2005

(26 wyników)
  • z moodiereport.com: "SPAIN. The Puig group has updated its Carolina Herrera 212 On Ice franchise with a new duo for summer 2005. It is being launched in European travel retail this month. The women’s version is described as a fresh, floral, fruity juice. It opens on notes of bergamot and grapefruit, leading to a heart of jasmine, rose and peony on a base of musk and sandalwood. It is presented in the signature On Ice flacon and transparent outer carton, this year colo...
  • Tylko jeden typ proszę i o krótkie uzasadnienie. Watek trochę pokrewny z przybyło/ubyło,ale ja chyba lubie tego typu podsumowania. Moje najwieksze odkrycie to... stara Mania;) Zapach jak moja druga skóra posiadający dla mnie wszystkie cechy zapachu idealnego.
  • Witamy Was serdecznie w naszym kolejnym i niezwykle popularnym sezonowym rankingu i liczymy na kolejny rekord glosow- zarówno od stalych, jak i nowych czytelników naszego forum. Przypominam, iż w glosowaniu bierzemy pod uwage zapachy selektywne, obecne na szerszą skale w polskich perfumeriach i mające swą premierę w sezonie wiosenno-letnim 2005 tj. od marca 2005 do chwili obecnej. Zasady jak zwykle dziecinne proste- glosujemy wybierając JEDNEGO kandydata sposrod podanej listy ...
  • Rok 2005 powoli się kończy. Zapewne każdy z nas dokonał wielu zapachowych odkryć,pokochał coś a coś innego znienawidził bądź zobojętniał na uroki i sprzedał/zamienił na straganie. Proponuję dokonac w tym wątku podsumowania. Co nam przybyło a co ubyło? Zacznę od siebie: Ubyło: Bvlgari pour femme, Charles Jourdan The Parfum, Absolu Rochasa (miałam bardzo krótko), Eau de Luxe Glorii Vanderbilt... ( jak sobie przypomnę co jeszcze to dopiszę) Przybyło: tu zdecydowanie więcej: Black Cashmere, ...
  • Znów małe podsumowanie. Żałuję,że nie zapisałam daty ,kiedy pojawiłam sie na forum. Było to jednak z pewnościa ponad rok temu! A.G.N.I tez wydaje mi się tu byc prawie od początku:) . A kto dołączył do Nas w 2005? Z przyjemnością obserwuję rozrastanie się forum. Każdy wnosi tu część siebie...
  • Czyli moj zupelnie subiektywny ranking tego, co sie w mijajacym roku zdarzylo- dodawajcie i swoje spostrzezenia! Przede wszystkim pozytywne aspekty- sami uczestnicy! Wspaniala integracja, kwitnaca wymiana probek (odpachnianie fiolek rulezz! :-), dzieki ktorym moglismy poznac wiele trudno dostepnych, czy niszowych zapachow, zyczliwosc, funkcjonujacy idealnie straganik. To, ze lubimy sie nawzajem i wspieramy, widac na kazdym kroku: - w watku podziekowalnym, ktorego tytul kaze nam sl...
  • hehe. Nie wierzę własnym oczom: www.madamefigaro.fr/photos/20051103.PHO4108.jpg Link: www.madamefigaro.fr/mode/20051103.MAD0013.html Les parfums Comme des garçons habillés pour l'hiver (3). Après la layette, les chandails. La mode du tricoté main frappe même là où on ne l'attend pas. Ainsi, la griffe japonaise Comme des garçons a conçu sept fourreaux tricotés main «avec amour» pour emmitoufler ses fragrances cet hiver. Si la...
  • Witamy wreszczie w naszym kolejnym rankingu i zapraszamy wszystkich czytelników do głosowania. Większość z nominacji była już dyskutowana w wątkach będących przymiarką do rankingu- teraz czas na ostateczne podsumowanie. Przypominam, iż w glosowaniu bierzemy pod uwage zapachy selektywne, obecne na szerszą skale w polskich perfumeriach i mające swą premierę w sezonie jesienno-zimowym, czyli od września 2005 do chwili obecnej. Dla zapachów niszowych przewidziana jest kategoria nr ...
  • Tu rozglosnia: "Senna dori": W tym roku meteorolodzy zapowiadaja szybkie nadejscie wiosny! Po pogodowych wybrykach, czyli trzech miesiacach listopada pod rzad i krotkiej zimie czeka nas zaraz na poczatku kwietnia urocza wiosenna niespodzianka: okolo 20'C! Drodzy panstwo - kurtki w kat i czapki z glow! A juz w maju zacznie sie prawdziwe lato z trzydziestostopniowymi upalami, ktore potrwaja az do sierpnia. Radzimy wobec tego zaopatrzyc sie w olbrzymie ilosci wod odswiezajacych, b...
  • Damskie 1. Therry Mugler Garden of Stars 2. Hermes Un Jardin sur le Nil 3. Clarins: Par Amour, Par Amour tour jours 4. Creed damskie 5. La Prairie Silver Rain 6. Michael Koors Island 7. Valentino V 8. Guerlain 2 nowe Aqua Allegoria 9. Caline Parfums Gres 10. Flowerbomb Viktor et Rolf 11. Lacoste Pop Edition - (wprawdzie mieli same rokowe zapachy:-)) 12. Malaita i Samar Claude Montana 13. Miel de Bois Serge Lutens 14. Obsession Night Calvin Klien 15. Coco Mademoiselle pe...
  • Luty nam sie konczy i zima tez, niedlugo przyjdzie wyteskniona wiosna, wiec proponuje wybrac Miss ZImy 2004/2005 - najpiekniejszy damski zimowy zapach, ktory otulal Was wiernie w najgorsze mrozy :)) Nagradzamy i wyrozniamy nie tylko ogolna urode, ale takze wlasciwosci grzewcze, czyli efekt zapachowego szaliczka, ktory milo miec na sobie w mrozny, sniezny dzien. Proponuje, zeby podawac trzy zimowe zapachy w kolejnosci podobania sie :)) Moja Top 3: 1) Jungle Slon 2) Jungle Tyg...
  • Juz za 100 wpisow wybije nam na liczniku 48 tys wpisow...Moze pora na jakas statystyke, np. każdy by sprawdzil jaki mial w tym swoj udzial, oczywiscie z czystej ciekawosci... Wrzucam do wyszukiwarki chatka_, zaznaczam autor i mam 1282 w 2005 roku, to troche mniej niz 4 wpisy dziennie, musze sie poprawic ;) Zapraszam do zabawy :)
  • Indian Summer - uwielbiam je na te pore roku :))
  • Troche się już gubię w tych stellach :))) Z ktorego roku jest ta: www.allegro.pl/item152766974_stella_mccartney_stella_sheer.html a z ktorego ta: www.allegro.pl/item152996204_stella_mccartney_stella_sheer_nowosc.html i czym sie różnią zapachy? jedna jest chyba z nuta jabłka ale która?? Z góry dziękuję za pomoc :)
  • Do pracy dla 30 letniego faceta. Zielony czy niebieski?
  • Powrot marki Chloe i drugi, damski zapach niedostepnej u nas marki Vera Wang- krolowej slubnych kolekcji. z moodiereport: "Chloé Collection 2005 is preparing to make its debut in May. The scent is designed to co-ordinate with the house’s fashion offer, specifically the spring 2005 ready-to-wear collection. Consequently, both the bottle and the outer carton feature Chloé’s signature “Peek-a-boo” flower cut-outs, in a green and cream colourway. The juice ...
  • Ciekawa jestem co sądzicie. Gdzie można przetestować w Polsce. Czy naprawdę kopia Angel, czy też jest to uproszczenie. Proszę o wypowiedzi :-)).
  • Sprawdzam dostępność Femme Joop i ceny w róznych sklepach netowych, no i w końcu zdurniałam. W zależności od sklepu tak samo wygladające opakowanie nazywa się Joop by Joop for women lub Femme Joop. Czy to jest ten sam zapach czy są dwa ? Acha, na stronie Joopa jest tyko zapach Femme Joop reklamowany jako nowość na wiosnę/lato 2005. Z tego co było pisane na forum rozumiem, że Femme to starszy zapach,już wycofywany...Czy ktoś to może rozplątać ?
  • Będzie?
  • Do tej pory studiowałam nuty a teraz mam ochote na odmianę. Proszę obeznanych w temacie o wklejanie nazwisk znanych perfumiarzy z ich wybitnymi dziełami. Życiorysy też mile widziane ( linki) Z góry dziekuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się