15.01.23, 19:43
Kupiłam nowe okulary. Niestety nie mogę się do nich przyzwyczaić. Głównie dlatego że podczas rozmowy lub uśmiechu dolna część oprawek dotyka policzków i brudzi szkło. Czy jest jakiś sposób na " uratowanie " tych okularów. Kupno nowych odpada.
Obserwuj wątek
    • little_fish Re: Okulary 15.01.23, 19:45
      Jeśli mają "noski" to może dać się trochę podnieść. Jeśli nie, to raczej nic nie da się zrobić. Nie zauważyłaś tego przymierzając je? Obsługa salonu również?
      • kasiaasia1 Re: Okulary 15.01.23, 20:04
        Nie zauważyłam niestety. Obsługa sklepu powiedziała że pod względem " technicznym " leżą idealnie
        • little_fish Re: Okulary 15.01.23, 20:07
          Skoro przeszkadzają, to nie leżą idealnie 😟
    • mamtrzykotyidwato5 Re: Okulary 15.01.23, 19:49
      Idź do optyka, może da się noski podgiąć tak, żeby okulary były wyżej.
    • kk345 Re: Okulary 15.01.23, 19:51
      Powrót do optyka, niech wyregulują noski i zauszniki, powinni to zrobić bezplatnie
      • little_fish Re: Okulary 15.01.23, 19:52
        Pod warunkiem, że noski są...
        • kk345 Re: Okulary 15.01.23, 22:48
          Jeśli nie ma, to pozostaje tylko kombinowanie z zausznikami, to oczywiste
    • bib24 Re: Okulary 15.01.23, 20:01
      kupiłaś pewnie takie jak teraz sa modne a nie takie jak są dobre dla ciebie. następnym razem nie patrz na modę.
      • kasiaasia1 Re: Okulary 15.01.23, 20:07
        Mam dużą wadę i nie wszystkie oprawki pasują. Z tego też powodu zupełnie nie kieruję się modą tylko żeby szkło w miarę dobrze wyglądało. Prawdę mówiąc przy przymierzaniu wogóle nie widzę siebie w lustrze ale zawsze jakoś udawało mi się wybrać pasujące. Aż do teraz😕 Niestety nie mają nosków
        • panna.nasturcja Re: Okulary 15.01.23, 20:12
          A jaką masz wadę? Moja mama ma dużą, ja i mąż sporą, ale mniejszą od niej. U naszego optyka są lusterka powiększające właśnie po to by widzieć siebie w oprawkach. No i optyk sprawdza czy dobrze leżą, nie dotykają policzków, nie uciskają za bardzo na nos, głowę. Bo mierzysz oprawki krótko i bez szkieł, więc lżejsze, ale fachowiec to widzi.
          Warto chodzić do dobrego optyka.
          • little_fish Re: Okulary 15.01.23, 20:16
            No właśnie. U mnie optyk bardzo zwraca uwagę na takie szczegóły.
        • bib24 Re: Okulary 15.01.23, 20:17
          teraz jest moda na mega duże oprawki i ewidentnie z opisu problemu takie kupilaś, kiedyś była moda na mega wąskie bez praktycznie zadnego pola widzenia, ile się trzeba było naszukać, żeby kupic normalne. optycy koszmarnie jadą na modzie.

a jak się nie widzisz to rób zdjęcie i patrz na komórce smile
          • panna.nasturcja Re: Okulary 16.01.23, 01:34
            Samo widzenie się nie wystarczy.
            Trzeba iść do dobrego doświadczonego optyka, który umie dobrać oprawki do kształtu twarzy, nosa, przecież ludzie mają różne "rozmiary" głowy.
            I ja celowo piszę "optyk" a nie ekspedientka w zakładzie, bo optyk wie tez jakiej mocy szkła można włożyć do danych oprawek, laik tego nie wie.
            Ja mam bardzo duże i szerokie okulary przeciwsłoneczne, bo źle znoszę duże słońce i kilka razy już zmieniałam w nich szkła, bo rośnie mi wada a kocham te oprawki. I ostatnim razem optyk mi powiedział, że jeśli wada się znów powiększy to już mocniejszych szkieł się w te oprawki wstawić nie da.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka