Forum Turystyka Europa Turcja
ZMIEŃ
      autostrada

autostrada

(5 wyników)
    • Za 2 tygodnie wybieram sie do Stambulu samochodem.jaka trasa jest najlepsza z poluniowego-wschodu Pl? szczegolnie chodzi mi o odcinek od węgier. z tego co sie zorientowalam to szybciej i bezpieczniej jest przez serbie zamiast rumunii. ktore przejscia graniczne polecacie? bede wdzieczna za wszelkie praktyczne rady odnosnie drogi.pozdrawiam
    • wybieram sie tam 10 paxdziernika i mam kilka pytan, jesli chodzi o dojazd. Chce jechac przez bulgarie. nie wiem jak oplata za autostrady na wegrzech, serbii i bułagarii i gdzie kupic najlepiej paliwo (jade na ropę)i czy mozna placic w euro. odezwijcie sie, bo jestem troche wystarszona tą podrózą!
    • na razie takie pytania: czy wykupienie wizy wjazdowej na granicy Bg/Tr wymaga wypelnienia jakiegos trudnego formularza? (Wiem, ze biura podrozy pisza "pomoc wypelnieniu drukow na granicy") czy mozna placic za wize eurosami? czu autostrada do Istambulu jest platna? czy obowiazauja jakies oplaty drogowe (winietki)? czy dobrym pomyslem jest wziac eurosy i kupic liry na miejscu?Bank czy jakis kantor? A mzoe w hotelu (pewnie zdzieraja)? To tak na poczatek :-)
    • witam wszystkich. Mam problem przed wyjazdem do Turcji samochodem, który nie należy do mnie (do mojej matki). Czy prawdą jest, ze na granicy wymagane jest notarialnie potwierdzone zezwolenie na użytkowanie samochodu w języku tureckim? Błagam - pomóżcie - czy to prawda??? Czy można ominąć tem problem "nieoficjalnie"? Będę bardzo wdzięczny za informacje.
    • Pytałem już na Auto Moto, ale pozwolę sobie zapytać i tutaj, choć są to raczej pytania o to, co po drodze: Witam W marcu wybieram się na wyprawę na zaćmienie do Turcji. Jedziemy polonezem truckiem i terenówką, która powyżej 100 km/h żre jak smok, więc na autostradach specjalnie nam nie zalezy, za to na oszczędnosciach bardzo. Dlatego zalezy nam na zminimalizowaniu cen - bo wszystkie winietki i bramki autostradowe wyjdą ponad 1000 złotych, a tymczasem Michelin.com podaje trasę mioni...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się