ciuszki

(15 wyników)
  • Dziewczyny, jakie ciuszki brałyście dla dziecka do szpitala?! Z tego co mi się wydaje to maluch w szpitalu potrzebuje tylko koszulek i pieluch i leży sobie w szpitalnym beciku, ale może się mylę? Może wziąć też śpiochy albo pajacyki ?? Na wyjście to wiadomo, ubrać trzeba w zależności od pogody i to mąż dowiezie, ale co do szpitala?! Kończę kompletować walizeczkę, bo termin już bardzo niedługo
  • Dziewczyny orientujecie się może czy w szpitalu na Kamieńskiego ubierają dziecko w ciuszki szpitalne, czy trzeba mieć swoje? I jak to jest w innych wrocławskich i okolicznych szpitalach? Od koleżanki wiem, że niektóre szpitale nie pozwalają zakładać swoich ubranek i mamy mogą je założyć dopiero na wyjście.
  • Drogie mamy! Ja do szpitala muszę zabrać ubranka dla malucha. Mam więc pytanie do doświadczonych dziewczyn - ile zabrać ze sobą ciuszków i jakich? Nie chcę zabierać całego arsenału, ale nie chciałabym też, żeby czegoś brakowało. Ile razy dziennie przebiera się malucha? Pozdrawiam!!!
  • Witam. mam pewnien problem mianowicie zastanawia mnie czy kupujecie nowe ubranka do szpitala dla dzidzi czy zabieracie uzywane. ja po moim synku mam bardzo duzo ubranek na rozmiar 56 kupionych 2 lata temu za 2 miesiace urodzi sie druga dzidzia i nie wiem czy mam kupowac nowe troszke mi szkoda bo te po synku sa jak nowe w ubieglym tygodniu juz je popralam i uprasowalam,jak to bylo u was przy drugiej dzidzi odpowiedzcie??
  • Moze ktoras z Was rodzila lub planuje rodzic w Poznaniu w szpitalu Raszei? Co trzeba zabrac ze soba? Trzeba miec ciuszki i akcesoria dla dziecka?
  • Będę rodziła w państwowym szpitalu.Chcialabym wiedzieć co trzeba zabrac ze sobą. Lekarz powiedzial mi ze musze kupic enemę to jest związane z lewatywą, ale ile piżam, czy ciuszki dla dziecka, co dla siebie itd tego nie wiem.Podpaski czy moze lepiej cos innego.Doradzcie:)
  • Czy któraś tam rodziła? Co trzeba mieć ze sobą dla dziecka? (np. pieluchy, kosmetyki lub coś innego)
  • wiem ze jeszcze wczesnie, ale zastanawiam sie co zabieralyscie do szpitala dla dziecka (chodzi mi o ciuszki).Na stronie ujastka jest mowa o 3 parach spioszkow, 3 szt kaftanikow, 3 szt koszulek plus skarpetki, rekawiczki oraz czapeczki. Czy zamiast tego mozna poprostu zabrac tzw pajacyki ( mam termin na 07.06)ze stópkami? czy polozne preferuja te 3 czesciowe ubranka a moze poprostu niemowlaczkowi jest po urodzeniu zimno i trzeba ubierac na cebulke :-)? To moje I dziecko stad t...
  • WItam mamusie które rodziły lub mają zamiar rodzić w Matce Polce w Łodzi. Okazuje się, że chyba zamkną oddział w moim powiatowym szpitalu, więc muszę szukać czegoś innego.. Interesuje mnie czy zawsze mnie przyjmą do tego szpitala bez skierowania? No i co tam muszę zabrać dla siebie a przede wszystkim dla dzidziunia, bo do mojego szpitala miałam zabrać tylko pampersy. A może tu trzeba też zabrać jakieś komplety ciuszków i jeszcze coś? Bardzo proszę o odpowiedź jeśli cokolwiek wiecie!
  • Witam, kobitki napiszcie proszę co na poród w Katowicach - Bogucicach w szpitalu im. Rydygiera. Głównie chodzi czy dzieci dostają ciuszki szpitalne czy trzeba mieć swoje,jak z pieluchami i kosmetykami do pielęgnacji dzieci, czy mama dostaje piżamkę szpitalną na poród czy ma mieć swoją i wogóle ogólne wrażenia. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi
  • j.w. czy ubranka dla dziecka musze miec swoje? ile recznikow itp?nie jestem z krakowa, wiec nie bede miala za bardzo mozliwosci dowiezeinia z domu.pozdrawiam.
  • Witam Zamierzam rodzić na Polnej w Poznaniu tylko niewiem co mam zabrać dla siebie i dziecka.Może znajdą się mamusie ,które właśnie rodziły i będą mogły mi doradzić co zabrały i co przydałoby się zabrać.Bo na stronie szpitala jest bardzo ogólnie napisane może dla mamy wyszczególnione są rzeczy ale dla dziecka nie.Zastanawiam się co ewentualnie mogę wziąść. Dziękuje
  • Mam pytanie do dziewczyn, które rodziły na Karowej - jaki ekwipunek trzba wziąć ze sobą do szpitala? Nie chodzi mi o ogólną listę wyprawkową, a raczej o praktyczne wskazówki co do tego konkretnego szpitala - np. czy trzeba mieć własną koszulę (do porodu i na potem), czy dzidzia dostaje szpitalne ubranka, czy trzeba mieć własne itp. Z góry dziękuję i ściskam cieplutko:)
  • Termin porodu mam wyznaczony na koniec lipca. Zdecydowalam, ze bede rodzic w szpitalu im. Raszei, poniewaz stamtad jest moj lekarz, poza tym spotkalam sie raczej z pozytywnymi opiniami o tym miejscu. Zaczynam powoli pakowac torbe do szpitala i tego wlasnie dotyczy moje pytanie. Co nalezy wziasc ze soba, a co zapewnia szpital. Chodzi mi glownie o ciuszki i kosmetyki dla dziecka. Co musze ze soba zabrac? Jeszcze jedno pytanko. Jest tam ponoc jedna super sala do porodow z wanna. Czy wiec...
  • Witajcie mamusie Mam termin na marzec chciałabym przeczytać Wasze opinie na temat tego szpitala, jak wygląda opieka przed w trakcie i po porodzie co trzeba zabrać ze sobą do szpitala (chodzi mi o jakieś ekstra gadżety)Czy do porodu rodzinnego trzeba się wcześniej zapowiedzieć i co ewentualnie powinien mieć mąż (badania itp.) Jak wygląda sprawa z zzo podobno jest bezpłatne ale czy można je otrzymać??? Będę wdzięczna za każdą opinię

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się