autostrada

(7 wyników)
  • motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/bezpieczenstwo/news/250-kmh-na-trasie-katowice-krakow,969928
  • Po rozmowie z moim tatusiem ostatnio tak się ostatnio zastanawiam. Tatuś buja się golfikiem III Tdi (sam mu go kupiłem - bardzo przyzwoite autko ale nie dla mnie). Za każdym razem jak przyjeżdżam do domu to przeprowadzam tę samą dyskusję tzn.: że moja AR 145 strasznie dużo pali (wychodzi mi około 8 l na trasie - autostrada Kraków-Wrocław ok 300km prędkość 140km/h) a jemu pali 5,5 ropy (faktycznie tyle pali). Tylko co z tego. Ojciec przejeżdża rocznie poniżej 10 000 km (w zeszłym r...
  • Mili moi-)) Mam alfe 156 ( 2002r) i mam problem z tempomatem , ktory nie dziala! Po wlaczeniu - zapala sie kontrolka na tablicy rozdzielczej - ale sam tempomat nie funkcjonuje. Sprawdzilem bezpieczniki - wszystko oki-)). Prosze o informacje-)) Pozdro-))
  • Sneer, stary druhu, chyba jestes wciaż w Hiszpanii? Powiedz mi, stary druhu, ile teraz kosztuje ropa na stacjach? Bo sie na Nowy Rok wybieram i liczę koszty:) Ropa dlatego, ze alfa zostanie w garażu. Oszczędnościowo pojedzie diesel.
  • witam,mam 156 z silnikiem 19JTD,jechalemjuz 180km/h.wiem ze to nie wszystkoco moze osiagnac aleszkoda mi jej meczyc,ile wy pociskacie swoimi alfami.Oczywiscie streeta nikt nie przescignie.Pzdrawiam
  • W ciagu ostatnich pieciu dni miałem okazje przejechać około tysiąc kilometrów po Czechach. A tam wiadomo, pagóry, zakręty, szczególnie na południu. I tak sobie myslę, ze gdyby Polacy jezdzili tak jak Czesi, problemu wypadków by nie było. Jazda tam to czysta przyjemność. Od razu jak wjechałem do Polski zaczęła się nasza rzeczywistość. Kretyni za kierownicami, wyprzedzanie na trzeciego, przekraczanie ciągłej itd. Kontrast jest bardzo silny, jak sie człowiek przyzwyczai do czeskiej...
  • Właśnie, mam pytanie jak w tytule bo w/g manuala powinno się zostawiać alfę na biegu ale kiedy wyłaczam silnik a jest jedynka to mam duże szrpnięcie auta to raczej źle, a kiedy zostawiam na N to jest OK ale aby wrzucić 1 po zgaszeniu silnika musze znowu przekręcać kluczyk aby włączyć instalację bo inaczej nie moge zdażyć i system selespeed się wyłacza wcześniej niż przerzuci bieg z N na 1. Co robię żle ? bo coś robie na pewno :)) Pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się