Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

oprawki wayfarer?

26.04.08, 20:01
    widzial moze ktos z Was w Polsce oprawki wayfarer (albo b. podobne)? chodzi o
    oprawki do szkieł korekcyjnych, nie o okulary przeciwsloneczne. google jakos
    nie mowi jednoznacznie, czy sa jeszcze produkowane czy trzeba polowac na okazy
    "wyntydz", a troche na nie zachorowalam. z gory dzieki.
    Obserwuj wątek
      • edavenpo Re: oprawki wayfarer? 26.04.08, 20:22

sa produkowane ;-)

Moj kolega w pracy ma oprawki wayfarer z korekcyjnymi szklami - mial je robione w londynskim selfridges z 'normalnych' dostepnych U Ray Bana oprawek w tym ksztalcie
        • pianazludzen Re: oprawki wayfarer? 26.04.08, 20:25
          a aviator jako korekcyjne, to bylby dopiero zwariowany pomysl:)
          • pianazludzen Re: oprawki wayfarer? 26.04.08, 20:26
            hm, widze na stronie, ze juz na to wpadli:)
            • edavenpo Re: oprawki wayfarer? 26.04.08, 20:55

Giles Deacon slynie ze swoich okluarow (nosi ten model od lat) ktore sa inspirowane kszaltem aviator'ow

www.nitrolicious.com/blog/wp-gallery/1106/misc/giles_deacon.jpg
              Platstikowe przezroczyste i takie w metalowych oprawkach takie a'la naukowiec w latach 80-tych wlaza uchylkiem do glownego nurtu wiec podejrzewam pojaw isie ich coraz wiecej ;-)
              • pianazludzen Re: oprawki wayfarer? 26.04.08, 21:33
                im dluzej o tym mysle, tym bardziej chce mi sie przymierzyc takie okulary:)
                • edavenpo Re: oprawki wayfarer? 26.04.08, 21:56

Wlasnie zorientowalam sie ze linki z nitroliciuos nie dzialaja. Giles raz jeszcze ;-))

uktv.co.uk/images/standarditem/EX1/2454.jpg
                  Ja mojego meza namawiam na pare ale sie opiera chlopak - mowo ze takie nosil w latach 80-tych i raz mu starczy he he he
                  • pianazludzen Re: oprawki wayfarer? 26.04.08, 21:57
                    ja juz go sobie zguglowalam wczesniej:) pewnie sobie takich okularow nie kupie,
                    bo sa jednak zbyt ekstrawaganckie na codzien, a szkoda.
        • kitler1 Re: oprawki wayfarer? 26.04.08, 20:51
          o, dzieki za info! co prawda do londynu sie nie wybieram, ale przynajmniej wiem,
          ze ISTNIEJA - chyba, ze chodzi o to, ze ma szkla korekcyjne wstawione do oprawek
          przeciwslonecznych (mam astygmatyzm, miec chyba w moim przypadku by to nie
          przeszlo).
          • edavenpo Re: oprawki wayfarer? 26.04.08, 20:57

OK - wypytam w poniedzialek aby sie upewnic i dam ci znac ;-)
            • kitler1 Re: oprawki wayfarer? 26.04.08, 20:59
              wielkie dzieki! och, az mi glupio :).
              • edavenpo Re: oprawki wayfarer? 26.04.08, 21:01

Nie ma sprawy - wysle ci maila jak z nim pogadam ;-)
              • pianazludzen Re: oprawki wayfarer? 26.04.08, 21:16
                na stronie ray ban te oprawki pokazane sa w dziale okulary korekcyjne, wiec
                mysle, ze mozna w nie wlozyc kazdy rodzaj szkiel. powodzenia!
                • kitler1 Re: oprawki wayfarer? 26.04.08, 21:24
                  o, dziekuje. u mnie niestety ta strona nie dziala (?).
                  • pianazludzen Re: oprawki wayfarer? 26.04.08, 21:31
                    zrobilam ci printskrina tej strony, moze sie przyda:)
                    fotoforum.gazeta.pl/3,0,1174746,2,1.html
                    sa rozne kolory: taki jak na duzym zdjeciu, czarny, kremowy i jeszcze chyba
                    ciemnobrazowy.
                    • kitler1 Re: oprawki wayfarer? 26.04.08, 21:44
                      aaa, WIELKIE dzieki. sa PIEKNE. jesli dorwe peceta to sprawdze adresy sklepow,
                      do zachodniego sasiada zawsze blizej ;).
                      • pianazludzen Re: oprawki wayfarer? 26.04.08, 21:48
                        mnie sie podobaja bezowe.
                        • kitler1 Re: oprawki wayfarer? 26.04.08, 21:56
                          ja chyba chce wszystkie ;). korekcyjne sobie wsadze tylko do jednych a reszte
                          bede nosic z soczewkami, ho ho ho. chyba dostaje konsumpcyjnej goraczki!
      • stasia82 Re: oprawki wayfarer? 27.04.08, 15:15
        też mi się wydaje, że będzie ich coraz więcej. Takie okulary można podziwiać co chwila na różnorodnych stronach typu street style. Mi sie rzuciły w oczy podobne okulary do wayfarer na najnowszym pokazie Michaela Korsa:

www.style.com/fashionshows/collections/F2008RTW/detail/thumb/MKORS?trend=&page=1
        Bardzo mi sie podoboją takie okularki w połączeniu z eleganckim stylem rodem z lat 50tyc i 60tych :)
      • pianazludzen Re: oprawki wayfarer? 29.04.08, 01:10
        przez przypadek odkrylam dowod, ze oprawki takie na pewno istnieja;)

youtube.com/watch?v=yx6dHmYD6c8
      • pianazludzen Re: oprawki wayfarer? 05.05.08, 19:56
        dzis ruszylam tylek do optyka za rogiem i poprosilam o sprowadzenie tych
        oprawek. Jesli sa "na stanie", to za 5-7 dni bede mogla je przymierzyc, jesli
        nie, potrwa to z dwa miesiace. ciekawe jak bede w nich wygladac. Zamowilam te, o
        ktorych myslalam,´ze sa bezowe, a z nazwy koloru wynika jednak, ze sa zolte, i
        jedne brazowe, takie klasyczne. czarne chyba by mi nie pasowaly, bo mam za mocne
        rysy. no zobaczymy, ja sie w kazdym razie nie moge doczekac;)
        • kitler1 Re: oprawki wayfarer? 06.05.08, 07:24
          no SWIETNIE. zolc mnie zaleje z samego rana :). zaraz wysmaruje ci jakiegos
          hejtmejla.
          • pianazludzen Re: oprawki wayfarer? 06.05.08, 16:21
            shit, tych bezowych ktore chcialam, okazalo sie ze nie produkuja juz, wlasnie
            mialam telefon. zobacze jak wygladam w tych brazowych. no i jeszcze cos takiego
            znalazlam w sieci:

www.otticacarraro.it/store/rubber.php3?cat=Venice+W2+rub
            www.otticacarraro.it/store/classic.php3?cat=Venice+W2
            • pianazludzen update 06.05.08, 20:59
              chyba niedlugo stane sie ekspertem od wayfarerow;)

no wiec mierzylam dzis, wyciagneli mi z normalnyh wafarerow slonecznych szkla i
              dali przemierzyc, te brazowe. Jesli nie chce czekac, ofiarowali sie, ze wstawia
              szkla do tych ramek ze slonecznych, bo to praktycznie ta sama ramka. Wygladam w
              nich wg mnie dobrze, mierzylam najmniejsza wielkosc soczewek, bodajze 47. Jutro
              wezme mojego chlopaka zeby ocenil obiektywnym okiem, bo ja jestem przez te
              okulary opetana i b. chce je miec, a to decyzja jednak dlugoterminowa, wiec
              chcialabym, zeby ktos na to spojrzal zimnym okiem, jak wygladam.

Przymierzalam tez genialne oprawkiPaula Smitha w tym stylu, niestety same
              oprawki sa jakies 150€ drozsze niz te wayfarer, dla mnie troche chyba za drogie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka