Forum Praca Praca - Warszawa
ZMIEŃ
      bezrobocie

bezrobocie

(12 wyniki)
    • Szukam pracy od 2 miesięcy. Jestem dość często zapraszana na rozmowy ale nikt nie decyduje się na zatrudnienie mnie. Wskaźnik bezrobocia jest podobno niski nie rozumiem więc dlaczego pomimo doświadczenia zawodowego i aktywnego poszukiwania pozostaję nada bez pracy. Łamię się powoli. Jak to jest z tą statystyką ktoś wie?
    • JWT - pilnie szukam, gdyż od lat nie mogę go nigdzie znaleźć. Szukam w wielu firmach, sklepach i nic! Szczególnie interesują mnie przypadki bezrobocia wśród młodych i wykształconych. GDZIE JEST BEZROBOCIE? Niech ono przestanie się ukrywać, balansować w sferze mitów i legend a pokaże się w świetle dziennym. Chcę je zobaczyć na własne oczy! Chce zobaczyć to bezrobocie a nie tylko leni śmierdzących i narzekających nieudaczników. Tylko oni opowiadają baśnie o bezrobociu a je chcę zob...
    • Jestem bez pracy prawie 4 lata, nie odczuwam potrzeby by ją szukać. Zawsze jest za mało czasu na planowanie jak często Piszecie swoich karier. Pracy potrzebują Ci, którzy nie mają innych sposobów na utrzymanie się by nie doszło do samounicestwienia. W każdym razie praca zbyt bardzo kojarzy nam się z zarobkami :) $$$, tymczasem można żyć i mieć pieniądze nie praucją senso stricto i to całkiem niezłe. Nie ma sensu bym podawał sposobów spekulacji prowadzącej do kumulacji portfela, ...
    • To przerażające, że chcę pracować, a nikt mnie nie chce - wyższe studia , nie powiem ile kursów, angielski....a tu żadnych odpowiedzi na wysyłane cv. Trzeba się godzić z faktem - nie jestem atrakcyjna na rynku pracy i nie mam znajomości. Już za dwa miesiące udam się na Ciołka - boję się, że tam to dopiero dopadnie mnie depresja. W moim zawodzie to jest teraz makabra...Zdecydowałam się tu napisać, bo czuję, że muszę to wykrzyczeć.Może ktoś ma pomysł jak sobie z tym poradzić albo jakiś po...
    • Szukam go od dawna, bardzo dawna. Wiele o nim mówią, zwłaszcza w mediach. Podobno jest wszędzie i dotyka masowo ludzi. Nieustając z poszukiwaniu tegoż zjawiska, patrzę na codzień, co się dzieje w firmie a także w innych firmach, z którymi wspólpracujemy. WSZĘDZIE potrzebują ludzi! Poczynając od zawodowych kierowców na głównych specjalistach kończąc. Żadna z firm nie zamierza płacić wręcz mitycznych już sześciuset złotych. Na niektórych stanowiskach gotowość pensji dziesięciokrotni...
    • Wolontariat, czyli smutki i radości bezrobocia (fragment) No tak, nie mam pracy. Szukam, szu kam i nic. Piszę cv, poprawiam cv, listy motywacyjne: moim największym marzeniem, odkąd pamiętam, jest praca w takiej firmie. Z każdym dniem coraz mniej wiem o tym, co chciałabym robić w życiu, z każdym dniem jestem coraz bardziej skłonna do kompromisów i powoli fluktuuję od pracy naukowej do fabryki odżywek, od literatury ku brutalnej rzeczywistości rynku. Ale i to nie pomaga. W takich ...
    • Otoz mam znajoma, 51 lat, pracuje na umowe zlecenie jako sprzataczka, ale jest bardzo chora i meczy sie w tej pracy, chcialaby zmienic. Poza tym nie palca tam regularnie. Wiec prosi mnie abym czegos jej poszukala. Wiec jak przegladam siec to jej cos czasem znajde. I teraz znalazłam jej ogloszenie- szukaja kobiety do pracy w kiosku, na umowe o prace itd. Co uslyszałam-nie, nieee, to za daleko, nieee a jak mi tam kaza na 6 jezdzic to co??jak ja pojade?? (ma b.dobre polaczenie komunia...
    • Ciekawi mnie, jak na Wasz brak pracy reagują Wasi rodzice. Bo ja mam w domu piekło, ciągłe narzekanie, że tyle pieniędzy poszło na edukację a ja nie mogę pracy znaleźć, że jestem kiepska, że za słabo się staram szukać itp. I ta ich postawa wpędza mnie w dużo większy dół, niż sam brak pracy (szukam dopiero 3 m-ce zresztą). Na nic tłumaczenia, że to już nie czasy jak za ich młodości, kiedy praca czekała, bo trzeba było dawać "wszystkim po równo" :) Jak to jest u Was? I jakie macie m...
    • Hej, Nie wiem, czy poprawię Wam humor, czy nie, ale opowiem niewiarygodną historię firmy, w której pracowałam: Firma powstała jako sp. z o.o., de facto filia firmy zagranicznej, w połowie 2000 roku, założyła ją formalnie pewna pani - dla zmyłki nazwijmy ją Barbarą. Przez pół roku pracowała sama. Potem przyjęła jedną osobę - z odpowiednim przygotowaniem w sensie wykształcenia, lecz bez przeszkolenia i bez doświadczenia w tym konkretnym zajęciu. Nazwijmy ją Kasią. Dodam, że chodzi o...
    • Podobno jest duże bezrobocie a my nie możemy znaleść chętnych do pracy w Warszawie Jak to jest?
    • Mialam przygode z forum e-dziecko. Pracuje w biurze Doradztwa Personalnego, zajmujemy sie opiekunkami do dzieci i pomoca domowa. Na tym forum jest wiele pan szukajacych pracy, ale admin "psottka" niestety usuwala moje posty oferujace prace tym osobom. Kryptoreklama - tak to nazwala i szlus. A ja myslalam ze ludzie chca sobie pomagac - my naprawde mozemy im znalezc prace, malo tego - dobra opiekunka znajdzie u nas prace w 2 tyg-miesiac max. To
    • Czy ktoś z was pracuje możę w Bibliotece Narodowej. Mam możliwość pracy w tej instytyucji, jednka nie jest to praca związana z moim wykształceniem ani zainteresowaniami. Jednak ze względu na długie bezrobocie jest to dla mnie szansa, mam 25 lat i z drugiej strony jak pomyślę, że całe życie mam spędzić w Bibliotece Narodowej to jestem przerażony.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się