Dodaj do ulubionych

Wróciłam z Coral Sea (Conrad) w Hurghadzie

19.03.07, 15:55
Odpowiem na wszelkie pytania :)
Obserwuj wątek
    • beataata Re: Wróciłam z Coral Sea (Conrad) w Hurghadzie 19.03.07, 19:13
      Więc podziel się wrażeniami,bo ja też tam się wybieram w maju.Pozdrawiam
      • missundaztood Re: Wróciłam z Coral Sea (Conrad) w Hurghadzie 20.03.07, 13:12
        Nie wiem z jakiego biura lecisz, ale Scan napisał w katalogu, że plaża jest
        piaszczysto-żwirowa, Alfa, że piaszczysta, a plaża jest żwirowa.
        Hotel jest bardzo czyściutki, pokoje dość spore, dużo obsługi hotelowej,
        jedzenie w miarę smaczne, nie dopadła mnie zemsta Faraona. Woda mineralna
        podawana w litrowych zamknętych butelkach. Jeśli masz jeszcze pytania-pisz.
        Pozdrawiam
        • beataata Re: Wróciłam z Coral Sea (Conrad) w Hurghadzie 20.03.07, 14:57
          My lecimy ze Scan .Powiem szczerze że zmartwiła mnie bardzo ta plaża,że nie jest
          piaszczysta.Jedziemy z dzieckiem więc wybieraliśmy hotel min.4*i z ładną
          plażą.Pani w biurze nas o tym zapewniała!?A czy woda w basenie jest czysta czy
          nie wymieniana od dawna.Może wiesz również jak wyglądają dostawki dla dzieci(czy
          to łóżka polowe ,czy normalne łóżka)?Dziękuję za wszelkie informacje.Pozdrawiam
          • milaczek5 Re: Wróciłam z Coral Sea (Conrad) w Hurghadzie 08.05.07, 08:46
            Ja lece 11 maja z mężem i 7-latką. Pani w biurze AlfaStar powiedziała, ze piasek
            nie jest taki jak u nas bad bałtykiem (miałki) tylko grubszy, ewentualnie
            drobniutki żwir :) to jak to w końcu wygląda? Ktoś jedzie w tym terminie? I
            również prosze o więcej info na temat opcji All. Co obejmuje, czy tylko
            jedzienie i napoje, czy również rozrywki typu bilard, masaż itp. do zobaczenie
            (może) w hotelu.
        • jarek7g67 Re: Wróciłam z Coral Sea (Conrad) w Hurghadzie 21.03.07, 22:05
          CZEŚĆ JA RÓWNIEŻ WYBIERAM SIĘ DO CORAL SEA JEŚLI NIE STANOWI TO DLA CIEBIE
          PROBLEMU TO PROSIŁBYM O WIĘCEJ INFORMACJI NA TEMAT POKOI (O KTÓRE ZABIEGAĆ),A
          TAKŻE WIĘCEJ INFORMACJI NA TEMAT POSIŁKÓW WYKUPILIŚMY ALL INCL. POZDRAWIAM JAREK
          • missundaztood Re: Wróciłam z Coral Sea (Conrad) w Hurghadzie 22.03.07, 11:44
            Woda w basenie czysta, ale lodowata, mimo że słoneczko swieciło ostro.
            Dodatkowe łóżko to taka drewniana polówka, ale stabilna. Przynoszą ją dopiero
            jakiś czas po zakwaterowaniu.
            Nie mam porównania pokoi, myślę, że wszystkie są takie same, ale obiekt jest
            rozlegly, więc polecam poprosić o pokój blisko basenu i morza. Pokoje bardzo
            czyste, nie ma robali, bo jest bardzo dużo jaszczurek i ptaków w ogrodzie.
            • jarek7g67 Re: Wróciłam z Coral Sea (Conrad) w Hurghadzie 22.03.07, 22:38
              CZEŚĆ DZIĘKI ZA ODPOWIEDZ, CZY MOŻESZ COŚ JESZCZE NAPISAĆ NA TEMAT POSIŁKÓW, CO
              POLECASZ I CZY WERSJA ALL INCL OBEJMUJE RÓŻNE PRZEKĄSKI W CIĄGU DNIA POZDRAWIAM
              JAREK
    • anada123 Re: Wróciłam z Coral Sea (Conrad) w Hurghadzie 23.03.07, 21:37
      Ja wybieram się tam w drugiej połowie maja.
      A co Ci się nie podobało w Coral Sea?
      • missundaztood Re: Wróciłam z Coral Sea (Conrad) w Hurghadzie 25.03.07, 19:05
        Plaża, troszkę mały wybór jedzenia i szukanie wolnego stolika w restauracji.
    • barpar jak opcja all? 16.04.07, 22:04
      nie ma problemu z opcją all inlusiv?, jak rozrywki hotelowe?, jak z dojazdem do
      Hurghady? Jak z dostępem do alkoholu ;D? Na co zwracać uwagę? Jak z napiwkami?
      • nitika Re: jak opcja all? 24.04.07, 14:43
        Brzmi to przygnębiajaco:((my lecimy 12 maja...i nastawilismy sie na pełen
        wypas.....
    • pepies32 Re: Wróciłam z Coral Sea (Conrad) w Hurghadzie 31.05.07, 21:41
      pozdrawiam jedziemy do coral see w pazdzierniku mam pytanie jak jest z opcja
      all....na co mozemy liczyc. i drugie pytanko jak z wycieczkami;wykupic u
      rezydenta czy ,,na miescie,,
    • milaczek5 Re: Wróciłam z Coral Sea (Conrad) w Hurghadzie 01.06.07, 10:12
      wróciłam tydzień temu i nadal jestem pod wrażeniem i tęsknię za egiptem, hotelem
      itp.
      Niestety w głównej stołówce można palić – co mi akurat przy jedzeniu
      przeszkadza. Ale jak się okazało jest wydzielona część dla osób niepalących -
      bardzo mała ale jest. Przez 2 tyg. menu śniadaniowe się nie zmieniało; 4-5
      rodzajów płatków śniadaniowych z mlekiem (ciepłe i zimne), omlet, jajecznica,
      jajka na twardo, parówki – suche i mało smaczne, żółty ser i mortadela tekturowa
      + warzywa, owoce i duża ilośc pieczywa gł. francuskiego, dzemy, miody. Bardziej
      urozmaicone były kolacje, bo były tematyczne np. wieczór morski, włoski,
      arabski, meksykański itp. A obiady mało urozmaicali, raz był ryż i ziemniaki a
      innym razem kluski i kasza, czasem frytki i codziennie pan przed restauracją
      grilował mięso mielone i kurczaki. Mięso jest dość suche. Nawet jak były
      klopsiki w sosie to mięso było twarde i suche, ale za to mają przepyszne
      arbuzy.Oczywiście inne mięska i ryby też były i dużo warzyw, deserów.

Hotel czyściutki, kameralny (260 pokoi) ale się tego nie odczuwa, ani na
      stołówce ani w basenie ani na plaży, choć podobno było pełne obłożenie.

Przepiękny wypielęgnowany i wykwiecony ogród, w którym są małe jaszczurki.
      Dzięki nim nie ma komarów. Poza tym raz kiedyś dymią cały ogród jakimiś oparami
      to to też podobno wyniszcza robactwo. Choć much nic nie bierze natrętne są
      bardziej niż ci handlarze egipscy.
      Pokoje dość duże, codziennie sprzątane bez robactwa, w TV tylko TVP Kultura.
      Obsługa bardzo miła i dość szybka.
      W dzień świetna organizacja zajęć zarówno dla dzieci jak i dla dorosłych, typu
      gimnastyka, aerobik w wodzie, piłka nożna, piłka ręczna w wodzie, siatkówka na
      plaży i w basenie, lotki, bulle itp.
      Wieczorem codziennie na tarasie przy knajpie dyskoteka dla dzieci od g. 20,
      następnie wieczór dla dorosłych tematycznie co wieczór coś innego m.in. zwykła
      dyskoteka, innego razu pokaż tańca brzucha, innym razem z fakirem, potem noc z
      wirującym derwiszem lub wieczór afrykański - super zabawa. Picia w ramach ALL do
      g. 24 ile chcesz i co chcesz. Niby w opcji All są tylko ichnie wyroby, a więc
      dlatego Finlandia się nazywa Finladija, pije się też Becardoi, Tequlla,
      Gordoon’s Dry Gin z napisem na etykiecie special cair, a wszystko wygląda jak
      oryginał. Piwko mają cieniusie, niby 5% alk. ale ekstraktu to niedużo.
      W każdej restauracji czy barze w hotelu wydają w butelkach wodę do picia, której
      można brać w nieograniczonych ilościach
      Napiwki jak chcesz dać barmanowi to dajesz, jak nie to nie będzie biegał przy
      Tobie tak często jak przy tych co dawali. Ale narzekać nie można na ich obsługę.
      Trzeba tylko dać bagażowemu który przynosi i zabiera bagaże ok 1$.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka