Dodaj do ulubionych

Lech Kaczyński bohaterem Ursynowa. Co na to mie...

11.04.12, 22:05
Ten ratusz powstał za kadencji Lecha Kaczyńskiego. Była to jedna z inwestycji, obok Muzeum Powstania Warszawskiego, najbardziej okazałych - mówił.

I jedną z niewielu,jak wszyscy wiemy.
Obserwuj wątek
    • Gość: moi Lech Kaczyński bohaterem Ursynowa. Co na to mie... IP: *.aster.pl 11.04.12, 22:09
      Wygląda na to, że i ja pozwoliłem "partii" Nasz Ursynów zrobić z siebie durnia. Następnym razem zagłosuję na krasnoludki, one są pracowite i apolityczne.
      • Gość: mk Re: Lech Kaczyński bohaterem Ursynowa. Co na to m IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.12, 22:21
        Też na pajaca głosowałem. Przeprasza
        • frankyy Panie Guział to pana ostatnia kadencja... 12.04.12, 00:50
          Ursynów to zapamięta!
          • Gość: Natolin Re: Panie Guział to pana ostatnia kadencja... IP: *.warszawa.vectranet.pl 12.04.12, 10:27
            Owszem, już dawno mnie nikt tak nie wystrychnął na dudka jak NU. Jeszcze więcej podlizywania się PiSowi, a kolejne wybory pan Guział i NU przegra z hukiem i łomotem.
            • Gość: a Re: Panie Guział to pana ostatnia kadencja... IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.12, 10:39
              Jeżeli naprawdę każdy z was głosował w wyborach lokalnych kierując się tego typu przesłankami to pozostaje tylko wysłać was do lekarza lub farmaceuty po jakieś mocniejsze proszki.
              • cruq to sa szczekaczki tuszczyniaka 16.04.12, 09:57
                nie głosowali na guźca, tylko na POlitruków, a teraz bida, bo koryto puste, a guziec i pisiory dają inny, naszą kasę.
                Poza tym to najlepszy przykład tutejszego lemingradu; niech żyje musk.
          • Gość: falconer Re: Panie Guział to pana ostatnia kadencja... IP: *.dynamic.chello.pl 19.04.12, 19:59
            wyjątkowo abstrakcyja koalicja lewaka Guziała z oszołomami od JarKacza
            • greenbush Re: Panie Guział to pana ostatnia kadencja... 26.04.12, 15:44
              Tylko pozornie abstrakcyjna koalicja lewaka Guzioła i pisiorów. Łaczy je populizm. Pis to ewidentnie lewicowa partia tylko że chodza do kościoła i są konserwatywni w sferze obyczajowej. NU jest skończony. Guzioł to karierowicz, wyrzucony z SLD, wybrany burmistrzem głosami NU i PiS teraz przymila się pisiorom bo moze wciągną go za 3,5 roku na swoje listy do sejmu.
      • Gość: staruszka Re: Lech Kaczyński bohaterem Ursynowa. Co na to m IP: *.04-118-73746f1.cust.bredbandsbolaget.se 13.04.12, 08:09
        Mieszkancy Ursynowa, sadzilam, ze jestescie bardziej ode mnie nowoczesni, progresywni. Ale tu mylilam sie ja i inni, jestescie jak nalezy pro-pisowymi prowincjuszami. Wiemy z prasy, ze wiekszosc z Was pochodzi ze wsi lub malych miasteczek. Znow mamy dowod na to, ze pochodzenie i to co sie "wyssie z mlekiem matki" jest wazniejsze niz wyksztalcenie czy pozniejsze miejsce zamieszkania. Jestescie pisowi jak spora, zacofana czesc Polski, glownie z wyksztalceniem podstawowym. Daliscie plame - na wlasnym honorze.
        • Gość: tubylec od 1981 r. Re: Lech Kaczyński bohaterem Ursynowa. Co na to m IP: *.aster.pl 13.04.12, 09:38
          To chyba sprawa związana z wiekiem, a być może już pełna demencja. Powtrzanie idiotyzmów i przypisywanie Ursynowianom niewiadomo jakich właściwości i preferencji politycznych stanowi dowód. Pragnę panią poinformować, że kiedyś prowadzono badania socjologiczne o mieszkańcach poszczególnych dzielnic Warszawy. Wyszło na to, że na Ursynowie zamieszkuje najwięcej osób z wyższym wykształceniem. Z powodu metra mieszkania tu nie należą do najtańszych, szczególnie tych nowozbudowanych i dlatego Ursynowianie należą do dobrze sytuowanych mieszkańców Warszawy. Co do preferencji politycznych, to po kilku latach rządów PO i kilku aferach z tym związanych, to w ostatnich wyborach wielu przeniosło swoje głosy na Nasz Ursynów. Wielbiciele PO nie mogą się z tym pogodzić i stąd takie komentarze, jak powyższy.
      • Gość: GG Re: Lech Kaczyński bohaterem Ursynowa. Co na to m IP: *.dynamic.chello.pl 30.04.12, 19:31
        lepiej nie głosować na oszołomów ani z lewa ani z prawa
    • Gość: szabla Lech Kaczyński bohaterem Ursynowa. Co na to mie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.12, 22:10
      Guzialowi blizej do lewicy. Ha,ha,ha dowcip polrocza. Lewicuje z Gorskim "koniec cywilizacji bialego czlowieka" i przesiadywaniem na plebanii parafii Ladyslawa z Gielniowa. Niezla lewice sobie sloiki wybraly.
    • Gość: Władek G. Lech Kaczyński bohaterem Ursynowa. Co na to mie... IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.04.12, 22:25
      Burmistrz chyba sobie żarty stroi. Sama wystawa mnie nie razi. Skoro gdzieś mogą stać zdjęcia martwych płodów, to może i Lech Kaczyński. Kwestia gustu. Nikt nikomu nie każe tej instalacji oglądać, choć zdaję sobie sprawę, że niektórzy staną się mimowolnymi widzami. Cóż, przestrzeń publiczna. Mnie też nie każdy napotkany afisz się podoba.
      Wstyd mi z innego powodu: w piątek w moim kościele parafialnym zostanie odsłonięta - nie muszę pisać przez kogo - tablica smoleńska. To będzie kolejna próba upartyjnienia Kościoła, bo o pamięć to już dawno przestało tu chodzić. Poseł Artur Górski pewnie skorzystał z okazji i przeforsował ten pomysł. Szkoda tylko, że proboszcz nie miał na tyle charakteru, by zastopować tę inicjatywę. Jeszcze trochę zawłaszczania sacrum przez PiS i po kolejnych wyborach Janusz Palikot będzie miał 20% poparcia. Może to nam dobrze zrobi...
      Ja nie mam nic przeciwko modlitwom za zmarłych, ale gdy widzę księdza, który bierze udział w marszu pod pałac, to coś tu nie gra. Praktykujący katolik ;]
      • Gość: gość Re: Lech Kaczyński bohaterem Ursynowa. Co na to m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.12, 09:43
        Proste wyjście - nie płacić na ten kościół, i poinformować o tym proboszcza przy pomocy choćby e-maila. Ja tak zrobiłam z powodu powtarzających się w ogłoszeniach parafialnych informacji o radiu Ma Ryja i jego kole przyjaciół, a w szczególność po ostatnim publicznym zbieraniu podpisów w sprawie imperium pana rydzyka. Dla mnie to było i jest znieważanie mszy św., poniżanie i obrażanie innych wiernych itd. Przypomnijmy, że w samej Wa-wie są jeszcze dwa inne radia katolickie ( i nawet dosyć konserwatywne, jak się wsłucha w różne audycje), dlatego nie ma żadnych powodów, aby reklamować czy popierać w/w radio: ksenofobiczne, ultrakonserwatywne, upolitycznione do granic absurdu i zupełnie nie chrześcijańskie.

Dodać należy, że proboszcz parafii na Ostańcu (bł. Bojanowskiego) z kolei stawia znak równości pomiędzy Katyniem a Smoleńskiem (stosowna kapliczka powstała już w kwartał po katastrofie), dlatego ja, jeśli jestem tam na mszy św. wrzucam na tacę max. symboliczne 2 zł. Panie księże proboszczu - dotarło do Pana dlaczego ?
        • Gość: Władek G. Re: Lech Kaczyński bohaterem Ursynowa. Co na to m IP: *.warszawa.vectranet.pl 12.04.12, 14:02
          Koła przyjaciół RM aż tak mi nie przeszkadzają. Chcą się razem modlić, proszę bardzo. Petycji w obronie TV Trwam, co oczywiste, nie podpisałem. Nie uważam, żeby to była jedyna katolicka telewizja, bo z katolicyzmem wiele wspólnego nie ma. Jeśli chodzi o przykręcenie kurka z pieniędzmi - pomysł może i dobry, tyle że ofiary z tacy idą na kościół, a nie dla księży. Księdzu przysługuje tzw. prawo stuły, czyli ofiary, które wierni składają, zamawiając msze (zwykłe, ślubne, pogrzebowe). Nie chciałbym jednak, żeby przy okazji ucierpieli niewinni (księża z tej parafii są raczej OK).
          Stawianie znaku równości między Katyniem a Smoleńskiem to policzek dla wymordowanych oficerów (mam nadzieję, że przeczytają to osoby, które kreują takie przekonanie). Nie można zestawiać losu żołnierza, który przez kilkanaście godzin jechał w wagonach bydlęcych, potem kopał własny grób, a na koniec dostał kulkę w tył głowy, z losami delegacji udającej się do Katynia luksusowym samolotem, który w pewnym momencie się rozbił. Nawet gdyby to było zestrzelenie, na co nic na razie nie wskazuje (poza panem Macierewiczem), to wrzucanie tych 96 osób i wymordowanych oficerów do jednego worka jest co najmniej niestosowne. To tak, jakby ktoś poszedł na drogę krzyżową do kościoła, a po nabożeństwie stwierdził, że cierpiał jak Jezus.
          Irytuje mnie również mówienie, że zginęła elita. Jaka elita? Elita to ludzie, którzy wytyczają nowe kierunki badań czy kształtują opinię publiczną. Niektórzy spośród tych 96 osób rzeczywiście do elity należeli, ale duża część - nie. Widać zresztą po efektach. Zauważył ktoś upadek polskiej kultury czy nauki po 10 kwietnia 2010? Nie wątpię, że wśród ofiar było wiele dobrze zapowiadających się młodych ludzi, ale określanie ich mianem elity to dowód nierozumienia tego pojęcia.
          No to zrobiłem OT...
          • Gość: gość Re: Lech Kaczyński bohaterem Ursynowa. Co na to m IP: *.free.aero2.net.pl 13.04.12, 09:43
            Ba, żeby Radio Ma Ryja się tylko modliło.... Ale tam modlitwa przeplata się równo z nienawiścią do ludzi. W tym problem. I w tym jeszcze, że większości katolików nie przeszkadza to łamanie podstaw naszej wiary.

Owszem - ofiary idą "na kościół" (czyli dokładnie nie wiadomo ile i na co). Ale pewien % na pewno idzie dla księży, dla biskupa, na budowę Świątyni Opatrzności, na tablice smoleńsko-katyńskie itd.
            Ja doszłam do wniosku, że jako szaraczek tylko tak mogę protestować. I protestuję.
      • Gość: A.spragi Re: Lech Kaczyński bohaterem Ursynowa. Co na to m IP: *.dyn.optonline.net 12.04.12, 17:15
        Ten Ursus - jak czyta sie te,pozal sie Boze,enuncjacje - to jakies zbiorowisko czerwonych
        zbirow, co jeden to bardziej czerwony i wiekszy kretyn.
        wszystko co komunistyczne im sie podoba - a co antykomunistyczne jest im wstretne.
        Ile tego ludzkiego "badziewia" tam sie natloczylo ....
        chamstwo,chamstwo i raz jeszcze chamstwo...bydlo...
        • Gość: tubylec Re: Lech Kaczyński bohaterem Ursynowa. Co na to m IP: *.aster.pl 13.04.12, 09:45
          A odróżniasz Ursus od Ursynowa?
    • Gość: Konkret Sp... dziadu z Ursynowa! n/t IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.04.12, 22:27
      • dziedzicznacytadelafinansjery Sam spieprzaj, dziadu 23.04.12, 19:39

• Gość: :) Re: Sp... dziadu z Ursynowa! n/t IP: *.dynamic.chello.pl 06.05.12, 08:32
        razem z Guziałem:)
    • stary_satyr Lech Kaczyński bohaterem Ursynowa. Co na to mie... 11.04.12, 22:29
      Mnie to nie przeszkadza: lepszy Lech Kaczyński jako patron jakiegoś skweru w Tibilisi lub nawet u nas - niż urzędujący Prezydent R.P.
      Co tyczy Muzeum Szaleństwa i Pychy to wobec przeprosin Generała Rylskiego uważam sprawę za zamkniętą.
      A ratusz rzeczywiście fajny; urzędnicy mili i nowocześni. Sms`em zawiadamiają o możliwości odbioru dokumentu, można płacić kartą itd.
      • Gość: rupi Re: Lech Kaczyński bohaterem Ursynowa. Co na to m IP: 31.178.126.* 11.04.12, 22:48
        Ale dlaczego uważasz że twoja opinia na ten czy inny temat ma zamykać jakąkolwiek sprawę?
      • Gość: Władek G. Re: Lech Kaczyński bohaterem Ursynowa. Co na to m IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.04.12, 23:00
        > Mnie to nie przeszkadza: lepszy Lech Kaczyński jako patron jakiegoś skweru w Ti
        > bilisi lub nawet u nas - niż urzędujący Prezydent R.P.

Jeśli chodzi o ogłaszanie żałób narodowych, to wpisuje się w trend zapoczątkowany przez poprzednika. B.K. przynajmniej nie komentuje każdego donosu medialnego na swój temat. Efekt jest taki, że następnego dnia nikt już o jego wpadkach nie mówi, a po tygodniu ich nie pamięta. L.K. tego nie potrafił. W rezultacie skupiał uwagę opinii publicznej na swoich potknięciach. Wniosek: nie nadawał się na prezydenta. Brutalne, ale prawdziwe. Ten tworzony na poczekaniu mit smoleński to jakaś parodia. "Bohaterstwo" L.K. polega na tym, że rozbił się w odpowiednim miejscu, w odpowiednim czasie i w odpowiednim towarzystwie. Mówienie zaś o elicie to czysta manipulacja. Niektóre ofiary można by zaliczyć do elity, ale dużej części - nie.

Pogoda ładna, to i ludzie wyszli z domów. ;) Stąd zainteresowanie wystawą.
        • Gość: nakręcany_czołg Re: Lech Kaczyński bohaterem Ursynowa. Co na to m IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.12, 00:07
          "przynajmniej nie komentuje każdego donosu medialnego na swój temat. Efekt jest taki, że następnego dnia nikt już o jego wpadkach nie mówi, a po tygodniu ich nie pamięta."

coś Ci się pomerdało. nie komentuje, bo też i jego wpadek nie ciągnie się mediach tygodniami, jak w przypadku poprzednika.
          • Gość: etam Re: Lech Kaczyński bohaterem Ursynowa. Co na to m IP: 193.111.166.* 12.04.12, 11:46
            > "coś Ci się pomerdało. nie komentuje, bo też i jego wpadek nie ciągnie się media
            > ch tygodniami, jak w przypadku poprzednika."

No, właśnie, nie ciągnie się w mediach, bo ich nie komentuje. Jak ktoś się rzuca, jak przysłowiowa wsza na grzebieniu, za każde słowo pijaczka czy bezdomnego, to jest o czym pisać. Jak się to olewa, to o czym media mają pisać?
          • Gość: Władek G. Re: Lech Kaczyński bohaterem Ursynowa. Co na to m IP: *.warszawa.vectranet.pl 12.04.12, 13:10
            > coś Ci się pomerdało. nie komentuje, bo też i jego wpadek nie ciągnie się media
            > ch tygodniami, jak w przypadku poprzednika.

A to ciekawe, bo ja się co chwila natykam na artykuł o wpadkach B.K. Wirtualna Polska nie tak dawno przygotowała nawet ich ranking.
            Czytanie o swoich błędach nie jest zapewne przyjemne, mnie również niejednokrotnie byłoby przykro w analogicznej sytuacji, ale prezydent musi umieć zacisnąć zęby. Jeśli nie potrafi się zachować dystansu, to znak, że nie pasuje do tej roli. Tyle.
        • stary_satyr Re: Lech Kaczyński bohaterem Ursynowa. Co na to m 12.04.12, 08:36
          zamknięcie w mojej osobistej, subiektywnej perspektywie. Nic więcej.
      • Gość: fakty Re: Lech Kaczyński bohaterem Ursynowa. Co na to m IP: *.dynamic.chello.pl 01.05.12, 11:54
        L.K. nic dla Ursynowa nie zrobił przez ponad 3-lata bycia przeydentem Warszawy
    • Gość: zz Lech Kaczyński bohaterem Ursynowa. Co na to mie... IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.12, 22:39
      Część, pewnie nawet spora, mieszkańców Ursynowa głosowała na Lecha Kaczyńskiego i popierała jego poglądy, więc nie widzę problemu żeby dla nich taka wystawa powstała. Sam obejrzeć jej nie pójdę chociaż mieszkam dwa skrzyżowania dalej, ale sądząc po zdjęciach cieszy się ona sporą popularnością, a mnie cieszy że ten dotychczas martwy kawałek terenu chociaż trochę się ożywi.
      • Gość: aaaa Re: Lech Kaczyński bohaterem Ursynowa. Co na to m IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.12, 22:52
        Chyba raczej UMARTIWŁ ;)
        • Gość: zz Re: Lech Kaczyński bohaterem Ursynowa. Co na to m IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.12, 22:57
          Biorąc pod uwagę średnią wieku osób na zdjęciach może i tak :D Ale to i tak fajnie, że ci ludzie mają teraz jakieś inne miejsce oprócz kościoła w które mogą przyjść i spędzić czas. Miasto jest dla wszystkich.
          • Gość: anasz Re: Lech Kaczyński bohaterem Ursynowa. Co na to m IP: *.aster.pl 12.04.12, 20:17
            ciekawe czy bedą palić świece? powinni jakis kiosk obok otworzyc ze zniczami.
      • kapitan_wagner Re: Lech Kaczyński bohaterem Ursynowa. Co na to m 11.04.12, 23:31
        Jakaś mizerna część pewnie popierała ale Ursynów nigdy nie był pisowski, to dzielnica INTELIGENCJI a pis ma poparcie wśród osób z miernym wykształceniem, bezrobotnych czyli ludzi łatwych do manipulowania. Kaczyński nie miał żadnych zasług, był miernym politykiem i małym człowiekiem. Jego śmierć to tragedia bo z zera zrobiło się nagle bohatera.
        • Gość: nakręcany_czołg Re: Lech Kaczyński bohaterem Ursynowa. Co na to m IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.12, 00:09
          pokazałeś klasę, nie ma co.

pewnie masz się też za inteligenta. i to jest dopiero prawdziwa tragedia :((((
        • Gość: xxx Re: Lech Kaczyński bohaterem Ursynowa. Co na to m IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.12, 01:06
          Ty INTELIGENT - ja mam tylko podstawówkę i nigdy, wcześniej AWS a później PiS nie byli moimi idolami. Skąd Ty masz takie dane? Mój bardzo dobry znajomy po wyższych studiach /ASP/ zlikwidował telewizor a przez internet ogląda TV Trwam! Ja mam podstawówkę ale za "komuny", zaręczam Ci, że mogę stanąć do dyskusji z każdym z "licencjatów" i nie będę na przegranej pozycji. Oczywiście wykształcenie ma pewien wpływ na ogląd świata ale nie taki jak przedstawiają to różne instytucje manipulujące opinią społeczną.
          • Gość: xxx Re: Lech Kaczyński bohaterem Ursynowa. Co na to m IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.12, 01:09
            To odnosi się do postu kapitan_wagner
          • manekin1 Re: Lech Kaczyński bohaterem Ursynowa. Co na to m 12.04.12, 09:52
            Nie ma się czym chwalić, że ma się tylko podstawówkę.
        • Gość: z ul. Anody R. Re: Lech Kaczyński bohaterem Ursynowa. Co na to m IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.12, 09:24
          Intelgencja mieszkająca przy ul. ZWM, Rosoła, Służby Polsce itd. Broniliście nazw swych ulic jak niepodległości. Cieszcie się że na mieszkania na Ursynowie załapało się te 30% głosujących na Kaczńskiego. Gdybyście byli sami swoi, wybrany przez was burmistrz dzielnicy do dnia dzisiejszego zarządzałby prace społeczne. Zbiórka - niedziela godz. 8. oo /w czasie odprawiających się mszy świętych/
          • Gość: borsuk Re: Lech Kaczyński bohaterem Ursynowa. Co na to m IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.12, 10:06
            Gość portalu: z ul. Anody R. napisał(a):

> Intelgencja mieszkająca przy ul. ZWM, Rosoła, Służby Polsce itd. Broniliście na
            > zw swych ulic jak niepodległości.

a zapłacisz z własnej kieszeni za nowe dokumenty wszystkich mieszkańców?? jak nie, to zamknij dziób.
        • Gość: staruszka Re: Lech Kaczyński bohaterem Ursynowa. Co na to m IP: *.04-118-73746f1.cust.bredbandsbolaget.se 13.04.12, 08:15
          kapitan_wagner - do tej "inteligencji" nalezalo by jeszcze dodac - "w pierwszym pokoleniu, glownie z prowincji" i juz mamy wytlumaczenie faktu, dlaczego PiS tu dzis rzadzi. Nie wystarczy byc "inteligencja" (nie znosze tego komunistycznego pojecia) trzeba miec jeszcze zdrowy osad sytuacji - inteligencje wrodzona, nie nabyta jak u Panstwa z Ursynowa.
      • polskirozlamacz Ursynów - najbardziej antykaczyńska dzielnica W-wy 12.04.12, 00:55
        W wyborach 2005 r. Kaczyński Lech dostał tu NAJMNIEJ głosów w całej Warszawie (30%):
        www.prezydent2005.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/W/146513.htm
        (a było to w epoce "POPiSu", przed okresem "budowy IV RP").

Jeszce mniejsze poparcie miał tu jego brat 5 lat później:
        prezydent2010.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/W/146501.htm
        Znowu Ursynów był najbardziej antykaczystowski w całej stolicy.

W wyborach 2011 PiS dostał na Ursynowie tylko 20% głosów, przy 55% dla Platformy.

wybory2011.pkw.gov.pl/wyn/140000/pl/146513.html#tabs-1
        Znowu - był to najgorszy wynik PiS w całej Warszawie.

Jakimż więc cudem teraz odstawiane są tam takie maniany?

Ano w wyborach samorządowych 2010 r. aż 34% mieszkańców Ursynowa dało się nabrać na dziwne "lokalne" ugrupowanko pod banalną nazwą "Stowarzyszenie Nasz Ursynów". Co prawda przegrało ono z Platformą (36%), ale razem z PiSem (15%) ma wystarczającą liczbę radnych żeby rządzić i robić takie hucpy.

wybory2010.pkw.gov.pl/geo/pl/140000/146513.html#tabs-3
        • Gość: gonzo Re: Ursynów - najbardziej antykaczyńska dzielnica IP: *.dynamic.chello.pl 25.04.12, 07:01
          a Guział swoje z PiS i ograł mieszkańców
    • Gość: abc Lech Kaczyński bohaterem Ursynowa. Co na to mie... IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.04.12, 23:02
      Też przepraszam, że głosowałam na pajaca :(
      Miejmy nadzieję, że po takim występie w następnych wyborach będziemy mieli go z głowy :)
      • Gość: :) Re: Lech Kaczyński bohaterem Sopotu, gdzie IP: *.dynamic.chello.pl 07.05.12, 07:24
        mieszkał pół życia:)
    • mariatg8 czy guziec to ten sam co urwał się z ZOO ? 11.04.12, 23:03
      Niektórym pada na resztki mózgu . Robi się gąbczasta masa .
      • Gość: wawik Re: czy guziec to ten sam co urwał się z ZOO ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.12, 23:33
        Zastanawiam się, co tym razem Guziec wypalił lub wciągnął, że ma takie odloty? Może chociaż Martę poczęstował? :)
        • introligator_snu - Co to jest Guziec? 12.04.12, 08:34
          - To taka świnia z Afryki, szefie.
          - sam jesteś pier..loty guziec...

----------------------------
          Cytat z filmu "Poranek kojota"
          • Gość: Ursyn-Car Re: - Co to jest Guziec? IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.12, 10:55
            Guział też ś..nia?
      • sportif Re: czy guziec to ten sam co urwał się z ZOO ? 12.04.12, 17:31
        niewykluczone. Swego czasu guziec był często widywany w Lesie Kabackim - a to rzut beretem i Ursynów.
    • Gość: jeeeesuuuniuuu fajnie się bawi za naszą kasę guział z martusią d. IP: 69.22.179.* 11.04.12, 23:08
      Czy naprawdę nie ma innych priorytetów??
      Ile kosztować będzie mieszkańców Ursynowa ta zabawa guziała ?????????????
      • Gość: W5 Re: fajnie się bawi za naszą kasę guział z martus IP: *.dynamic.chello.pl 23.04.12, 07:18
        to ostatnia kadencja Guziała
    • Gość: Rychu Kiedy Piotruś G. zacznie mlaskać? IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.04.12, 23:27
      Bo sPiSuardzenie mu coraz lepiej wychodzi.
      • Gość: :) Re: Kiedy Piotruś G. zacznie mlaskać? IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.12, 06:53
        a to jeszcze nie mlaska o "zdradzonych o świcie":)
    • Gość: mf Lech Kaczyński bohaterem Ursynowa. Co na to mie... IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.12, 23:50
      ja mieszkanka ursynowa nie godzę się na to.
    • Gość: Maciek Lech Kaczyński bohaterem Ursynowa. Co na to mie... IP: *.phlapa.fios.verizon.net 12.04.12, 00:23
      Ale sie napracowal i zasluzyl dla Polski.
      Zalatwil muzeum Powstania i ratusz na Ursynowie.Nic dziwnego ze Polska sie z niego smieje a reszta Europy pyta : Kaczynski... Kto to?
    • polskirozlamacz Ursynów to najbardziej antypisowska dzielnica 12.04.12, 00:57
      W wyborach 2005 r. Kaczyński Lech dostał tu NAJMNIEJ głosów w całej Warszawie (30%):
      www.prezydent2005.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/W/146513.htm
      (a było to w epoce "POPiSu", przed okresem "budowy IV RP").

Jeszce mniejsze poparcie miał tu jego brat 5 lat później:
      prezydent2010.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/W/146501.htm
      Znowu Ursynów był najbardziej antykaczystowski w całej stolicy.

W wyborach 2011 PiS dostał na Ursynowie tylko 20% głosów, przy 55% dla Platformy.

wybory2011.pkw.gov.pl/wyn/140000/pl/146513.html#tabs-1
      Znowu - był to najgorszy wynik PiS w całej Warszawie.

Jakimż więc cudem teraz odstawiane są tam takie maniany?

Ano w wyborach samorządowych 2010 r. aż 34% mieszkańców Ursynowa dało się nabrać na dziwne "lokalne" ugrupowanko pod banalną nazwą "Stowarzyszenie Nasz Ursynów". Co prawda przegrało ono z Platformą (36%), ale razem z PiSem (15%) ma wystarczającą liczbę radnych żeby rządzić i robić takie hucpy.

wybory2010.pkw.gov.pl/geo/pl/140000/146513.html#tabs-3
      • Gość: fakty Re: Ursynów to najbardziej antypisowska dzielnica IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.12, 07:07
        Guział ograł mieszkańców Ursynowa za ich plecami
    • Gość: PanJan Lech Kaczyński bohaterem Ursynowa. Co na to mie... IP: 85.222.99.* 12.04.12, 01:12
      O kutka, Guział, ręki ci już nie podam... A kumplami jesteśmy od lat. P..ka 17/19, P..ka 20, i tak dalej. Jak mogłeś się tak sku....wić? piotrek, jak!?
    • Gość: Ewa Lech Kaczyński bohaterem Ursynowa. Co na to mie... IP: *.warszawa.vectranet.pl 12.04.12, 01:35
      Jako mieszkanka Ursynowa jestem zdegustowana i oburzona, że jakiś Guzioł podejmuje dziwaczne decyzje w moim imieniu!
      • Gość: tia Re: Lech Kaczyński bohaterem Ursynowa. Co na to m IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.12, 21:51
        trzeba było lepiej głosować
    • Gość: kika Lech Kaczyński bohaterem Ursynowa. Co na to mie... IP: *.adsl.inetia.pl 12.04.12, 01:42
      Śp LK w ostatnich dniach użędowania jako parezydent stolicy dokonał bandyckiego czynu w stosunku do mieszkańców Ursynowa. Pominę już fakt że kopną on całe miasto w D. postanawiając awansować wyżej. Mianowicie zamienił sie on jako prezydent z kościołem katolików na ziemię. Wziął od kościoła dla miasta 50x50 m placyk koło kościoła wizytek na krakowskim przedmieściu i oddał kościołowi kilkaset metrów kwadratowych niedaleko kopy cwila na Ursynowie. Wartość ta sama niby ale na placyku gdzie ks kardynał Wyszyński siedzi na pomniku nikt nigdy nie zbuduje szpitala południowego ani nawet najmniejszego przedszkola czy żłobka. Ironią uderzającą w żałosnego politykiera guziała jest to że zbudował on swoją pozycję na Ursynowie na sprzeciwie wobec budowy nowego kościoła na nowo otrzymanych ziemiach. Według mnie LK jakby żył za ten występek powinien wylądować w pierdlu.
    • Gość: ADAM Lech Kaczyński bohaterem Ursynowa. Co na to mie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.12, 06:13
      Ile milionow kosztopwala juz tragedia smolenska i ile bedzie jeszcze kosztowac? URSYNOW nigdy nie glosowal za PISem i Kaczynskim na Prezydenta . Kto tutaj robi wariata z ludzi? URSYNOW obudz sie.
    • Gość: badrel Co to za nazwa - Ursynów? IP: *.aster.pl 12.04.12, 06:27
      Trzeba zmienić nazwę Ursynów na bardziej nowoczesną, np. Kaczogród.
      • Gość: he he he Re: Co to za nazwa - Ursynów? IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.12, 07:11
        raczej Słoików
    • cillian1 Re: Lech Kaczyński bohaterem Ursynowa. Co na to m 12.04.12, 06:44
      "zaangażowanie jej ojca w budowę ursynowskiego ratusza sprowadziło się do przyznania dzielnicy pieniędzy na ten cel."

no to się narobił! To taki sukces, jak otwieranie kościołów za budżetowe - nikt nie wie czy się ciszyć czy płakać! Zresztą robią z nas baranów od 22 lat. Dajemy im kasę na wszystko - a oni po wykonaniu roboty się cieszą, imprezy robią (za nasze), jakby zrobili to za swoje!
      To jest najbardziej irytujące w Polsce! Potem jest bezkarność polityków i urzędasów.
      • Gość: tubylec Re: Lech Kaczyński bohaterem Ursynowa. Co na to m IP: *.aster.pl 12.04.12, 08:37
        Pewnie niedługo mieszkasz na Ursynowie i nie znasz historii budowy ratusza. Zanim Lech Kaczyński jako prezydent Warszawy przyznał pieniądze na budowę ratusza, to historia jego budowy miała już kilkanaście lat. W okresie gdy Ursynów był samodzielną gminą jej władze nie mogły podjąć decyzji albo co do lokalizacji, albo co do wyboru wykonawcy. Nawet jakieś afery korupcyjne były w tle. Nikt nie pamięta, że władze gminy a później dzielnicy gnieździły się w barakach przy Płaskowickiej, a warunki tam były takie, że szczury sobie swobodnie grasowały i nawet im nie przeszkadzali urzędnicy ani interesanci. Po wybudowaniu ratusza i przeprowadzce radykalnie zmieniły się warunki przyjmowania interesantów. Lech Kaczyński jako prezydent Warszawy ma jeszcze jedną zasługę, o której wszyscy zpomnieli. Mianowicie w każdym urzędzie dzielnicowym powstał wydział obsługi mieszkańców, który jest odpowiedzialny za załatwienie wszystkich kontaktów z mieszkańcami. Przed tamtą reformą, aby załatwić w urzędzie dzielnicy jakąkolwiek sprawę trzeba było błąkać się między pokojami urzędów i być odsyłanym od jednego do drugiego. Teraz wchodzi się do urzędu, bierze numerek i zgłasza się do odpowiedniego okienka wydziału obsługi. Jak sprawa jest załatwiona, to przysyłają SMS i gotowe.
        Do ludzi, ktorzy twierdzą, że Lech Kaczyński nawet nie był na Ursynowie mam wiadomość. Był na Ursynowie i był przyjmowany w barakach na Płaskowickiej. Po tej wizycie przyznał pieniądze na budowę ratusza.
    • Gość: ben Rztusz im. "spieprzaj dziadu" IP: 78.133.142.* 12.04.12, 07:19
      Rydzyk nazwał Kaczyńskiego OSZUSTEM, czy miał rację
      • Gość: GG Re: Rztusz im. "spieprzaj dziadu" IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.12, 19:46
        brat Lacha Jarek K. Rydzykowi wybaczył, teraz stoją ramię przy ramieniu, polityka
    • Gość: Marysia Re: Lech Kaczyński bohaterem Ursynowa. Co na to m IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.12, 07:39
      Przecie ten, pożal się Boże, były, na szczęście, prezydent nawet nie był na Ursynowie...
    • jacek-1111 Lech Kaczyński bohaterem Ursynowa. Co na to mie... 12.04.12, 07:57
      dlaczego tak boli.przecież z czasem będzie się nasilać uznanie dla Kaczyńskiego, czy to się komu podoba czy nie, takie są prawa historii.
      • ziner Re: Lech Kaczyński bohaterem Ursynowa. Co na to m 12.04.12, 08:09
        jacek-1111 napisał:

> dlaczego tak boli.przecież z czasem będzie się nasilać uznanie dla Kaczyńskiego
        > , czy to się komu podoba czy nie, takie są prawa historii.

Taa... A świstak będzie siedział i zawijał w sreberka...

Wcześniej czy później, gdy opadnie już histeria ktoś przygotuje obiektywną ocenę jego prezydentury. I zobaczymy wtedy czy zasługuje na "uznanie".
        Jak na razie spora część społeczeństwa widzi go raczej jako jako wykonawcę poleceń braciszka, bardziej dbającego o własną partię niż o dobro Polski.
      • Gość: bert Re: Lech Kaczyński bohaterem Ursynowa. Co na to m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.12, 09:03
        serio? a z jakiego powodu? Wymień dwa ale takie nie wyssane z palca i nie liczy sie tez to ze spadł :)
      • Gość: dizzy Re: Lech Kaczyński bohaterem Ursynowa. Co na to m IP: *.dynamic.chello.pl 26.04.12, 07:01
        to polityczna prowokacja ze strony Guziała i PiS
      • Gość: ? Re: Lech Kaczyński bohaterem Ursynowa. Co na to m IP: *.dynamic.chello.pl 29.04.12, 20:07
        Kaczyńkiemu L. czy J.?, bo to akurat ten drógi zawsze bratem rządził
    • Gość: Dziki Lech Kaczyński bohaterem Ursynowa. Co na to mie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.12, 09:01
      dobrze że nie mieszkam już na Ursynowie od kilku lat.
      Kaczyński - bohaterem tej dzielnicy ?
      WSTYD JAK BERET !

Myślałem że Guzi(ec)ał osiągnął dno swymi pomysłami jakiś czas temu !
      Ale nie!
      Przebił to dno tym pomysłem i ryje w odchodach z coraz większą gorliwością !

Ursynowianie !
      Wstydźcie się za tą kreaturę !
    • Gość: DuzyMi Re: Lech Kaczyński bohaterem Ursynowa. Co na to m IP: *.aster.pl 12.04.12, 09:03
      Z jednej strony wystawa Lecha, z drugiej miesiąc kultury rosyjskiej, trzeba pilnować każdej opcji ;)

DuzyMi
      • Gość: gośc Re: Lech Kaczyński bohaterem Ursynowa. Co na to m IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.12, 09:13
        Do DuzyMi
        Masz rację trzeba pilnować każdej pozycji, również tej od strony PO. Popierając ludzi z tej partii nie podpadnie się HGW

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka