2005

(47 wyników)
  • Wybory do rad jednostek pomocniczych Miasta Łodzi - rad osiedli III kadencji 2005 - 2008 : 6 marca 2005 r. Z dniem 17 grudnia 2004 r. upłynęła kadencja rad jednostek pomocniczych miasta Łodzi – rad osiedli wybranych w dniu 17 grudnia 2000 r. www.uml.lodz.pl/indeksik.php3?menu2=8&zapytanie=8,10#wss_wybjp_041223 fragment "Zasady i tryb wyborów do Rady Osiedla" Zgłaszanie kandydatów § 18. 1. Prawo zgłaszania kandydatów na członków Rady przysługuje wyborcom. 2. Kandydaci ...
  • Nie aż 16,1 % na inwestycje tylko raczej tylko 16,1% na inwestycje.
  • W dniu 18.04.2005 - tj Międzynarodowy Dzień Ochrony Zabytków godz. 14.00 - w siedzibie Stowarzyszenia Muzeum Artystów, ul.Tymienieckiego 3 Towarzystwo Opieki nad Zabytkami zaprasza na spotkanie dyskusyjne na temat przyszłości obiektów przy ul. Kilińskiego 187 (dawna tkalnia Uniontexu - wcześniej w kompleksie K. Scheiblera). W Gazecie mamy bardzo ciekawą inicjatywę Joanny Podolskiej aby stworzyc tam Centrum Dialogu. Tylko obiekt służący ogółowi mieszkańców ma szanse w obecnych wa...
  • Polacy juz raz to przerabiali: Schetyna: Tusk jest naturalnym kandydatem na prezydenta 03-01-2008 >> Grzegorz Schetyna w rozmowie z RMF FM wyraził przekonanie, że kandydatem Platformy Obywatelskiej na prezydenta w 2005 roku będzie Donald Tusk. „Uważam, że jest naturalnym kandydatem, szefem Platformy, dobrym premierem i osobą, do której Polacy mają zaufanie.” – powiedział wicepremier o kandydaturze Donalda Tuska. „Donald Tusk, jestem przekonany, będzie...
  • ILE OBECNIE 13.12.2005 LICZY LUDNOŚCI ŁÓDŹ CIEKAWE GDZIE TO MOZNASIĘ DOWIEDZIEĆ
  • Witam. Czy organizujemy cos??? Czy moze cos sie dzieje w Łodzi w srodowisku rowerzystow jutro? Czy moze MK cos urzadza/planuje??? Pozdrawiam. Moze jakas masowa akcja dzwonienia do Strazy Miejskiej i zglaszanie zaparkowanych samochodow na sciezkach ??? Moze dzieki duzej ilosci zgloszen by sie tym faktem sluzby miejskie zainteresowaly.
  • A czyja to wina kto dzielił naród na Nas i tych z ZOMO lub wykształciuchów?
  • Z jednego totalitaryzmu wpadliśmy jak śliwka w kompot w drugi- religijny. Temu krajowi wolność nie była najwyraźniej dana. Kto może, stąd wyjeżdża, z mojego rocznika zostały same niedobitki dla których najważniejszy jest skejtpark (jak jest), reszta się ewakuowała. Ale oni też się już zbierają. Wychowałem się w tym kraju, podobnie jak wielu rosłem z jego rodzącą sie niepodległością, po jakimś czasie zacząłem czytać gazety itd, interesować się tym co się dzieje. Uważam że teraz w...
  • wyborcza.biz/biznes/1,100896,10283352,POPiSowe_obiecanki_cacanki__Najwiecej_zyskali_najbogatsi.html
  • Nareszcie cos wystrzalowego w tej przedsylwestrowej nudzie.A juz myslalem ze moje kochane Miasto niczym mnie nie zaskoczy.Brawa dla WYBITNEGO PREZYDENTA i jego zespolu.Serdecznie pozdrawiam tlumy abstynentow bawiacych sie w te bezalkoholowa noc.Czy zakaz sprzedazy alkoholu w miescie nie powinien obowiazywac juz od dzisiaj???
  • Łodzianie do dzieła!
  • 1. Przetoczyła się wielka dyskusja na forum w czasie wyboru Rad Osiedlowych 2. Kilku forumowiczów nawet zostało wybranych. Zapowiadali wysoka aktywność i odmianę świata. 3. Jest nowy budżet będzie nowa rzeczywistość. Zapraszam do oceny własnej działalności Radnych Osiedlowych - czy było warto (pewnie tak) co doskwiera, jakie są sukcesy ......... A równiez zapraszam do wypowiedzi mieszkańców - czy poza okresem styczeń- marzec widzieli aktywnośc swoich wybrańców ? pozdr. 6 marc...
  • Nie wiem, nie wiem... WOOK - fajna restauracja i fajne wnętrze, Boston Cafe, Lizard King i Piano Cafe również były ciekawe, zwłaszcza, że dwa ostatnie projekty bardzo kojarzą się z Łodzią - odkryta cegła, łukowe okna, wnętrza starych kamienic. No i jeden fakt mnie zastanawia. Wątpię, żeby związany z Łodzią Kaliską Marek Janiak przyznał nagrodę swemu największemu konkurentowi: Logo czy Lizardowi. Oba te nowe lokale ostatnio stały się modne i z pewnością stanowią konkurencję Kaliski...
  • Czy w tym roku odbędzie się Festowal Dialogu Czterech Kultur? Jeśli tak,to kiedy i dlaczego znowu nic o nim nie wiadomo????
  • Czy ktoś wie czy rada miasta uchwaliła już budżet? Czy będzie becikowe na urodzenie dzidziusia w tym roku? W Krakowie już uchwalili a u Kropaszenki cisza.
  • mam pytanie ktoz Łodzi na woodstcok uderza bo ja jade sama niestety ale i tak mam nadzieje ze fajnie bedzie;]
  • Witajcie forumowicze i słuchacze! Podsumowań czas nastał. W najbliższym "Peryskopie", dokładnie w Sylwestra 13:00 (sobota), jak zwykle kilka słów o tym co wydarzyło się na forum ostatnio. A dodatkowo mam dla Was "pracę domową": spróbujcie podsumować rok 2005 na forum Łódź! Jaki to był rok? Co się zmieniło? O czym pisaliście (a o czym zapomnieliście napisać)? Jakie wątki zapadły Wam najbardziej w pamięć? Szczegóły tego podsumowania na antenie już w sobotę!
  • Rozoczął się "czas zeznań podatkowych" Warto to i owo w tej materii wiedzieć. Przydatny link gospodarka.gazeta.pl/podatki/8,25044,2499525.html Mile widziane inne "ściągi" dla forumowiczów.
  • czy ktoś sie orientuje czy będzie biuro rzeczy znalezionych (zgubiłem smycz metaliki )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się