bezrobocie

(10 wyników)
  • Na koniec czerwca 2006 r. w rejestrach Powiatowego Urzędu Pracy w Ostrowcu pozostawało 10520 bezrobotnych (przed rokiem 12356 ), w tym 5687 kobiet (54,1 % ), 3053 osoby zamieszkałe na wsi (29,0 %), 1452 osoby z prawem do zasiłku (13,8 % ), 487 osób niepełnosprawnych (4,6 % ), 2320 osób zarejestrowanych po raz pierwszy (22,1 %), 525 osób zarejestrowanych po zwolnieniach z przyczyn dotyczących zakładu pracy (5,0 %), 333 osoby samotnie wychowujących dziecko do 7 roku życia (3,2 % ), ...
  • Brytyjski sposób na polskie bezrobocie (IAR, pb/08.06.2006, godz. 06:37) "Rzeczpospolita" pisze, że ministerstwo pracy i polityki społecznej chce uruchomić pięć kolejnych nowoczesnych urzędów pracy. Mają one powstać w Białymstoku, Katowicach, Pabianicach, Radomiu i Wrocławiu. Pierwsze, pilotażowe centrum działa w Rzeszowie. Rzeszowska placówka pracuje na tych samych zasadach, co brytyjskie urzędy Jobcentre Plus. Chociaż formalnie jest częścią urzędu pracy, to jego klienci ...
  • Spadła stopa bezrobocia - do 23,6% Zdecydowanie poprawia się sytuacja na rynku pracy. Porównując stan z 2002 roku liczba bezrobotnych spadła o 3 663 osoby czyli aż o 25,5% i ta tendencja nadal się utrzymuje. Sytuacja ta wpływa na spadek wskaźnika stopy bezrobocia w Powiecie Ostrowieckim. Najwyższy poziom wskaźnik bezrobocia osiągnął w 2003 roku – 29,4%, a obecnie wynosi 23,6% i nadal spada. Od początku kadencji priorytetem Zarządu i Rady Powiatu było aktywne pozyskiwani...
  • Dodatkowe dni wolne, ekstra pieniądze za nadgodziny, wcześniejsze emerytury z kieszeni pracodawców. Posłowie i rząd rozpoczęli licytację, kto da więcej pracownikom. Kto za to zapłaci? ja zaplace i my koledzy i wszyscy co w to wierza
  • 26,6 w powiecie w miescie ostrowiec niewiadoma .
  • Jest to problem naszego miasta,musimy osoby ktore zostały przyjete do pracy z sasiednich powiatow a takich jest bardzo duzo w naszym powiecie zmusic do rozliczania sie z naszym ostrowieckim fiskusem lub rezygnaccji z pracy w naszym regionie ,Sa to nastepujace instytucje Urzad Miasta,Starostwo Powiatowe,MOPS,ZUS,KRUS,agencje panstwowe,powiatowe Centrum pomocy rodzinie ,itd.Weryfikacja tych stanowisk zmniejszyła by bezrobocie w naszym regionie,malo tego zmniejszyla by korupcje w urzedach np sta...
  • Czy moglby mi ktos troche wyjasnic jak to jest z praca w Ostrowcu? Wedlug statystyki jest chyba ok 20 % bezrobotnych. Czy ta liczba jest prawdziwa? Jezeli tak jest to jak ludzie zyja? Jaki trzeba miec zarobek zeby zyc moze nie ekstrawagancko ale tak troche na luzie? S...
  • Znalazłem cos takiego media.wp.pl/kat,26876,wid,8346735,wiadomosc.html?ticaid=11d42 Wydaje mi się,ze problemem nie jest samo bezrobocie jako zjawisko, ale poziom płac i obciązenia podatkowe i tu należało by szukać przyczyn bezrobocia z jednej strony a braku rak do pracy z drugiej. Amerykanie to juz wymyślili dawno-dali zarobić,jednocześnie napędzając konsumpcję,czego ostsatnim przykładem jest wmawianie kobietom,że cellulit to jeden z najważniejszych problemów egzystencji cosmogirl...
  • Mam pytanie przez jaki okres czasu dostaje się w Ostrowcu zasiłek dla bezrobotnych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się