Forum Auto-Moto Prawo jazdy
ZMIEŃ
      autostrada

autostrada

(11 wyników)
    • z jaką prędkością minimalną musimy jechać na autostradzie
    • Ośrodek znajduje się w budynku dawnego kina „Świt”. Chciałem u nich wsiąść kilka godzin doszkalających. Najpierw baba z biura wysłała mnie do urzędu komunikacji po zaświadczenie że ukończyłem kurs. Przejechałem się na darmo bo oni nie wydają czegoś takiego, a i tak moje papiery są na Koszykarskiej. Na koszykarskiej tez nie wydają tego bo nie mają pozwolenia, ale wziąłem zaświadczenie o przebytych egzaminach (oblana praktyka). W końcu umówiłem się na jazdy z instrukto...
    • Planuję zacząć kurs prawa jazdy (Gdynia, ew. Sopot) ale nie wiem jaka szkoła jest najlepsza? Z zebranych opinii najbardziej pozytywne ma Elka school (na Świętojańskiej), OSK Autostrada (ul. Zgody)i OSK Barbara. Co byście mi polecili? Jakie macie dośw. z w/w szkołami? A może jeszcze jakaś inna jest dobra? Z góry dziękuję za wszelkie opinie;-) pozdrawiam
    • hej!! polecam wszystkim szkole jazdy Autostrada! wlasnie zdalam za 1 razem i to szybko i bezproblemowo:) pan z ktorym jezdzilam jest wyjatkowo spokojny i dobrze tlumaczy:) mam nr jakby ktos chcial 500 226 282 :)
    • Mam pytanie. Czy jazda lewym pasem autostrady z włączonym non stop kierunkowskazem (lewy) jest właściwa? Mam kolegę który twierdzi, że tak należy jeździć. A potrafi tak jechać (z włączonym kierunkowskazem) nawet i 15 minut bez zjeżdzania na prawy pas. Dziękuje za odpowiedź.
    • Czy podczas nauki jazdy można jechać "L" na autostradzie?
    • Moim noworocznym postanowieniem bylo-jezdzic,bo praktyka czyni mistrza.Dzisiaj pokonalam niezla trase-w wiekszosci jechalam autostrada!Troche stresu bylo-wiozlam kolezanke.Ale pilot slowem sie nie odezwal,nie krzyczal,jakby co to przypomnial ;)i dyktowal tylko gdzie jechac.Jestem dumna i zadowolona ze swojej jazdy.Po raz kolejny pokonalam rondo i parkowanie.Ciesze sie,ze powrocilam do jazdy.
    • dzisiaj moja dziewczyna zdawala wiec wrazenia swieze. zatem: godzina 6:30 pobudka, jedziemy do urzedu, 7:00 5,50$ i egzamin teoretyczny, do wyboru angielski, hiszpanski, japonski i chyba koreanski. 30 pytan typu: po ilu piwach nie mozna prowadzic samochodu, oraz co oznacza znak w ksztalcie osmiokatu. Powyzej 24 prawidlowych odpowiedzi zdane, wiec dostala dokument uprawniajacy do prowadzenia samochodu, jezeli obok siedzi ktos w normalnym prawem jazdy. Ale mozna zdawac praktyczny od...
    • mi przypadkiem udało sie 105h na drodze krajowej, aż instruktor kazał zwolnic:)
    • z jaka predkoscia i jakie mieliscie wrazenia o tej szybkosci? ja zaczne: marymoncka az pod nw dwor maz (droga ekspresowa) - tam 110km/h (jak jechalam wolniej - "czemu jedziesz jak stara babcia), po miescie 50 i mialam wrazenie, ze samochod sie toczy a nie jedzie
    • powiedzcie mi - skoro np w polsce dopuszczalna predkosc max na autostradzie to 130 km/h to po jakiego czorta sprzedawane sa samochody, ktore moga osiagnac 180 i wiecej? przeciez skoro samochod jest sprzedawany w polsce, to nie moga zakldac od razu fabrycznej blokady na silnik, skoro szybciej niz 130 jezdzic nikt (teoretycznie zgodnie z przepisami) nie powinien?przeciez od razu byloby bezpieczniej na drogach... przeciez z ta szybkoscia jest jak w przyslowiu, ze okazja czyni zlodz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się