Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      2004

2004

(31 wyników)
    • Zapraszam na nowe forum: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32912 Utworzyłam je z tego prostego względu iż sama jestem mamą takiego dzieciaczka a forum niemowlę jest bardzo obszerne i wiele problemów albo już nas nie dotyczy albo są one daleko przed nami. Z kolei fora na "rówieśnikach" są już bardzo rozbudowane, mają po kilkaset wpisów, mamy znają się od podszewki. Stwórzmy własne forum dla dzieci urodzonych w jesiennych miesiącach ubiegłego roku. Myśle, że to fajny pomysł, a wy? ...
    • czy jest ktos niechodzacy z czerwca 2004? nasz synek nadal nie chodzi za to swietnie raczkuje w tempie blyskawicy. piszcie czy jest jeszcze ktos "niechodzacy" w tym wieku!!!
    • Ile ważycie i mierzycie? Ja mam na imię Bartek,urodziłem się 17.05.2004 ważąc 3670 i mierząc 55cm.Teraz ważę 8400 i mierzę 70cm. A wy???? Pozdrawiam.
    • U nas ciągle z tym kiepsko. Młodemu spodobało się raczkowanie i nie chce pójść kroczek (hihi dosłownie) do przodu. Ciągle też nie trzyma samodzielnie równowagi, chociaż tu przynajmniej próbuje. Dziewczyny, to nasze ostatnie chwile w tym dziale... Już za chwileczkę, już za momencik pierwsze urodzinki :) Wszystkiego najlepszego dla wszystkich czerwcowych maluszków.
    • Witam wsystkich. Jestm ciekawa jak rozwijaja sie wasze maleństwa ktore rodzily sie wtedy, kiedy moj Kuba 10 kwietnia. Jakie są duże, czy rozbrykane, a moze spokojniejsze. kuba jest wesołym bobaskiem . Waży kilogramów i ma prawie 90 cm wzrostu :). właśnie zaczyna wstawac, czasami uda mu sie utrzymac bez trzymania(po czym byłam w ciężkim szoku). Fajnie tak porownywac sowje pocieszki liczące tyle samo dni. BARDZO GORĄCO POZDRAWIAMW OBRZYDLIWIE ZIMNY WIECZÓR. MAMA Z 7,5 MIESIĘCZNYM K...
    • Jak wspominacie poprzednie Święta? Jak planujecie tegoroczne? My w zeszłym roku baliśmy sie jeszcze cieszyc nadchodzącym szcześciem, a w samą Wigilię tuz przed wyjsciem do rodziców zaczęłam plamić, wiec przeleżeliśmy ją- ja zalewając sie łzami, a mój maz nie mniej zrozpaczony, ale starający sie mnie uspokoić i natchnąć nadzieją! Matka głupich była dla nas łaskawa ;-) i w tym roku będziemy obchodzić święta w zwiekszonym, najszcześliwszym na świecie składzie!!! Po ośmiu latach starań...
    • Drogie mamy naczytałam się tyle o tym ciemiączku, podawaniu czy niepodawaniu vit D... że przyszła mi do głowy pewna myśl. Jakiś czas temu był opisywany rozwój: kiedy dzieciaczki raczkują, kiedy ząbkują itd, żeby inne mamy zobaczyły, że ich dzieciątka mają jeszcze czas:) Może i teraz zróbmy takie mierzenie główek:) Wpiszcie jaki obwód główki mają Wasze pociechy w tym wieku:) Zacznę pierwsza: moja córcia za tydzień skończy 8 m-cy i ma prawie 44cm.
    • niepokoję się o mojego synka, który napina wszystkie mięśnie jak zobaczy coś nowego, ciekawego albo coś co zna i bardzo lubi. trwa to tylko chwilę ja jednak się strasznie niepokoję, zapisałam się juz do neurologa i mam nadzieję że to nic złego. synek jest bardzo żywym i pogodnym dzieckiem, wcześniej nie miał problemu z napięciem mięśniowym. drogie mamuski może któraś z was też się z tym spotkała. proszę o odpowiedź pozdrawiam mama mikołaja (14.02.2004)
    • Witajcie e-mamy! Moja coreczka skonczyla wlasnie 7 miesiac i jeszcze nie gaworzy. Wydaje z siebie wprawdzie "aaaa, eeee i czasami beeeee" ale na tym sie konczy. Dzieciaczki w jej wieku mowia juz mama i tata a ona nic. Jak to bylo u Was? Napiszcie prosze Pozdrawiamy Ania i pati (22.03.2004)
    • Właśnie dzisiaj moja Agnieszka skończyła 100 dni. Urodziła się 07.07.2004 o godz. 18.00. Dziś jest ślicznym, kochanym bobaskiem i uwielbiam ją nad życie. Pozdrawiam wszystkie "Studniówki" i ich mamusie. Monika
    • Powiedzcie mi jak wy przechodzilyscie na sztuczne mleko? Moj synek ma skonczone 5 mies, a jakis miesiac temo sam odstawil sie od piersi caly czas mu odciagam lakattorem i daje z butelki ale juz nie nadazam sciagac i jest to juz troche ucialziwe. Chcialabym go karmic sztucznie a w nocy tylko piersia. Probowalam mu dawac rozne mleka na noc na probe i najlepiej mu smakuje nan2. Alezamiast jesc tak jak n apudelku napisane 210 ml to on zje max 100ml a czasem 60 ml.CZy w dzien tez juz m...
    • Pytanie j.w. Ja mam z tym problem , bo moj synek ma 3,5 mies i prz podawaniu tych kropelek zasicka usta, szarpie sie i placze, i w rezultacie wszystko leci mu po twarzy zamiast do buzi. Poradzcie czy macie jakies sposoby zeby wlac mu tych kilka kropli prosto do buzi? Dzieki Pozdrawiam Marta mama Marcelka (04-11-2004)
    • Od wczoraj moja 3 tyg ma białe plamki na języku. Czy to są pleśniawki? Jeśli tak to czym mogę je zlikwidowac i czy konieczna jest konsultacja z lekarzem? Pozdrawiam wszystkie mamy i maluszki Magda i Karolinka (4.XI.2004)
    • Jestem ciekawa czy któryś dzieciaczek zasypia sam. Moja córcia od malutkiego( ur.20.03.2004)zasypia albo sama albo przy cycu albo na spacerze w wózeczku albo w samochodzie. Prawie jej nie lulam. Bardzo rzadko mi się zdarza np gdy jest bardzo niespokojna ale to raczej przynosi odwrotny efekt tzn rozbudza się. Bardzo się z tego cieszę, bo starszą lulaliśmy i to bardzo!!!Ale zastanawia mnie czy jak stanie się bardziej aktywna czy uda mi się utrzymać ten sposób. Poza tym martwi mnie ż...
    • Pytanie jak wyzej. Mam zamrozone swoje sciagniete mleko w workach aventu a w sobote moja mama zostaje z synkiem i nie wiem czy mam to melko rzomrozic z rana w lodowce czy mam ma sobie sama na biezaco rozmrazac? Jak dlugo trwa rozmrazanie. Npaiszcie czy wstawic do do goracej wody? Nie wiem jak to robic. Napiszcie. Mam 3 worki zamrozone. Pozdrawiam Marta mama Marcelka(04-11-2004) GG 6653590 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=21097075&a=21097075
    • Witajcie! Mam pytanie: czy wiecie jak długo należypodawać dziecku zupkę bezmięsną wtedy gdy podajemy mu żółtko. Mój synej jest w 11 miesiącu i przeczytałam, że teraz powinien otrzymywać już całe zółtko 3-4 razy w tygodniu. Nie wiem czy mogę je łączyć z daniami mięsnymi. Justyna
    • Obecnie do 14 lutego jestem na urlopie macierzyńskim i chciałabym korzystac z urlopu wychowawczego, ale z końcem lutego kończy mi się umowa o pracę. Poradźcie mi prosze co w takiej sytuacji moge zrobić? pozdrawiam małgorzata
    • od kiedy dawałyscie swoim maluchom biszkopty serki ja wim jak to sie ma w teori ale jak to jest u was w praktyce.moj maly ma skonczone osiem miesiecy i zastanawiam sie czy moge mu dac posmakowqac juz troche naszego jedzenia ?? jak to u was wyglada wogole ztym jedzeniem?? dodam jeszcze ze moj maly jak ktos cos je to zarazby mu to wyrwał:))
    • Moj 5tygodniowy synek ma z tylu na glowce czerwone plamki, tak na dole, tuz nad szyja. Czy ktos wie co to moze byc? Sama nie wiem, czy to moze byc uczulenie od szamponu? A czy zdarza sie ze uczulenie od jakiegos jedzenia moze pojawic sie na skorze glowy? Na ciele nie ma zadnej wysypki, tylko na glowce to zaczerwienienie, takie male plamki w jednym miejscu. Bardzo prosze o odpowiedz, bo sie martwie. Pozdrawiam Gosia i Ignaś (23.02.2004)
    • Wtajcie e-mamay Mam pytanie:Jak podajecie ferrum lek. Chodzi mi o to, czy podajecie go przed jedzeniem,po czy w trakcie? Mam 6 mc córcię.Wcześniej dostawała żelazo w kropelkach i musiałam przestrzegać aby między żelazem a mleczkiem była przynajmniej 1h przerwy. Teraz nie wiem jak podawać ten syrop.W ulotce jest napisane (o ile dobrze pamiętam, bo nie mam jej przy sobie-jestem w pracy) żeby podawać podczas jedzenia. Proszę podpowiedzcie mi.Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkie e-ma...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się