2004

(27 wyników)
  • www.missworld.tv/bio/bio.sps?iBiographyID=11597 Można głosować tylko do 15:30 !!!
  • Dziewczyny, kobiety, Poznanianki! Dzisiaj pod Starym Marychem Izabela Kowalczyk, kandydatka Zielonych 2004, wraz z innymi kobietami starującymi z listy SdPl, podpisały Kartę Kobiet. Inicjatorka Karty Kobiet, dr Izabela Kowalczyk, wieloletnia działaczka feministyczna w sektorze pozarządowym, zobowiązała w ten sposób siebie oraz inne kandydatki do aktywnego lobbowania na rzecz praw kobiet. Brawo!!
  • To straszne, że ten bandzior Mikołajczak dostał tyle pieniędzy za tak partacką robotę! Jest to bodaj najgorszy z wszystkich marszałków województw. Za wszystkie przekręty powinien odpowiadać przed sądem!
  • 261 strażników razy 365 dni w roku = 95265 a wszystkich łącznie zdażeń ( sukcesów) sumując wyliczyłem 796 co oznacza że jeśli na jednego strażnika w jednym dniu przypadnie jeden "sukces" to wystarczy w Poznaniu dwóch strażników
  • Może nie rozumiem tej nowoczesnej sztuki... ale z przedstawionych tam tzw. "dzieł" może ze 2-3 obrazy mi się podobały... I gdyby wstęp nie był darmowy, to bym żałował tak wydanych pieniędzy... A tak sobie popatrzyłem, na co wiara wydaje kasę!!
  • Jasne, stara melodia !
  • jak zdobyc srodowy numer Gazety Wyborczej... czy jest gdziej rachiwum w netcie ??????
  • Bezkonkurencyjny był artykuł ekspertki Lamęckiej nt. tras dolotowych na Ławicę. Artykuł niestety już zarchiwizowany serwisy.gazeta.pl/metroon/1,0,2376777.html Ostała się jeno mapka, chociaż samą treść (copy&paste) jeszcze można gdzieniegdzie znaleźć. Bezapelacyjnie numer 1!
  • bliża się koniec roku, stąd też liczne sondaże i rankingi, postanowiłem również zrobić podobną sonde. Tym razem na najlepszego forumowicza. Proponuje trzy kategorie: - Forumowicz roku 2004 (dla najlepszego) - Odkrycie roku 2004 (za wejście przebojem na to forum) - Najlepszy wątek 2004 roku Oczywiście sonda dotyczy forum POZNAŃ. Zapraszam do zabawy!!!
  • Czy przy okazji remontu ul. Szelągowskiej ZDM wykona także lewoskręt z Szelągowskiej w Winogrady dla pojazdów jadących od strony Garbar? Jeździłem Szelągowską codziennie przez 5 lat i zauważyłem, że dość często ruch na tej ulicy (jadąc w stronę Naramowic) blokują samochody oczekujące na możliwość skręcenia w lewo, tj. w ul. Winogrady. Myślę, że taki lewoskręt mieszczący 4- 6 samochodów poprawiłby płynność ruchu na tej dość uczęszczanej arterii.
  • Zaopraszam redakcje na ulice Młyńską w Komornikach.... Tutaj kandydatek jest bardzo wiele - dosłownie dziura na dziurze!!!!
  • GENIALNY POMYSŁ. ZRÓBCIE GIGANTYCZNĄ PARADE TECHNO W POZNANIU PROPONUJĘ TRASĘ: WERSJA 1. - DĄBROWSKIEGO - MOST TEATRALNY - FREDRY - 27 GRUDNIA - PLAC WOLNOŚCI WERSJA 2. - KAPONIERA - PLAC MICKIEWICZA - ŚW. MARCIN - AL. MARCINKOWSKIEGO - PADEREWSKIEGO - STARY RYNEK
  • To było do przewidzenia - wielkie (i głupie) próby przeniesienia lodowiska z Malty na STary Rynek skończyły się fiaskiem. I choć nie było chwili, by możliwość umiejscowienia ślizgawski na Rynku była pewna - nikt nie poczynił kroku w kierunku zabezpieczenia terenu nad Maltą. W normalnych warunkach możnaby już jeździć od jakiegoś miesiąca, tymczasem osoby odpowiedzialne na lodowisko kombinują nadal i MOŻE będzie ono na Malcie, ale w nowym miejscu. Znowu nikt nie ma pewności, że się ...
  • Moim zdaniem fajne. Gratuluje tym, którzy zdaja. Zdadzą
  • Marcinek i tak jest wspaniały
  • Kalisz, styczeń 2004 r. Maturzyści z roku 1969 I Liceum Ogólnokształcącego im.Adama Asnyka, II Liceum Ogólnokształcącego im.Tadeusza Kościuszki, III Liceum Ogólnokształcącego im Anny Jagiellonki, IV Liceum Ogólnokształcącego im.Stefanii Sempołowskiej organizują wspólnie z okazji 35-lecia ukończenia szkoły ZJAZD ROCZNIKOWY LICEÓW KALISKICH 19 i 20 czerwca 2004 roku pod namiotem na terenie Centrum Kultury i Sztuki ul.Łazienna 6 Chcielibyśmy spotkać się w jak największym groni...
  • Media nie podały informacji, że kilka dni temu było lekkie trzęsienie Ziemi w odległości 110 km od Poznania. Mimo że znajdujemy się w strefie względnie spokojnej, jednak wstrząsy sejsmiczne pojawiają się od czasu do czasu. Magnitude 3.2 POLAND 2004 March 01 16:56:04 UTC Preliminary Earthquake Report U.S. Geological Survey, National Earthquake Information Center World Data Center for Seismology, Denver Magnitude 3.2 Date-Time Monday, March 01, 2004 at 16:56:04 (UTC) - Coordi...
  • Dobrało się towarzystwo wzajemnej adoracji.
  • A co z bioreaktorami? To by mogly byc niezle pieniadze i to z trzech niezaleznych zrodel!!!. 1) Odbiera sie gnojownice od chlewni, dostaje sie jeszcze za to pieniadze. 2) Gnojowice skladuje sie w bioreaktorach w ktorych specjalne kultury bakterii rozkladaja ja, wydzielajac przy tym ogromne ilosci biogazu 3) Biogaz zasila silnik diesla z pradnica 4) Wedlug prawa Energetyka musi odebrac wyprodukowana energie i za nia zaplacic. 5) Zuzyta a przez to zneutralizowana gnojowica wymiesz...
  • Oj.. jakies dziwne sa te dane, albo dziennikarz sie nie przylozyl. Do Wroclawia w 2005r. przyjechalo ponad 1 mln turystow i pod tym wzgledem byla to liczba porownywalna z Gdanskiem. Jesli chodzi o Krakow to 1,1 mln jest liczba bardzo zanizona....wrecz nieprawdopodobnie niska. Do Poznania tez na pewno przyjechalo duzo turystow, ale nie wierze aby bylo ich wiecej niz Gdansku czy Wroclawiu...po prostu zabrakloby miejsc hotelowych. proponuje ten link (Instytut turystyki) www.intur.com.pl/ko...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się