Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
      2004

2004

(37 wyników)
    • Mam kilka butelek Chateau Beausejour Duffau Lagarrosse 2004. Mogę odsprzedać butelke lub dwie. Czy ktoś jest zainteresowany? Ile to wino jest teraz warte w Polsce?
    • Gdzie nabyć w Polsce winko CEPPARELLO 2004 i jaka cena?Pozdrawiam
    • Witam! w zeszłym roku urodziłam synka i pomyślałam, że fajnie by było kupić mu wino rocznik 2004 i wręczyć na 18 urodziny. W sklepie winiarskim dowiedziałam się, że młode wina z 2004 nie nadają się do tak długiego przechowywania i dopiero za kilka lat będę mogła kupić wino z tego rocznika, które będzie mogło dłużej poleżeć. Ale i tak jest b. duże prawdopodobieństwo że po tylu latach wino będzie popsute. Jakie wino kupić i kiedy? jak przechowywać żeby się nie popsuło? lepiej białe ...
    • W 'Lidlu' cena bardzo atrakcyjna, warto kupić większą ilość z zamiarem przetrzymania powiedzmy przez rok do dwóch lat? Pozdrawiam znawców :)
    • Czyli zostało nam tylko coś z Grecji czy Portugali. Win greckich nie znam ale polecam wina z Alentejano. Produkuje tam Rothschild (Lafite). Polecam szczególnie Dom Martinho 99 (ok 80zł mieszanka portugalskich szczepów z C.S.i Syrah. Bardzo owocowy nos dużo owoców leśnych i czarnej porzeczki). Tak na marginesie to ciekawe kto będzie górą. W winie raczej Portugalia a na boisku.....? Ale jak to powiedział p. Kazimierz - "Piłka jest okrągła a bramki są dwie" Udanego niedzielnego ...
    • Piliście to? Mnie smakuje bardzo, szczególnie latem... :) Ma ktos pomysł gdzie w korzystnej cenie nabyć w Polsce? pzdr horny
    • co to za wino? do czego i czy dobre i na jakim poziomie
    • Witam, czy jest możliwe aby wino z regionu Pauillac było sprzedawane bez znaku "appellation Pauillac controlee"? Chodzi o Moulin de Duhart - Barons de Rothschild (Lafite) 2004, na etykiecie nie ma rowniez zadnego adresu. Dziwne.. Butelkę mam nienaruszoną, paragon zakupu również (198 zł). Co tym sądzić?
    • Witam, nabyłem okazyjnie dwa crusy: Chateau Pedesclaux oraz Haut-Bages Liberal, oba z rocznika 2004 i w związku z tym mam pytanie o ich potencjał starzenia, wypić, trzymać, jeśli tak to ile. Pozdrawiam Arti
    • Witam Czy możecie mi pomóc wybrać z tej listy kilka dobrych win które warto odłożyć na kilka lat? 1. Château Lideyre 2001 - Côtes de Castillon - merlot-cabernet 2. Château Coufran 2003 - Haut-Médoc - merlot (85%) - cabernet-sauvginon 3. Château des Fines Roches (Blanc) 2005 Châteauneuf-du-Pape - Grenache 4. Les Fiefs de Lagrange 2003 - St-Julien - cabernet-merlot-petit verdot - Charmante, 5. Château Richelieu 2002 - Fronsac / merlot 70% - cabernet franc 30% 6. Domaine de la Font du...
    • Kilka informacji z tejze publikacji (milo dostawac takie prezenty:-): Rocznik '99 Bordeaux podobno dojrzewa dosc szybko (podobnie jak '97) wiec ci, ktorzy maja cos z niego nie beda musieli czekac z konsumpcja tak dlugo jak sie wczesniej wydawalo - pic Panowie i Panie! Choc sa wyjatki: np. Pontet-Canet podobno wszedl w strefe cienia, czyli sie zamknal - wiec trzeba poczekac na ponowne otwarcie. Mas Champart z St. Chinian awansowal do grupy * (star!:-) - milo by bylo gdyby wszystkie...
    • Witam Dostałem w prezencie - Rioja Montecillo Crianza 2004 i tu pytanie, czy warto to wino potrzymać trochę dłużej, z jednej strony wiem że bez odpowiednich warunków, mieszkając w bloku z C.O. może to być ryzykowne, no ale z drugiej żal mi wypić od razu..:)
    • Nagrody specjalne: Babelki Franciacorta Brut Cabochon ’99 Monte Rossa Biale Collio Tocai Friulano ’02 Toros Czerwone Valtellina Sfursat 5 Stelle ’01 Nino Negri Slodkie Recioto della Valpolicella Classico Giovanni Allegrini ’00 Allegrini I 254 Tre Bicchieri ... Valle d'Aosta Coteau La Tour ’01 Les Crêtes Valle d’Aosta Chardonnay Cuvée Frissonnière Les Crêtes Cuvée Bois ’01 Les Crêtes Piemonte Barbaresc...
    • Producent: Bodegas Altanza, importer: Win-Cin Olsztyn, cena: ok.60 zł. Proszę o opinie.
    • Witam, Prowadzę restaurację na Żoliborzu i chciałbym zapytać czy ktoś już zna realną cenę Beaujolais Nouveau. Dostałem już ofertę od LPDV i oni sugerują aby cena u mnie przy standardowej marży była 59 zł. Czy Szanowni Pasjonaci wina, uważacie że to dobra cena? Dla mnie Baeujolais powinno kosztować nie więcej niż 50 zł za butle. I pewnie tak zrobię. Czekam na opinie i rady. Pozdrawiam Krzysiek
    • Witam i wzszystkich pozdrawiam. Kupiłem w markecie polecane - Chateau Marquet 2005, Premieres Cotes de Blayeb 2005 - otworzylem od razu (ale juz w domu :) ),nawet mi smakowało. - Saint Chinian Chateau Salvanhiac 2004 - tez przewijało sie na forum. Zainteresowało mnie jeszcze wino z tematu postu - Château Roland la Garde 2002 znalazłem je na stronie producenta w grupie Tradition www.chateau-roland-la-garde.com/ Czy ktos może wypowiedziec sie w sprawie tych win - szc...
    • Wczoraj w końcu udało mi się zdobyć przewodnik Wina Europy Marka Bieńczyka i Wojtka Bońkowskiego. Muszę przyznać, że lektura fascynująca. Z początku chciałem głośno protestować przeciwko niektórym ocenom, ale okazało się, że trzeba było zacząć czytanie od początku, gdzie autorzy wyjaśnili, że to są ich subiektywne oceny - i bardzo dobrze, przynajmniej nie udają żadnych Parkerów. Skala serduszkowa jest zresztą świetna, chociaż wydaje się przez samych autorów zawężona - jedno lub dw...
    • Euro 2004(123)

Tak sobie pomyslalem, ze przy kazdym meczu mozna sprobowac win z krajow, ktore wlasnie graja - mam nadzieje tylko, ze np Holandia, Rosja etc wkrotce odpadna. Wlasnie wczoraj na mecz Portugalia-Hiszpania otworzylem butelke wina portugalskiego z Castelao-CS: Meia Pipa 1999 (hiszpanskiego nie mialem - ale wstyd!) no i w tym nierownym pojedynku wygralo w cuglach:-) zreszta podobnie jak wspaniala Potugalia - Viva Portugal! Co do wina, to tym razem (pilem swietny 1998 wczesniej oraz 1999 ...
    • Nie mam ani wiedzy, ani doświadczenia winiarskiego - owszem - wino wielbię. Tak samo jak dobrą kawę i perfumy, ale ja nie o tym. Wiem, że życie wspomnieniami i gasnącymi impresjami zwykle kończy się katastrofą, ale ja chcę znowu Fleurie. To wino mnie po prostu opętało. I nie mogę go nigdzie w Polsce znaleźć... A chciałabym gdziekolwiek - w sklepie stacjonarnym w Krakowie bądź w internetowym. Czy ktoś może mi pomóc?
    • Witam. Czy próbował ktoś win 'Fat bastard'? pzdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się