Dodaj do ulubionych

Senator Lounge na Okęciu

IP: 212.244.167.* 16.06.03, 07:01
kiedy na Okeciu otworzą lounge wyłącznie dla Senatorów? W czasach Qualiflyera
był taki, a teraz trzeba mieszać się zwykłą biznesową hołotą.
Obserwuj wątek
    • chris1970 Re: Senator Lounge na Okęciu 16.06.03, 09:14
      Gość portalu: snob napisał(a):

> kiedy na Okeciu otworzą lounge wyłącznie dla Senatorów? W czasach Qualiflyera
      > był taki, a teraz trzeba mieszać się zwykłą biznesową hołotą.

Prawdopodobnie planowany Terminal 2 na Okęciu będzie zarezerwowany WYŁĄCZNIE
      dla osób ze statusem Senator, a to wszystko po to, żeby Senatorowie nie
      spotykali na lotnisku, jak to nazywasz... charterowej lub innej hołoty z klasy
      ekonomicznej.
    • dead_skunk Re: Senator Lounge na Okęciu 16.06.03, 15:29

> kiedy na Okeciu otworzą lounge wyłącznie dla Senatorów? W czasach Qualiflyera
      > był taki, a teraz trzeba mieszać się zwykłą biznesową hołotą.

A ja mam platynowa karte dozywotnia i nie chce mieszac sie z holota senatorska
      (ci z biznes mi nie przeszkadzaja).
      Co mam zrobic snobie ?
      • Gość: lotnik Re: Senator Lounge na Okęciu IP: *.proxy.aol.com 16.06.03, 23:22
        dead_skunk napisał:

> A ja mam platynowa karte dozywotnia i nie chce mieszac sie z holota
        senatorska

On pewnienawet nie wie, ze dozywotnie karty platynowe istnieja.
        Wyslali go 4 razy do Ameryki, dostal senatora i teraz jest pan.
        O platynie pewnie nigdy nie slyszal.

• Gość: snob nie zapomnij spuscic wody! IP: *.10.249.adsl.cistron.nl 17.06.03, 19:36
          fakt, platyna okazala sie nie dla mnie, chyba za duzo zycia jeszcze mam przed
          soba i przekwalifikowanie mnie z QF Circle na platynowego by sie Miles and More
          nie oplacalo. Wiec zaproponiowali mi Senatora ze stutysiecznym bonusem milowym.

• Gość: Lukasz jak zdobylej QG Circle?? IP: 204.60.124.* 17.06.03, 19:44
            Czesc Snob,

Nurtuje mnie jak zdobyles Circlew QG: z tego co pamietam trzeba bylo przelatac
            ponad 100,000 mil w tym 2/3 w business i first i to tylko na rejsach SR/LX ...
            chyba ze mnie w konia zrobili bo owszem w 2001 wylatalem wiecej niz 100,000 a w
            2002 ponad 120,000.

Interesujace co piszecie? Platynowa katrta dozywotnia jest dla osob ktre
            ukonczyly ponad 65 lat i w ciagu milowego "zycia" wylataly wiecej niz 1 milion
            mil czy nie tak?

Lukasz

> fakt, platyna okazala sie nie dla mnie, chyba za duzo zycia jeszcze mam przed
            > soba i przekwalifikowanie mnie z QF Circle na platynowego by sie Miles and
            More
            >
            > nie oplacalo. Wiec zaproponiowali mi Senatora ze stutysiecznym bonusem
            milowym.
            >
            • chris1970 Re: jak zdobylej QG Circle?? 17.06.03, 20:06
              Gość portalu: Lukasz napisał(a):

> Czesc Snob,
              >
              > Nurtuje mnie jak zdobyles Circlew QG: z tego co pamietam trzeba bylo
              przelatac
              > ponad 100,000 mil w tym 2/3 w business i first i to tylko na rejsach
              SR/LX ...
              > chyba ze mnie w konia zrobili bo owszem w 2001 wylatalem wiecej niz 100,000
              a w
              >
              > 2002 ponad 120,000.
              >
              > Interesujace co piszecie? Platynowa katrta dozywotnia jest dla osob ktre
              > ukonczyly ponad 65 lat i w ciagu milowego "zycia" wylataly wiecej niz 1
              milion
              > mil czy nie tak?
              >
              > Lukasz

witaj Łukaszu, o ile mnie pamięć nie zawodzi, to w QG Circle pułap nie był na
              poziomie 100 000 lecz 200 000 mil, a co do proporcji biznes/pierwsza klasa to
              się zgadza to co napisałeś. Dlatego widocznie nie załapałeś się do "Cyrkla".
              Tylko nie mogę sobie przypomnieć jaka korzyść była z tego powodu w stosunku do
              golda.

Co do Platyny... Otóż coraz więcej u nas często latających, którzy latają w
              obłokach fantazji.. Zaczyna być podobnie na naszym forum jak na FlyerTalk.
              Spory o to czy Platyna (frikłent frajerzy domagają się wyższego statusu niż
              Senator) w Lufie powinna być od 400K czy od 500K...mam z tego niezły ubaw. Co
              do osób z wyższym statusem...można od nich oczekiwać czegoś więcej niż
              oglądanie nóg recepcjonistek. Za tydzień dostanę tego Senatora i sam nie wiem
              czy się mam cieszyć z tego powodu, że dołączam do takiej niby to elity. Znam
              kilka osób ze statusem Senatora i oni wcale się nie domagają osobnych
              poczekalni, wręcz twierdzą, że biznesowa poczekalnia we Frankfurcie jest
              lepsza od Senatorskiej. Co lepiej, wolą lecieć "cattle class" niż w biznesie,
              bo można pogadać z osobą obok, a w takim biznesie to każdy nos albo w gazetę
              albo czubek obiera położenie "biegun północny". :-))

> Gość portalu: snob napisał(a):
              >
              > > fakt, platyna okazala sie nie dla mnie, chyba za duzo zycia jeszcze mam pr
              > zed
              > > soba i przekwalifikowanie mnie z QF Circle na platynowego by sie Miles and
              >
              > More
              > >
              > > nie oplacalo. Wiec zaproponiowali mi Senatora ze stutysiecznym bonusem
              > milowym.
              > >
              • lukaszn3 "Platyna" 18.06.03, 05:42
                Dzieki zza wyjasnienie Chris!

...Spory o to czy Platyna (frikłent frajerzy domagają się wyższego statusu niż
                > Senator) w Lufie powinna być od 400K czy od 500K...mam z tego niezły ubaw.

500K tzn okolo 10,000 mil w tygodniu czyli:
                co najmniej 5 rejsow europejskich lub
                jeden tranatlantycki

NIKOMU nie zazdroszcze nawet gdyby latal nalezaco w pierwszej
                nawet stewy i piloci lataja mniej - organizmu niestety ... amoze stety...
                nieda sie oszukac - jet-lag takiego goscia tak dobije taz ze z oblokow spadnie
                (no chyba ze ktos jest tak odzutowy ze bierze prochy).

Pozdrowienia,
                L
              • lukaszn3 gdzie jest flyertalk? 18.06.03, 05:44
                gdzie jest to forum flyer talk
                L
                • chris1970 Re: gdzie jest flyertalk? 18.06.03, 07:13
                  lukaszn3 napisał:

> gdzie jest to forum flyer talk
                  > L

Łukaszu,

podaję adres:
                  www.flyertalk.com

pozdrawiam

• Gość: snob nie zdobyłem IP: 212.244.167.* 25.06.03, 16:51
              no i znowu jestem w "Fantasii"...

nie, nie miałem nigdy Circle. Tak tylko napisałem, żeby się podroczyć. Mam
              zaledwie nędznego Senatora.
              • lukaszn3 nedzny Senator 25.06.03, 17:28
                rzeczywiscei masz racje ze Senator jest nedzny - nie wiem zabardzo jak to
                wyglada po Europejskiej stronie Atlantyku ale w USA nie daj nic wiecej oprocz
                tego co daje karta Frequent Traveler.
                Na JFK ta sama obskurna lounge, w FRA to tak naprawde business class/ frequent
                traveler lounge jest lepsza od tej senatorskiej tak samo jest w VIE.
                Za czasow QG Cirlce dawalo prawo wstepu do First Class lounge w ZRH, GVA i JFK -
                a tam na prawde byl troche inny swiat.
                Te wszystkie inne "przywileje" typu dodatkowy limit bagazu, gwarancja miejsca w
                samolocie, i specjalna linia telfoniczna tak na prawde nie bardzo maj
                znaczenie - moim zdaniem - bo jako czest fruwajacy z regoly mam tylko bagaz
                podreczny a i tak moja asystenktaka zajmuje sie sprawami "papierkowymi".

W Qg byl jeszcze dobry pomysl z spec nagrodami pod tytulem "randevus" mialez z
                znoa siewybrac do St. Peter'a na jesieni zeszlego roku ... ale w ostatniej
                chwili muselisimy anulowac.

L
      • Gość: snob poczekalnie geriatryczne IP: *.10.249.adsl.cistron.nl 17.06.03, 19:16
        tak, masz swieta racja, mnie tez bardzo przeszkadza, kiedy na fotelu obok lezy
        jakies smierdzace_scierwo. A do tego obok wala sie laska, sztuczna szczeka,
        aparat sluchowy. Uwazam ze dla takich przesylek powinni otwierac specjalne
        poczekalnie geriatryczne, a zestawem lekarstw, elektrodami do rozruchu serca,
        jakas seksowna pielegniareczka (w koncu tez im sie cos od zycia nalezy).

Co masz zrobic? Wysmaruj petycje i zbieraj podpisy. Na mnie mozesz liczyc.
        Spotkasz mnie bez trudu w "Balladzie", czasem w "Fantasii", na terminalach albo
        na fotelach z tylu za recepcja (swietnie widac stamtad nogi dziewczyn na
        bramce).

PS. domena sie nie przejmuj, to dalej jak, wlasnie doturlalem sie do Amsterdamu
        (w USA nigdy nie bylem. warto?)
    • Gość: Lukasz Re: Senator Lounge na Okęciu IP: 204.60.124.* 17.06.03, 20:04
      wydaje mi sie ze wlasnie te lounge po srodku ... nie wiem jak sie nazywa (gdzie
      kiedys byl QG gold) jest wlasnie tylko dla "gold card holders" - nie tylko
      senatora ale innych lini/programow

osobiscie mi na Okeciu brakuje arrival lounge 9zapewne Ci co podrozuja do ZRH,
      LHR, PAR, AMS, etc.) wiedza co to jest ... miejscie gdzie po dlugim/nocnym
      rejsie mozna wziasc szybki przysznic, gdzie personle odprasuje ci koszule ...
      szczegolnie ze czesto oczekiwanie na bagaz nawet jezeli jestes "gloden z
      business klasy" z Atlantyku trwa ponad pol godziny!!! Szczegolnie gdy zdarza mi
      sie koniecznosc przyleciec do WAW z JFK o 9.30 rano i wyleciec o 16.40 rejsem
      popoludniowym.

Raz mi sie zdarzyla ze stewa zapytala sie czy wody mi brakuje w domu w klasie C
      na Atlantyku - odpowiedzialem jej ze w domu byle ostatni raz 2 dni temu bo
      wylecialem LO 07 wczoraj i wlasnie wracam do domu a to ze smierdze to mi
      rowniez przeszkadza.

Lukasz
      • chris1970 Re: Senator Lounge na Okęciu 17.06.03, 20:13
        Gość portalu: Lukasz napisał(a):

> wydaje mi sie ze wlasnie te lounge po srodku ... nie wiem jak sie nazywa
        (gdzie
        >
        > kiedys byl QG gold) jest wlasnie tylko dla "gold card holders" - nie tylko
        > senatora ale innych lini/programow

Ja do tej pośrodku wchodzę na mojego FTL. Nikt mi nigdy nie powiedział, że to
        dla goldów. Poprzdednio się tam rozkładałem z moim Travelclubem, też bez
        zgrzytów.

>
        > osobiscie mi na Okeciu brakuje arrival lounge 9zapewne Ci co podrozuja do
        ZRH,
        > LHR, PAR, AMS, etc.) wiedza co to jest ... miejscie gdzie po dlugim/nocnym
        > rejsie mozna wziasc szybki przysznic, gdzie personle odprasuje ci
        koszule ...
        > szczegolnie ze czesto oczekiwanie na bagaz nawet jezeli jestes "gloden z
        > business klasy" z Atlantyku trwa ponad pol godziny!!! Szczegolnie gdy zdarza
        mi
        >
        > sie koniecznosc przyleciec do WAW z JFK o 9.30 rano i wyleciec o 16.40
        rejsem
        > popoludniowym.
        >
        > Raz mi sie zdarzyla ze stewa zapytala sie czy wody mi brakuje w domu w
        klasie C
        >
        > na Atlantyku - odpowiedzialem jej ze w domu byle ostatni raz 2 dni temu bo
        > wylecialem LO 07 wczoraj i wlasnie wracam do domu a to ze smierdze to mi
        > rowniez przeszkadza.

no to szczera dziewczyna była, do bólu :-))) Oj, nie chciałbym być na Twoim
        miejscu. Mnie osobiście raz się zdarzyło, jak FA przejechała się na mnie w
        Locie za wejście na pokład jak burza....ale to historia dobra do innego wątku.

> Lukasz
      • chris1970 Re: Senator Lounge na Okęciu 30.06.03, 22:06
        W ubiegłym tygodniu byłem w poczekalni "Ballada" to jest ta przy bramce nr 12.
        Z tego co wiem, niedawno była remontowana. Faktycznie wygląda najlepiej ze
        wszystkich poczekalni, jako jedyna ma "okna na świat", przez które widać rękaw
        przy wyjściu nr 12.... Do tej pory zawsze rozsiadałem się w Fantazji, ale
        wygląda na to, że Ballada mi się bardziej podoba.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka