bemowo

(16 wyników)
  • swego czasu toczyły się tu zażarte dyskusje o hałasie samolotów z Bemowa. A teraz jest czas na coś co może pomóc zwalczyć ten problem. trwają konsultacje dotyczące: Programu ochrony środowiska przed hałasem um.warszawa.pl/konsultacjespoleczne/?id=ochrona-przed-halasem wystarczy skrobnąć parę zdań na podany tam adres. Tu np wzor do naśladowania forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=94555192 CHCESZ CISZY - NIE SIEDŹ CICHO
  • Czy wiecie gdzie można zapisać dziecko r.2002 na piłkę nożną? Najchętniej blisko os. Ruda, a może przy szkole na Rudzkiej na nowym boisku coś się dzieje? Moje dziecko chodzi do innej szkoły.
  • Którą dzielnicę byście wybrali do zamieszkania? Bielany czy Bemowo i dlaczego? :)
  • Fajnie - lada miesiąc przeprowadzam się z Piasków na Bemowo, a tramwaj razem ze mną :-) Czekam na chwilę, gdy będę mógł dojechać tramwajem do metra przy Kasprowicza! Tylko że aby to się stało, ekipa Kaczora musi odejść w zapomnienie - za jej rządów metro prawie się do przodu nie posunęło... :-(
  • W Polsce dziennie ginie 20 osob w wypadkach drogowych. Czy to oznacza, ze bedzie zakaz ruchu dla wybranych samochodow i kierowcow ?
  • Ludzie z Brodna i Pragi (m. in. znany niektorym Kosaciec i Przemyslaw M. Burkiewicz) chca przeniesc Stoleczna na Bemowo: serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3962245.html niestety forum pod artykulem nie trafilo do nas, tylko do opinii i komentarzy: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=752&w=58450806
  • Witam. Czy tylko mi wydaje czy odkąd LPR lata Eurocopterem ( taki okrągły. żółciutki okrągły helikopterek) znacznie zwiększył się poziom hałasu? Mieszkam w okolicach lotniska od wielu lat , ale takich męczarni jak ostatni nie przechodziłem nigdy. Pamiętam, jak latała jeszcze przed wypadkiem Augusta ( poprzedni helikopter) - jakoś potrafili latać ciszej i nie męczyć mieszkańców tak jak teraz. Czy można coś z tym zrobić, czy są wg Was jakieś normy hałasu ew przepisy by nie latać po 2200 n...
  • Obiecali tą linię na Gwiazdkę. Ważne, ze powstała, kilka dni w jedną, czy drugą stronę nie robią różnicy. Oby tak dalej!!! Budujmy i rozwijajmy sieć tramwajową w Warszawie.
  • W ten weekend szczegolnie uakywnily sie samoloty latajace z lotniska na Bemowie (loty cwiczebne z szybowcami). Przyznam ze zaczelo mnie to draznic - doslownie co pare minut byl start nowego holownika szybowca, nie zdazy jeden wyladowac a juz startuje nastepny, potem powroty i tak non stop przez cały weekend. A ze dosc nisko leca na poczatku, to terkot tych awionetek szczegolnie mnie irytował. Czy nie moga robic swoich lotów cwiczebnych poza miastem tylko koniecznie musza krazyc na...
  • witam, czy ktoś orientuje sie jak on jeździ? chodzi mi czasowo - w necie nie mogę znaleźć rozkładu jazdy. podeślijcie jakąś stone z rozkładem;-) pozdrawiam.
  • .. lata i lat to gó..., a już zdrowo po północy. Kogo można zawiadamiać? To zapewne wykroczenie w ruchu lotniczym, statki latające mają swoje wyznaczone trasy, a nie powinny latać nad osiedlami, szczególnie nocą, gdy ludzie chcą spać. Słyszałem o jakimś "zawiadowcy" lotniska Bemowo, znacie jakiś numer interwencyjny??
  • Osiedle na środku skrzyżowania Michał Wojtczuk 2007-05-04, ostatnia aktualizacja 2007-05-04 22:44 12 bloków w miejscu szykowanym pod trasy szybkiego ruchu. Czy plany kolejnego dewelopera pokrzyżują budowę nowej wylotówki na Gdańsk i dojazdu do mostu Północnego? Im bardziej opóźnia się budowa dróg, tym mocniej inwestorzy interesują się terenami, które miasto od lat rezerwowało pod arterie komunikacyjne. Firma Abrys Dom Techniczny upatrzyła sobie sąsiedztwo Fortu Wawrzyszew....
  • W dniu dzisiejszym wysłałem maila do Burmistrza i Vice Burmistrza gminy Bielany z prośbą o natychmiastową i stanowczą reakcję na pomysł przeniesienia syfu i przestępczości ze Stadionu Dziesięciolecia na granicę Bielan i Bemowa. Proszę wszystkich zainteresowanych o uczynienie tego samego. Adresy są następujące: Burmistrz Zbigniew Dubiel: dubiel_z@poczta.bielany.waw.pl Vice Burmistrz Kacper Pietrusiński: pietrusinski_k@poczta.bielany.waw.pl Przeniesienie handlu ze stadionu na granicz...
  • www.poncyljusz.pl/new/index.php?t=407 Co na to Zielone Mazowsze?
  • Ahoj! W dzisiejszym życiu Warszawy, wyczytałem (podaję z pamięci): 1 - gdy tramwaje wrócą na Słowackiego, 4-ka zniknie z Żoliborza/Marymontu 2 - 4-ka wróci na Czynszową 3 - zostanie przywrócona 31-ka, choć pod numerem "5" Borys
  • Czy wiadomo moze jak ma dokładnie isc trasa mostu pólnocnego przez Bielany w kierunku Bemowa ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się