Dodaj do ulubionych

BEC Vantage

11.07.06, 10:47
Czy moge poprosic o kilka uwag jak przygotowac uczniow to tego egzaminu? Oprocz robienia testow oczywiscie :) Jakich ksiazek uzywacie?
Obserwuj wątek
    • emeralda Re: BEC Vantage 11.07.06, 14:04
      O ile wiem, proszę mnie poprawić, jeśli się mylę, egzamin ten odpowiada
      poziomem egzaminowi FCE. Widziałam też podręczniki przeznaczone do
      przygotowania do BEC Vantage, poszukaj w księgarniach i na stronach wydawnictw
      językowych, gwarantuję, że coś znajdziesz. Powodzenia :)
      • honeybb Re: BEC Vantage 11.07.06, 18:37
        Tak, jest to poziom fce czyli B2. Zorientowalam sie tez, ktore wydawnictwa wydaly ksiazki pomocne w przygotowaniu (np. skills book bedacy czescia Intelligent Business). Prosze nie myslec, ze nie chce mi sie ruszyc do ksiegarni - to juz zrobilam dawno. Moje pytanie jest skierowane do osob, ktore przygotowywaly do BEC i moga cos poradzic czerpiac ze swojego doswidczenia :)
        • natalia.brzeska Re: BEC Vantage 11.07.06, 21:01
          Polecam Progress to BEC Vantage - bardzo lubie ten podrecznik, szczegolnie, jak
          przygotowuje do roznych 'skills'.

Testy najlepsze sa oczywiscie te Cambridge (czarno-zielone).

Jutro Ci podam jeszcze kilka ttytulow, bo podreczniki mam w pracy.
          • natalia.brzeska Re: BEC Vantage 13.07.06, 21:48
            Jeszcze Pass Cambridge BeC Vantage, wydawnictwo Summertown Publishing.
            Poza tym, do ogolnego jezyka biznesowego polecam Market Leadera poziom
            upperintermediate.
            Dlugo go uzywalam, potem przenioslam sie na New Insights into Business i
            wydawalo mi sie przez 3 lata, ze jest fantastyczna ale po jakims czasie tez
            zaczela mnie meczyc, wiec znowu wrocilam do Market Leadera.
            Longman teraz wydal jego unowoczesniona wersje, pod nazwa Intelligent Business
            (o ile dobrze pamietam). Jeszcze z tego nie korzystalam, ale slyszalam sporo
            pochlebenych opinii, szczegolnie od osob, ktore tez uwielbiaja Market Leadera.
            Poza tym, Business Vocabulary in USe i do tego ksiazka z testami.

Do tego sporo case studies, szczegolnie jesli masz grupe. Wystarczy w gugla
            wpisac business case studies i bedzie tego mnostwo!
            • honeybb Re: BEC Vantage 16.07.06, 18:41
              Strasznie dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz!! Dzieki, Dzieki!

Co do Intelligent B. to ja wlasnie slyszalam mniej pochlebne opinie od osob uwielbiajacych Market Leader :) Osobiscie robilam z niego "probne" lekcje (do zbadania poziomu grupy) i wychodzily fajnie. Nie wiem jakby to wygladalo na dluzsza mete. Niestety, zeby powiedziec cos madrego o podreczniu przydaloby sie z nim troche popracowac :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka