Forum Turystyka Europa Europa
ZMIEŃ
      autostrada

autostrada

(37 wyników)
    • Czy na odcinek od granicy czeskiej w Mikulovie jadąc tylko do Wiednia też trzeba wykupić winietę autostradowa austriacką ???
    • witajcie!Chodzi o autostrade Z Czech przez Wieden do Włoch, gdzie s po drodze musimy przenocowac ale nie za 100 euro z noc.Znacie cos taniego?
    • Mam pytanie czy na Granicy Serbskiej jadąc z Węgier można wymienić pieniądze przez całą dobę?Ostatnio jechałem w dzień wtedy wiadomo nie było kłopotu.
    • czy na wszystkich drogach obowiazuja winietki.chodzi mi o odcinek BRNO- MIKULOW-WIEDEN
    • Proszę o pomoc! Czy jadąc przez Szwajcarię drogą nr.27 muszę wykupić winetkę? To chyba nie autostrada
    • Jak jechać do Wenecji w początkowej fazie przez Czechy? Kraków Ostrava Brno Wiedeń?? czy przez Słowację?? Kraków Zilina Bratysława Wiedeń??? Dzięki za odpowiedź.
    • czy ktoś może mi polecić niedrogi nocleg w pobliżu autostrady na trasie Strasbourg-Heidelberg-Heilbronn-Nurnberg (lub nawet dalej/wcześniej), albo podrzucić jakiś link, gdzie można sobie znaleźć niedrogie hoteliki? Niedrogie w znaczeniu 30-40 € za pokój 2-osobowy/noc :] Będę wdzięczna za każdą wskazówkę :)
    • nie znam niemieckiego, probowalam przez google ale nie moge poszukac. zna ktos?? to na zjezdzie nr 10 z autostrady przed Berlinem.
    • Czy ktoś jechał drogą nr 33 z Kudowy na Hradec Kralowe, Kutną Horę i Tabor, a dalej drogą nr 3 na czeskie Budziejowice do granicy z Austrią? Czy na tę trasę potrzebna jest winietka? Z informacji na stronie abc.onet.pl/2029,1064812,kontent.html wynika, że odcinki płatne to: D1 Praha - Brno - Vzyskov D2 Brno - Břeclav D5 Praha - Rokycany D5 Plzen - Rozvadov R4 Praha - Dubenec D8 Praha - Kralupy D11 Praha - Poděbrady R7 Praha - Slány R10 Praha - Liberec E462 Olomouc - ...
    • witam, jak sie jedzie do Dubrownika , chodzi mi o czas i warunki jazdy magistralą? wg mapy przejezdza sie kilka km przez Bosnie, czy nalezy płacic jakies wizy? Czy po drodze ktoś widział LPG ? i jeszcze jak z opłatami drogowymi? dziekuje za pomoc
    • Czy w Czechach winietki obowiązują na wszystkich drogach czy tylko na autostradach?
    • Czy przy autostradach niemieckich i wloskich latwo znalezc reczna myjnie samochodowa ? Ile kosztuje korzystanie z niej ?
    • Wybieram sie na poczatku sierpnia samochodem do Hagodange (okolice Metz)we Francji. Prosze o wytyczenie nalepszej trasy. Czy po przekroczeniu granicy jechać autostradą A10 i A 9 czy jechać trasą 87 na Lipsk i w tych okolicach wjechać na autostradę. I jeszcze jedno pytanie jechac tylko przez Niemcy , czy przejechać przez Luksemburg?. Dziekuję za porady. Aha ile godzin przeciętnie moge jechać,nie jadąc bardzo szybko.
    • chce sie przespac gdzies na trasie i przy okazjii cos zwiedzic , w gre wchodzi Bruksela, Kolonia , Frankfurt nad Menem , albo cos innego jak macie cos do zaproponowania. Gdzie spac tanio ??
    • Czy może mi ktoś podać jakie są ceny paliwa w Niemczech i we Francji? Chcę się wybrać samochodem ale muszę wiedzieć ile mnie to wyniesie. Bedę wdzięczna za pomoc. Może też ktoś wie ile czasu będę jechać z Berlina do Luxemburga?
    • Cześć Wybieram się pod koniec stycznia samochodem z Krakowa do Marsylii (Francja) czy ktoś może mi poradzić, jaką trasą (najkrótszą) najlepiej jechać, i czy jest możliwość omijania autostrad Włoskich i Francuskich, bo ponoć są drogie. A jeżeli jest to nie możliwe to, na jakie ceny autostrad i benzyny musze się przygotować. Dzięki za wszelkie informacje Grzesiek
    • hej jak polecacie mi jechac autostopem do jedrzychowic koo zgorzelca: we wroclawiu ( gdzie dojade pociagiem ) pojechac na poludnie i stac tam na cpnie przy autostradzie, czy pojechac dalej np. do Boleslawca i tam juz szukac szczescia? prosze o rady reflekse etc
    • Wybieram się latem samochodem do Paryza. Po drodze chcialbym przenocowac w Niemczech ( 5 osob; dwie dorosle plus trojka dzieci ). Czy znacie jakies mile miejsce za rozsadne pieniadze? Dziekuje za pomoc.
    • Wybieram się samochodem do Francji /przez Niemcy/,konkretnie do małego miasteczka w okolicy Lyonu. Będzie to moja pierwsza podróż do Francji,dodam również że nie znam języka francuskiego. Proszę o wszelkie rady i cenne uwagi które mogą być pomocne podczas takiej podróży /jakie przykre niespodzianki mogą mnie spotkać/. - we Francji ze względu na koszty nie chciałabym korzystać z autostrad, - jaką drogę najlepiej wybrać? - proszę również o radę jak dużo zabrać ze sobą euro,/ posiadam...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się