oowad 24.05.08, 11:27 Jeslimacie pytania dotyczace j/w odpowiemy na pytania:-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daniel_68 Re: Wrócilismy z Desert Rose Resort -Hurgada 24.05.08, 11:59 Jedziemy 06-06-08 na objazd z triady autokar + pobyt . Jakie są warunki w hotelu jak wygląda opcja all i czy macie jakieś wskazówki co do wyboru pokoju. Jak wygląda sprawa alkoholu ? Odpowiedz Link Zgłoś
oowad Re: Wrócilismy z Desert Rose Resort -Hurgada 24.05.08, 12:26 Hotel b.dobry(nasza opinia) takie 4 europejskie gwiazdki.Do dyspozycji 3 ładne baseny ,laguna no i oczywiscie plaza.Wszedzie duzo zieleni.W opcji all macie dostepne 3 posiłki(7.30-10 sniadanie,12.30-10 lunch,19-22 kolacja),oprócz tego w barach (sa 3) kawa,herbata,napoje (cola,fanta,sprite),woda,wóda,gin,rum,whiskey,piwo-wszystko alkohole lokalne tzn ichniejszej produkcji łódzaco podobne do światowych marek ,ale tylko w nazwie i etykiecie!!!Osobiscie pilismy tylko gin z tonikiem oraz piwo.Co do pokoju my dostalismy pokój w pawilonie 4000 i bylismy zadowoleni(dalej od stołówki i plazy ,ale za to spokojniej)Wszystko zalezy kto co lubi(pokój),nam w zupełnosci wystarczał.Jesli potrzebujecie jakis jeszcze info słuzymy pomoca1 Odpowiedz Link Zgłoś
weronika74 Re: Wrócilismy z Desert Rose Resort -Hurgada 24.05.08, 16:01 Witam Jedziemy z mężem w sierpniu do hotelu Desert Rose im mam parę pytań:-) -Jak wygląda sprawa jedzenia, czy jest smaczne, urozmaicone, nie mieliście po nim żadnych dolegliwości żołądkowych? -Czy napoje typu sprite czy cola są faktycznie rozcieńczane wodą (niestety tak słyszałam)? -Czy pokoje są w dobrym stanie, sprzątane? Dziękuje za odpowiedzi Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
oowad Re: Wrócilismy z Desert Rose Resort -Hurgada 24.05.08, 16:34 Witam! Jedzenie-Na sniadaniu byłem 2 razy w ciagu 2 tygodni(wolałem pospac:- )),a jak byłem to jadłem jajko sadzone ew.omlet faszerowany warzywami-było całkiem smaczne.Wędliny ponoc okropne(mortadela),duzo rodzi pieczywa,sałatki,owoce,kawa,herbata,parówki(nie jadłem).Na lunch były zawsze 2 rodzaje mies-wołowina oraz kurczak(na kolacje podobnie),Były przyzadzane na różne sposoby,a to gulasz,pieczen,klopsy.Z kurczakiem było podobnie.Czasami trafiały sie owoce morza.Dodatki to ryz,piure,ziemniaki pieczone,gotowane warzywa.Surówek całe mnóstwo do własnego tworzenia(różne rodzaje sałat,kapusty,pomidory,ogórki,oliwki,sosy do polewania).Do kazdego posiłku jest kawa,herbata,cola,sprite,fanta(nie poczułem aby były rozcienczane),woda.Soki ze swiezych owoców(wyciskan)sa zawsze dodatkowo płatne 15le=3$.Dolegliwosci zoładkowe mielismy ,ale spowodowane zmiana jedzenia niz jakimkolwiek zatruciem(Nie trwały długo,po zarzyciu ANTINAL ustepuja prawie od razu)Jedynym skutecznym (według opinii wielu ludzi) sposobem na ominiecie problemów jest PICIE alkoholu.Nie jest rewelacyjny w smaku,ale do picia.Nas problemy załadkowe złapały po 2 dniach od przybycia(biegunka) =ANTINAL.Po tym incydencie codziennie pilismy alkohol i problemy znikneły:-)Pokoje duze(4000),czyste,sprzatane codziennie(wymiana reczników,scielenie łóżka,mycie podłogi itd. POdziwiam Was ze zdecydowaliscie sie na sierpien w Egipcie:-)!!!!!! jesli macie jakies jeszcze pytania to postaram sie pomóc.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sweetamber Re: Wrócilismy z Desert Rose Resort -Hurgada 24.05.08, 19:12 bylam w desert rose 2 lata temu jak jeszcze nie mieli all i bylo super bardzo duza przestrzen pelno urozmaiconego jedzenia nawed najwiekszy wybredniak cos zje ciasta pysze mila obsluga i czesto robia zwierzatka z recznikow na lozku hehehe ja mialma łabedzia i krokodyla. wtedy bylo po prostu przekapitalni animatorzy Dema mario tatiana ania madoo ludzie bylo wpspaniali bardzo milo wspominam pobut na plazy w wodzie plywa pelno kolorowych rybel ale nie w lagunie tylko juz nw morzu jest co podziwiac. nie mialam tam zadnych dolegliwosci zoladkowych Odpowiedz Link Zgłoś
daniel_68 Re: Wrócilismy z Desert Rose Resort -Hurgada 24.05.08, 20:33 Mam jeszcze pytanie odnośnie animacji. Czy one są czy też ich nie ma .A co do reszty to czy oprócz pokoi z początkiem 4 są jakieś godne polecenia czy jakiś numerów należy się wystrzegać . Chodzi nam o pokoje gdzie można odpocząć gdyż wybieramy się na objazd i mamy nadzieję że będzie pierwszy . jeśli można to czy korzystaliście z jakiegoś miejscowego biura podroży na quady czy też nurkowanie. I tak ogólnie jak kształtuje się cena busa do centrum czy też pozostają taksówki - wiemy dokładnie gdzie jest połozy hotel . A co do plaży jaka jest - ostatni nasz pobyt to magawish i wiemy że tak dużych plaż już poza nim się nie spotyka - czy jest jakaś rafka i tak ogólnie Odpowiedz Link Zgłoś
oowad Re: Wrócilismy z Desert Rose Resort -Hurgada 24.05.08, 21:26 Witam! Co do animacji to nie jestem w stanie dokladnie ci odpowiedziec jak wygladaja,ale sa na pewno.Na pewno na plazy(laguna)jest codziennie aerobik o godz.10 i tyle wiem na pewno.Wieczorami sa min.cobra show (dla mnie to był koszmar z powodu obchodzenia sie z wezami),dance competation,baech party,dance show.Pokoje(budynki)sa umiejscowione w niedużej odległosci miedzy soba i nie widziałem budynków(czyt.pokoi) które by byłe gorsze lub złe.Niektóre sa blizej głównego baru i jest może głosniej?(mieszkali tam znajomi i byli zadowoleni).Co do taxi to koszt do centrum (Sakkala)to max 3$,a bus wielosobowy to max 2 Funty.I z plaza macie racje w hotelu Megawish jest najładniejsza plaza i rafa,ale w Desert rose tez jest niczego sobie.Z miejscami (na plaży)nie ma problemu,niestety zejscie do morza nie jest zbyt wygodne,ale nie jest zle.Rafa jest nie duza po prawej stronie i ciagnie sie jakies 30 m.Na pewno do morza wygodniej sie schodzi majac specjalne obuwie.Na wycieczki jezdzilismy tylko z bp z którym przyjechalismy i tu moge pomóc!(ceny,atrakcje,czas podrózy,itp) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
daniel_68 Re: Wrócilismy z Desert Rose Resort -Hurgada 25.05.08, 10:10 Ok dzięki za info. A co wycieczek to z jakiego biura lecieliście . My lecimy z Triady więc nie wiem jak będzie tym razem ale ostatnio jak byliśmy to miała ceny dość spore a miejscowe biura były lepsze nie tylko ze względu na cenę ale też dla tego że imprezki były organizowane w kameralnych gronach po 5 - 7 osób. to nam odpowiadało. Lecimy już za dwa tygodnie i mam nadzieję ze będzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
oowad Re: Wrócilismy z Desert Rose Resort -Hurgada 25.05.08, 10:53 B.p Alfa Star.Nie wiem jakie ceny sa w lokalnych biurach,wykupilismy pakiet wycieczek u rezydenta.wszystkie sie odbyły,nie mielismy zadnych problemów(dla nas to wazne)-Bylismy zadowoleni. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jim101 Re: Wrócilismy z Desert Rose Resort -Hurgada 25.05.08, 22:16 witam kiedy lecieicie dokladnie zjakiego miasta i zjakiego o biura? pzodrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
daniel_68 Re: Wrócilismy z Desert Rose Resort -Hurgada 26.05.08, 16:51 lecimy 06 czerwca z wrocka, ale na 7+7 autokarem a pobyt mamy w desert rose. Nie wiemy co będzie pierwsze ale może uda się nam objazd bo kupowaliśmy bardzo wcześnie wyjazd. Odpowiedz Link Zgłoś
sweetamber Re: Wrócilismy z Desert Rose Resort -Hurgada 27.05.08, 19:27 taksoweczki s abardzo tanie a pokoje wszystki zadbane Odpowiedz Link Zgłoś
jim101 Re: Wrócilismy z Desert Rose Resort -Hurgada 26.05.08, 12:51 czy mozesz dac do siebie jakies namiary w celu szczegolowych pytan (jakie numer gg) z gory dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
patrychapati Re: Wrócilismy z Desert Rose Resort -Hurgada 26.05.08, 13:34 witam a ja mam pytanko dotyczace cen wycieczek poniewaz tez jedziemy z tym samym biurem i chcem wiedziec ile wziasc pieniazkow na te wycieczki , acha i czy tylko sie placi w euro za te wycieczki czy mozna dolarami ?? Odpowiedz Link Zgłoś
daniel_68 Re: Wrócilismy z Desert Rose Resort -Hurgada 26.05.08, 16:52 mój e-mail : danielkaminski_1@wp.pl. Jeśli masz jakieś pytania to pisz . Odpowiedz Link Zgłoś
iza-olsztyn Re: Wrócilismy z Desert Rose Resort -Hurgada 27.05.08, 17:55 mam pytanko czy wykupowaliscie jakies wycieczki tam na miejscu??czy moze od rezydenta??interesuja mnie ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
oowad Re: Wrócilismy z Desert Rose Resort -Hurgada 27.05.08, 18:48 Wszystkie wycieczki na jakich bylismy (kair 2 dni,Luxor,giftun,hurgada)wykupilismy u rezydenta b.p alfa star.Mozna było kupic pojedynczo kazda wycieczke,lub wykupic pakit kilku Odpowiedz Link Zgłoś
oowad Re: Wrócilismy z Desert Rose Resort -Hurgada 27.05.08, 18:52 My wykupilismy pakiet 4 wycieczek(kair 2 dni,luxor,wyspa giftun oraz City tour po Hurgadzie)za pakiet zapłacilismy 480$.Mamy wykaz cen b.p alfa star kazdej z wycieczek oferowanych przez w/w biuro.Jesli kogos interesuje podamy ceny:-) Odpowiedz Link Zgłoś
iza-olsztyn Re: Wrócilismy z Desert Rose Resort -Hurgada 27.05.08, 18:58 oczywiscie:)podaj prosze Odpowiedz Link Zgłoś
oowad Re: Wrócilismy z Desert Rose Resort -Hurgada 27.05.08, 19:45 Kair 1 dzien 75$(2 dni 150$)Luksor75$,City tour15$,Super beduin safari60$,jeep safari60$,Giftun30$,jedniodniowa pielgrzymka do jerozolimy 270$(samolot)Sa pakiety(kilka wycieczek)jesli jestescie zainteresowani to przesle(zeskanowane,za duzo pisania:-) )Katamaran 45$,łódz podwodna 67$, Odpowiedz Link Zgłoś
patrychapati Re: Wrócilismy z Desert Rose Resort -Hurgada 28.05.08, 08:19 pewnie prześlij skan , tylko dlaczego na stronie biura podaja ze w Egipcie placi sie za wycieczki w Euro ? Odpowiedz Link Zgłoś
b-w-w tez wrocilismy - nasze wycieczki 01.06.08, 22:25 z 4 letnim dzieckiem: - Kair - kupiony u rezydenta alfa star - 75$/os (dziecko za darmo) - jeep safari - kupiony w biurze po drugiej stronie ulicy - 20$/os (dziecko za darmo) - łodź "podwodna" - kupiona u plazowo/basenowych handlarzy - 30$/os (dziecko za darmo) - city tour po Hurgadzie z super przewodnikiem Szarifem - gratis i jeszcze male info: - taxi-bus na 6 osob do sakkali - 1$/os Odpowiedz Link Zgłoś
b-w-w remonty budynkow 3000 i 6000 01.06.08, 22:32 my mieszkalismy w 1000 na 2 pietrze z widokiem na basen...polecam uwazajcie na okolice tych remontowanych budynkow - zwlaszcza na widoki z balkonow na nie...pewnie o nic przyjemnego Odpowiedz Link Zgłoś
jim101 Re: remonty budynkow 3000 i 6000 02.06.08, 08:18 witam mzoesz dac dos iebie jakies namiary(numer gg)mam kilka szczegolowych pytan a nie chche zasmiecac forum pzodrawiam moj gg 2652102 Odpowiedz Link Zgłoś
logoton Re: Wrócilismy z Desert Rose Resort -Hurgada 04.06.08, 16:11 ktos bedzie w tym hotelu w okresie od 20.06 do 27.06 czerwca? Wraz z dziewczyna wybieramy sie do tego hotelu Odpowiedz Link Zgłoś