Dodaj do ulubionych

szkola STO przy pieciolinii?

IP: 217.153.152.* 17.05.04, 11:40
...poszukuje informacji. Lokal - slaby, ale moze poza tym szkola swietna? Z
gory dziekuje za kazde info - a moze ktos zna inna, dobra podstawowke
niepubliczna na Ursynowie?
Obserwuj wątek
    • mary_ann Re: szkola STO przy pieciolinii? 20.05.04, 11:01
      Znam ją trochę, chodziły tam dzieci znajomych, sama byłam w zeszłym roku na
      spotkaniu dla rodzicow kandydatów. Wybrałam inna szkołę, choć tę miałabym pod
      bokiem.

Nie odstraszyły mnie złe warunki lokalowe (rzeczywiście marne; do tego dyrekcja
      od lat zwodzi rodzicow, że już ma namierzony i "przyobiecany" własny budynek, a
      przeprowadzką jest kwestią miesięcy - to już taka "świecka tradycja" tej
      szkoły:-))).

Poziom szkoły jest na pewno dobry (dobra pozycja w rankingach mierzona wynikami
      testów do gimnazjum).

Ja osobiście szukałam szkoły mniej nastawionej na wyniki, a
      bardziej "dziecioprzyjaznej". Odnoszę wrażenie, że ta jest wstępem do wyścigu
      szczurów, który nie jest moim ideałem wychowawczym. Zerknij na ich stronę
      internetową - poczesną pozycję zajmuje ranking uczniów:-))Na zebraniu
      podkreślano głownie zdobywane przez dzieci laury oraz to, jakich to biznesmenów
      potomstwo zaszczyca/-ciło jej progi, nikt nie zająknął sie nawet o wartościach
      wychowawczych, które chce się dzieciakom przekazać. Zgromadzeni rodzice zdawali
      sie też zainteresowani wyłacznie tym, kiedy wprowadzona zostanie kolejna
      godzina angielskiego w tygodniu. Przemowa pani dyrektor jako żywo przypominała
      drewniany język oficjalek rodem z państowego szkolnictwa. Wrażenie ogólne -
      skomercjalizowana wersja szkoły państwowej.

No, i - last but not least - element rodem z filmów Barei: na ścianie wisiały
      wyniku konkursu na "koleżankę miesiąca" i "dżentelemena miesiąca".
      Jakim "zeroempatycznym" durniem trzeba być, żeby zorganizowac coś podobnego?
      Ja szukałam szkoły "idiot-free":-))

Podsumowując - nie moja bajka...

Życzę wyboru, z którego będziesz zadowolony/-a i pozdrawiam
      mary_ann

• Gość: klaryma Re: szkola STO przy pieciolinii? IP: *.brpo.gov.pl 20.05.04, 13:46
        Twoje argumenty są sensowne, więc tak z czystej ciekawości - czy mogłabyś
        zdradzić, jaką szkołę wybrałaś?
        • mary_ann Re: szkola STO przy pieciolinii? 21.05.04, 15:44
          Gość portalu: klaryma napisał(a):

> Twoje argumenty są sensowne, więc tak z czystej ciekawości - czy mogłabyś
          > zdradzić, jaką szkołę wybrałaś?

Na pewno nie do polecenia każdemu, chociażby ze względu na dojazdy. Córka
          poszła do szkoły społecznej w Mysiadle (na wys. Auchan, po przeciwnej stronie
          Puławskiej), o ktorej to szkole mogłabym opowiadać długo:-)) Jeśli interesują
          Cię szczegóły, daj znać na priv, chętnie doprecyzuję.

Pozdrawiam serdecznie
          Mary_ann
          • Gość: klaryma Re: szkola STO przy pieciolinii? IP: *.brpo.gov.pl 24.05.04, 09:16
            Dzięki, to dla mnie za daleko, ale fajnie, że jesteś zadowolona :)
    • Gość: Hk Re: szkola STO przy pieciolinii? IP: *.acn.pl 24.05.04, 10:48
      Moje dziecko zdawało egzamin do tej szkoły w tym roku Bardzo trudny, choć
      dziecko mam zdolne. Nie wybralam jej, bo pani nauczycielka mówiła: "uczom,
      bendom, zrobiom" etc. Żenujące.
      • Gość: michu Re: szkola STO przy pieciolinii? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.04, 20:48
        Egzamin? A do ktorej klasy - chyba nie do pierwszej, podstawowki?
        • Gość: Hk Re: szkola STO przy pieciolinii? IP: *.acn.pl 26.05.04, 11:14
          Ależ tak. Do pierwszej klasy. A swoją drogą to bardzo wygodne podejście. Dużo
          łatwiej pracuje się tylko ze zdolnymi dziećmi. Nieprawdaż?
          • Gość: michu Re: szkola STO przy pieciolinii? IP: 217.153.152.* 26.05.04, 11:21
            A jaka szkole wybralas?
            • Gość: Hk Re: szkola STO przy pieciolinii? IP: *.acn.pl 26.05.04, 11:33
              Spodziewałam się tego pytania. Wybrałam 336, na Małcużyńskiego.
          • Gość: michu Re: szkola STO przy pieciolinii? IP: 217.153.152.* 28.05.04, 13:17
            Na pewno masz na mysli ta szkole? Bylam tam wczoraj z moja 6-letnia corka -
            okazalo sie niedawno, ze moje dziecko powinno isc wczesniej do szkoly. Po
            krotkiej rozmowie kwalifikacyjnej - latwej wg. mojej corki - mala zostala
            przyjeta. Od razu zaznaczam, ze nie jestem zadna krewna czy znajoma krolika -
            nikogo tam nie znam, dlatego zreszta probuje dowiedziec sie czegos wiecej o tej
            szkole.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka