Forum Turystyka Europa Rumunia
ZMIEŃ
      autostrada

autostrada

(7 wyników)
    • Czy jest już otwarty odcinek z Turdy do Ungheni? Bo mapy google go pokazują. Jechał może ktoś tym odcinkiem?
    • Mam prośbę ,jadę po trzech latach przerwy do Rumunii nad morze zawsze omijałem Bukareszt centricą ale ona spędza mi sen z powiek może ktoś wie czy coś się tam poprawiło w tym roku czy może lepiej jechać przez centrum bukaresztu tranzytem z góry dziękuję za informacje
    • Nasze wrażenia w skrócie spróbujemy opisać poniżej: Wyjazd z Warszawy 28/06 godzina 4:30 Warszawa 08:00 Rzeszów 10:00 granica Barwinek 12:30 Słowacja/--Sena--Węgry km 570 Na Słowacji zabłądziliśmy lekko w Koszycach, również koniecznie chciałem zatankować paliwo Super (albo jakoś tak) choć ono jest z ołowiem. Na Wegrzech szybki obiad z termosika aby było szybciej. W sumie do godziny 14:00 mieliśmy 1 przerwę 15 min, obiad 20 min, i błądzenie w Koszycach 20 minut straty. Na Węgrz...
    • planujemy przejazd przez Rumunię; czy da sie to zrobić omijając autostrady?? :)
    • Która droga (wyjeżdżamy z Krakowa) wydaje Wam się najbardziej ekonomiczna, bezpieczna, a przy okazji może jeszcze malownicza? W które prejście graniczne w Rumunii powinniśmy "celować"? Chodzi o to, żeby w miarę szybko dojechać, a przy okazji po drodze coś jeszcze ciekawego zobaczyć. Będę wdzięczna za jakieś rady.
    • rovinieta(10)

czy jak to sie nazywa...PZM podaje, ze od stycznia br posiadanie tej nalepki jest obowiazkowe dla cudzoziemcow i ze mozna ja kupic na pocztach :-)) i stacjach PETROM. Czy tylko?A na przejsciach granicznych? Z tego co PZM podaje wynika, ze trzeba to po prostu miec, niezaleznie od rodzaju drog po jakich sie jezdzi. Czy ktos cos wie na ten temat? Pozdrawiam! :-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się