2004

(29 wyników)
  • Według danych brytyjskiej CAA ruch między obydwoma krajami w ciągu 10 miesięcy 2004 osiągnął 786902 pasażerów. W porównaniu do 2003 roku (I-X) to wzrost o 83% (było 429516). Zatem do osiagnięcia 1mln pasażerów, ruch w listopadzie i grudniu musiałby wynieść około 106.500 miesięczne. W poprzednich miesiącach było: styczeń44852 45388 51653 66732 74033 78584 94049 110590 110000 111021
  • Czy ktoś coś wie na temat Air Show 2004? Data, może nawet zarys programu? Będę bardzo wdzięczna za jakieś informacje.
  • Czy znane są już przyczyny tego wypadku? www.jetphotos.net/viewphoto.php?id=207559 www.jetphotos.net/viewphoto.php?id=207441 Przyznacie, że to mistrzowskie ladowanie awaryjne? Ponoć stewardessy spanikowały i piloci przeprowadzali ewakuację.
  • Witam! Gdy dowiedziałem się, że najbliższe pokazy Air Show odbędą się w Polsce dopiero w 2005 roku przez głowę przeszła mi myśl żeby wybrać się do Anglii na Air Tattoo 2004 (16-18 lipiec, Fairford). W związku z tym mam pytanie do forumowiczów - może ktoś z Was był juz na tych pokazach i chciałby się podzielić swoimi doświadczeniami z takiego wypadu? Będę wdzięczny! Pozdrawiam Knight!
  • Germanwings, który rozpoczyna rejsy z Warszawy do Kolonii 28 marca 2004, oferuje naprawdę niskie ceny. Wprawdzie za reklamowane 19 EUR można kupic przelot dopiero na maj, ale na rejs inauguracyjny można kupić bilet za 28EUR. I TO Z OPŁATAMI LOTNISKOWYMI!!! Czy ktoś z Was zna jakiś tani hotel w okolicy lotniska w CGN?
  • Czy ktoś ma jakieś news'y na temat sprzętu w pokazie dynamicznym w Góraszce ? Pytam bo troche obawiam sie kolejnych rozczarowań..... Pozdrawiam wszystkich sympatyków lotnictwa a pokazów lotniczych w szczególności.
  • Prawie o jedną czwartą wzrosła w tym roku w Polsce liczba pasażerów linii lotniczych. Przyczyną tak gwałtownego wzrostu jest przede wszystkim pojawienie się na rynku tanich linii. Klientów przybywa również tradycyjnym przewoźnikom. Poniżej porównanie ruchu pasażerskiego w 2003 i w trzech pierwszych kwartałach 2004 roku. W pierwszym kwartale tego roku wzrost liczby pasażerów w porównaniu z poprzednim rokiem wyniósł 18 proc., w drugim 22,5 proc., a w trzecim już 27,2 proc. W s...
  • Podczas ubiegło tygodniowej Międzynarodowej Wystawy Lotnictwa i Astronautyki - ILA 2004 odbywającej się na podberlińskim lotnisku Schönefeld największym producentem sprzętu latającego jaki zaprezentował się było europejskie konsorcjum EADS. Przedstawiło ono obok znanych już projektów samolotów pasażerskich Airbus A340-600 i A318, maszynę nazwaną A310 MRTT czyli przerobionego na cysternę/transportowiec pasażerskiego A310. Wszędzie można było napotkać informacje oraz prezentacje dot...
  • Bardzo proszę, jeśli ktoś posiada, wyslijcie mi na pocztę gazeta.pl POLISH MANUAL do FS2004. Z góry wielkie dzięki :)
  • Dane z lipca 2004: 1.Heathrow - 6,496,665 wzrost o 7.9% 2.Gatwick - 3,457,583 wzrost o 6.1% 3.Manchester - 2,273,867 wzrost o 4.8% 4.Stansted - 2,050,479 wzrost o 10.2% 5.Glasgow - 1,007,359 wzrost o 9.9% 6.Birmingham- 943,953 spadek o 3.1% 7.Edinburgh - 795,795 wzrost o 10.2% 8.Luton - 749,462 wzrost o 10.6% Dane roczne (rok kończący się 31 lipca 2004): 1. Heathrow - 66,462,781 wzrost o 6.2% 2. Gatwick - 30,663,391 wzrost o 2.7% 3. Manchester - 20,573,479 wzrost o 8.5% 4. Stan...
  • Dnia 25.06.2004 czyli wczoraj z rejsow krajowych,miedzynarodowych,atlantyckich.Czyli bylo ich 102 loty tylko 13 mialo wieksze spoznienie niz 30 minut :).to chyba jakis rekord bo wychodzilo by na to ze ponad 12-13% tylko samolotow bylo spoznionych.A najwieksze opoznienie mial LO 487 1955 do OSLO 111 min.Ale to pewnie tylko tak wczoraj bylo malo opoznienien ciekawe jak dalej bedzie.Pozdrawiam
  • co dalej ...
  • Strona lotniska w Balicach nie podaje jeszcze rozkładu letniego, więc starałem się go sam odtworzyć na podstawie systemu Amadeus (www.amadeus.net) i stron poszczególnych linii lotniczych. Sporo połączeń przybędzie, co oznacza, że tłumy i zamieszanie jakie tam widziałem przed Świętami i na początku stycznia będą się powtarzać. A rozbudowa nie jest szczególnie imponująca. Krakowska GW podaje, że ruch w Balicach wyniósł w 2004 roku 841384 pasażerów: miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798...
  • Witam, szukam jakiegoś ciekawego i dobrego symulatora lotów. Wiem że niektórzy z osób które odwiedzają te forum kiedyś grało lub grają obecnie w jakieś symulatory. Do tej pory słyszałem że Microsoft Flight Simulator 2004 jest dobrą pozycją lecz czy mółby ktoś polecić coś innego ?? Słyszałem kiedyś że można też grać w pewny symulator poprzez internet i grać z ludźmi z całego świata słysząc się wzajemnie i rozmawiając. Jeżeli mógłby ktoś mi pomóc w tej materii to będę wdzięczny. Pozdrawiam
  • Rozwój dzięki redukcji kosztów, utrzymanie rentowności i unikanie wymiany ciosów z tanimi liniami — to zadania linii na 2004 r. Obecnie strategia Lot-u zależy od akcjonariuszy, których chciałbym przekonać do rozwoju firmy. Wstępne wyniki za 2003 r. pokazują, że Lot po raz pierwszy od dłuższego czasu miał wyższe wpływy niż koszty z prowadzenia działalności podstawowej. Jednak nie będziemy w stanie zarobić wystarczających pieniędzy, by zapewnić rozwój, którego jedynym źródłem ...
  • Grozi nieLOT 07:36 18.11.2004 czwartek W Europie nastąpił renesans lotnictwa pasażerskiego. Na tym tle port w Warszawie wypada blado. Według oficjalnych danych przez trzy kwartały tego roku w Europie liczba przewożonych samolotami pasażerów wzrosła o 18,4 proc. Na tym tle informacje o wielkim rozwoju portu na Okęciu okazują się przesadzone. Wzrost wyniósł tam 16 proc., co biorąc pod uwagę zmianę międzynarodowej sytuacji Polski nie jest wynikiem rewelacyjnym. Postawili na zł...
  • cena emisji na samym dnie oczekiwan ... niedobrze ... Lufthansa muss neue Aktien verramschen Die Lufthansa ködert die Anleger mit einem Schnäppchenpreis für ihre neuen Aktien: Sie kosten gerade einmal 9,85 Euro - mehr war beim schwierigen Marktumfeld nicht drin. Frankfurt am Main - Dass die Lufthansa ihre neuen Papiere nur zum Mindestpreis platziert hat, zeigt, wie schwierig der Markt für Neuemissionen im Moment ist. "Wenn solch etablierte Unternehmen schon derartige Schw...
  • "SkyEurope oferuje darmowe loty poszkodowanym pasażerom Air Polonii 05.12.2004 SkyEurope, pierwsza nisko-kosztowa, tania linia lotnicza w Europie Środkowej z bazami w Warszawie, Krakowie, Budapeszcie i Wiedniu-Bratysławie ogłosila dzisiaj plan pomocy wielu tysiącom pasażerów odwołanych w niedzielę lotów Air Polonii. Plan jest wynikiem inicjatywy Pana Jana Litwińskiego, Prezesa i Direktora Generalnego Air Polonia aby znaleźć najlepsze rozwiązanie mające na celu ochronę poszko...
  • W poprzenich postach dyskutowalismy o serwise LOT-u i AU. Oto troche info (menu) w Austriaka trasa VIE-JFK z dnia 25 maja rejs AU 087 samolot Aibus 330 klasa C (business) 24 miejsca W dniu dzisiejszym bylo tylko 20 pax'ow. W kabinie C obslugiwany 4 FA: 3 FA i 1 purser. Menu przygotowane przez Christian'a Petz'a szfa kuchni ekskluzywnej rsstuaracji Coburg w Wiedniu Tekst po angliesku (za kulawe tlumaczenie na Polski z gory przepraszam) Amuse bouche: to przekaska po ...
  • Wiadomość z 02.03.2004 - Przedstawiciele amerykańskiego nadzoru lotniczego zadecydowali o przyznaniu Polsce I kategorii bezpieczeństwa lotniczego. Przedstawiciele amerykańskiego nadzoru lotniczego (Federal Aviation Administration - FAA) zadecydowali o przyznaniu Polsce I kategorii bezpieczeństwa lotniczego. FAA podjął decyzję na podstawie wyników spotkań kontrolnych, które odbyły się w grudniu 2003 r. i w lutym 2004 roku. W celu wypełnienia wymogów koniecznyc...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się