steffa 26.10.11, 15:14 Czy oprócz ''Bajek baletowych'', które niedawno się pojawiły i książki ''Basia i taniec'' są jakieś mniej lub bardziej profesjonalne propozycje, dotyczące choreografii, tańczenia itp? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anna_mrozi Re: taniec / balet 26.10.11, 16:41 Ja ostatnio szukałam, zwłaszcza o tańcu współczesnym; nie znalazłam. Odpowiedz Link
bachula_gr Re: taniec / balet 26.10.11, 17:38 Moze takie? Moja Zoska ma czesc z ostatniego pakietu, ale na ile tytul/okladka maja faktycznie wspolnegop z tancem? Nie mam pojecia. Ona czyta sama ;-) Z czasow kiedy chodzila na balet przez dwa lata nazbieralo nam sie pozycji ale po grecku.... Odpowiedz Link
uccello Re: taniec / balet 26.10.11, 19:08 i jeszcze- do zdobycia tylko w antykwariacie albo na allegro Patrzę podziwiam poznaję . Taniec Książka, która odkrywa magię i piękno tańca, ukazuje jego historię i teraźniejszość. gdyby chwilowe zainteresowanie przerodziło się w prace badawcze www.balet.pl/forum_balet/viewtopic.php?t=674 Odpowiedz Link
uccello Re: taniec / balet 26.10.11, 19:11 I jeszcze Wielka księga baletu Dzięki tej książce poznacie historię tańca, najważniejsze style: taniec klasyczny, taniec nowoczesny, taniec współczesny i hip-hop, nazwiska najsłynniejszych tancerzy i największych kompozytorów oraz choreografię najwspanialszych baletów. Dowiecie się, gdzie mieszczą się prestiżowe szkoły baletowe i najsłynniejsze teatry. Wydawnictwo: Firma Księgarska Jacek Olesiejuk, Ilość stron: 142 Odpowiedz Link
mamalilki Re: taniec / balet 27.10.11, 21:11 Wyszła ostatnio książka "Tańcząca". Czyta się słabo, ale jest w niej american dream, zazdrosna koleżanka, kolejne szczebelki, ciężka praca - słowem zestaw dla 10-latki. Tylko polszczyzna zgrzyta jak piasek w zębach. Odpowiedz Link
steffa Re: taniec / balet 27.10.11, 21:44 Hmm, czyli słabo generalnie, bo myślałam, że coś przegapiłam. "Jak tańczono przed wiekami" znam. Wygląda na to, że albo mała różowa baletnica albo nic. Odpowiedz Link
mimamai Re: taniec / balet 28.10.11, 14:19 W "Muzyce dla małolatów" z National Geographic - rozdziały o balecie i o tańcach świata. Miałam w ręku przez chwilę, różu raczej brak. Odpowiedz Link
rzezucha.ma Re: taniec / balet 17.11.11, 17:23 Właśnie coś mi się rzuciło w oczy: Taniec. Dzieciaki pytają. Odpowiedz Link
zo_79 Re: taniec / balet 01.12.11, 18:02 W katalogu mojej biblioteki zauważyłam właśnie "Jezioro łabędzie" z serii bajki baletowe. Wydało to wydawnictwo Studio Blok. Zdaje się, że to ich pierwsza i jedyna pozycja z tej serii. Więcej tu. Odpowiedz Link
steffa Re: taniec / balet 01.12.11, 22:57 Właśnie o bajkach tych wspominałam na początku. Wygląda na to, że nie ma niczego ani szczególnie ambitnego, ani szczególnie ładnego. A już w ogóle niczego, jeśli chodzi o taniec współczesny. Odpowiedz Link
barbro5 Re: taniec / balet 02.12.11, 00:22 Nie chciałabym łamać zasad forum, ale bardzo nieśmiało podpowiadam "Moje Bullerbyn" i "Kolczyki Selmy". Bohaterka Natalka tańczy hip-hop, sporo o pasji i radości jaką daje taniec. Barbara Gawryluk Odpowiedz Link
dvoicka Re: taniec / balet 02.12.11, 00:26 jest jeszcze to: merlin.pl/Zuzia-uczy-sie-tanczyc_Media-Rodzina/browse/product/1,915606.html i to: merlin.pl/Uwielbiam-tanczyc_Lauren-Child/browse/product/1,781532.html ale nie wiem co w środku... Odpowiedz Link
pepperann Re: taniec / balet 02.12.11, 09:31 Nie czytałam, ale w temacie chyba: www.pwm.com.pl/Dorota_Skwark,_Opowie%EF%BF%BDci_nut%EF%BF%BD_malowane__szczegoly__a0__gp27__id2328202.html Odpowiedz Link
sylwina76 Re: taniec / balet 03.01.12, 21:49 Moja pięciolatka która od 2 lat chodzi na balet i dodatkowo w przedszkolu na taniec towarzyski, swego czasu też miała niedosyt książek o tej tematyce. Niestety, nie znalazłyśmy ich dużo. Mamy: Zuzia uczy się tańczyć z serii Mądra Mysz MR www.bookafka.pl/ksiegarnia/zuzia-uczy-sie-tanczyc-madra-mysz.html - chyba najlepsza (córka uwielbia wszystkie książki o Zuzi), Basia i taniec i Taniec wydawnictwa REA - książka bardziej "encyklopedyczna", dużo informacji www.rea-sj.pl/product/Dzieciaki-pytaja-Wszystko-o-tancu/?id=672 Odpowiedz Link
anna_mrozi wątki taneczne 07.08.13, 09:20 Kto jeszcze tańczy? Nie tylko w beletrystyce... Tsatsiki w "Tylko Tsatsiki"... i? Odpowiedz Link
anna_mrozi Re: wątki taneczne 07.08.13, 09:24 sama szukam w pamięci i dodaję: "Igor i lalki" "Binta tańczy" Odpowiedz Link
pepperann Re: taniec / balet 22.02.15, 06:18 Wczoraj widziałam "Pierwsze kroki w baletkach". Nie kupiłam ;-) www.sportowarodzina.pl/index.php/inne/patronaty/pierwsze-kroki-w-baletkach.html Odpowiedz Link
danaide Re: taniec / balet 22.02.15, 13:40 To może mniej profesjonalnie, za to bardzo literacko: "Angelina Ballerina" - klasyczna (z 1983 r.) książeczka Katharine Holabird i Helen Craig o roztańczonej myszce. Potem doszła cała seria. I serial, ale to już inna bajka. "Katarzynka" Patricka Modiano z il. Sempe. Odpowiedz Link