Forum Praca Praca
ZMIEŃ
      2005

2005

(25 wyników)
    • mgr 2005(15)

jestem ciekawa jak potoczylo sie zycie zawodowe osob ktore ukonczyly studia w 2005 znalezliscie wymarzona prace?? pozdrawiam
    • Witam Jest rok 2006. Pytanie kieruję głównie do absolwentów wyższych uczelni z roku 2005. Ciekawi mnie jak wam się powodzi obecnie w życiu, czy znaleźliście waszą wymarzoną pracę, czy może nadal jej poszukujecie, jak widzicie swoje perspektywy na przyszłość. Jak możecie podsumować ten okres około 6 miesięcy od czasu zakończenia studiów? Pozdrawiam :)
    • wpadlo mi w ręce ROZPORZĄDZENIE RADY MINISTRÓW z dnia 14 września 2004 r. w sprawie wysokości minimalnego wynagrodzenia za pracę w 2005 r. (Dz. U. z dnia 15 września 2004 r.) Na podstawie art. 2 ust. 5 ustawy z dnia 10 października 2002 r. o minimalnym wynagrodzeniu za pracę (Dz. U. Nr 200, poz. 1679) zarządza się, co następuje: § 1. Od dnia 1 stycznia 2005 r. ustala się minimalne wynagrodzenie za pracę w wysokości 849 zł. § 2. Rozporządzenie wchodzi w życie z dniem 1 s...
    • jestem ekspedientka i zarabiam 650 miesiecznie to co wy piszecie ze najmniejsze wynagrodzenie to 1200zzl
    • czy to sa zarobki brutto? Ile zarabia poczatkujacy kontroler finansowy w Wawie?
    • Przeczytałam, że wolne za 01 stycznia 2005 należy oddać w piątek 31 grudnia 2004. A przecież od nowego roku zaczyna się nowy okres rozliczeniowy, więc logicznie rozumując, wolne za 01 stycznia powinnam oddać pracownikom dopiero w nowym roku. Jakie są Państwa opinie?
    • Czytałem gdzieś, że Polacy dostali 6200 wiz. Złożonych było kilka mln wniosków. Czy ktoś zna szczegóły, albo stronę www, gdzie jest jakieś podsumowanie? Mi, niestety, się nie udało.
    • czy ktos sie orientuje jak wyglada w swietle prawa problem przeniesienia kilku dni urlopu wypoczynkowego za rok 2004 na 2005? Urlop zaplanowany wykorzystalem, pozostaly mi 3 z czterech dni tzw. na żądanie i chce z nich skorzystać w styczniu 2005. Pracodawca odmówil. czy slusznie?
    • To jest irytujące, co za niesprawiedliwość w stosunku do kobiet. Najbardziej podoba mi się sytuacja z samochodem dla pracownika. Czyżby kobiety nie potrafiły jeździć? www.pracuj.pl/kariera-zarobki-raporty-placowe-2005_10411.htm#top
    • Wnoszę o rozwiazanie za porozumieniem stron umowy o pracę zawartej w dniu 12,06,2005,z zachowaniem dwutygodniowego okresu wypowiedzenia.?????proszę o odpowiedż czy tak mogę to napisać
    • podane kwoty sa kwotami netto czy brutto ?
    • Czy ktoś już był na testach do policji? Jakie mieliście pytania z wiedzy ogólnej, psychologicznych? Jak oceniacie testy sprawnościowe?
    • Czy za dni 25 grudnia 2005r pierwszy dzień Świąt( niedziela) i 1 stycznia 2006 Nowy Rok (niedziela) przysługują dodatkowe dni wolne od pracy????
    • Witam! Mam mały problem: do końca sierpnia mam zamiar złożyć wypowiedzenie z pracy, ale nie wiem jaką datę zawarcia umowy wpisać w wypowiedzeniu. "Z dniem 29.08.2008r. składam wypowiedzenie umowy o pracę zawartej w dniu...... r", no i właśnie w jakim dniu? Przed podpisaniem umowy na czas nieokreślony, najpierw miałem umowę na okres próbny, a potem na czas określony. A dokładnie: - umowa na okres próbny - 10.10.2005 - 09.01.2006 - umowa na czas określony - 10.01.2006 - 31.07.2006 - um...
    • to są wartości brutto czy netto?
    • w końcu podano medianę, a nie średnią. nic tak nie zniekształca obrazu jak średnia.
    • no to i tak slabo zarabiaja....lipa
    • > "Młodzi mają świadomość, że to dopiero początek ich kariery więc cierpliwie zdobywają nawet negatywne doświadczenie. (...) Nie czekają na to, co przyniesie los, ale walczą o swoje i to na wielu frontach." Wczoraj wieczorem TVP2 pokazała kogoś, kto już doskonale wie, że droga do sukcesu jest bardzo długa i wcale niekoniecznie musi być usłana różami... "HERKULES" ma - co prawda - dopiero niewiele ponad 10 lat, jednak nie przeszkadza mu to wcale - w pewien sposób - pracować na nie ...
    • Barometr ofert pracy jest b. dobrym instrumentem, badającym prawdziwy puls gospodarki. Bardzo ciekawe jest, że mazowieckie straciło prymat najbardziej rozwijającego się województwa, już stolica go nie ciągnie. Firmy handlowe i banki w Warszawie nasyciły się pracownikami, pewnie płace w Warszawie zaczęły juz spadać. Ciekawe kiedy Małopolska przegoni warszawskie pod względem płac, ja obstawiam, że za dwa lata w Krakowie będzie się zarabiać lepiej niz w Warszawie. Vivat Kraków i viva...
    • urlop(5)

Pracuję od sierpnia ub. r. Jest to moja pierwsza praca. Mam skonczone studia wyzsze. Ile urlopu mi przysługuje? Czy 20 dni? A kiedy będzie mi przysługiwać 26? Prosze o pomoc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się