ciuszki

(8 wyników)
  • Witam wszystkich! Czym mogę wyczyścić ciuszki dzidzi które brudzi marchewką ze słoiczka?? przecież każdy ciuszek po takim jedzeniu jest marchewkowy... pozdrawiam
  • Czym usunac(vanish nie dal rady)starsze plamy z ciuszkow-dzieciecych, to pewnie po jakis deserkach,marchewce czy soczku?podobno jakos soda usuwa sie plamy,ale jak namoczy,zasypac i zaprac?nie zniszcza sie?
  • W jakich miejscach, na ubraniu, plamy i dziurki powodują, że przestajecie nosić dane ubranie? Pytam, bo kupiłam w sh sweterek, jest śliczny, ale dopiero w domu zauważyłam, ze ma plamy... Szkoda mi do wrzucic do szafy ... i naszło mnie pytanie do was - gdzie plama/dziurka/jakiś inny mały defekt musi się znajdować, zebyście przestały nosić taki ciuch?
  • Czym te pip-pip plamy sprac? Nie mam juz sily i wprowadzilam podzial na ubranka kosciolkowe i przedszkolne ale dziecie sie buntuje ze w poplamionych (acz wypranych tylko niespranych) nie pojdzie. Dziwne ze mu wymazane dzemem pyszczydlo nie przeszkadza ;0) Prosze o tipsy bardzo bom umoczona.
  • Witam wszystkich forumowiczów... Jako osoba zdolna wyprałam kurteczkę typu narciarskiego swojego synka(kurtka firmy Gap, jeśli to ma jakieś znaczenie) w pralce w temperaturze 60 st.C. I niestety okazało się, że na kurtce po praniu w okolicach , gdzie jest beżowy materiał powstały granatowe zacieki/przebarwienia.... Nie wiem czy zafarbowało się od innych elementów kurtki(jest zielono-beżowo granatowa) czy innego ciuszka. prałam ją już kilka razy(już na 40 st.:), moczyłam w roztworze Van...
  • Jak drogie mamy pierzecie ubranka swoich pociech, by były doprane ale nie sprane? Wiadomo, że większość rzeczy nadaje się do prania już po jednym dniu, i w rezultacie takie ubranko już po tygodniu wygląda niezbyt pięknie. Ja, choć staram się używać dobrych proszków, płynu do delikatnych tkanin, nie jestem w stanie utrzymać ciuszków w dobrym stanie przez dłuższy czas - kolory blakną, materiał wyciąga się. Jak chronić tkaniny? Poradźcie!!
  • witajcie czy ktos spotkal sie z powstawaniem na czystej odziezy zoltych plam? piore ciuszki dziecka, wysuszone i poprasowane wkladam do komody (aneboda z ikea, kupiona pol roku temu) i zdarza sie, ze wyciagam zazolcone...!!! skad biora sie te paskudne plamy... piore je znowu w proszku lovela, ale nie schodza... juz pal licho jak je usunac, ale gnebi mnie to, skad sie biora? czy to jakas wilgoc??? zdarza sie,z e to samo dzieje sie z moimi ubraniami, ale takimi, ktore po prostu gd...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się