenie ani na plaży, choć podobno było pełne obłożenie. Przepiękny wypielęgnowany i wykwiecony ogród, w którym są małe jaszczurki. Dzięki nim nie ma komarów. Poza tym raz kiedyś dymią cały ogród jakimiś oparami to to też podobno wyniszcza robactwo. Choć much nic nie bierze natrętne są bardziej niż ci handlarze egipscy. Pokoje dość duże, codziennie sprzątane bez robactwa, w TV tylko TVP Kultura. Obsługa bardzo miła i dość szybka. W dzień świetna organizacja zajęć zarówno dla dzieci jak i dla dorosłych, typu gimnastyka, aerobik w wodzie, piłka nożna, piłka ręczna w wodzie, siatkówka na plaży i w basenie, lotki, bulle itp. Wieczorem codziennie na tarasie przy knajpie dyskoteka dla dzieci od g. 20, następnie wieczór dla dorosłych tematycznie co wieczór coś innego m.in. zwykła dyskoteka, innego razu pokaż tańca brzucha, innym razem z fakirem, potem noc z wirującym derwiszem lub wieczór afrykański - super zabawa. Picia w ramach ALL do g. 24 ile chcesz i co chcesz. Niby w opcji All są tylko ichnie wyroby, a więc dlatego Finlandia się nazywa Finladija, pije się też Becardoi, Tequlla, Gordoon’s Dry Gin z napisem na etykiecie special cair, a wszystko wygląda jak oryginał. Piwko mają cieniusie, niby 5% alk. ale ekstraktu to niedużo. W każdej restauracji czy barze w hotelu wydają w butelkach wodę do picia, której można brać w nieograniczonych ilościach Napiwki jak chcesz dać barmanowi to dajesz, jak nie to nie będzie biegał przy Tobie tak często jak przy tych co dawali. Ale narzekać nie można na ich obsługę. Trzeba tylko dać bagażowemu który przynosi i zabiera bagaże ok 1$. Odpowiedz Link Zgłoś