2005

(76 wyników)
  • Mam pytanie: Czy jeśli w latach 2003-2005 ktoś wpłacał na fundusz remontowy w spółdzielni a w żanym z poprzednich pitów nie wykazał tego to czy może zbiorczo zrobić to w picie za rok 2005? Zsumować wydatki za 2003-2004 i wpisać jako te nieodliczone i następnie wpisać "bieżące z 2005"? Dodam że w latach 2003-2004 nie wykazano żadnych ulg. Poproszę o szybką odpowiedź bo tym znajomym się spieszy a ja nie potrafię sama odpowiedzieć :) Dzięki piękne :)
  • mam termin na sierpnien ale dokumenty złoze dopiero we wrzesniu, wiem ze do siepnia jest ich rok rozliczeniowy za 2004, czy w takim razie jak złoze wszytskie wnioski we wrzesniu to mam przynies dochody za 2005 czy 2004 ??
  • Witam serdecznie! Mam pytanie dotyczące rozliczenia za rok podatkowy 2005. W roku kalendarzowym 2005 od 1 stycznia do 31 grudnia przebywałam na urlopie wychowawczym bez prawa do zasiłku i bez żadnych innych dochodów. Tak, więc mój przychód w roku kalendarzowym 2005 wynosił "0". Wcześniej zawsze dostawałam od swojego pracodawcy PIT-11 (informacja o dochodach itd). Mam w związku z tym pytanie: Czy powinnam dostać od pracodawcy jakąś informację, że przebywałam w 2005 roku na urlopie ...
  • dziewczyny jak to w końcu jest z tym becikowym? Ja urodziłam synka w kwietniu 2005 w krakowie. czy należą się te pieniążki czy nie bo ja już w tej łamigłówce politycznej się pogubiłam. Pozdrawiam wszystkie mamy
  • Mąż w zakładzie pracy dostaje rodzinny do wypłaty.Ale w kadrach powiedziano mu,że ma napisać oswiadczenie o dochodach za 2005 r.Dlaczego?Wydaje mi sie ,że do czerwca tego roku wazne jest zaswiadczenie ze skarbowego za 2004.Moze wiecie coś wiecej.
  • Witam wszystkich Mam mega problem, muszę się zdeklarować w pracy, czy pójdę na urlop wychowawczy, czy wrócę po macierzyńskim do pracy. Niestety moja decyzja jest uzależniona od tego, czy dostanę dodatek do urlopu wychowawczego. Termin porodu mam na 3.06.2005, później 3 m-ce urlopu macierzyńskiego + urlop wypoczynkowy, więc teoretycznie koło września 2005 przejdę na wychowawczy. A wtedy będzie juz obowiązywał nowy okres zasiłkowy. Wiem, że dochód brany pod uwage będzie za 2004 rok...
  • wzielam sie za budowe. czy moge cos odliczyc? czy tylko ci moga co zaczeli budowe w 2002r. ?
  • Witam, czy w tym roku są dodatkowe dni wolne od pracy (na takiej zasadzie, jak w zeszłym roku 1 Maja i Boze Narodzenie)? Z góry dziękuję za odpowiedź.
  • Witam, Mam takie pytanie: w jaki sposób oblicza się dochód na osobę w rodzinie (konkretnie chodzi mi o numer rubryki w zeznaniu podatkowym PIT-37 - czy jest to rubryka 97, czyli "dochód po odliczeniach"?) Jak rozumiem, to ten właśnie dochód (wspólny męża i mój) trzeba podzielić na liczbę osób w rodzinie i na 12 miesięcy. Ale czy to właśnie o tę sumę chodzi? Jeżeli nasza druga córeczka urodziła się w czerwcu, to na ile dzielić dochód - na 3 czy 4? A może 3,5 :) I drugie pytanie - czy w...
  • w ciąży, oczywiście. Biorę średnią (no właśnie netto, czy brutto) z 6 m-cy i co dalej? Będę wdzięczna za schemat obliczeń. pozdrawiam dorci
  • Moj tesc zapodzial gdzies rachunki z 2004 r za wydatki poniesione na remont domu. Pyta mnie czy moze je odliczyć w PIT 2005? Wg mnie nie, bo to jego problem, ze pogubil dokumenty i odnalazl, gdy rozlicza sie za 2005 rok. Mogłby je rozliczyc pod warunkiem, że nie dostal ich zwrotu za 2004 rok, bo nie znalazly one pokrycia w zaliczkach na podatek. Czy dobrze mysle??? Pomożecie mi rozwiklac te zagadke?
  • Drogie mamusie pomóżcie, bo nie jestem zupełnie w temacie. Jeśli w 2004 roku nie odliczyłam funduszu remontowego (190 zł) to mogę to zrobić w tym roku?
  • moze ktos mi poradzi. od stycznia do wrzesnia 04 pobieralam stypendium w wysokosci okolo 1100 zl/m-c. w styczniu 06 urodzilam dziecko. Moje dochody w 2004 poza tym stypendium to okolo 500-600 zl/m-c a w 2005 kolo 1000. Nie zyje z ojcem dziecka i na razie alimentow nie dostaje, musze zalozyc sprawe. Czy poczekac na wyrok w sprawie alimentow (dostane gora 300 zl, bo ojciec zarabia jakies 700 na reke) i zlozyc dokumenty pozniej kiedy beda sie juz liczyly dochody z 2005 roku bez tego ...
  • hej dzis pojechalam do MOPS zalatwic dodatek na dziecko i z okazji urodzenia dziecka, mialam wszystkie dokumenty z US o dochodach za 2004 rok a babka stwierdzila ze i tak nie wazne bo liczy sie stan obecny i jak pobieram macierzynski teraz to wychodzi na dzis wiecej niz 504 i nie wazne za na zaswiadczeniu jest mniej.Jak to wlasciwie jest.??? pzdr i czekam na odp. dorota
  • Pomóżcie, na początku kwietnia kończy mi sie urlop wychowawczy na pierwsze dziecko, mała ma już 3 i pół roku wzięłam cały wychowawczy, co jakiś czas przedłużałam, nie staciłam kontaktu z pracą ale chyba mi na niej juz nie zależy. Mam bliski kontakt z dwiema koleżankami z pracy i to wszystko. Cóż niedawno okazało się, że jestem w ciąży i co teraz? Szczerze mówiąc nie planowałam powrotu do pracy, pewnie otrzymałabym i tak wypowiedzenie po takim długim wychowawczym więc mam ochotę to...
  • Cześć czy nie wiecie co z becikowym dla mam które urodziły w 2005
  • mam takie pytanie jezeli remontowałem mieszkanie w 2004 i 2005 roku i zamierzam jeszce remontowac ale dopiero w 2007 r. Czy mam we wniosku wpisac zakończenie inwestycji czy jako rozliczenie raz w roku . CZy jak wpisze zakończenie inwestycji to moge kiedyc znów remontowac czy nie .
  • Szukalam w innych postach watku o podwojnym becikowym ale nic nie znalazlam konkretnego. Czy moze ktoras z Was podsunac jakiegos linka na ten temat ,a moze same cos wiecie?? Pozdrawiam i z gory dziekuje za info.
  • Witam, obecnie jestem na urlopie macierzyńskim. Planuję pójść na urlop wychowawczy, wykorzystując wcześniej zaległy i bierzący urlop wypoczynkowy, oraz dwa dni opieki nad dzieckiem za 2005r. Generalnie nie spieszy mi się do pracy - planowane są zwolnienia. Zastanawiam się nad zwolnieniem lekarskim po wypoczynkowym a przed wychowawczym - wiadomo kaska zawsze się przyda! Wiem, że podanie o wychowawczy muszę dostarczyć najpóźniej na dwa tygodnie przed planowanym urlopem wych., któr...
  • cześć. Nie wiem czy dobrze zrozumialam, dlatego chcialm sie upewnić. Urodziłam w pażdzierniku 2004, a umowe o prace mam do sierpnia 2005. Ile dni opieki na dziecko mi przysługuje. Prosze o odpowiedz? Czy jest to gdzieś ściśle okreslone czy to dowolna interpretacja pracodawcy. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się