pomaranczowka 19 lat temu kurcze tak mi się olej poprzylepiał do michy od frytownicy ze nie mogę jej doczyścić...Czym czyścicie swoje? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asinek68 Re: pomózcie...czym czyścicie frytownice? 19 lat temu Ja odczyściłam stary tłuszcz denaturatem. Odpowiedz Link Zgłoś
edycia274 Re: pomózcie...czym czyścicie frytownice? 19 lat temu cifem do stali nierdzewnej, gąbka i ludwik :) Odpowiedz Link Zgłoś
asinek68 Re: pomózcie...czym czyścicie frytownice? 19 lat temu noo to zależy jaki tłuszcz. Od razu po użyciu to tak, CIF, Ludwik itp. ale stary tłuszcz się nie dał :) Poszło płynu z pół butli, gąbka do śmieci a frytownica dalej oblepiona tłuszczem. No i dopiero denaturat dał radę. Odpowiedz Link Zgłoś
edycia274 Re: pomózcie...czym czyścicie frytownice? 19 lat temu mój był mega stary :) Odpowiedz Link Zgłoś
rotera Re: pomózcie...czym czyścicie frytownice? 19 lat temu jak poprzedniczki cif itp, na koncu jak juz wszystko wyszorowane, przedluzacz, frytkownica na dwor, do srodka woda z octem i temp na max pare minut, wszystko schodzi, ze az blyszczy, to samo z czajnikiem elektrycznym, tylko nie w domu, raz zrobilam i zagryzly mnie opary w gardle, kaszel do lez, przez pol dnia nie moglam do kuchni wejsc, ten wbity brud w plastiku cifem do kuchni Odpowiedz Link Zgłoś
pomaranczowka Re: pomózcie...czym czyścicie frytownice? 19 lat temu Wielkie dzięki dziewczyny!!!!! Mam nadzieje ze moja tez się doczyści. Odpowiedz Link Zgłoś
soft69 Re: pomózcie...czym czyścicie frytownice? 19 lat temu ja frytownice nagrzewam goracy olej wylewam, myje ciepla woda ok 50 st. swieci sie jak ..... Odpowiedz Link Zgłoś
haja197222 Re: pomózcie...czym czyścicie frytownice? 19 lat temu Polecam olej do frytkownicy w kostce, po wystygnięciu zastyga w bryłkę i nie ma kłopotu:) Odpowiedz Link Zgłoś
pomaranczowka Re: pomózcie...czym czyścicie frytownice? 19 lat temu tam w misce gdzie był olej to jest czyste, ale cała góra misy jest zawalona tłuszczem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mea Re: pomózcie...czym czyścicie frytownice? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu wylewam olej, wycieram ręcznikiem papierowym ile sie da, wlewam płyn do naczyć i zostawiam na 15-30 minut, boki gąbką i płynem, schodzi bez problemu :) Odpowiedz Link Zgłoś