Forum Auto-Moto Motocykle
ZMIEŃ
      autostrada

autostrada

(20 wyników)
    • Policja wycwaniła sie , i poustawiała znaki nakazujące przed bramkami zjazd na odpowiednie pasy ruchu . motoryzacja.interia.pl/motocykle/news/przechytrzyli-motocyklistow,1352766 Dlatego prosi się o przyjazd również samochodami (z odpowiednią gotówką - oczywiście ) , trajkami i motocyklami z koszem . Proście mężów , żony , znajomych , przyjaciół o przyjazd samochodami ... I druga opcja : proszę się ustawiać na pasie , jeden za drugim (jak samochody ) tak by w miarę możliwości wy...
    • Jakie są opłaty za jazdę po autostradzie w UK, Francji, Belgii i Niemczech? Będę jechał motocyklem z pasażerką.
    • Czy ktoś maiła problemy z zaniczyszczeniem drogi na bramkach olejem. Właśnie walczę ze Staleksportem z powodu położenia motocykla na grubej warstwie starych tłustych plam oleju na bramce w okolicach Mysłowic. Bramki nigdy nie sprzątane, warstwa starego oleju, policja potwierdziła przyczynę, staleksport idzie w zaparte. Mieliście podobne problemy? - służe radą i pomocą.
    • A4 cd(4)

www.tvn24.pl/-1,1632339,0,1,ukarany-za-protest-na-autostradzie,wiadomosc.html
    • z mieszanymi odczuciami przyglądam sie blokadzie autostrady. Odczucia negatywne bo "motocykliści" triumfują że udana blokada a wystarczyłoby postać kilku upierdliwych policjantów z drogówki i nic by z protestu nie zostało. W jaki sposób? Wystarczy że drogówka skanalizuje jednoślady do jednej bramki. Niezastosowanie sie do poleceń drogówki kosztuje i punty i pieniądze. Jazda z minimalną dopuszczalną prędkością można podciągnąć pod poruszanie się z prędkością utrudniającą poruszanie sie innym i...
    • Witam! Właśnie przed chwilą wysłuchałem w PR1 informację, że zarządca jednej z autostrad zaczął się bronić przed protestami motocyklistów poprzez Policję! Przyznaję, że to mnie trochę zirytowało... Motocyklista został ukarany mandatem za utrudnianie ruchu drogowego na autostradzie, gdyż płacił legalnym środkiem płatniczym, czyli groszakami, a policjant uznał to jak wyżej. No i zarządca autostrady (o ile dobrze zrozumiałem) będzie kierował wnioski o ukaranie motocyklistów w analo...
    • Tak jak w temacie przez które państwa sie najszybciej da dojechać, miejscowość Zadar.
    • Wybieram sie na wakacje na moto do Londynu, interesuja mnie ceny paliw w Anglii i niemczech, oraz cena promu do Dover (moto + jedna osoba) a moze taniej jest przejechac kanałem ???
    • Czy ktoś może polecić jakieś spanie w miarę przystępne cenowo w okolicach Mikulova(Czechy)? Zdaję sobie sprawę z tego że przy granicy może być drogo w takim razie mogło by być coś wcześniej,na odcinku Brno-Mikulov. Boję się że w Austrii te ceny będą znacznie wyższe.
    • Jeżdżę Suzuki GSX 600F, ale od dłuższego czasu zastanawiam się nad zakupem następnego motocykla i to takiego, który będzie mi w stanie dostarczyć odpowiedniej dozy adrenealiny, ale jednocześnie będzie motocyklem na różne okazje. Jestem wewnętrznie rozdarty pomiędzy dwie grupy motocykli: * R1, GSX-R 1000, CBR 1000RR a * Suzuki Bandit 1200S, Yamaha Fazer 1 S. Wszystkie te motocykle bardzo mi się podobają. Będę szukał moto w idelanym stanie, ok. 2-3-letnie. Rozsądek podpowiada mi, że najb...
    • ...proszę o informacje na temat opłat(winiety itd.)jadąc motocyklem przez Czechy,Austrię do Włoch.Dziękuję i szerokości.
    • witam...tych co tam byli,tych co pojada za rok a i tych co lubia poczytac.6 dni temu wrocilem z wyprawy na Korsyke - i nie tylko. wszystkim wybierajacym sie tam w przysylosci sluze pomoca...o ile bede mogl odpowiedziec na pytania.za rok i to juz w kwietniu wybieram sie przez Korsyke na Sardynie i Sycylie. piszcie chetni na wyjazd i Ci ktorzy potrzebuja jedynie podpowiedzi. jechalem w sumie 20 dni w tym 6 spedzilem na wyspie. w sumie zrobilem 8 tys.km w tym 1,5 na Korsyce. jechalem ...
    • ciao, jak niektorzy moze pamietaja, wybieralem sie na przejazdzke po europie w czerwcu. no wiec bylem :) postanowilem sie podzielic doswiadczeniami. w sumie byl to wypad na 6tyg, ale wakacjowalem troch tu i tam, wiec nie caly czas w drodze. ale od poczatku. sprzet: cbr600f4`01, nowe pilot road 2 przed wyjazdem, naciagniecie w miare nowego lancucha, nowe klocki przod, zestaw toreb oxford humpback, puszka ceramicznego smaru do lancucha, mapka z viamichelin.com. etap1 UK(lnd)-PL(wwa), do dover...
    • No i kto ma rację? Chłopaki poszukali i znaleźli! Prześlijcie to co ponizej na wszystkie możliwe fora, a zatkacie gęby wszystkim przeciwnikom. Niższe stawki mamy zagwarantowane prawnie, tylko do tej pory nikt sie o to nie upominał. A przy okazji: wygląda na to, że rzeczniczka autostrady bezwstydnie kłamie, alebo nie zna obowiązujących przepisów. Oto cennik Autostrad: Wskaźniki i stawki Maksymalne stawki opłat za przejazd 1 km autostrady Zobacz inne wskaźniki Obowiązywał: ...
    • Witam! Wybieram się po raz pierwszy na MotoGP do Czech i chciałbym się dowiedzieć od was przydatnych informacji. Bilety juz kupiłem przez grandysa na trybune C. Mam zamiar spać na jednym z campingów przy Torze. Warto? a moze lepiej poszukac hotelu w samym brnie? Jak z dojazdem? Czesi mają dobrze oznakowany dojazd na tor? Co warto zabrac? Pozdrawiam!
    • www.tvn24.pl/-1,1582445,0,1,siec-fotoradarow-oplecie-polske,wiadomosc.html
    • Czy ktoś się wybiera ? a może ktoś już tam był? ile zajęła Wam podróż? gdzie się zatrzymywaliście? jakieś cenne uwagi :-) ..... bo chcemy jechać :-)
    • Witam serdecznie! Co sądzicie o Kawasaki ZR-7S? Zastanawiam się też nad Suzuki Bandit 600 S. Który z nich lepiej nadaje się do turystycznych wypadów z towarzyszką - pasażerką?
    • wiem ze bede musiala wykupic winiete na autostrady...ale czy cosik jeszcze?
    • Witam wszystkich i na początek trochę off topic - pozdrawiam z Moskwy, bo tu mnie los przygnał na dłuższy czas… Maszyny tu nieliche można na ulicach zobaczyć – widziałem pierwszy raz w ruchy Honde Valkyrie na przykład, aczkolwiek i całkiem sporo „zwykłych” moto śmiga. Co ciekawe, motocykliści często zasuwają bez kasków, ci na cruiserach przede wszystkim. Miasto jest wielkie i dość przyjazne motocyklistom – ulice równe, sam asfalt, szerokie – 4 p...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się