Dodaj do ulubionych

Business class-ciekawostka

12.12.06, 12:56
Witam.
Miałem dzisiaj okazję porównać w/w klasę w nast.liniach :Malaysian Airlines
(747), Singapore Airlines (747), Cathay Pacific (A330) i Virgin Atlantic
(A340).
Zdecydowanie najlepsze wrażenie zrobiła na mnie ta klasa w Malaysian, byłem
nieco zawiedziony Singapore, a w Cathay zdziwiony rozmiarem foteli (w
porównianiu z Malaysian-ciasne).
Natomiast z pewnością najbardziej oryginalny układ posiada Virgin Atlantic.
Pzdr.wszystkich zainteresowanych.
Bartek.
Obserwuj wątek
    • a380 Re: Business class-ciekawostka 13.12.06, 11:19
      Singaposkie linie oglosily niedawno plan modernizacji we wszystkich klasach.
      Robi wrazenie.
      • a380 Re: Business class-ciekawostka 13.12.06, 11:19
        "Singapurskie" - tak mialo byc :)
    • karen_walker Re: Business class-ciekawostka 15.12.06, 20:18
      Fajnie. W jednym dniu cztery loty dlugodystansowe. A coz to za trasa byla?
      • bwv1004 Re: Business class-ciekawostka 15.12.06, 21:16
        Karen: samoloty można zwiedzic po kolei na ziemi, bez latania.
        • Gość: lester31 Re: Business class-ciekawostka IP: *.tpgi.com.au 15.12.06, 23:12
          Racja.To było na ziemi-konkretnie na lotnisku w Sydney.Dostałem pracę w firmie
          sprzątającej samoloty.
        • karen_walker Re: Business class-ciekawostka 16.12.06, 18:22
          Zgadzam sie.
          Tylko wiesz, jesli te klasy oglada sie na ziemi sprzatajac samoloty, to trudno
          mowic, ze mialo sie "okazję porównać w/w klasę". Mozna byc pod wrazeniem
          foteli, rozkladu kabiny ale na tym porownanie sie chyba konczy. Bo o tym, czy
          klasa business w jednej linii jest lepsza od klasy business w innej linii nie
          decyduje jedynie rozklad foteli. Poza tym zapewniam cie, ze nawet to co innego
          siedziec dziesiec minut w fotelu w klasie business a co innego lezec przez 7
          godzin. Co innego rozejrzec sie po pustej kabinie bez pasazerow a co innego
          leciec w niej przez kilka godzin z innymi pasazerami. Dlatego
          stwierdzenie "byłem nieco zawiedziony Singapore" wydaje mi sie troche na wyrost.
          Z calym szacunkiem do autora postu - zeby tak na prawde porownac klase business
          dwoch czy wiecej linii, to trzeba sie nimi przeleciec. To jaka jest ta klasa
          sprawdza sie juz od momentu kupowania biletu, poprzez obsluge na lotnisku,
          check in, lounge, jakosc kabiny, jakosc obslugi w samolocie, itd.
          • Gość: lester31 Re: Business class-ciekawostka IP: *.tpgi.com.au 16.12.06, 23:14
            Oczywiście, masz rację.To jest tylko moja prywatna ocena (takie pierwsze
            wrażenie).A jeśli chodzi o Singapore gto absolutnie nie kwestionuję jakości
            usług tej lini, tylko po prostu zewnętrznie ta klasa nie prezentowała się jakoś
            powalająco w samolocie w którym miałem okazję być.
            Pzdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka