Forum Zdrowie Partnerstwo i seks
ZMIEŃ
      brak seksu

brak seksu

(13 wyniki)
    • Pytanie jak najbardziej poważne. Mam 32 lata, latem zeszłego roku odeszłam od męża, mam dwójkę małych dzieci. Powoli sytuacja stabilizuje nam się finansowo, odzyskuję poczucie własnej wartości i po raz pierwszy od niepamiętnych czasów mam ochotę na seks - w zasadzie przypomniałam sobie że coś takiego w ogóle istnieje. Nie to, żeby moje dotychczasowe doświadczenia w tym temacie były czymś za czym szczególnie tęsknię, ale natury się nie oszuka. Nie zamierzam teraz ani w przyszłości tworzyć nowe...
    • Kochani proszę pomóżcie bo czuję się odrzucony w związku. Nie wiem czy dobrze rozumuję pojęcie seksu czy też jestem normalnym samcem:( Otóż chodzi o to że w moim rozumieniu seks jest bardzo ważny w związku to on zbliża maksymalnie mężczyznę i kobietę daje poczucie silnych fundamentów, pewności, bliskości i oczywiście przyjemności. Partnerka mówi że bardzo mnie kocha, że nie wyobraża sobie życia bez mojej osoby. Ja bardzo Ją kocham lecz po za przytuleniem i obejrzeniem wspólnym filmu czy też ...
    • Już pisałam na tym forum ale postanowiłam wpisać nowy wątek. Przypomnę - mam dwoje dzieci, jesteśmy kilka lat po ślubie i od czasu urodzenia drugiego dziecka (prawie 1,5 roku) zero seksu. Mąż zawsze miał mały temperament ale wspomina raz na 1,5mies.-2 mies. w weekend, że by chciał ale jak go się pytam gdzie konkretnie w tym ciasnym mieszkaniu przy dwójce dzieci mamy się kochać to mówi, że gdziekolwiek ale do tej pory dawniej kochaliśmy się tylko w naszym łóżku jak było jedno dziecko i spał...
    • WItam, Mam pewien problem i nie wiem jak go rozwiązać? Otóż, żona moja, od urodzeniu dziecka, czyli przez okres 3 lat unika seksu. Totalnie i z premedytacją. Śpi z dzieckiem i niby to jest powodem, że się nie kochamy. Na moje propozycje, pytania nie odpowiada nic, jakbym gadał do ściany. Temat-tabu! Próbowałem różnych sposobów, myślałem, że może sam temat ją peszy i nie chce poruszać go w cztery oczy. Dzwoniłem więc, pisałem SMS w nadziei, że może tą drogą zechce coś powiedzieć...bezskutecz...
    • Dzień dobry, Jestem z żoną razem już 9 lat. Małżeństwem jesteśmy już 6 lat. Swój pierwszy raz przeżyliśmy dopiero po ślubie. Dla każdego z nas był to pierwszy raz w ogóle. Od tego pierwszego razu nasz seks był dosyć sporadyczny (średnio raz na 2 -3 tygodnie - chociaż bywają okresy lepsze i gorsze). Dodam jeszcze, że z mojej perspektywy jest to jak "orka na ugorze". Próbowaliśmy już różnych pozycji, bawiliśmy się różnymi akcesoriami, odgrywaliśmy scenki itp. Potem pojawiło się dziecko i zac...
    • Jak wiadomo u wielu mężatek po spłodzeniu docelowej liczby potomstwa potrzeby seksualne znikają. Co by mąż nie robił, jak nie pomagał, w czym nie wyręczał i jak nie komplementował i tak pożądania w oczach żony już nie zobaczy. Od teraz samiec ma za zadanie zapewniać poczucie bezpieczeństwa i pomagać w wychowaniu młodych. Zgodnie z prawną definicją "Rozkład pożycia małżeńskiego występuje wówczas, gdy występuje brak więzi duchowej, fizycznej i gospodarczej pomiędzy małżonkami". Czyli małżeńs...
    • Zanim urodziłam nasze pierwsze dziecko bałam się,że nie będę miała już ochoty na zbliżenia z mężem. Nasłuchałam się jak to narodziny dziecka zmieniają małżeńskie relacje, że zmęczenie i spadek libido, hormony itp. W ciążę zaszłam 3 miesiące po ślubie i w 3 roku związku. Do porodu nasze relacje były tak samo czułe i ciepłe jak dawniej. W naszej sypialni wciąż było gorąco i mimo wielkiego brzucha i ciążowych dolegliwości czułam się pożądana, kobieca i kochana. Mąż często mówił ,że nie może się ...
    • Czy sa dobre rady dla rozpadającego się małżeństwa? Zastanawiam się jak to możliwe, ze przez 17 lat nie zdobyłam się na to żeby odejść. Małżeństwo nasze nie było usłane różami. Mamy dwoje dzieci. Zawsze to ja byłam inicjatorką naszych zbliżeń. Mąż mój nie wykazywał ochoty na seks. Wielokrotnie proponowałam pójście do lekarza, ale on nigdy się na to nie zdobył. Po pierwszym dziecku przytyłam, myślałam, ze to jest czynnikiem warunkującym sporadyczne zbliżenia. Sama nie akceptowałam swojeg...
    • Witam!
    • Witam, w związku jesteśmy już 12 lat, od 4 lat w małeństwie. Oboje mamy 30lat. Byliśmy dla siebie piewszymi partnerami seksualnymi. Mamy 3 latnie dziecko.Ogólnie prowadzimy bardzo partnerski związek. Lubimy się. Traktuję mojego męża jak dobrego kumpla, bo prawie wcale nie uprawiamy seksu. Przykro mi z tego powodu, bo chyba jak normalny człowiek, mam swoje potrzeby. Z seksem nigdy nie było u nas szaleństwa. Raz w miesiącu na początku znajmości, potem coraz rzadziej. Zawsze odkąd pamiętam to j...
    • Co się stanie, jeżeli facet nie będzie miał w ogóle doznań seksualnych? Tj. całkowity brak stosunków i masturbacji? Kiedyś czytałem, że zachoruje, ale jakoś trudno mi w to uwierzyć.
    • Witam, jestem młodym mężczyzną, mam 25 lat i mam problem. Jestem w związku z kobietą, wcześniej wszystko było w porządku. Kochaliśmy się, był seks - często, nawet kilka razy w tygodniu. Ale od jakiś 2 miesięcy nie mam ochoty na to. Nie wiem dlaczego, kobiety nadal mi się podobają, wiem kiedy "pociąga mnie" coś, ale na seks nie mam ochoty. Nie robiliśmy tego od jakiegoś miesiąca na pewno, ponieważ nawet o tym nie myślę, cały dzień mi mija, robię to albo tamto i nie pomyślę o seksie tak jak w...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się