autostrada

(49 wyników)
  • czy jest lepsza od autostrady Żilina- Bratysława? Bo słyszałam, że wcale nie. Był ktoś ostatnio?
  • Witam, czy autostrada Zylina Bratysława jest juz w całości czynna?
  • Proszę o jakieś wskazówki czy do Hajduszoboszlo jechać autostradą na Słowacji i Węgrzech czy bocznymi drogami.Czy bocznymi drogami jest dużo dalej?Dzięki za info.
  • czy też jest ona dopiero na planach? A z Pragi w kierunku Niemiec przez Pilzno jakie są drogi?
  • Witam. Proszę o info , czy przejazd przez autostrady odbywa się za wykupieniem winiety , czy opłaty przy wjeździe na autostradę , jaki koszt?.
  • Czy ktoś z Was orientuje się może, czy są jakieś bezpieczne kempingi w Słowacji lub na Węgrzech blisko autostrady, za Budapesztem lub w przed Bratysławą, takie aby można było sobie zrobic przerwę w drodze, rozłozyć namiot i się przespać w nocy?
  • witam, chciałabym się dowiedzieć, ile kosztuje winieta na czeskie i słowackie autostrady i na jakie okresy jest dostępna? dziękuję za szybkie odp.!
  • Czy ktoś wie gdzie można kupić winietę czeską wjeżdżając od strony Drezna i słowacką od strony Brna? Z tego co obiło mi się o uszy, to autostrada łącząca Drezno z Usti nad Labem została wybudowana już po wejściu Czech do Schengen i nie ma na niej przejścia granicznego, a co za tym idzie nie ma gdzie kupić winiet. Ktoś jechał i wie jak jest naprawdę? A granica CZ/SK między Brnem a Bratysławą? Jest gdzie kupić słowacką winietę? Staram się dmuchać na zimne, od kiedy kilka lat temu ze Słow...
  • Witam ! Pod koniec sierpnia wybieramy się do okolic Keszthely nad Balatonem Był może ktoś tam ?Jaki brzeg ? Nie wiemy czy jest głęboko . Druga rzecz , jest możliwość dojechania bez płacenia winiet w Czechach i na Wegrzech(bocznymi drogami) czy nie warto? Pozdrawiam!
  • Witam, Tak się składa, że będę pokonywał Słowację na trasie Barwinek, Vranow, Trebisov i na Węgry do Tokaj. Nie ma tam autostrad. Czy też trzeba wykupić winietkę ?
  • pytanie dotyczy dojazdu do Egeru ponieważ wybieram się na Węgry po raz pierwszy :) 1. na Słowacji po prawej stronie autostrady biegnie równolegle droga expresowa czy na nią również kupuje się winiety?? 2.Na mapie na Węgrzech w okolicach Miskolca droga E - 71 przechodzi na kilku km w autostardę , ( może błędnie to odczytuję )czy mogę się dostać tą drogą E-71 w okolice Egeru bez kupowania winietek 3. jak jest z bezpieczeństwem pojazdów na parkingach przy basenach 4. czy ktoś ...
  • Jadę na Chopok przez Cieszyn i mam pytanie-ile jest autostrady na Słowacji pomiędzy Żyliną a Liptowskim Mikulaszem. Czy opłaca się kupować winietę czy też można pojechać drogą bezpłatną? Jaka jest cena najkrótszej winiety na Słowacji? z góry dziękuję za porady i pozdrawiam
  • Jadąc do Włoch planuję w tym roku przetestować drogę z Chałupek nową autostradą koło Ostravy i dalej przez Breclav autostradową obwodnicą Wiednia. Co o takiej trasie sądzicie? Wasze wrażenia i doświadczenia? Na co należy uważać, czy szybciej i wygodniej dojadę tą trasą niż Cieszyn- Frydek-Mikulov - itd.? Czy na autostradach Czesi też poluja na Polaków? Dzięki za wszelkie ifnromacje?
  • Witam, Przed zbliżającym się weekendem majowym mała rada dla osób wybierających się na Węgry lub Słowację. Wracając we wtorek po Świętach z Węgier, na autostradzie między Kosicami a Presovem, policja zamknęła jeden pas ruchu, a na drugim dokładnie kontrolowała winety we wszystkich autach. Jeżdżę tą trasą stosunkowo często, ale pierwszy raz widziałam taką kontrolę. Dlatego radzę kupić winetę 4,9 EUR na 7 dni albo jechać objazdem.
  • witam nie wiem jaka wybrac trasę na map24 pokazuje mi trase przez krakow wpisujac jako punkt posredni np. Bielsko biala pokazuje mi trase przez Zyline i Martin, co jest znacznym nadłożeniem drogi wiem ze najblizsza trasa to przez korbielów, tylko nie moge doniej jakos dojsc
  • Mam pytanie do bywalców... Jaką trasą jechać nad północno-wschodni Balaton ze śląska do miejscowości obok Kaszthely. Czy warto płacić winiety i jechac autostradami czy drogami niepłatnymi? Niepłatnymi wyszła mi odległość o 40 km mniejsza nić płatnymi ale jednak wygoda i komfort chyba jest lepszy... Ma ktoś doświadczenia? To moja pierwsza trasa na Węgry..
  • W powrotnej drodze do kraju chciałbym zatrzymać się na kilka godzin nad Balatonem. Proszę o radę w którym miejscu najlepiej zjechać z autostrady aby znaleźć się na plaży, zaparkować auto i trochę odpocząć. Chodzi mi o miejsce ogólnodostępne. Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki.
  • Witam. W czerwcu wybieram się do Austrii w okolice Villach i mam 2 pytania: 1.czy kupię winietę czeską i austriacką w krnovie?, albo w bruntalu 2.czy trasa Kędzierzyn- krnov- ołomouc- brno- mikulov- wiedeń- ossiach jest dobra? czy odcinek krnov-ołomouc jest b.uciążliwy? a może przez słowację?
  • Wyjeżdzamy w najblizszą niedzielę z Krakowa do Budapesztu, przez Chyżne, Rużomberok, Bańska Bystrzycę. Czy ktoś zna aktualne warunki na tej trasie i mógłby napisac cos na ten temat. Zwykle staramy sie jeżdzić autostradami, ale w tym wypadku jest to najszybsza trasa. Z góry dziękuje za wszelką pomoc Pozdrawiam
  • Zależy skąd się jedzie. Ale jak ktoś zasuwa na Wiedeń lub do Chorwacji, Włoch, Słowenii od strony Katowic, to może w PRUCHNEJ www.mapy.cz/#mm=ZTtTcP@x=142434304@y=135329792@z=10 skręcić na Zebrzydowice ( jest znak ). Po kilku kilometrach jest skrzyżowanie koło stacji benzynowej Slovnaft i dalej jedziemy prosto na Kaczyce. Cały czas prosto, dojeżdżamy do Kaczyc. W Kaczycach na skrzyżowaniu prosto, wybieramy drogę na Karvina ( jest oznakowanie ! ). Minęło 10 minut. Wjeżdżamy do Czech...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się