autostrada

(385 wyników)
  • jaki jest orientacyjny koszt opłat za autostrady jadąc z polski do chorwacji? przez chechy,austrię i słowenie? czy wcześniej musze wykipić jakies ubezpieczenie czy zrobić inne opłaty? dzięki za pomoc!
  • Skoncza do wejscia do Unii Europejskiej ? A moze juz skonczyli i ciagna dalej ?
  • W połowie czerwca wybieram się w rejony Kotoru i jadę trasą już kiedyś sprawdzoną Śląsk Wiedeń Zagrzeb,Dubrownik,Kotor,proszę o informacje czy objazd autostrady Słoweńskiej przez miejscowość Mureck-Lenart-Ptuj jest w tych dniach sprawdzony ponieważ gdzieś na jakimś portalu pojawiła się informacja żę pociągnieto łącznik 5 km autostrady i takiej mażliwośći już nie ma.
  • Witam! Wybieramy się w 4 osoby pierwszy raz do Chorwacji. Nie będę ukrywała, że chcemy jechać jak najtańszym kosztem- na studencką kieszeń ;) Czy mógłby ktoś opisać samą drogę w Chorwacji omijającą autostrady? Jedziemy w okolice Splitu. Czy dużo km się nadrabia? Jaka jest trasa, korki?
  • Nowe opłaty za autostrady w Chorwacji będą wyższe od aktualnie obowiązujących o 15%, a ich wprowadzenie planowane jest już od czerwca. Zgodnie z nowym cennikiem koszt podróży samochodem osobowym z Rijeki do Zagrzebia będzie kosztować 69 kun zaś z Zagrzebia do miejscowości Dugopolje około 180 kun.
  • W okolicach Brna autostrada zwęża sie nagle z 2 pasów do jednego - straciliśmy tam 2 godz stojąc w korku. Generalnie czeska autostrada to porażka rozwalone płyty na których wybija się zawieszenie. Za rok pojadę na Svitavy zwykła drogą w kierunku na Brno żeby ominąć tą dziadowską autostradę za którą jeszcze kasują
  • Może ktoś napisać ile wynoszą opłaty na autostradach z Polski do Chorwacji? Do okolic Zadaru.
  • Witajcie. Wiem temat pewnie wałkowany kilka razy :) Ale może dowiem się coś nowego. Wybieram się do Chorwacji - PAG Wyjazd z Poznania > Mikulov (nocleg) > Chorwacja Jak sądzicie jak lepiej będzie jechać - autostrady () czy może drogi lokalne wzdłuż autostrady () Wyjazd w piątek - Austria, Słowenia, Chorwacja jazda w sobotę
  • Witam wszystkich. Czy ktoś orientuje się jakie są aktualne ceny za przejazd chorwackimi autostradami? Z tego co przeczytałam w necie wiem, że nie ma winietek tylko opłaty w tzw bramkach. Jak często jadąc w okolice Splitu napotkam takie bramki? Ile wynosi opłata dla samochodu osobowego? Opłata w kunach czy także w euro? Bardzo dziekuję.
  • witam, proszę o podanie aktualnej ceny winiety na Słowenii,w tym roku planujemy jechac przez Słowenię na Chorwację autostradami. Na interneci esą różne informację więc szukam kogoś kto ostatnio jechał.Pozdrawiam
  • Witam. Czy macie może informacje kiedy zostanie otwarty odcinek autostrady do Płoce. Bo natknęłam się na info o 2012 , ale także o 2o11 czerwiec. I druga sprawa , czy w tym roku zmieniły się opłaty za autostrady w Chorwacji? Może macie jakiś link do aktualnych opłat. Będę jechać od Gorican do końca autostrady. Proszę o pomoc. Z góry dziękuję.
  • mam pytanie do którego miejsca zrobili juz autostrade w Chorwacji ? dzieki za odp
  • Witam , 28 lipca planujemy w 4 osoby jechać autem do Chorwacji na wyspę Pag. Chcemy jechać przez Austrię. Startujemy z Częstochowy. Na mapach google pokazuje mi 1090km. Wiem ile wydam na winiety ale nie wiem jak z płatnymi autostradami w Austrii i Słowenii ? Czy wystarczą mi winiety czy trzeba płacić dodatkowo za jakieś autostrady ? Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak z kosztami?
  • Mam pytanie jak wygląda dojazd z Cieszyna do słowackiej autostrady ? Jadąc dwa lata temu było tam sporo robót drogowych i trochę objazdów pozdrawiam
  • Mam pytanie do osób które były w tym roku w Chorwacji jak daleko na południe została pociągnięta autostrada pozdrawiam
  • [i]"Przeprowadzone ostatnio analizy dotyczące wprowadzenia winiet na chorwackich autostradach pokazały, że wprowadzenie takiego sposobu zapłaty mogłoby być dla Chorwacji bardzo korzystne. Dostępne byłyby trzy rodzaje winiet: 10-dniowe, które kosztowałyby 90 HRK za samochód osobowy, 2-miesięczne kosztujące 360 HRK oraz roczne, których koszt wyniósłby 900 HRK. Te ostatnie byłyby z pewnością najbardziej opłacalne dla samych Chorwatów, gdyż za 900 HRK rocznie mogliby oni podróżować bez ogranicze...
  • Słyszałem, że nie opłaca się jechać płatną autostradą przes Słowację tylko ją ominąć ( krótki odcinek ). Proszę o jakieś subiektywne opinie Jak długi jest odcinek autostrady , miałem zamiar jechać przez Banska Bystrzyce z Warszawy pozdrawiam
  • Mam pytanie, czy ktoś się orientuje dokąd wybudowana jest autostrada w stronę Dubrownika? Byłam dwa lata temu na Chorwacji i niestety jeszcze "kawałek" im zabrakło w stronę Dubrownika. Jak oglądam mapę w googlach to nic się nie zmieniło prze te dwa lata, a może tylko mapa nie jest odświeżana? Proszę o informacje.
  • Witam ! Mam pytanie do wszystkich którzy mogą udzielić mi informacji w którym miejscu należy zjechać i na jaką miejscowość się kierować aby uniknąć opłat za autostradę w Słowenii.W tamtym roku niestety płaciliśmy haracz -bo po przekroczeniu granicy z Austrią od razu był wjazd na autostradę .W tym roku chcemy tego uniknąć .Wiem ,że podobny wątek już był tam wcześniej ,ale nie potrafię go odnaleść .Zależy mi na dokładnej trasie ...Z góry dziękuje :)
  • Szukam sprawdzonego noclegu na autostradzie w Chorwacji w okolicy Zagrzebia i Karlowaca. Czy muszę zjechać z autostrady, żeby znaleźć jakieś spanko w rozsądnej cenie? Może ktoś z forumowiczów ma jakieś doświadczenia dotyczące noclegu przy autostradzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się