Dodaj do ulubionych

taniec / balet

26.10.11, 15:14
Czy oprócz ''Bajek baletowych'', które niedawno się pojawiły i książki ''Basia i taniec'' są jakieś mniej lub bardziej profesjonalne propozycje, dotyczące choreografii, tańczenia itp?
Obserwuj wątek
    • anna_mrozi Re: taniec / balet 26.10.11, 16:41
      Ja ostatnio szukałam, zwłaszcza o tańcu współczesnym; nie znalazłam.
    • bachula_gr Re: taniec / balet 26.10.11, 17:38
      Moze takie? Moja Zoska ma czesc z ostatniego pakietu, ale na ile tytul/okladka maja faktycznie wspolnegop z tancem? Nie mam pojecia. Ona czyta sama ;-)

https://merlin.pl/Baletnice-Tanczaca-krolewna_Ann-Bryant,images_product,1,978-83-60773-75-8.jpg

https://merlin.pl/Nielatwa-decyzja-Rozy_Ann-Bryant,images_product,23,978-83-60773-55-0.jpg

https://merlin.pl/Magiczne-Baletki-pakiet_Darcey-Bussell,images_product,1,978-83-7575-755-2.jpg

Z czasow kiedy chodzila na balet przez dwa lata nazbieralo nam sie pozycji ale po grecku....
    • rzezucha.ma Re: taniec / balet 26.10.11, 18:57
      Jak tańczono przed wiekami
      • uccello Re: taniec / balet 26.10.11, 19:08
        i jeszcze- do zdobycia tylko w antykwariacie albo na allegro
        Patrzę podziwiam poznaję . Taniec
        Książka, która odkrywa magię i piękno tańca, ukazuje jego historię i teraźniejszość.

gdyby chwilowe zainteresowanie przerodziło się w prace badawcze
        www.balet.pl/forum_balet/viewtopic.php?t=674
        • uccello Re: taniec / balet 26.10.11, 19:11
          I jeszcze Wielka księga baletu
          Dzięki tej książce poznacie historię tańca, najważniejsze style: taniec klasyczny, taniec nowoczesny, taniec współczesny i hip-hop, nazwiska najsłynniejszych tancerzy i największych kompozytorów oraz choreografię najwspanialszych baletów. Dowiecie się, gdzie mieszczą się prestiżowe szkoły baletowe i najsłynniejsze teatry.
          Wydawnictwo: Firma Księgarska Jacek Olesiejuk, Ilość stron: 142
          • ap77 Re: taniec / balet 26.10.11, 22:00
            seria: Gdybym był(a) jak...baletnica
            • mamalilki Re: taniec / balet 27.10.11, 21:11
              Wyszła ostatnio książka "Tańcząca". Czyta się słabo, ale jest w niej american dream, zazdrosna koleżanka, kolejne szczebelki, ciężka praca - słowem zestaw dla 10-latki. Tylko polszczyzna zgrzyta jak piasek w zębach.
              https://www.egmont.pl/gfx/egmont/images/rozowe_okulary/tanczaca_250.jpg
              • steffa Re: taniec / balet 27.10.11, 21:44
                Hmm, czyli słabo generalnie, bo myślałam, że coś przegapiłam. "Jak tańczono przed wiekami" znam. Wygląda na to, że albo mała różowa baletnica albo nic.
                • mimamai Re: taniec / balet 28.10.11, 14:19
                  W "Muzyce dla małolatów" z National Geographic - rozdziały o balecie i o tańcach świata. Miałam w ręku przez chwilę, różu raczej brak.
                • rzezucha.ma Re: taniec / balet 17.11.11, 17:23
                  Właśnie coś mi się rzuciło w oczy:
                  Taniec. Dzieciaki pytają.
    • zo_79 Re: taniec / balet 01.12.11, 18:02
      W katalogu mojej biblioteki zauważyłam właśnie "Jezioro łabędzie" z serii bajki baletowe. Wydało to wydawnictwo Studio Blok. Zdaje się, że to ich pierwsza i jedyna pozycja z tej serii. Więcej tu.
      • steffa Re: taniec / balet 01.12.11, 22:57
        Właśnie o bajkach tych wspominałam na początku. Wygląda na to, że nie ma niczego ani szczególnie ambitnego, ani szczególnie ładnego. A już w ogóle niczego, jeśli chodzi o taniec współczesny.
        • barbro5 Re: taniec / balet 02.12.11, 00:22
          Nie chciałabym łamać zasad forum, ale bardzo nieśmiało podpowiadam "Moje Bullerbyn" i "Kolczyki Selmy". Bohaterka Natalka tańczy hip-hop, sporo o pasji i radości jaką daje taniec. Barbara Gawryluk
        • dvoicka Re: taniec / balet 02.12.11, 00:26
          jest jeszcze to:
          merlin.pl/Zuzia-uczy-sie-tanczyc_Media-Rodzina/browse/product/1,915606.html i to:
          merlin.pl/Uwielbiam-tanczyc_Lauren-Child/browse/product/1,781532.html
          ale nie wiem co w środku...
    • pepperann Re: taniec / balet 02.12.11, 09:31
      Nie czytałam, ale w temacie chyba:

www.pwm.com.pl/Dorota_Skwark,_Opowie%EF%BF%BDci_nut%EF%BF%BD_malowane__szczegoly__a0__gp27__id2328202.html
    • rzezucha.ma Re: taniec / balet 03.01.12, 15:28
      Balet. Pixi Ja wiem!
      • sylwina76 Re: taniec / balet 03.01.12, 21:49
        Moja pięciolatka która od 2 lat chodzi na balet i dodatkowo w przedszkolu na taniec towarzyski, swego czasu też miała niedosyt książek o tej tematyce. Niestety, nie znalazłyśmy ich dużo. Mamy:
        Zuzia uczy się tańczyć z serii Mądra Mysz MR www.bookafka.pl/ksiegarnia/zuzia-uczy-sie-tanczyc-madra-mysz.html - chyba najlepsza (córka uwielbia wszystkie książki o Zuzi), Basia i taniec i Taniec wydawnictwa REA - książka bardziej "encyklopedyczna", dużo informacji www.rea-sj.pl/product/Dzieciaki-pytaja-Wszystko-o-tancu/?id=672
    • anna_mrozi wątki taneczne 07.08.13, 09:20
      Kto jeszcze tańczy? Nie tylko w beletrystyce...

Tsatsiki w "Tylko Tsatsiki"...
      i?
      • anna_mrozi Re: wątki taneczne 07.08.13, 09:24
        sama szukam w pamięci i dodaję:
        "Igor i lalki"
        "Binta tańczy"
        • steffa Re: wątki taneczne 07.08.13, 11:40
          W naszej kulturze się już nie tańczy?
    • agnzimka Re: taniec / balet 17.02.15, 18:34
      https://mediarodzina.pl/zasoby/images/big/pixi_ja_wiem_balet.jpg
    • pepperann Re: taniec / balet 22.02.15, 06:18
      Wczoraj widziałam "Pierwsze kroki w baletkach". Nie kupiłam ;-)

www.sportowarodzina.pl/index.php/inne/patronaty/pierwsze-kroki-w-baletkach.html
    • danaide Re: taniec / balet 22.02.15, 13:40
      To może mniej profesjonalnie, za to bardzo literacko:
      "Angelina Ballerina" - klasyczna (z 1983 r.) książeczka Katharine Holabird i Helen Craig o roztańczonej myszce. Potem doszła cała seria. I serial, ale to już inna bajka.
      "Katarzynka" Patricka Modiano z il. Sempe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka