Forum Turystyka Świat USA i Kanada
ZMIEŃ
      autostrada

autostrada

(7 wyników)
    • Taka mala dygresja a propos drog w USA, dlaczego prawie wszyscy te jednopasmowe szosy w Ameryce nazywaja autostradami?
    • Czy ktoś mógłby mi pomóc i określić w przybliżeniu koszt przejazdów autostradami z NYC do Waszyngtonu? Może znacie jakąś stronę www na której można sprawdzić ceny. Próbuję znaleźć informacje na ten temat w sieci i jakoś mi nie wychodzi... Startować będę z Astorii (Queens), a dojechać chcę do centrum Waszyngtonu (hotel mamy w obok Georgetown University). Z góry dziękuję za pomoc.
    • Jestem w bardzo wstepnej fasie planowania podrozy z NYC do San Diego, samochodem. Chcemy jechac w pazdzierniku lub marcu, poludniowymi stanami.Czy ktos z Was pokonal juz te droge? Gdzie warto sie zatrzymac?spac? kempingi? motele? Co zobaczyc? Jaka jest wtedy pogoda na poludniu??? Wycieczka ma miec charakter 'low budget'owy' :] Za wszelkie rady bede wdzieczna
    • Witam Grupowiczów! Czy realny jest przejazd samochodem z Toronto do Calgary w 12 dni ? pozdrav,
    • będę tam pierwszy raz, dajcie znać jakie są zwyczaje tamtejszej policji (na co uważać, czego unikać, co z mandatami, videorejestratorami etc) będę wdzięczny za wszelkie wskazówki kierowców, którzy mają to za sobą.
    • Witam Czy ktoś z Was przebył taką drogę ? Mam zamiar w Wakacje zrobić sobie taką (małą) wycieczkę. Chcę wypożyczyć samochód w Toronto i zwrócić w Vancouver. Z powrotem do Polski samolotem bezpośrednio z Vancouver. Na co powinienem zwrócić uwagę planując taką podróż (o niedźwiedziach grizzly) już słyszałem. Ile kosztuje wypożyczenie samochodu? Gdzie noclegi? Jakie ceny etc. Będę wdzięczny za informacj. Co prawda w Vancouver już byłem, ale chciałbym wyruszyć jeszcze raz nietypową drogą...
    • Czesc Wam! W zeszlym roku przejechalem stopem spory kawalek Europy i bardzo mi sie to podobalo. W tym roku planuje wyjazd do Stanow. Mam zamiar pozwiedzac i chcialbym sie dowiedziec jak wyglada podrozowanie autostopem w tym kraju. Dzieki za info.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się