Gość: michu IP: 217.153.152.* 17.05.04, 11:40 ...poszukuje informacji. Lokal - slaby, ale moze poza tym szkola swietna? Z gory dziekuje za kazde info - a moze ktos zna inna, dobra podstawowke niepubliczna na Ursynowie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mary_ann Re: szkola STO przy pieciolinii? 20.05.04, 11:01 Znam ją trochę, chodziły tam dzieci znajomych, sama byłam w zeszłym roku na spotkaniu dla rodzicow kandydatów. Wybrałam inna szkołę, choć tę miałabym pod bokiem. Nie odstraszyły mnie złe warunki lokalowe (rzeczywiście marne; do tego dyrekcja od lat zwodzi rodzicow, że już ma namierzony i "przyobiecany" własny budynek, a przeprowadzką jest kwestią miesięcy - to już taka "świecka tradycja" tej szkoły:-))). Poziom szkoły jest na pewno dobry (dobra pozycja w rankingach mierzona wynikami testów do gimnazjum). Ja osobiście szukałam szkoły mniej nastawionej na wyniki, a bardziej "dziecioprzyjaznej". Odnoszę wrażenie, że ta jest wstępem do wyścigu szczurów, który nie jest moim ideałem wychowawczym. Zerknij na ich stronę internetową - poczesną pozycję zajmuje ranking uczniów:-))Na zebraniu podkreślano głownie zdobywane przez dzieci laury oraz to, jakich to biznesmenów potomstwo zaszczyca/-ciło jej progi, nikt nie zająknął sie nawet o wartościach wychowawczych, które chce się dzieciakom przekazać. Zgromadzeni rodzice zdawali sie też zainteresowani wyłacznie tym, kiedy wprowadzona zostanie kolejna godzina angielskiego w tygodniu. Przemowa pani dyrektor jako żywo przypominała drewniany język oficjalek rodem z państowego szkolnictwa. Wrażenie ogólne - skomercjalizowana wersja szkoły państwowej. No, i - last but not least - element rodem z filmów Barei: na ścianie wisiały wyniku konkursu na "koleżankę miesiąca" i "dżentelemena miesiąca". Jakim "zeroempatycznym" durniem trzeba być, żeby zorganizowac coś podobnego? Ja szukałam szkoły "idiot-free":-)) Podsumowując - nie moja bajka... Życzę wyboru, z którego będziesz zadowolony/-a i pozdrawiam mary_ann Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klaryma Re: szkola STO przy pieciolinii? IP: *.brpo.gov.pl 20.05.04, 13:46 Twoje argumenty są sensowne, więc tak z czystej ciekawości - czy mogłabyś zdradzić, jaką szkołę wybrałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
mary_ann Re: szkola STO przy pieciolinii? 21.05.04, 15:44 Gość portalu: klaryma napisał(a): > Twoje argumenty są sensowne, więc tak z czystej ciekawości - czy mogłabyś > zdradzić, jaką szkołę wybrałaś? Na pewno nie do polecenia każdemu, chociażby ze względu na dojazdy. Córka poszła do szkoły społecznej w Mysiadle (na wys. Auchan, po przeciwnej stronie Puławskiej), o ktorej to szkole mogłabym opowiadać długo:-)) Jeśli interesują Cię szczegóły, daj znać na priv, chętnie doprecyzuję. Pozdrawiam serdecznie Mary_ann Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klaryma Re: szkola STO przy pieciolinii? IP: *.brpo.gov.pl 24.05.04, 09:16 Dzięki, to dla mnie za daleko, ale fajnie, że jesteś zadowolona :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hk Re: szkola STO przy pieciolinii? IP: *.acn.pl 24.05.04, 10:48 Moje dziecko zdawało egzamin do tej szkoły w tym roku Bardzo trudny, choć dziecko mam zdolne. Nie wybralam jej, bo pani nauczycielka mówiła: "uczom, bendom, zrobiom" etc. Żenujące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michu Re: szkola STO przy pieciolinii? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.04, 20:48 Egzamin? A do ktorej klasy - chyba nie do pierwszej, podstawowki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hk Re: szkola STO przy pieciolinii? IP: *.acn.pl 26.05.04, 11:14 Ależ tak. Do pierwszej klasy. A swoją drogą to bardzo wygodne podejście. Dużo łatwiej pracuje się tylko ze zdolnymi dziećmi. Nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michu Re: szkola STO przy pieciolinii? IP: 217.153.152.* 26.05.04, 11:21 A jaka szkole wybralas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hk Re: szkola STO przy pieciolinii? IP: *.acn.pl 26.05.04, 11:33 Spodziewałam się tego pytania. Wybrałam 336, na Małcużyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michu Re: szkola STO przy pieciolinii? IP: 217.153.152.* 28.05.04, 13:17 Na pewno masz na mysli ta szkole? Bylam tam wczoraj z moja 6-letnia corka - okazalo sie niedawno, ze moje dziecko powinno isc wczesniej do szkoly. Po krotkiej rozmowie kwalifikacyjnej - latwej wg. mojej corki - mala zostala przyjeta. Od razu zaznaczam, ze nie jestem zadna krewna czy znajoma krolika - nikogo tam nie znam, dlatego zreszta probuje dowiedziec sie czegos wiecej o tej szkole. Odpowiedz Link Zgłoś