Dodaj do ulubionych

sałatka do potraw z grilla podajcie jakis przepis

IP: *.dolsat.pl 24.05.05, 21:57
szukałam ale nic nie znalazlam:((( jak macie jakis przepis na salatke do
potraw z grilla to bardzo prosze
z gory dziekuje i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: pyza Re: sałatka do potraw z grilla podajcie jakis prz IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.05, 22:12
      podaje ci przepis,do potraw z grilla,salatka to moze nie jest,ale bardzo
      smaczny dodatek
      1-1,5kg malych kartofelkow (ugotowac ze skorka-obrac)
      1 duzy sloik majonezu,
      2 op.slodkiej smietany,
      2 op.creme fraiche(mozna tez z kwasna smietana,ale jest potem troche za
      kwasne,ale mozesz wyprobowac)
      4 zabki czosnku(jak ktos nie lubi,nie musi byc)
      sol,pieprz do smaku,i bardzo duzo pietruszki,koperku,szczypiorku.
      najlepiej zrobic dzien wczesniej,wstawic do lodowki
      pozdrawiam
      • monika.chorw Re: sałatka do potraw z grilla podajcie jakis prz 27.05.05, 10:53
        Dla mnie najwieksza i zarazem najprostrza rewelacja jest cebula pokrojona na 1-
        2 cm krazki, obtoczona w vegecie, pieprzu i soli ( wymieszać razem ) i po
        prostu pieczona z obu stron na grillu. Ja tez nie wierzylam, zanim nie
        sprobowalam!!! Dodam tylko, ze jest to przepis z Chorwacji i jak sama mialam tu
        gosci z Polski, to byli zachwyceni.POLECAM!!!
        • Gość: elle Re: sałatka do potraw z grilla podajcie jakis prz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 19:23
          proste i fajne!
    • Gość: Pyxidis Re: sałatka do potraw z grilla podajcie jakis prz IP: *.zax.pl 25.05.05, 07:42
      1 KG MŁODYCH ZIEMNIAKÓW
      1 PUSZKA KUKURYDZY
      2 POMIDORY
      2 OGÓRKI ZIELONE
      1 MAŁY SŁOICZEK MARYNOWANYCH PIECZAREK
      1 MAŁT SŁOICZEK MARYNOWANYCH CEBULEK
      DRESING JAKI LUBISZ ( DOBRA JEST Z DRESINGIEM CZOSNKOWYM)
      SÓL PIEPRZ
      I GOTOWE
    • Gość: madziuch Re: sałatka do potraw z grilla podajcie jakis prz IP: 213.77.39.* 25.05.05, 12:22
      a może same puszki?

więć po 1 puszce: kiełków soi, pędów bambusa, groszku (może być z marchewką),
      kukurydzy, czerwona i biała fasola i co tam jeszcze masz,

dodać majonez i przyprawić sloą i pieprzem
    • Gość: Lolla Re: sałatka do potraw z grilla podajcie jakis prz IP: *.chello.pl 25.05.05, 12:36
      Zwyczajne pomidorki z oregano i z oliwa z oliwek/olejem salatkowym.
      Proste a pyszne.
    • apolka Re: sałatka do potraw z grilla podajcie jakis prz 25.05.05, 12:46
      Im prościej, tym lepiej, np:
      pomidory w ósemki + papryka czerwona w paskach, wszystko zalane odrobiną oliwy
      wymieszaną z roztartym czosnkiem, oddzielnie porwana sałata z siekanym
      szczypiorkiem skropiona winegretem, do tego, w osobnej miseczce zaziki (ja
      robię z fety mlekowity, miksuję z tartym ogórkiem (odsączyć nadmiar soku!) i
      przetartym czosnkiem);
      • Gość: ewa Re: sałatka do potraw z grilla podajcie jakis prz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 15:23
        sałatka do grilla:
        - Mała głowka słodkiej kapusty - najlepiej młodej/poszatkowac,posypac trochę
        cukrem i po 10 min. wygnieść lekko.
        - dwa pomidory/pokroić w ćwiartki/
        - Kilka młodych ziemniaków/ugotowac, pokroic w plasterki/
        - Kiszony ogórek lub dwa
        - Może być do tego czerwona papryka/pokrojona w paski/
        - dwie cebulki + duża ilość zieleniny/szczypior+koper/
        - to wszystko wymieszać z sosem winegret /oliwa+ocet+czosnek+cukier,pieprz,sól/
        SMACZNEGO !!!
    • Gość: Sylwia Re: sałatka do potraw z grilla podajcie jakis prz IP: *.bb.online.no 25.05.05, 16:04
      Ja bardzo lubię sałatkę grecką do grilla:
      pomidorki
      papryka
      świeże ogórki
      kukurydza z puszki
      czerwona cebula
      sałata lodowa lub pekinka
      oliwki
      ser feta
      ocet winny
      oliwa z oliwak
      sól, pieprz, cukier,bazylia...
      • wydra10 Re: sałatka do potraw z grilla podajcie jakis prz 27.05.05, 23:27
        Gość portalu: Sylwia napisał(a):

> Ja bardzo lubię sałatkę grecką do grilla:
        > pomidorki
        > papryka
        > świeże ogórki
        > kukurydza z puszki
        etc etc

Ja w kwestii formalnej
        Kukurydza w sałatce greckiej????
        Może się mylę, ale moim zdaniem to inna bajka
      • Gość: elel Re: sałatka do potraw z grilla podajcie jakis prz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 17:39
        ja też :-)
    • mama.restauracyjna Re: sałatka do potraw z grilla podajcie jakis prz 25.05.05, 20:55
      Moj debiut na tym forum...Ale czytam czesto.I stosuje przepisy,czesto sa
      rewelacyjne.Ja jutro do grilla(goscie,goscie!!)zrobie m.in:
      utrzec kalafior na tarce (duze oczka), dodac majonez(moze byc pol na pol ze
      smietana).Sole.I dodaje BARDZO duzo koperku.Najlepiej jak troche postoi.
      Mozna -ale wtedy juz nie jest tak klasycznie-dodac starte jajko,ogorka
      kwaszonego lub konserwowego.
      • Gość: pola Re: sałatka do potraw z grilla podajcie jakis prz IP: *.augustow.mm.pl 25.05.05, 22:36
        A ja do tej sałatki dodaje czosnek:) pycha!!!
      • Gość: gość Re: sałatka do potraw z grilla podajcie jakis prz IP: *.tele2.pl 01.07.05, 16:57
        Czy ten kalafior jest podgotowany (na twardo), czy totalnie surowy?
    • Gość: bambus24 Re: sałatka do potraw z grilla podajcie jakis prz IP: *.jpk.pl / *.rotmanka.jpk.pl 25.05.05, 21:03
      oprocz salatki ziemniaczanej robie mix salat z winegretem-fajnie smakuje z
      grillowanym mieskiem...az mi slinka cieknie jak pomysle o jutrzejszym grillu!
      pozdrawiam
    • Gość: monik@ Re: sałatka do potraw z grilla podajcie jakis prz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 16:07
      pomidory pokroić w ósemki - seler naciowy w słupki- oliwki koniecznie czarne
      polać sosem vinegret - smacznego
    • ampolion Re: sałatka do potraw z grilla podajcie jakis prz 27.05.05, 22:09
      Parę dni temu zrobiłem doskonałą sałatkową surówkę i choć nie do grila, nada
      się do takich mięs doskonale.
      Jedyny problem to to, że nie wiem czy w Polsce jest taka czerwona kapusta w
      słoikach "marynowana" bo słodko-kwaśna, w bawarskim chyba stylu.
      Acha, to może to:
      www.polan.pl/Charakterystyka/s_czerwonakap.GIF
      Otóż taka kapusta + tyleż lub nieco więcej białej, świeżej, skrojonej jak na
      coleslaw, + trochę drobno pokrajonego zielonego szczypiorku, + sporo
      zwiórkowanej na tarce marchewki. Doprawiłem sokiem z cytryny co nieco i oliwą.
      Smakowało doskonale z mięsem, a efekt kolorystyczny wręcz wspaniały. Gdybym
      miał coś żółtego (żółta papryka?...) to też bym dodał dla uwydatnienia tej
      tęczowości.
      • Gość: pietnacha40 Re: sałatka do potraw z grilla podajcie jakis prz IP: *.tsi.tychy.pl / 80.55.186.* 27.05.05, 22:38
        potarty zolty ser,serek topiony,sos tatarski,wegeta,papryka (proszek),duzo
        czosnku, wymieszac,zeby mozna bylo smarowac wszystko co sie juz upieklo.Ta
        pycha nazywa sie smierdziel.Co do salatki,to ziemniaki w gruba kostke,ogorek
        kiszony,majonez,koperek, przyprawy .smacz.pozdr.
    • Gość: myszz Re: sałatka do potraw z grilla podajcie jakis prz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 07:46
      pokrojony pomidor, ogórek, cebula, kukurydza /bez niej też będzie ok./ do tego
      ser feta i śmietaną zalane.
      śmietane czasem mieszam z knorem do mizeri
      • Gość: kaśka Re: sałatka do potraw z grilla podajcie jakis prz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 17:10
        fajne pomysły!
    • siostraheli Re: sałatka do potraw z grilla podajcie jakis prz 09.06.05, 21:09
      polecam ci pomidorki tricolore. Do grilla sa rewelacyjne
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=23680164&a=23680164
      • matma100 Re: sałatka do potraw z grilla podajcie jakis prz 10.06.05, 15:20
        skłądniki:
        pomidory
        cebula
        czosnek
        tarty ser zółty
        jogurt naturalny
        sól, pieprz

pomodory i cebule pokroic w kostke . Układac warstwami: pomidory posolić i
        popieprzyć na tocebulka i ser i tak dalej,ostatnmia warstwa to pomodory. Jogurt
        wymieszac z dwoma zgniecionymu zabkami czosnku. i polac nim zawartosć miski
        wstawic do lodówki na 30 min i pychaaa
    • mamma10 Re: sałatka do potraw z grilla podajcie jakis prz 10.06.05, 15:57
      Super letnia sałatka (prawie coleslaw):
      kapusta biała drobno pokrojona, posolić i lekko wygnieść, żeby zmiękła, do tego
      drobno posiekać cebulkę, jak puści to wszystko lekko soczek, dodać koperek
      (można tez trochę natki), drobno pokrojony pomidor (najlepiej malinowy),
      ewentualnie marchewkę i doprawić majonezem ze śmietaną, solą i pieprzem.
    • czekolada72 Re: sałatka do potraw z grilla podajcie jakis prz 12.06.05, 17:29
      Sałatka z rukolą
      Papryka żółta, 3 pomidory, rukola (lub inna sałata), sok z cytryny, oliwa, sol.
      • Gość: justka Re: sałatka do potraw z grilla podajcie jakis prz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 09:39
        może jeszcze jakieś przepisy?
        • czekolada72 Re: sałatka do potraw z grilla podajcie jakis prz 23.06.05, 12:35
          Sałatka
          Sałata, 3 pomidory, żółta papryka, 20 dag sera feta, 1 cebula, po 2 łyżki
          oliwek zielonych i czarnych, sos sałatkowy grecki, olej.
          • Gość: baby Re: sałatka do potraw z grilla podajcie jakis prz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 19:19
            fajny przepis
    • Gość: Mijake Re: sałatka do potraw z grilla podajcie jakis prz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 22:39
      Bardzo prosta salatka
      Salata lodowa + sos winegret zmodyfikowany.
      Na sos - oliwa z oliwek(ok.1/2 szklanki)+ musztarda 1 lyzeczka+ sok z cytryny+
      sol, pieprz+ czosnek 1-2 zabki+ jedna duza lyzka dzemu brzoskwiniowego
      niskoslodzonego. Wszystko yo wrzucam do sloika, zakrecam i mieszam w nim.
      Mozna dodac do salaty ser - feta, twarog, ja czesto dodaje twarog wedzony(mozna
      u nas kupic wedzony z pieprzem, papryka lub ziolami.
      • Gość: baby Re: sałatka do potraw z grilla podajcie jakis prz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 20:08
        prosta, ale smaczna :-)
        • Gość: thesall Re: sałatka do potraw z grilla podajcie jakis prz IP: *.man.polbox.pl 01.07.05, 12:14
          Proste i pycha:

pomidory kroimy w talarki, układamy płasko, posypujemy granulowanym czostnkiem,
          smarujemy majonezem i posypujemu startym żółtym serem

albo

sukinia lub kabaczek umyty i pokrojony na płaty posmarowane lekko oliwą i
          posypane sola i pieprzem, podsmaorzone na grilu do mięska pycha mniem UWaga !!!
          byle nie zjarać, bo jak skorka będzie czarna to będzie gożka

smacznego !!! mniam !!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka