radiowo1 12.10.07, 11:16 www.poncyljusz.pl/new/index.php?t=407 Co na to Zielone Mazowsze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gg Re: Jak Chomiczówka PD niszczy Las Bemowski IP: 217.153.60.* 12.10.07, 12:38 I zacznie się od nowa. Mam nadzieję, że wójt Starych Babic nie zgodzi się na wariant 3. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płyń z Wisłą! Re: Jak Chomiczówka PD niszczy Las Bemowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.07, 12:59 Nie ma prawa się zgodzić, przecież ten wariant narusza plany zagospodarowania tej gminy. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_c Re: Jak Chomiczówka PD niszczy Las Bemowski 12.10.07, 13:32 Nie ma znaczenia, czy trasa jest zgodna z planami zagospodarowania, czy nie. Specustawa drogowa wyjmuje budowę dróg spod zagospodarowania przestrzennego. Oznacza to, że drogi można budowac gdzie się inwestorowi podoba. Ale - musi wykazać, że wybrany wariant jest najlepszy pod względem środowiskowym. Niestety róznej maści lobbyści działający zwykle na zamówienie developeów lub spółdzielni mieszkaniowych oraz stosujac naciski polityczne róznych wpływowych osób, usiłują doprowadzic do degradacji środowiska. Nie ma się co przejmowac tym, co obiecał wojewoda Sasin Chomiczówce Przeciw degradacji, gdyż następnego dnia będac w Łomiankach obiecał zupełnie inny wariant innym lobbystom. A w Babicach najbezpieczniej będzie zastosowac rozwiazanie Zielonki dla WOW. I będzie po sprawie. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
rafrob Re: Jak Chomiczówka PD niszczy Las Bemowski 12.10.07, 18:51 Dziękuję za założenie wątku dotyczącego tego tematu i mam nadzieję, że wątek dotyczący Lasu Bielańskiego w końcu będzie mógł się uwolnić od komentarzy dotyczących trasy S7 i Lasu Bemowo. Odpowiedz Link Zgłoś
rafrob Re: Jak Chomiczówka PD niszczy Las Bemowski 12.10.07, 18:53 ... ale pogawędkę w zasadzie można było kontynuować tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=296&w=63389414&wv.x=2&a=63389414 Odpowiedz Link Zgłoś
robert_c Re: Jak Chomiczówka PD niszczy Las Bemowski 12.10.07, 21:41 Rafrob. Czyżbyś nie rozróżniał Parku Młocińskiego od Lasu Bemowskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafrob Re: Jak Chomiczówka PD niszczy Las Bemowski IP: *.icm.edu.pl 12.10.07, 23:21 Rozróżniam wszystkie Lasy znajdujące się na Bielanach bardzo dobrze i to nie ja mam problem z ich rozróżnieniem. Nie rozróżnia go Twój serdeczny sojusznik-zwolennik, z forum "Płyń z Wisłą!", który napisał w wątku o Parku Młocińskim o Lesie Bemowo (i to dwa razy), trasie S7 i oczywiście o ZM. Nie zmienia to faktu, że zarówno w tamtym przypadku, jak i w tym przypadku mowa jest o tej samej trasie. Różnica polega wyłącznie na wariancie przebiegu tej trasy. Jeśli nie może być ten wątek, bo jest o Parku Młocińskim, to istnieje jeszcze jeden wątek, którego tytuł nie związany jest z Lasem Bemowo i trasą, ale treść dotyczy właśnie tego tematu. Proponuję żeby "Płyń z Wisłą!" sam poszukał, bo zarzuca innym spamowanie forum a sam to robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafrob Re: Jak Chomiczówka PD niszczy Las Bemowski IP: *.icm.edu.pl 12.10.07, 23:24 Pragnę nadmienić, że jak ja napisałem na tym forum o Lesie Bielańskim i osiedlu przy Tczewskiej, to Twój serdeczny sojusznik zgłosił mój wątek jako spam. Dlaczego? Dlatego, że wątek dotyczył Lasu Bielańskiego i umieszczony był w nim link do strony Zielonego Mazowsza. Jeśli jakiś wątek jest zgodny z poglądami kolegi "Płyń z Wisłą!", to oczywiście osobnik ten nie zgłasza tego wątku jako spam ponieważ może poraz n-ty umieścić ten sam komentarz dotyczący Lasu Bemowo, ZM i trasy S7. Odpowiedz Link Zgłoś
rafrob Czy Płyń z Wisłą to SPAMER? 12.10.07, 23:55 Zanim ktokolwiek odpowie na to pytanie proponuję zwrócić uwagę na to ile razy (większość z forum Żoliborz i Bielan) "Płyń z Wisłą!" umieszczał posty na temat ZM, Lasu Bemowo, trasy S7. Nie są to oczywiście wszystkie jego wypowiedzi. Nie mam tyle wolnego czasu by wyszukać jego posty wszystkie posty na forum Żoliborza i Bielan oraz na forum warszawskim i innych, czego bardzo żałuję, bo z pewnością lista mogłaby być o wiele dłuższa. Szanowny "Płyń..." umieszczał w różnych miejscach, między innymi w wątkach: 1. Las Bielański i osiedle Imaginarium przy Tczewskiej forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=70058259&a=70061653 2. Czteropasmówka przez Park Młociński forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=296&w=63389414&wv.x=1&a=63514780 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=296&w=63389414&wv.x=1&a=63429600 3. Kilka nowości o Lesie Bielańskim forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=296&w=68215134&a=68222200 4. No to kiedy CBA wkracza do Chomiczówki p. degradacji? (autor "Płyń..."); forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=296&w=68753529 5. Rowerzyści uzurpatorzy na Dewajtis forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=296&w=60073408&a=60150232 6. Trasa s7 - brawo radni Bielan! (autor: może pobawimy się w zgadywankę? no kto jest autorem? Tak jest, oczywiście, nasz przesympatyczny spamer "Płyń z Wisłą!") 7. Wawrzyszewska masakra piłą mechaniczną forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=296&w=53323151&a=53966538 8. Zielone Mazowsze kontra Bielany i Żoliborz (kto jest autorem, tego pisać już chyba nie muszę, ale napiszę: "Płyń z Wisłą!"; tu też pisał o trasie S7, Lesie Bemowo i ZM tak jak we wszystkich siedmiu wyżej wymienionych wątkach) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=296&w=53539142 Autorem kolejnego wątku jest też "Płyń z Wisłą!". 9. Zielone Mazowsze a bielańskie lasy - bez cenzury! Ponieważ nie było chętnych do rozmowy, więc albo zakładał kolejne wątki albo pisał w innych (wymienionych powyżej). W wątku tym podał link, ale nie dowiemy się co się tam znajdowało ponieważ wątek do którego prowadził link został usunięty. Wbrew oczekiwaniom naszego bohatera jednak wątek, do którego prowadził link ocenzurowano. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=296&w=53806942 10. Trasa S7 - dokumenty już u Wojewody (tu może nie Lesie Bemowo i ZM, ale w tym wątku na temat trasy S7 "Płyń..." także się udzielił. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=296&w=56076387&a=56079155 Trzy z wymienionych powyżej wątków założył "Płyń z Wisłą!" i te trzy wątki dotyczą trasy S7, Lasu Bemowo i ZM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płyń z Wisłą! Ano spamer. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.07, 00:29 Moja akcja miała pokazać rozdźwięk między tym jak ZM spamuje forum informacjami o Lesie Bielańskim i jest to tolerowane przez moderatorów a patrzeniem mi na ręce. Mimo że lasowi bielańskiemu nie zagraża żadna wycinka a jedynie zadupna uliczka do kościoła i na uczelnię katolicką. No, ostatnio doszło osiedle. Na obrzeżu, czyli nie powodujące wycinki x hetarów. Otóż wrzućcie sobie w wyszukiwarkę hasło Las Bielański. Rok po roku od 2005 kolejne wątki o happeningach przecie tej zadupnej uliczce, o innych akcjach. Czasem cały post to same linki do witryny ZM i 0 treści od siebie. I TO NIE JEST SPAM. Ja napisałem 3 wątki. Już w PIERWSZYM (tak! w pierwszym! usłyszałem od admina (sympatyka lub członka ZM) że SPAMUJĘ. Po 1 czy 2 postach!!! Dlatego postanowiłem sprawę wywlec na światło dzienne dopisując się do wątków zakładanych przez ZM i jego sympatyków. Bo jeśli moje posty są >>spamem<< to czym są te kolejne wątki zakładane przez ZM na ten sam temat?? Odpowiedz Link Zgłoś
robert_c Re: Czy Płyń z Wisłą to SPAMER? 13.10.07, 00:40 Rafrob. Może przestań zajmować się Płyn_z_wisłą, tylko ustosunkuj do kwestii poruszanej w tym wątku. W Twoich dotychczasowych wpisach, w tym wątku nic takiego nie ma. Piszesz cały czas Off Topic, a Twój post z listowaniem płyn_z_wisłą powinien w ogóle znaleźć się w innym wątku. Jeśli zarzucasz komuś spamowanie, to jak nazwiesz swoje działanie? Byłbym wdzięczny, gdybyś jednak napisał coś tu na temat. A więc, skoro tak bardzo lezy Ci na sercy Las Bielański, dlaczego nie chcesz zająć stanowiska co do Lasu Bemowskiego, któremu grozi o wiele większa katastrofa środowiskowa? Czekam więc na Twoją opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafrob Re: Czy Płyń z Wisłą to SPAMER? IP: *.icm.edu.pl 13.10.07, 01:13 >Piszesz cały czas Off Topic, a Twój post z listowaniem płyn_z_wisłą >powinien w ogóle znaleźć się w innym wątku. Powinien albo nie powinien. Pokazuje on nie tylko to, że "Płyń..." umieszcza wszędzie gdzie popadnie swoje posty na temat Lasu Bemowo, trasy S7 i ZM. Pokazuje również to, że rozmowa na ten temat mogłaby się toczyć gdzie indziej. Poniekąd jest to wina nie użytkowników forum ale samego forum, które nie oferuje (a przynajmniej nie zauważyłem by oferowało) wyszukiwanie wątków. Ale żeby zakończyć spór dotyczący spamowania napiszę, o co mnie prosiłeś, kilka słów na temat. Jednak chciałbym wyjaśnić, że to nie ja rozpocząłem wojnę dotyczącą ZM w wątku, który założyłem. A oto moje stanowisko: jestem przeciwny poprowadzeniu trasy S7 przez Las Bemowo. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_c Chomiczówka PD chce zniszczyć Las Bemowski 13.10.07, 02:46 Gość portalu: rafrob napisał(a): > A oto moje stanowisko: jestem przeciwny poprowadzeniu trasy S7 przez Las Bemowo > . I co w takim razie zamierzasz? - Otworzyć wątek na forum, jak wykonawca wejdzie z piłami? Co sądzisz o działaniach organizacji pseudoekologicznych, które lobbują za przesunięciem trasy w Las bemowski? Dlaczego wg Ciebie ZM wspiera dzialania Chomiczówki PD? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafrob Re: Chomiczówka PD chce zniszczyć Las Bemowski IP: *.icm.edu.pl 13.10.07, 11:35 > I co w takim razie zamierzasz? - Otworzyć wątek na forum, jak > wykonawca wejdzie z piłami? Nie wątków na ten temat jest wystarczająco dużo. Z resztą samo otwarcie wątku na forum chyba nie wystarczy, a zdaje się, że Wasze działania na rzecz ochrony tego Lasu polegają wyłącznie na tym. Stanowisko swoje przedstawiłem. Las Bemowo ma zwolenników takich jak SISKOM oraz "Płyń z Wisłą!" zapewne i mieszkańcy Radiowa są przeciwni poprowadzenia przez ten Las trasy S7. Nie jestem w stanie angażować się w obronę wszystkich warszawskich Lasów bo nie mam wystarczająco dużo czasu by to robić. Skoro tak bardzo obchodzi Was los tego Lasu, to zamiast wciąż oskarżać ZM o to, że nic ich Las Bemowo nie obchodzi sami zacznijcie działać. Skoro ktos mógł założyć organizację działającą na rzecz Chomiczówki, to Ty wspólnie z kolegą "Płyń z Wisłą!" możecie założyć organizację działającą na rzecz Lasu Bemowo. Z całą pewnością dołączy do Was wielu zwolenników obrony tego Lasu. Pozwólcie więc, że ja się zajmę Lasem Bielańskim, a Wy zajmijcie się Lasem Bemowo. A może wcale nie chcecie go bronić? Może zależy Wam wyłącznie na tym, by pokazać jakie to ZM jest złe? Odpowiedz Link Zgłoś
robert_c Re: Chomiczówka PD chce zniszczyć Las Bemowski 13.10.07, 15:16 My zajmujemy się problemami komunikacji w całej Warszawie i okolicach, a nawet w Polsce. Zalezy nam, by wszystkie nowe inwestycje komunikacyjne (nie tylko drogowe) były robione zgodnie z prawem, zgodnie z zasadami zawartymi w Prawie ochrony środowiska, Ustawie o ochronie przyrody, czy w dyrektywach UE. I byłoby nam o wiele łatwiej, gdyby ci, którzy oficjalnie przedstawiają się i nazywają ekologami, przestali działać wbrew ochronie środowiska. Nie chcecie pomagać, to przestańcie chociaż przeszkadzać, czy wręcz działać na niekorzyść. Tylko tyle. I czekam oczywiście na odpowiedzi na moje pozostałe pytania z poprzedniego postu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafrob Re: Chomiczówka PD chce zniszczyć Las Bemowski IP: *.icm.edu.pl 13.10.07, 15:50 A ja wielokrotnie powtarzałem na forum, że ekologiem nie jestem i nie jestem formalnie związany z żadną organizacją ekologiczną ani w Warszawie ani nigdzie indziej. Jestem najzwyklejszym mieszkańcem Bielan, który pragnie, by zaprzestano negatywnych działań w Lesie Bielańskim i jego bezpośrednim sąsiedztwie. Czy to tak ciężko zrozumieć? Pretensje kieruj bezpośrednio do tych organizacji, które Wam przeszkadzają a nie do zwykłych ludzi. > Dlaczego wg Ciebie ZM wspiera dzialania Chomiczówki PD? To pytanie zadać najlepiej ZM. > Co sądzisz o działaniach organizacji pseudoekologicznych, > które lobbują za przesunięciem trasy w Las bemowski? A które organizacje uważasz za pseudoekologiczne? Odpowiedz Link Zgłoś
robert_c Re: Chomiczówka PD chce zniszczyć Las Bemowski 13.10.07, 17:52 Gość portalu: rafrob napisał(a): > A ja wielokrotnie powtarzałem na forum, że ekologiem nie jestem i nie jestem > formalnie związany z żadną organizacją ekologiczną ani w Warszawie ani nigdzie > indziej. Pretensje kieruj bezpośrednio do tych organizacji, które > Wam przeszkadzają a nie do zwykłych ludzi. Ale ja piszę tylko do Ciebie, a nie o Tobie. > > Dlaczego wg Ciebie ZM wspiera dzialania Chomiczówki PD? > > To pytanie zadać najlepiej ZM. Pytanie brzmi "dlaczego wg Ciebie..." Mam zadać pytanie ZM "dlaczego wg Rafroba ZM wspiera..." ? > > Co sądzisz o działaniach organizacji pseudoekologicznych, > > które lobbują za przesunięciem trasy w Las bemowski? > > A które organizacje uważasz za pseudoekologiczne? Łomatko. Skup się. Jaki jest tytuł wątku i link w pierwszym postcie? Żebyś już dalej nie musiał bić piany, to dodam, że Chomiczówka PD wystepuje pod kilkoma postaciami. Z przedrostkiem "Zielona" również. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty Chomik Re: Jak Chomiczówka PD niszczy Las Bemowski IP: *.chello.pl 15.10.07, 02:41 Jak Sasin trasy przesuwał: miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,4578051.html Odpowiedz Link Zgłoś