2005

(27 wyników)
  • DV 2005(7)

witam jako ze firmy "pomagajace" przygotowac aplikacje na kolejna edycje zaczely juz ostra sie reklamowac mam nasteopujace pytanko czy ktos z was juz widzial gzies w necie oficjalne kryteria jakie maja spelniac aplikacje na dv 2005?? z gory dzieki za odp
  • prosze o rade kiedy najlepiej rozpoczać starania o wize turystyczna dla rodzicow jezeli chce aby pojechali w listopadzie 2005 ? kiedy zaczac sie rozgladac za biletami?? mysle, ze lepiej starac sie o wize okolo sierpnia i we wniosku wpisac ze planowany czas podrozy listopad (to na wypadek jesli dostaliby wize np na miesiac) czy to dobry pomysl?? moze mi ktos cos doradzi?
  • Hej!chcialabym sie dowiedziec jak dlugo czekaliscie na potwierdzenie wplaty, to z Usa. Ja wyslalam juz 3 tygodnie temu i nadal nie dostalam i juz zaczynam sie martwic.
  • DV 2005(6)

zostaly juz podane warunki uczestnictwa w nowej loteri DV 2005 a najciekawsze jest to ze nie mozna wysylac juz listow droga normalna lecz wszystkie zgloszenia musza byc wyslane droga elektroniczna :))) termin wysylania od 1 listopada do 30 grudnia POWODZENIA!!!
  • Na 3950 zielonych kart przypadajacych na Polske, zawiadomienia otrzymalo juz 60 000 osob :) "Oszusci zarabiaja na marzeniach Kiedy dostaniesz list z zawiadomieniem, ze wygrales szczesliwy los do Ameryki - uwazaj Reporterzy nowojorskiego wydania "Super Expressu" ostrzegaja: polonijni oszusci docieraja do Polski obiecujac "zielone karty" zezwalajace na emigracje do USA. Podrobione pisma trafiaja nawet do ludzi, którzy nie zglosili sie do loterii wizowej! "Centrum Konsula...
  • WAKACJE 2005 > Jedziemy w grupie 6 osob (3F + 2M) na wyprawe wakacyjna. > Jedna babka zrezygnowala --wiec poszukujemy pilnie -----1 osoby ??????? > ( jezeli zglosi sie wiecej osob --to mozemy zaklepac nastepny > samochod ) > ---termin 2-16 lipiec > ---Trasa -samolotem do > - San Francisco, > 2000 mil wynajetym samochodem, > 5 parkow stanowych > - Yosemite > - Death Valley > - Zion > - Bryce Canyon > - Grand Canyon --zjez...
  • juz pewnie walkowany byl ten temat ale chce zapytac jak wyglada rozmowa z konsulem w sprawie wizy imigracyjnej? czy lzejszym okiem patrzy na stan konta,oferte pracy lub brak,moze jakies inne haczyki,pytania ? bo w koncu szkoda stracic ok 2000zl i nie dostac wizy...
  • witam :) napewno sa wsrod was ososby intersujace sie tym zagadnieniem, z oczywistych powodow ... podobno w tym roku loteria ma sie odbywac wylacznie droga eletroniczna ( wysylanie zgloszen ). Prosze o blizsze szczegoly, jesli ktos cos wie . Pozdrawiam serdecznie
  • W 2004 roku wylosowalam ziel. karte.Bylam na rozmowie w ambasadzie w marcu 2005r i dostalam te wize w paszporcie.Jest ona wazna pol roku od dnia tej wizyty czyli do wrzesnia.Tzn. w ciagu tych 180dni trzeba wyjechac do Stanow.Tak mi sie ulozylo w zyciu ze nie moglam wyjechac w tym terminie a dopiero teraz moge jechac.Czy jest jakas szansa by ta ziel. klarta byla wazna? jak to zalatwic w ambasadzie?
  • DV 2005(4)

czy ktoś dostał już zaproszenie na rozmowe kto ma numer w okolicy EU 15000? ja mam taki i nie wiem czy mam dalej czekac na wezwanie na rozmowe czy juz nie. napiszcie jakie numery dostaja teraz zaproszenia na rozmowe, dzieki
  • Czy ktos wie ile trzeba miec na koncie kasy, zeby nie bylo problemow na rozmowie z konsulem w sprawie przyznania wizy emigracyjnej? Wystarczy wydruk z internetu (mBank) czy musi to byc papier z banku?
  • Czy ktoś wie kiedy mają kwitnąć wiśnie w Toronto (tzw. Sakura)??? Podobnie jak w Waszyngtonie Japończycy podsadzili w Toronto 2.000 drzewek wiśni. Więcej: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25252&w=20296698&a=20296792
  • Napisz wrazenia jak bylo na rozmowie, a druga rzecz mam pytanie, na ile czasu przed rozmowa dostales zaproszenie?
  • Czy nalezy mieć wszystkie dokumenty w ambasadzie USA,aby ubiegać się o zieloną kartę?Bo ja mam problem z załatwieniem 2 dokumentów: oferty pracy i zaproszenia I-134!Czy bez tego mam jakąkolwiek szansę by otrzymać green card? Prosze odpiszcie!:(:( Pozdrawiam
  • Jedziemy w grupie 6 osob (3F + 2M) na wyprawe wakacyjna. Jedna babka zrezygnowala --wiec poszukujemy pilnie -----1 osoby ??????? ( jezeli zglosi sie wiecej osob --to mozemy zaklepac nastepny samochod ) ---termin 2-16 lipiec ---Trasa -samolotem do - San Francisco, 2000 mil wynajetym samochodem, 5 parkow stanowych - Yosemite - Death Valley - Zion - Bryce Canyon - Grand Canyon i zakonczenie w Denver proponowany koszt $800---samolot w 2 strony--noclegi--wypozyczenie samochodu ...
  • czesc wszystkim, czy mozecie polecic jakiegos lekarza z listy w krakowie gdzie badania poszly szybko i sprawnie? druga rzecz ile to trwa? mam nadzieje ze jeden dzien na takie badania wystarczy, dzieki za pomoc
  • Mam pytanie. Brałem udział w loterii wizowej i wylosowałem „spotkanie u konsula". Dostałem wizę imigracyjną i teraz mam lecieć do USA. Chciałbym szybko otrzymać dokument właściwy tj „green card” i wrócić do Polski. Pytanie: jak długo trzeba załatwiać sprawy na miejscu by móc wrócić do Polski?
  • Jesli chodzi o zdjecia to czy potrzebne sa zdjecia calej rodziny czy tylko osoby skladajacej podanie. Dzieki za wszelkie informacje.
  • Presented by: Sculptors Society of Canada A tour of 20 works led by Dave LeBlanc - 'Architourist' of the Globe and Mail, and CFRB at 1:45 pm A tour of 20 works led by Dave LeBlanc - 'Architourist' of the Globe and Mail, and CFRB at 1:45 pm This is an ArtsWeek event. Vi Up Runs: Sep 24, 2005 At: Canadian Sculpture Centre, 64 Merton St, Toronto Playing: Saturday Times: 1:45pm Cost: Free Getting there: Davisville and Yonge Street Davisville subway station For mo...
  • W dzisiejszym, sobotnim wydaniu New York Time pisza o tegorocznej loterii. Okazuje sie, co bylo zreszta do przewidzenia, ze jest znacznie mniej (ok. polowa) zgloszen niz w poprzednich latach. Przyczyny tego stanu to brak dostepu do odpowiedniego sprzetu (Internet, digital camera), strach przed namierzeniem przez inne agencje rzadowe, glownie Bezpieczenstwa Narodowego (dawne INS), czy w koncu wyeliminowanie wielokrotnych zgloszen. Mysle, ze to dobra wiadomosc dla grajacych ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się