2004

(25 wyników)
  • Witam, Mam prawo jazdy ze stanu IL, które skończyło swą ważność w kwietniu 2004 roku - ktoś może odnawiał? Jak wygląda procedura? Podobno do 1/2 roku bez testów ale może ktoś ma wiecej świerzych informacji.
  • DV 2004(7)

no i zaczelo sie sa juz slady magicznych kopert w polsce powodzenia wszystkim
  • Witam, mam kilka pytan dotyczacych zgloszenia na DV 2004. Prosze o pomoc. 1) Jak nalezy zaadresowac lewy gorny rog koperty do DV 2004 jezeli urodzilam sie w Polsce i ten kraj jest moim ojczystym? Polska Imie, nazwisko Adres Polska czy Imie nazwisko Adres Polska 2) Nie mam dzieci i chce wyslac zgloszenie tylko w moim imieniu. Czy musze w formularzu napisac w punkcie 3: "BRAK dzieci", czy po prostu ominac ten punkt. Dodam, ze w instrukcji pisze, BRAK KTOREJKOLWIEK Z ...
  • DV 2004(6)

Zostałem wylosowany w dV 2004 jednak dokumenty odesłałem dopiero w listopadzie 2003, mój numer to EU2''', czekam na odpowiedź od nich i coś nie mogę się doczekać, czy ktoś może mi powiedzieć czy mam czekac dalej czy też olać bo i ak nic nie przyślą?
  • DV-2004(15)

Dotyczy losowania zielonej karty DV-2004. Czy sa osoby z numerami powyzej EU 21300 i maja jakies wiesci albo przewidywania? Niewiele czasu juz zostalo, jaki bedzie zasieg, do jakiego w przyblizeniu numeru beda wzywac? Ma ktos jakies doswiadczenia w tej kwestii? A moze ktos z DV-2003 podzieli sie doswiadczeniami? pozdrawiam
  • Loteria wizowa DV-2004 uniewazniona. Wlasnie dostalem telefon od kolegi pracujacego na Manhattanie w biurze prawnika imigracyjnego. Czekam na e-mail z linkiem do konkretnych informacji o przyczynach tej decyzju Departamentu Stanu. Podobno byly jakies niesamowite przewaly. W kazdym razie- zaczynaja juz wysylac listy do wylosowanych osob informujace o tym fakcie. Pozdro.
  • Smigam pociagiem o 1 w nocy zeby na 7 rano byc w ambasadzie.Poprzednim razem (2001 r.) bylo jedno pytanko: "Czy zamierzam uczyc sie dalej"... Co bedzie jutro....? Tez jestem ciekaw.
  • czy ktos z was sie juz zapisal na ten program na 2004 rok?? jesli tak to z jakim biurem? pozdrawiam
  • Hej ludzie, co tu robic? Priorytetem (dawna lotnicza) wyslac nie mozna, bo dyskwalifikacja pewna. Dlaczego? Cytuję z regulaminu: "zgłoszenie należy wysłać pocztą zwykłą lub lotniczą na adres odpowiedni dla regionu, w ktorym lezy kraj pochodzenia osoby, ubiegającej sie o wize. Zgloszenia wyslane poczta: - expresowa - polecona - priorytetowa - kurierska - faksem - doreczane osobiscie lub przez poslanca albo w jakikolwiek inny sposob wymagajacy potwierdzenia odbioru lub szczegolne...
  • Witam wszystkich!Wczoraj dostałem powiadomienie ze 1 wrzesnia o godz.8.00 mam spotkanie z konsulem w sprawie zielonej karty!Idziemy razem z żoną!(ja jestem osobą która wylosowała)Jeśli ktoś juz był na takim spotkaniu prosze O JAKIEŚ INFORMACJE NA TEN TEMAT,jAK przebiegała rozmowa ,jakie dokumenty mieliście ? Prosze o wszystkie informacje na ten temat!Z góry dziekuje !Pozdrawiam!
  • Czesc wiecie kiedy wyslac list z Polski zwyklą pocztą by doszedł w odpowiednim czasie (miedzy 7 pazdz. a 6 list.) W tym roku pojawil sie problem, mianowicie wszystkie priorytetowe (trudno je zdefiniowac w Polsce, bo nie ma juz air mail, ktory zostal zastapiony wlasnie PRIORYTET mail) przesylki beda dyskwalifikowane. Nie wiem czy koperta z Polski z niebieska nakleja priorytet nie zostanie odrzucona. pozdr
  • Witam. Moja zona wylosowana zostala w losowaniu DV 2004. Czy ktos z wylosowanych (ktory wyslal aplikacje zwrotna)dostal juz termin wizyty z ambasadzie? Drugie pytanie, to, jak jest na rozmowie w konsulacie? Ciezko jest dostac ta "upragniona green card"? Z gory dzieki za pomoc. Pozdrawiam.
  • DV-2004(4)

CZAEŚĆ. MAM TAKIE TEORETYCZNE PYTANIE(WIERZĘ, ZE BĘDZIE O.K.:)) np,WYGRYWAM LOTERIĘ. - W JAKI SPOSÓB DOWIEM SIĘ O TYM(CZY MOŻE TO BYĆ MAIL CZY TO BĘDZIE POCZTA) WYNIKI BĘDĄ W LIPCU I JAK DŁUGA AMBASADA BĘDZIE CZEKAĆ NA TO ZE ZGŁOSZE SIĘ? WRACAM DO POLSKI DOPIERO W PAŻDZIERNIKU CZY NIE BĘDZIE ZA PÓŹNO I JESZCE PYTANIE. JAK WYGRAM LOTERIE, CZY ŻENIĄC SIĘ MOJA ŻONA OTRZYMA PRAWA DO EMIGRACJI TEŻ CZY NIE WIELKIE DZIEKI ZA ODPOWIEDZ POZDRAWIAM
  • Witam! Mam pytanie czy ktos nie wie o namiarach na firmy zajmujace sie posrednictwem w zdobywaniu ofert pracy dla ludzi wylosowanych w loterii. Czy ktos z takich uslug korzystal, ile to kosztuje, jak dlugo trwa a moze sa inne sposoby? Pytam poniewaz wylosowalem green card a nie mam rodziny ani znajomych w USA a przez co na sponsoring nie moge liczyc, majatku wlasnego ktorym trzeba sie wykazac na rozmowie z konsulem tez nie posiadam bo jestem dopiero 2 lata po studiach i kiedy go ...
  • "Given the crime, beggars, mess and dirt in what was one of the prime destinations, Toronto, it's not surprising that tourism is down. Also if I was an American I would think twice about coming to a country that has such an air of unjustified superiority over the US" www.theglobeandmail.com/servlet/story/RTGAM.20060717.wtravel0717/CommentStory/Business/ www.theglobeandmail.com/servlet/story/RTGAM.20060717.wtravel0717/BNStory/Business/ Canada falls off top 10 travel list ROM...
  • Jeśli tak, to gdzie? Będe wdzięczna. Jolka
  • Prosze, jezeli ktos dostanie potwierdzenie wygranej w loterii, niech sie wpisze, chcialabym wiedziec, czy do Polski juz rozsylaja zwyciezcom papiery do wypelnienia, czy jeszcze nie. Dzieki!
  • Dziś otrzymałam wizę do USA- B2, na 1 rok. W paszporcie wpisano termin mojego planowanego przyjazdu i czas jego trwania. Czy dokładnie muszę się go trzymać? Co będzie jeśli okaże się, że ciut go zmienię, np. pojadę za miesiąc lub w sierpniu? Ile razy mogę wjechać na ten typ wizy?(oczywiście w ramach jej ważności). A tak na marginesie myślałam, że otrzymam wizę na nieco dłużej.... To moje 2 podejście po niespełna roku ! Wiem, i tak miałam dużo szczęścia!:) Tyle tylko, że tam za wie...
  • Od kwietnia 2004 rusza nowe lotnisko w Toront. Bylam widzialam -cacko!
  • Wiem ze jeszcze w zeszlym roku wrzesien 2004 o spotkanie z konsulem musialy sie ubiegac osoby ubiegajace sie o vizy turystyczne studenckie i inne, osoby posiadajce vizy H (a wlasciwie I797A pozwolenie na prace) nie musialy dzwonic aby sie umowic, byly przyjmowane poza kolejnoscia w konsulacie zdaje sie w srody od 13-15. Wystarczylo pokazac stosowne dokumenty i poprzednia vize H. Byla o tym informacja na stronie konsulatu. niestety zniklela. Jaka jest teraz procedura ubiagania sie o ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się