Forum Regionalne Podkarpackie Przemyśl
ZMIEŃ
      bezrobocie

bezrobocie

(20 wyników)
    • Urząd Pracy: Informujemy, że od 01 stycznia 2012 r. dla bezrobotnych zamieszkałych: na terenie miasta Przemyśl okres pobierania zasiłku wynosi 6 miesięcy (stopa bezrobocia na tym obszarze nie przekroczyła 150% przeciętnej stopy bezrobocia w kraju). Ciekawe kto to liczył?
    • nie ma biedy, wszystkie najwazniejsze problemy są już porozwiazywane. Teraz możemy spokojnie skupić się na lustracji.
    • Mam pytanie, jakie jest bezrobocie w PIS-owym Przemyślu? W lewicowym Krośnie bezrobocie wynosi 4,7%, to mniej niż nawet we Wrocławiu. Jak podaje Radio Rzeszów: "Krosno jest wśród 10 miast Polski z najniższym bezrobociem, wynosi ono mniej niż 5 procent. Zestawienie publikuje dzisiejsza Rzeczpospolita. Na pierwszym miejscu jest Sopot - tam bez pracy jest tylko 2,4 proc. mieszkańców, później jest Gdynia, Poznań, Warszawa, Katowice, Gdańsk, Kraków, Olsztyn, na 9 pozycji Krosno - z ...
    • W ubiegłym roku w naszym cudownym kraju 4383 osoby popełniły samobójstwa.Od czasu jak pewien gość obiecał zbudować drugą Japonię,póżniej obiecał każdemu milion a jeszcze póżniej mówił że pierwszy milion należy ukraść w Polsce znikło 70tys.ludzi. np taki Przemyśl został pusty.O samobójstwach wsród Polaków na emigracji nie chcę już pisać.To cudowny kraj ,nie tylko spada bezrobocie ale ile mieszkań bedzie pustych.I to nie tylko te 3mln które wybudował Kwaśniewski.
    • Pocieszający artykuł ... tinyurl.com/22aek Przykro czytać ... 20% ... Zakładając, że część się nie rejestruje ... bo po co ? ? ? Co by wystawać w pobliżu katedry ? Ja jak byłem na "oficjalnym bezrobociu" nie zarejestrowałem się ... Nawet mimo tego, że przysługiwało mi prawo do zasiłku ... Dymać (na tamten czas) z warszawy do przemyśla po te nędzne 4 stówy ... stawiać się na wezwanie z propozycją pracy fizycznej czy jakiegokolwiek innego ochłapu ... zero opłacalności ... Wola...
    • Wpuścić minimum 3 hiperki. Zatrudnią do 400 osób.
    • Mamy ponad 2 mln osób bez pracy. Stopa bezrobocia skoczyła wyraźnie w górę do 13,1 proc. Część ekonomistów obawia się, że to nie tylko efekt sezonowy autor: Jerzy Dudek źródło: Rzeczpospolita Ministerstwo Pracy podało wstępne dane o stopie bezrobocia. Ta zwiększyła się w styczniu do 13,1 proc., o 0,8 pkt w ciągu miesiąca. Rok temu wynosiła 12,9 proc. Resort przypomina, że 12 miesięcy temu, na przełomie lat 2009 i 2010 r., skok był identyczny – z 12,1 do 12,9 proc.
    • Nigdzie nie mogę znaleźć informacji, ilu inwestorów działą w przemyskim obszarze SSE? Zdania są różna, że jest to 29 podmiotów, dajacych 5700 miejsc pracy, ale też spotkałem informacje, że jest to tylko 13 firm, a pracowników ledwo 1300. Czy ktoś się orientuje jak sprawa wygląda w rzeczywistości? I czy są to firmy szwajcarskie niemieckie i japońskie, czy także chińskie i 2 firmy z tajwanu? Podobno skandynawowie z Norwegii rozważają wejście, prosze o informacje
    • www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20101018/PRZEMYSL/164456175
    • Co zrobisz żeby tutaj było coś do roboty, ale konkretnie?
    • ... żyje poniżej progu ubóstwa: "Prezesem banku warto być Na pierwszy rzut oka pensje bankowców nie wzrosły znacząco - zauważa "Parkiet". Jednak w dwóch dużych bankach odchodzą ich prezesi. W takich przypadkach inkasują spore odprawy. Dla [b]Macieja Grendowicza [/b]BRE Bank przeznaczył na ten cel[b] 4,52 mln zł[/b]. Razem z zasadniczym wynagrodzeniem i premiami bankowiec zarobił w 2010 r. nieco ponad [b]6 mln zł. [/b]Najwyższą, jak do tej pory, odprawą szczyci się [b]Jan Krzysztof Biele...
    • rusza budowa obwodnicy jaroslawia a w przemyslu? brak skutecznosci poslow PO trzeba tak jak w jaroslawiu wybrac pis bo inaczej znowu czeka nas 4 lata stania w korkach
    • www.gcnowiny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20040624/REGION00/406230028 ;{
    • ŁAŃCUT. "Weterani Powszechnej Organizacji "Służba Polsce" nie rezygnują i nadal walczą o rekompensaty za przymusową pracę w PRL. Teraz do projektu ustawy o zadośćuczynieniu junacy chcą przekonać posłów z regionu. Spotkanie w tej sprawie odbędzie się w Łańcucie w najbliższy piątek, 10 czerwca. Klub poselski PiS zamierza złożyć w Sejmie projekt ustawy o zadośćuczynienie dla junaków z lat 1948 – 55. - Do tej pory nie dostaliśmy ani grosza za trud, jaki włożyliśmy w odbudowę mi...
    • W Konkursie "Na najlepiej oświetloną gminę i miasto w 2006 roku" Urzędowi Miejskiemu w Przemyślu przyznano 3 miejsce w kategorii „Oświetlenie wybranej przestrzeni lub obiektu: kompleksu architektoniczno-urbanistycznego, charakterystycznych obiektów i miejsc w gminie lub mieście.” Przemyśl zgłosił do tej rywalizacji projekt „Iluminacja Zamku Kazimierzowskiego”. Konkurs był rozgrywany w dwóch grupach: gminy i miasta do 70 tys. mieszkańców oraz...
    • No tylko pogratulować - w pierwszej turze prezydentem zostaje gość pod którego rządami: Przemyśl ma najwyższe bezrobocie ze wszystkich miast na Podkarpaciu (prawie 20% a np. Krosno, Mielec, Rzeszów mają po 7-8%), w mieście nie ma gdzie się bawić, robić zakupów, nie powstają zakłady produkcyjne. Dlaczego zagłosowaliście na tego gościa?
    • "Kolejarze! Część społeczeństwa, która jest w przeciwieństwie do Was już od prawie 15 lat w kapitaliźmie i która wiele razy była zwalniana, szukała pracy i była poniewierana wyraża swój sprzeciw! 1. My płacimy podatki, których część jest przeznaczana na dotacje do PKP. 2. Wiemy,że chcecie utrzymać miejsca pracy,a przy obecnych przewozach ludzi i towarów jest Was za dużo o... 80%! 3. My nie korzystamy z drogich i miernych usług PKP, bo już dawno przesiedliśmy sie na samocho...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się