2004

(21 wyników)
  • ... znaczy, najlepiej wirtualnie. Zrewanżuję się wzorkami na druty których mam mnóstwo i mogę w razie czego sfotografować...
  • Jak w tytule tego z okładki - Są tam dwie babeczki i ta po lewej ma taki ażurowy sweterek. Szukam, ale nie mogę znaleźć - proszę o linka albo o skan opisu i schematu. Bardzo dziękuję Małgosia
  • Witam sie i od razu prosze;) Poszuuje Sandry grudniowej, a konkretnie wzorow swetrow raglanowych z tej sandry. Albo innych wzorow na swetry raglanowe;)
  • Dziewczyny, pochorowałam się... i to ciężko! Tym razem nie chodzi o przeziębienie, tylko o model nr 7 z Sandry 2/2004... Dla tych co (jeszcze) nie widzieli - to jest ażurowy bezrękawnik na dole wykończony w szpic... całość w kolorze bzu... Cudny! Już kupiłam włóczkę (tyle że w kolorze dżinsowo-niebieskim) i marzę... że uda mi się to zrobić. Na razie walczę z czapką i melanżowym bezrękawnikiem z golfem (jest szansa, że przyspieszę trochę z tym wszystkim, bo mój mąż będzie miał część ...
  • Czy któraś z Was ma może tą gazetkę? Albo w ogóle jakieś w miarę nowe zagraniczne pisma ze schematami swetrów? Pytam z ciekawości bo w tej verenie co podałam w temacie był taki jeden który bardzo mi się spodobał no ale cena trochę za wysoka jak na jeden sweterek, który wpadł mi w oko..
  • Jak w temacie :-)) Sama lubię popatrzeć na mecze, no i to jest co najmniej 1,5 godziny kiedy mogę sobie spokojnie podłubać w robótce. Opuszczając ją w chwilach kiedy coś się dzieje pod bramką. Pozdrawiam wszystkich kibiców, Lady Huncwot
  • To ja jeszcze dodam krótką recenzję o wakacyjnej Sandrze - jest na czym oko zawiesić. Sporo ciekawych wzorów, wyglądają na możliwe do zrobienia w krótkim czasie, żeby jeszcze zdążyć na to lato :-) Mi najbardziej podoba się top z lureksowej oliwkowej włóczki z takim jakby wiązaniem na biodrach. Pozdrawiam, Kasia
  • Bożenko, też podobał mi się 16 model ale po przeczytaniu opisu schematu poddałam się .Swoją drogą zawsze lubiłam Sandrę, ale tak spapranych opisów jeszcze nie było.Napisz jak Ci poszło, ja robię 4 z nowego wydania "Dama w swetrze " standart, ale moge przy nim oglądać telewizję.Powodzenia
  • Uprzejmie donoszę, że dzisiaj w moim osiedlowym kiosku już była nowa Sandra. Jest (ostatnio - jak zwykle!) kilka bardzo ciekawych rzeczy: - są wzory na torebki! - jest wzór na czapkę z daszkiem (na szydełko) - krzyżowe nabieranie oczek jest przedstawione na zdjęciach! (chyba ktoś od wydawcy Sandry nasze forum czyta ;-)) Mój typ z tego numeru to wzór nr 8 - raglanowy żółty sweter. Oj, gdyby mi się taki udał np. w lawendowym kolorze... Ja to jak zwykle marzycielka-fantastka, co to ...
  • Na stronie Lana Grossa w dziale "model of the month)podaję namiary jeśli ktoś tam jeszcze nie był: www.lanagrossa.com/service/mdm/02_2004/index.html rozmiary są w wielkościach 12/14 14/16. Umiecie to przetransformwać na naszą numerację? K.
  • A ja znowu o tym bezrękawniku... Czytam sobie opis wzoru podstawowego: rząd 1: *o.p., o.p., 1 narzut, 2 o.l. przer. razem* rząd 3: *o.p., o.p., 2 o.l. przer. razem, 1 narzut* Jak robić z tym narzutem w danym rzędzie? Czy mam tylko nabierać sobie na drut poprzeczną nitkę i przerabiać ją w dopiero w kolejnym rzędzie, czy od razu przerabiać tę narzuconą nitką (jeśli tak to jak przerabiać? na prawo?) Instrukcja mówi też: "w nieoznaczonych rzędach parzystych o. przer. jak powstają, ...
  • mailledelaine.com/magazine_2004-2005/modeles/719.pdf Niestety nie znam języka..
  • szukam pomocy :) myślę że za 2-3 dni skończę robić dla siebie top na drutach i juz planuję następną robótkę, tym razem na szydełko. Mam dwa typy z Diany na szydełko nr 1/2004 ale w opisach nie podano jaką włóczkę trzeba kupic tylko: typ nr 1: bawełniano-wiskozowo-poliestrowa ( dł. 85 m/5 dag) typ nr 2: poliakrylowo-poliamidowa ( dł.80 m/5 dag) jestem cienka w tego typu sprawach i nie wiem co kupić :(
  • rs32.rapidshare.com/files/16304953/Vogue_Knitting_fall_2004.rar rapidshare.com/files/16308701/Vogue_knitting_Spring-Summer_2004.rar.html rapidshare.com/files/16306997/Vogue_Winter_2004.rar.html Linki oczywiście z osinki. Skąd one to biorą? Pozdr.
  • Szukam schematu sweterka www.7ya.ru/photos/private-showphoto.aspx?RubrID=77146&PhotoID=720924lub www.7ya.ru/photos/private-showphoto.aspx?RubrID=40499&PhotoID=330855 ewentualnie czegoś podobnego. Dziękuję. Calineczka
  • siedzę i właśnie oglądam sobie te wzorki. Czy już rozgryzłaś słynną bluzkę? Chyba wygląda na łatwą wbrew pozorom. Siedzę i również rozgryzam ten wzór pleciony, ale nieźle napisali. Sama plecionka jest ok, ale dlaczego napisali ze w rzędach oznaczonych A, przełozyć oczka na drugi koniec drutu z żyłką? (nie mam ze sobą drutów, nie mogę sprawdzić...) Bożena, próbowałaś to? Dlaczego tam trzeba przesuwać, bo mi to nie wynika ze wzoru? Może to znów wybryk tłumacza?
  • jest tak jeszcze gorąco a takie cos szybko sie robi:) news.knitting-info.ru/lib/mag_knit/rus/zlk/2004/08/fr Małgosia
  • www.7ya.ru/photos/private.aspx?RubrID=79946 i getboty: www.7ya.ru/conf/mes-Needle.aspx?l=3&cid=Needle&mid=189614 Nie znam ostatnich wydań polskiej Małej Diany, być moze są to te same modele. Na wszelki wypadek podaję powyższy link.
  • Czy ktoś ma może skany wydań specjalnych Sandry "Dzieci i Dzieciaki" lub "Urwisy"? Ja mam "Dzieci i dzieciaki" nr 1/97 i Urwisy nr 1/2004. Nie mam skanera, ale mogę się odwdzięczyć wysyłając w zamian xero. Kasia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się